קניית דירה, ומכירת הדירה הנוכחית בעוד שנה, האם ניתן לקבל הלוואת גישור?

• הוסף לסימניות
שאלה נוספת לגבי שיפוץ - מעלה במספרים.
דירה חדשה 2 מליון ש"ח,
דירה קודמת 1.5 - 250 אש"ח יתרת משכנתא.
ואז נניח,
מקבלים 1.4 מלש"ח על הדירה החדשה
ועוד 500 אש"ח על הקודמת (1.5 מליון *50% בניכוי יתרת המשכנתא)
חסר 100 אש"ח לשלם את הדירה החדשה.

בנוסף, הדדירה החדשה דורשת שיפוץ של 640 אש"ח,
האם יש סיכוי לאחר קבלת 70% מימון מהדירה החדשה + 50% גישור מהלוואה קודמת, לקבל עוד 640 אש"ח לשיפוץ?
תודה רבה לעונים!

• הוסף לסימניות
בנוסף, הדדירה החדשה דורשת שיפוץ של 640 אש"ח,
האם יש סיכוי לאחר קבלת 70% מימון מהדירה החדשה + 50% גישור מהלוואה קודמת, לקבל עוד 640 אש"ח לשיפוץ?
תודה רבה לעונים!
ניתן לקבל עד 70% משווי הנכס לאחר השיפוץ

• הוסף לסימניות
אני בררתי על סכום של כשתי מלין וחצי והיועץ אמר לי שהסכום הוא כ10,000 ולא יורד מהקרן
אבל יש כאן מומחים יותר גדולים ממני בנושא.
ריבית של 4.8%, הייתי בטוחה במדובר בריביות הרבה יותר גבוהות
מדובר בצמודה או לא צמודה?

• הוסף לסימניות
אני בררתי על סכום של כשתי מלין וחצי והיועץ אמר לי שהסכום הוא כ10,000 ולא יורד מהקרן
אבל יש כאן מומחים יותר גדולים ממני בנושא.
2.5 מליון ב10 אלף לחודש??? אין חיה כזו בריבית לא צמודה.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
היועץ אמר לו שלא יורד מהקרן אז מדובר בצמודות.
(או כפי יכולתך).
צודק . זה ככל הנראה רק גישור. או כפי יכולתך.
אני חשבתי שכתבו שלא עולה הקרן. עכשיו אני שם לב שלא יורד. יחי ההבדל

• הוסף לסימניות
יש לי כמה שאלות על הלואת גישור אשמח לעזרתכם
א.לכמה זמן אפשר לקחת הלוואת גישור ולשלם רק את הריביות
ב.מה בערך גובה הריביות היום על הלואת גישור בערך 300K בקבוע כי לי היועצת אמרה 5+ וזה נשמע לי גבוה אני צודק?

• הוסף לסימניות
יש לי כמה שאלות על הלואת גישור אשמח לעזרתכם
א.לכמה זמן אפשר לקחת הלוואת גישור ולשלם רק את הריביות
ב.מה בערך גובה הריביות היום על הלואת גישור בערך 300K בקבוע כי לי היועצת אמרה 5+ וזה נשמע לי גבוה אני צודק?
1. עד 5 שנים הדרך כלל..
2. הגיוני ללא צמוד

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

שלום לחברי הפורום,
אשמח לחוות דעת מקצועית על המתווה הבא:
הנכס:
דירה בירושלים – 88 מ"ר לפי חוק מכר, 65 מ"ר בטאבו.
דירה ישנה, מתאימה לשיפוץ יסודי.
מחיר רכישה: 2,500,000 ₪ (להערכתי מעט מתחת לשוק).
מימון: דירה חליפית – עד 70% LTV.
הון עצמי הזמין שלי: 750,000 ₪. (לא מספיק לכל ההון העצמי הנדרש לרכישה כולל מס רכישה וכו')
הלוואת אשראי ברגע וכדו': 350,000 ₪ לחודש וחצי.
תקציב שיפוץ מתוכנן: 300,000–350,000 ₪.
במקביל לרכישה והוצאת משכנתא עד 70% ממחיר החוזה– פתיחת תיק משכנתא לשיפוץ, כולל שמאות מורחבת שתכלול גם שווי לאחר שיפוץ.
התכנון:
שמאות מוקדמת שתעריך שווי לאחר שיפוץ של כ-2,950,000 ₪ (תוספת ערך כ-450,000 ₪).
לאחר השלמת הרכישה הגדלת משכנתא ע''י ''משכנתא לשיפוץ'' וקבלת כ-300,000–350,000 ₪ לצורך השלמת ההון העצמי ופירעון הלוואת אשראי ברגע.

השאלה:
האם מתווה כזה ריאלי וישים מול הבנקים והשמאות?
האם בפועל ניתן להישען על הערכת שווי עתידית לצורך הגדלת מימון בהיקף כזה?
אשמח לתובנות ממי שמכיר את השטח.
תודה רבה.
0 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה