תח"צ קיבלתי מהם 3,000 בלי להתווכח, הדרך היחידה שעוזרת!!!

שאלה
חיכיתי לאוטובוס במוצ"ש והוא לא יצא (שתי קווים לא יצאו) רק אחרי ארבעים דקות האוטובוס הגיע הפסדתי כולל במוצ"ש ואירוע יש מה לתבוע? (השופט יקבל תביעה על הפסד כולל? ממון? )
@יוסי ב.ק
כמו ש @פינוקים כתבה אין מה להפסיד.
אבל אם מדובר בנזק כספי קטן יחסית לא בטוח שחשוב להזכיר אותו. אתה יכול לתבוע על עצם זה ששני אוטובוסים לא יצאו ובזבזת ארבעים דקות. וגם להוסיף שהפסדת שעת לימוד משותפת בבית הכנסת וכו' מבלי לתבוע את הסכום שהפסדת אם הוא לא גדול במיוחד.

המקרה הוא אוטובוס (בודד-הם מציעים כזה פיצוי (או 40 או 60) על כל קו שלא יצא) שלא יצא עקב 'תקלה תפעולית'
זה פיצוי נמוך כמובן, אלא אם כן עלית אחרי 5 דקות על האוטובוס הבא. אבל אם שווה לקבל את ה-60 ולסיים את זה מבלי תביעה, זה הגיוני.
אבל לדעתי החברה אכן עושה עליך תרגיל ומחתימה אותך שלא תוכל לתבוע אותה גם על מקרים אחרים שקדמו למקרה הזה, וכמובן שזכותך לסרב, ושיכתבו מפורש שהפיצוי הוא רק על המקרה הזה.
אם הם לא יסכימו, יש שופטים שמאוד לא יאהבו את ההתנהלות שלהם...

זה פיצוי נמוך כמובן, אלא אם כן עלית אחרי 5 דקות על האוטובוס הבא. אבל אם שווה לקבל את ה-60 ולסיים את זה מבלי תביעה, זה הגיוני.
אבל לדעתי החברה אכן עושה עליך תרגיל ומחתימה אותך שלא תוכל לתבוע אותה גם על מקרים אחרים שקדמו למקרה הזה, וכמובן שזכותך לסרב, ושיכתבו מפורש שהפיצוי הוא רק על המקרה הזה.
אם הם לא יסכימו, יש שופטים שמאוד לא יאהבו את ההתנהלות שלהם...
א' עליתי על אוטובוס אחרי 7 דקות (זה אוטובוס שיצוא פעמיים ברבע שעה)
ב' שלחתי להם כעת את זה, נראה איך יגיבו
1736671636956.png

וזה הקובץ המצורף

1736671660001.png

יכולים לחייב אותי בהוצאות משפט.
ברמת העיקרון אם ביהמ"ש יחליט שאתה לא צודק, יתכן ותחוייב בהוצאות. מדובר בדרך כלל בכמה מאות שקלים.
לכן תמיד כדבר ראשון כדאי לפנות לחברה בכתב (ולכל הפחות בהקלטה של התלונה ושל התשובה) ולראות את תגובתה. אם היא לא מכחישה במפורש את המקרים, יש לך לכאורה עילה לתביעה. ואז גם היא תוכיח שאתה לא צודק, תוכל לטעון שמהתשובה שלה לתלונה שלך כלקוח הבנת שאתה הוא הצודק, ולכן תבעת אותה. במקרה כזה גם אם השופט ידחה את התביעה רוב מוחלט של הסיכויים שהוא לא יחייב את התובע בהוצאות משפט.
עצה נוספת - לתבוע על כמה מקרים ולא על מקרה בודד. הסיכוי שהחברה תוכיח בצורה כזאת או אחרת שבכולם אתה לא צודק הוא נמוך והסיכוי שתפסיד הוא נמוך מאוד עד אפסי. רוב מוחלט של הסיכויים שבמקרה כזה אתה תזכה.
כל זה על דעתי האישית בלבד כמובן.

א' עליתי על אוטובוס אחרי 7 דקות (זה אוטובוס שיצוא פעמיים ברבע שעה)
על עיכוב של 7 דקות יש שופטים שלא יתנו כלום, ויש שיתנו בגלל עצם אי היציאה.
בכל מקרה יתכן שכן שווה לך לקחת את הפיצוי. אלא אם כן מדובר בתופעה נרחבת וכדו'.
ב' שלחתי להם כעת את זה, נראה איך יגיבו
צפה בקובץ המצורף 1867409
וזה הקובץ המצורף

צפה בקובץ המצורף 1867410
זה מכתב שאתה ניסחת להם?

על עיכוב של 7 דקות יש שופטים שלא יתנו כלום, ויש שיתנו בגלל עצם אי היציאה.
בכל מקרה יתכן שכן שווה לך לקחת את הפיצוי. אלא אם כן מדובר בתופעה נרחבת וכדו'.

זה מכתב שאתה ניסחת להם?
בס"ה מחקתי את המילים שייתכן ומחייבות אותי לא לתבוע אותם/להתלונן עליהם בעבר ובעתיד

אני פתחתי תביעה בבית משפט על רשימת מקרים , ורציתי לדעת אם ואיך אני מבסס את טענותיי שהם נכונות , כי אני לא מצלם וכדומה ,
וכמו כן אציין שחברת קווים כמה נלחצה ורוצה לשלם לי 1,500 ש"ח כדי שאוריד את התביעה , וגם איימה עלי שהתביעה לא קבילה , והם יבקשו הוצאות משפט , ואני לא נתתי להם להבין שאני מעוניין בפשרה הזו , [ אני תבעתי על 20,000 ]
אשמח לשמוע ממי שכבר ניסה להגיע לבית משפט על דברים כאלה , מה סגנון הדיון והאם מספיק שאני אומר שאוטובוס לא יצא או דילג על תחנה , ועוד דברים שנצרכים לדעת או לארגן לפני הדיון.
תודה רבה.

אני פתחתי תביעה בבית משפט על רשימת מקרים , ורציתי לדעת אם ואיך אני מבסס את טענותיי שהם נכונות , כי אני לא מצלם וכדומה ,
וכמו כן אציין שחברת קווים כמה נלחצה ורוצה לשלם לי 1,500 ש"ח כדי שאוריד את התביעה , וגם איימה עלי שהתביעה לא קבילה , והם יבקשו הוצאות משפט , ואני לא נתתי להם להבין שאני מעוניין בפשרה הזו , [ אני תבעתי על 20,000 ]
אשמח לשמוע ממי שכבר ניסה להגיע לבית משפט על דברים כאלה , מה סגנון הדיון והאם מספיק שאני אומר שאוטובוס לא יצא או דילג על תחנה , ועוד דברים שנצרכים לדעת או לארגן לפני הדיון.
תודה רבה.
לא יודע מה המקרים, אבל הסכום הוא גבוה, ובתי המשפט לא אוהבים לתת סכומים גבוהים.
אני אסביר מעט על דעת עצמי כמובן. נניח וחיכיתי שעה בגלל אוטובוס שלא יצא, ונגרמה לי עגמת נפש גדולה ותבעתי 1000 ש"ח. החברה לא הכחישה, והשופט קיבל את התביעה שלי.
אם הייתי תובע על 10 מקרים דומים, יש סיכוי טוב מאוד שהשופט לא היה נותן לי 10,000 ש"ח, אפילו שזה 1000 כפול 10 מקרים.
השופטים נוטים שלא להפריז בסכומים, ולכן התובעים יכולים למשוך את סכום התביעה כלפי מעלה, אבל בצורה הגיונית.
ומצד שני סיכוי טוב שהשופט לא יפסוק כזה סכום גבוה.
זה שהשופט לא מקבל את מלוא הסכום זה בסדר גמור! זה חלק מהאירוע, התובע מבקש סכום גבוה אבל הגיוני, והשופט עושה כדעתו...
אני מסייג ואומר שזה מאוד תלוי בשופט.

למקרה הספציפי שלך - זה כמובן תלוי כמה ומה המקרים, מי השופט וכו'.
לגבי האיומים, יש נציגי חברות שככה עושים ואל תילחץ! זה חלק מהשירות שלהם....
אם יש בתביעה כמה מקרים שאתה בטוח בהם, אין לך צורך בהוכחות נוספות.

שלום
שלחתי לפני כחודש תלונה במשרד התחבורה על אי עצירת אוטובוס בתחנה
היום קיבלתי תשובתם
אשמח לקבל הסבר על ההציטוט שלהם על פיצויים שמושתים על המפעיל
האם הם מתכוונים שאני יקבל פיצוי או שהם יקבלו מהם?
בנוסף שלחתי להם תלונה דומה על אי עצירה של אוטובוס לפני כשבועיים
מה מומלץ לי לעשות עכשיו אחרי התשובה שלהם?
תודהאקסטרהה.PNG

הם יקבלו מהם
משרד התחבורה לא נותן פיצויים לנוסעים
אלא עוסק רק בבקרה ואכיפה מול החברות המפעילות

כדי לנסות לקבל פיצוי מהחברה יש לפנות לחברה המפעילה את הקו

משרד התחבורה לא נותן פיצויים לנוסעים
אלא עוסק רק בבקרה ואכיפה מול החברות המפעילות

כדי לנסות לקבל פיצוי מהחברה יש לפנות לחברה המפעילה את הקו
איך אני אמורה להבין מהתשובה שלהם?
שהם בדקו ונוכחו לדעת שאני צודקת או שרק עכשיו הם שולחים את זה לבדיקה מול החברה?

איך אני אמורה להבין מהתשובה שלהם?
שהם בדקו ונוכחו לדעת שאני צודקת או שרק עכשיו הם שולחים את זה לבדיקה מול החברה?
בחלק הראשון התשובה מתייחסת באופן כללי לתפקיד של הרשות הארצית לתח"צ, זה בעצם לא אומר שום דבר.
החלק הקצת יותר משמעותי זה המשפט השני שהמקרה יעבור לאכיפה מנהלית. מה שזה אומר, זה שעל פניו היתה כאן הפרה שאמורה להיבדק מול החברה, התלונה תישלח לחברה והיא תוכל להתייחס למקרה, ואז יוחלט אם להטיל עליה קנס.
בדרך כלל הם לא שולחים את ההחלטה, אבל ניתן לבקש את זה מהם, אלא שזה תהליך שיכול לקחת כמה חודשים.
כמו שכתב @מנוי פרימיום פיצוי ללקוח זה מול החברה ולא דרך משרד התחבורה. ניתן לפנות לחברה או להגיש תביעה קטנה. בכל מקרה כדאי לפנות גם לחברה כי התשובה שלה יכולה להוות ראיה נגדה בתביעה.

בחלק הראשון התשובה מתייחסת באופן כללי לתפקיד של הרשות הארצית לתח"צ, זה בעצם לא אומר שום דבר.
החלק הקצת יותר משמעותי זה המשפט השני שהמקרה יעבור לאכיפה מנהלית. מה שזה אומר, זה שעל פניו היתה כאן הפרה שאמורה להיבדק מול החברה, התלונה תישלח לחברה והיא תוכל להתייחס למקרה, ואז יוחלט אם להטיל עליה קנס.
בדרך כלל הם לא שולחים את ההחלטה, אבל ניתן לבקש את זה מהם, אלא שזה תהליך שיכול לקחת כמה חודשים.
כמו שכתב @מנוי פרימיום פיצוי ללקוח זה מול החברה ולא דרך משרד התחבורה. ניתן לפנות לחברה או להגיש תביעה קטנה. בכל מקרה כדאי לפנות גם לחברה כי התשובה שלה יכולה להוות ראיה נגדה בתביעה.
ניסתי לשלוח להם פניה ורציתי לצרף את הקובץ של משרד התחבורה אבל הוא לא נתן לי לצרף קובץ
נראה מה הם יגיבו לי

זה התגובה שקבלתי
שלום רב,
לאחר בדיקה שנערכה בתאריך.....קו .. נבדק והריני לעדכנך כי הייתה לקו תקלה תפעולית בביצועו ולכן הנהג נאלץ לצאת בעיכוב
לידיעתך, ייתכנו תקלות מסיבות שונות כפי שקורה בשירותים מורכבים דומים לצערנו, כידוע תקלות תפעוליות אינן בשליטתנו ולצערנו אין באפשרותנו להודיע על כך מראש.
נשמח לעמוד לרשותך בכל עת
בברכת נסיעה טובה ובטוחה. ע"כ
מה אני עושה הלאה יש עילה לתביעה?

זה התגובה שקבלתי
שלום רב,
לאחר בדיקה שנערכה בתאריך.....קו .. נבדק והריני לעדכנך כי הייתה לקו תקלה תפעולית בביצועו ולכן הנהג נאלץ לצאת בעיכוב
לידיעתך, ייתכנו תקלות מסיבות שונות כפי שקורה בשירותים מורכבים דומים לצערנו, כידוע תקלות תפעוליות אינן בשליטתנו ולצערנו אין באפשרותנו להודיע על כך מראש.
נשמח לעמוד לרשותך בכל עת
תזכיר לנו עוד פעם, מה היה התביעה?
באופן כללי 'תקלה תפעולית' זו תשובה אוטומטית מהחברה, בלי קשר לנעשה.

כדי לא לערבב שרשורים, הוחלט לפתוח שרשור מיוחד להודעות מטעם קו ישיר:
כאן

זה התגובה שקבלתי
שלום רב,
נשמח לעמוד לרשותך בכל עת
אם אני זוכר, במקרה שלך מדובר בשני אוטובוסים שלא יצאו, ונראה שהתשובה שלהם מתייחסת רק למקרה יחיד.
גם לגבי ה"תקלה", כנראה שזאת לא תקלה אמיתית.
לדעתי האישית על פניו נראה כמו עילה לתביעה. אני אישית הייתי ממליץ לצרף עוד כמה מקרים.

משהו יכול לעזור לי???
אתמול במודיעין עילית
המתנתי בתחנה לאוטובוס של השעה 23:10 התחנה היתה מלאה באנשים
האוטובוס הגיע מלא ולא הסכים לעלות אנשים. רק כמה אנשים בודדים
האוטובוס הבא יוצא ב 23:50
לקחתי אוטובוס פנימי ליציאה מהעיר
עברו כמה אוטובוסים ולא עצרו
דברתי עם החברה-קווים שישלחו אוטובוס נוסף ולא שלחו
המתנתי בתחנה שעה וחצי!!!!!!!!!!!!!!! שום אוטובוס לא עצר
נאלצתי לחזור הביתה עם דרייבר. הייתי צריכה לקחת שתי רכבים כי הייתי עם הילדים
זו לא פעם ראשונה שאני נתקלת בכזה מקרה עם אוטובוסים של מודיעין עילית

משהו יכול לעזור לי???
אתמול במודיעין עילית
המתנתי בתחנה לאוטובוס של השעה 23:10 התחנה היתה מלאה באנשים
האוטובוס הגיע מלא ולא הסכים לעלות אנשים. רק כמה אנשים בודדים
האוטובוס הבא יוצא ב 23:50
לקחתי אוטובוס פנימי ליציאה מהעיר
עברו כמה אוטובוסים ולא עצרו
דברתי עם החברה-קווים שישלחו אוטובוס נוסף ולא שלחו
המתנתי בתחנה שעה וחצי!!!!!!!!!!!!!!! שום אוטובוס לא עצר
נאלצתי לחזור הביתה עם דרייבר. הייתי צריכה לקחת שתי רכבים כי הייתי עם הילדים
זו לא פעם ראשונה שאני נתקלת בכזה מקרה עם אוטובוסים של מודיעין עילית
דבר ראשון מומלץ לשלוח תלונות.
לחברה כדי שיהיה לך את התגובה שלהם. וגם למשרד התחבורה
האוטובוסים שלא עצרו היו מלאים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה