תח"צ קיבלתי מהם 3,000 בלי להתווכח, הדרך היחידה שעוזרת!!!

אם סכומי הפיצוי לא גבוהים בהחלט ניתן לתבוע.
לגבי כמות מקרים בתביעה - אין בזה כרגע כללים אבל דיון בת"ק נקבע בדרך כלל לחצי שעה, לא ניתן להעמיס יותר מדי.
אם אתה מתעניין בסכומים, לדעתי יש נטיה של שופטים שלא לקבוע סכומים גבוהים מדי גם אם זה בגלל כמות של מקרים.
אבל העיקר זה שלא יהיה ארוך מדי ולכן כדאי לחלק.
תודה רבה על כל העזרה!
יש לי כמה שאלות.
לפי מה שראיתי ניתן לתבוע רק על מקרים מהחודשיים האחרונים? אם כן יש לי 17 מקרים..
כדאי לפצל לשתי תביעות ולהגיש במקביל? או לפצל ליותר?
איך בפועל מתבצעת התביעה, צריך להיות נוכח בבית המשפט?
אם חברת התחבורה תיצור קשר עוד קודם לבקש פשרה - כדאי?

תודה רבה על כל העזרה!
יש לי כמה שאלות.
לפי מה שראיתי ניתן לתבוע רק על מקרים מהחודשיים האחרונים? אם כן יש לי 17 מקרים..
קודם כל 17 מקרים בחודשיים זה המון!! אתה בטוח בכולם? כולם קשורים אליך?
כי אם כן זה רק מגדיל את עילת התביעה שלך, זה מראה על שירות לקוי מאוד.
אבל דיוק חשוב - תלונה למשרד התחבורה ניתן לשלוח עד חודשיים מהמקרה, בפועל עד שלושה חודשים.
תביעה ניתן להגיש גם הרבה אחרי.
כדאי לפצל לשתי תביעות ולהגיש במקביל? או לפצל ליותר?
תבדוק שוב כמה מקרים יש לך ביותר מהחודשיים האחרונים
איך בפועל מתבצעת התביעה, צריך להיות נוכח בבית המשפט?
צריך להיות נוכח
אם חברת התחבורה תיצור קשר עוד קודם לבקש פשרה - כדאי?
הרבה פעמים בהחלט כדאי ועדיף, תלוי מי השופט, ומה מציעים לך

קודם כל 17 מקרים בחודשיים זה המון!! אתה בטוח בכולם? כולם קשורים אליך?
כי אם כן זה רק מגדיל את עילת התביעה שלך, זה מראה על שירות לקוי מאוד.
אבל דיוק חשוב - תלונה למשרד התחבורה ניתן לשלוח עד חודשיים מהמקרה, בפועל עד שלושה חודשים.
תביעה ניתן להגיש גם הרבה אחרי.

תבדוק שוב כמה מקרים יש לך ביותר מהחודשיים האחרונים

צריך להיות נוכח

הרבה פעמים בהחלט כדאי ועדיף, תלוי מי השופט, ומה מציעים לך
זה באמת מצב הזוי, לכן התביעה.
בדקתי את כל המקרים מול פניות הציבור שאישרו שהאוטובוס לא יצא 'עקב תקלה תפעולית'.
סה"כ כשלושים מקרים. לכמה תביעות כדאי לחלק?

זה באמת מצב הזוי, לכן התביעה.
בדקתי את כל המקרים מול פניות הציבור שאישרו שהאוטובוס לא יצא 'עקב תקלה תפעולית'.
סה"כ כשלושים מקרים. לכמה תביעות כדאי לחלק?
2-3, תלוי גם באריכות שיצא לך בכתב התביעה.
ממתי המקרה הכי ישן?

קיבלתי מכתב מסופרבוס שאם אני מוותר על התביעה (שמסתמא גם ככה אני לא אגיש) אז הם יתנו לי פיצוי של 60 ש"ח
השאלה שלי אם הם לא מחייבים אותי יותר לא להתלונן או לחילופין הם מחתימים אותי גם שאר תלונות מהעבר (מקרים 'חמורים' שעליהם אולי כן אתבע)?
1736498334070.png

@מנוי פרימיום @יוסי ב.ק

האם חייבים תיעודים והוכחות לפני הגשת התביעה?
היה לי פעם שחיכיתי לאוטובוס 614 והוא עבר עם שילוט של קו אחר.
האם חייבים בכל תביעה תיעוד? ואיזה תיעוד אני יכולה להביא על המקרה הנ"ל??
דווקא הקלטתי את השיחה עם הנציג אך היא נמחקה לי בטעות,

קיבלתי מכתב מסופרבוס שאם אני מוותר על התביעה (שמסתמא גם ככה אני לא אגיש) אז הם יתנו לי פיצוי של 60 ש"ח
השאלה שלי אם הם לא מחייבים אותי יותר לא להתלונן או לחילופין הם מחתימים אותי גם שאר תלונות מהעבר (מקרים 'חמורים' שעליהם אולי כן אתבע)?
צפה בקובץ המצורף 1866699
@מנוי פרימיום @יוסי ב.ק
מה המקרה?
ולמה 60₪ הם פיצוי סביר...?

2-3, תלוי גם באריכות שיצא לך בכתב התביעה.
ממתי המקרה הכי ישן?
מאוגוסט כשלושים מקרים, ועוד כעשרה מקרים נוספים מינואר 2024 ועד אפריל.
בנוסף, יש לי תיעודים של מיילים שנשלחו לחברה. זה מספיק או שצריך תיעודים נוספים?

צפה בקובץ המצורף 1866699
@מנוי פרימיום @יוסי ב.ק
כתוב מפורש ''מקרים אלה''

צפה בקובץ המצורף 1866699
@מנוי פרימיום @יוסי ב.ק
בושה וחרפה. נראה כמו ניסיון ניצול ציני של חוסר שימת לב של לקוחות שאולי לא ישימו לב.
דעתי האישית, שלא לחתום על מסמך כזה ולו בשביל העיקרון. אתם רוצים לפצות ב-60 ש"ח? רק על המקרה הספציפי הזה!

האם חייבים תיעודים והוכחות לפני הגשת התביעה?
היה לי פעם שחיכיתי לאוטובוס 614 והוא עבר עם שילוט של קו אחר.
האם חייבים בכל תביעה תיעוד? ואיזה תיעוד אני יכולה להביא על המקרה הנ"ל??
דווקא הקלטתי את השיחה עם הנציג אך היא נמחקה לי בטעות,
זה מקרה בעייתי, כי במקרה הזה החברה תוכיח שהאוטובוס יצא. על שילוט אין תיעוד של החברה וחובת ההוכחה תיפול עלייך. הקלטה של שיחה למוקד היתה עוזרת אבל ממש רק במעט.
ולכן, ניתן לצרף את המקרה הזה לתביעה יחד עם מקרים אחרים, ומקסימום ביהמ"ש לא יקבל את זה. אבל המלצתי היא שלא לתבוע רק על המקרה הזה.

מאוגוסט כשלושים מקרים, ועוד כעשרה מקרים נוספים מינואר 2024 ועד אפריל.
בנוסף, יש לי תיעודים של מיילים שנשלחו לחברה. זה מספיק או שצריך תיעודים נוספים?
כלומר, כל המקרים הם מתחילת 24? אם כן ניתן לתבוע בכיף.
מיילים זה תיעוד מצויין. כמובן שאם יש דברים נוספים כדאי לצרף.

כלומר, כל המקרים הם מתחילת 24? אם כן ניתן לתבוע בכיף.
מיילים זה תיעוד מצויין. כמובן שאם יש דברים נוספים כדאי לצרף.
תודה!
כן, כל המקרים עד שנה אחורה.
אבל מבחינת נראות, לא ייראה כמו ניצול או כל אג'נדה אחרת לתבוע שלוש-ארבע תביעות במקביל?
עוד משהו, אני רואה שברוב המקרים מומלץ להגיע לפשרה מול החברה, האם גם במקרה הזה?
נגיד והתביעה היא 8,000 על כל עשרה מקרים. סה"כ בכל התביעות יצא כשלושים אלף, כמה הגיוני שהחברה תרצה לפצות ולמה בכלל כדאי ללכת על מהלך כזה אם בטוחים בהוכחות?
אגב, אני רואה שצריך להוסיף עדים. האם זה חובה? ואם כן, העדים חייבים להיות נוכחים בתחנה? מה עושים אם לא היה?

נערך לאחרונה ב:
שאלה
חיכיתי לאוטובוס במוצ"ש והוא לא יצא (שתי קווים לא יצאו) רק אחרי ארבעים דקות האוטובוס הגיע הפסדתי כולל במוצ"ש ואירוע יש מה לתבוע? (השופט יקבל תביעה על הפסד כולל? ממון? )
@יוסי ב.ק

שאלה
חיכיתי לאוטובוס במוצ"ש והוא לא יצא (שתי קווים לא יצאו) רק אחרי ארבעים דקות האוטובוס הגיע הפסדתי כולל במוצ"ש ואירוע יש מה לתבוע? (השופט יקבל תביעה על הפסד כולל? ממון? )
@יוסי ב.ק
מה יש להפסיד מלנסות ? .

@מנוי פרימיום @יוסי ב.ק
לא הייתי חותמת. בפרט שאתה רוצה לתבוע על מקרים אחרים.
( אחרי החתימה תגלה * וכדו )

מה המקרה?
ולמה 60₪ הם פיצוי סביר...?
המקרה הוא אוטובוס (בודד-הם מציעים כזה פיצוי (או 40 או 60) על כל קו שלא יצא) שלא יצא עקב 'תקלה תפעולית'
בושה וחרפה. נראה כמו ניסיון ניצול ציני של חוסר שימת לב של לקוחות שאולי לא ישימו לב.
דעתי האישית, שלא לחתום על מסמך כזה ולו בשביל העיקרון. אתם רוצים לפצות ב-60 ש"ח? רק על המקרה הספציפי הזה!
לא הייתי חותמת. בפרט שאתה רוצה לתבוע על מקרים אחרים.
( אחרי החתימה תגלה * וכדו )
אז גם אתם חושבים שזה נראה כאילו מחתימים אותי בכח על עוד מקרים?
כתוב מפורש ''מקרים אלה''
אבל גם גם 'וכל המקרים לפניו'...

תודה!
כן, כל המקרים עד שנה אחורה.
אבל מבחינת נראות, לא ייראה כמו ניצול או כל אג'נדה אחרת לתבוע שלוש-ארבע תביעות במקביל?
עוד משהו, אני רואה שברוב המקרים מומלץ להגיע לפשרה מול החברה, האם גם במקרה הזה?
נגיד והתביעה היא 8,000 על כל עשרה מקרים. סה"כ בכל התביעות יצא כשלושים אלף, כמה הגיוני שהחברה תרצה לפצות ולמה בכלל כדאי ללכת על מהלך כזה אם בטוחים בהוכחות?
אגב, אני רואה שצריך להוסיף עדים. האם זה חובה? ואם כן, העדים חייבים להיות נוכחים בתחנה? מה עושים אם לא היה?
לדעתי האישית, זה בסדר גמור שיש לנו אג'נדה לתבוע על שירותי התח"צ הגרועים. אין שום היגיון שנבזבז זמן בתחנה, בקור או בחום, בגלל שירות לקוי של חברות התח"צ.
השירות הלקוי בתח"צ הוא לא ברמה של פאשלה פעם בתקופה, אלא משהו יומיומי!
ולכן אג'נדה צרכנית של פיצוי על הזמן שלי שבוזבז לשווא בתחנה, ופיצוי על שאר עגמות הנפש הוא בסדר גמור.
ניתן גם לפתוח את כתב התביעה בהסבר על הרציונאל שעומד מאחורי התביעה, על ריבוי המקרים, על הקושי התסכול וכו'. ולכתוב שהחלטת לקום ולעשות מעשה ולתבוע את זכויותיך. אתה יכול לכתוב במפורש שיש לך עשרות מקרים, ובכדי לא להאריך ולהעמיס אתה מחלק את זה לכמה תביעות שיוגשו בקרוב.

לגבי פשרה (במידה ואכן מציעים כזאת) - תלוי מי השופט, אתה תדע את זה מיד כשהתביעה תיקלט בביהמ"ש עוד לפני שהחברה תפנה אליך, אם תפנה.
תלוי גם מה הצעת הפשרה, לפעמים עדיפה ציפור אחת ביד וכו'. ולפעמים יש את העיקרון של להגיע איתם לביהמ"ש, הם כנראה מאוד לא רוצים שזה יגיע לביהמ"ש, וזאת כנראה הסיבה שהם מציעים פשרה.
ולכן גם אם אתה בטוח בהוכחות שלך, אין וודאות כמה השופט יתן. זה לא שאם הוכחת אי ביצוע שגרמה לך שעה איחור תקבל סכום ידוע, ולכן צריך לשקול את זה לפי הנ"ל.

אין חובה להוסיף עדים, אם יש לך זה מהוה ראיה, אבל ממש לא חובה.
מה שכן, אם אתה אומר שחבר שלך היה עד, יכולים לשאול אותך למה לא הבאת אותו להעיד? וזה יכול לפגוע במעט באמינות שלך. אבל מראש אתה לא צריך לספר שהיה איתך חבר אם זה לא רלוונטי לגוף הסיפור.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה