התייעצות קניית דירה לפני החתונה

• הוסף לסימניות
תלוי כמה שנים הרי אין חולק שדירות עלו בעשרות שנים האחרונות במאות אלפי אחוזים אם לא במליוני אחוזים
כמובן עלייה מציאותית
335% עלייה נומינלית ב30 שנה האחרונות של מחיר הדירות.
אבל צריך לקחת בחשבון שדירות של פעם לא דומות בכלל לדירות של היום, דירות של פעם עם בלטות פשוטות, בלי מעלית, דירות יוצאות מתוך החדר מדרגות. האם גם בשנים הבאות יהיה כזה שינוי באיכות הדירות שיעלה את מחירי הדירות? (כרגע מחירי הדירות יורדים)
כמו כן גם המשכורות עלו, לפני 30 שנה היה בערך 110 משכורות ממוצעות לדירה ממוצעת (משכורת כ4000, דירה כ400,000), היום זה בערך 170 משכורות (משכורת כ14,000, דירה כ2.2 מיליון). כלומר עלייה של כ50% בלבד ביחס משכורות לדירה.
האם גם בעתיד המשכורות יעלו עם המצב בהייטק, או אולי ירדו?
כמו כן הריבית הנמוכה תרמה הרבה לניפוח בועת מחירי הדירות. כרגע לא נראה לעין חזרה לריבית הנמוכה שהייתה לפני 5 שנים.
בקיצור לדעתי לקנות דירה מתפוררת במקום לא מוכר בפריפריה, על דעת למכור אותה שוב עוד כמה שנים בודדות, יש לה סיכון לאבד את כל ההון העצמי (עלויות לשני הכיוונים+קנייה ביוקר ומכירה בזול/ירידה קטנה של מחירי הדירות). ויש המון משקיעים בדירות כאלו שהפסידו בשנים האחרונות סכומים גבוהים מסיפור כזה.

• הוסף לסימניות
335% עלייה נומינלית ב30 שנה האחרונות של מחיר הדירות.
אבל צריך לקחת בחשבון שדירות של פעם לא דומות בכלל לדירות של היום, דירות של פעם עם בלטות פשוטות, בלי מעלית, דירות יוצאות מתוך החדר מדרגות. האם גם בשנים הבאות יהיה כזה שינוי באיכות הדירות שיעלה את מחירי הדירות? (כרגע מחירי הדירות יורדים)
כמו כן גם המשכורות עלו, לפני 30 שנה היה בערך 110 משכורות ממוצעות לדירה ממוצעת (משכורת כ4000, דירה כ400,000), היום זה בערך 170 משכורות (משכורת כ14,000, דירה כ2.2 מיליון). כלומר עלייה של כ50% בלבד ביחס משכורות לדירה.
האם גם בעתיד המשכורות יעלו עם המצב בהייטק, או אולי ירדו?
כמו כן הריבית הנמוכה תרמה הרבה לניפוח בועת מחירי הדירות. כרגע לא נראה לעין חזרה לריבית הנמוכה שהייתה לפני 5 שנים.
בקיצור לדעתי לקנות דירה מתפוררת במקום לא מוכר בפריפריה, על דעת למכור אותה שוב עוד כמה שנים בודדות, יש לה סיכון לאבד את כל ההון העצמי (עלויות לשני הכיוונים+קנייה ביוקר ומכירה בזול/ירידה קטנה של מחירי הדירות). ויש המון משקיעים בדירות כאלו שהפסידו בשנים האחרונות סכומים גבוהים מסיפור כזה.
אני דברתי על 50-60 שנה או לפחות 40 שנה שם היו הקפיצות האדירות שהיו עם שינויי המטבעות
לירה לשקל שקל ישן לשקל חדש שגרם למליון שקל ישן לההיפך ל1000 ש"ח
ב30 שנה האחרונות הייתה יציבות יחסית בכלכלה ובמטבע ולכן ה30 שנה האחרונות זה העלייה הקטנה הנומילית הקטנה יותר בנוגע לאיכות הבניה יש דירה שקניתי בשכונה בירושלים עוברת פינוי בינוי ותכפיל את מחירה .זה פחות מתבטא בשווי המצב של הדירות
בנוסף לא דברתי על אזור שבוודאי תבחר את האזור והמקום הכי מתאים ונראה לה
לסיכום דעתי היא שונה זה הרבה יותר אטרקטיבי כשיש לזוג דירה בסיס עוד לפני עזרה של ההורים

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
איפה הקאצ'?
בנאדם שואלת שאלה, כל העולם טוחן את הנתונים שלה, שואל ומתרץ מאיר ומעיר למה ככה ומדוע לא הפוך
ונשואת הענין התנדפה

• הוסף לסימניות
איפה הקאצ'?
בנאדם שואלת שאלה, כל העולם טוחן את הנתונים שלה, שואל ומתרץ מאיר ומעיר למה ככה ומדוע לא הפוך
ונשואת הענין התנדפה
זה קורה הרבה. לא ברור לי למה. בייחוד כשפותח האשכול הוא עם שם לא מוכר בפורום.

• הוסף לסימניות
באתי להציג נקודות שצריך לברר, אם באמת הכל טוב- אין בעיה, רק שתדע את זה מראש.

יש אפשרות לבחורה חרדייה להתנהל מול שוכרים חלונים בדימונה? בדרך כלל פחות- (כמובן שאם אבא שלה הוא זה שמתנהל מולם הכל הרבה יותר טוב)

בנקים לא אוהבים לתת משכנתא ללווה יחיד. למה? לא יודע. אני יודע שזו המציאות.
בכל מקרה, לא מומלץ לבעל הדירה להתעסק מול השוכרים, אלא לשלם למתווך/מנהל נכס שיעשה זאת.
בעבר התעסקתי בדימונה, ואני זוכר לווה יחידה שקנתה דירה ב 290א וקיבלה משכנתא 75% מבנק לאומי.
כנראה הכל ביועץ משכנתא כמה הוא רציני.

• הוסף לסימניות
איפה הקאצ'?
ונשואת הענין התנדפה
כלומר?
בתאדם שואלת שאלה.
נפתח דיון, היא יכולה לעבור על כל השרשור ולהחליט האם מתאים לה.
אם היא רוצה תשובה פרטנית, שתלך לייעוץ בתשלום.
איך הפוך?
מה לעשות?

• הוסף לסימניות
נפתח דיון, היא יכולה לעבור על כל השרשור ולהחליט האם מתאים לה.
מצופה ומקובל שפות״ש תגיב ותענה לשאלות רלוונטיות שיוסיפו לדיון ויוכלו להפוך אותו לממוקד ויעיל כך שיבוא לשימוש לעוד אנשים.

• הוסף לסימניות
ממעט נסיון שיש לי בתחום אני יכול לומר, כי רכישת דירה קודם החתונה (בפרט לבחורה מתבגרת...) היא צעד שהוכח פעם אחר פעם כצעד נכון וחכם
גם מבחינה כלכלית גם מבחינה ערכית וגם מבחינה משמעתית.

בחורה עובדת, שיש לה נכס ביד והיא מרגישה בחוש את מטרת עבודתה והרווח שההכנסה הזו מביאה לה ע"י רכישת הנכס, ממילא:
  • רמת האחריות והרצינות שלה בכל ההתנהלות הפיננסית היא ברמה אחרת.
  • מוסר העבודה שלה הוא ברמה עקבית ומחייבת יותר (בסיס של חינוך לעקרת בית מול אתגרי החיים...)
  • יש לה כושר איפוק לכל מיני בזבוזים והוצאות מיותרות (ואיפוק הוא הבסיס ליראת שמים הדורשת חיזוק בתקופה מאתגרת זו).
  • כ"ז מלבד הרווח שקיים בעסקאות נדל"ן נכונות ובגידור בעולם הנדל"ן שהוא הרי אחת המטרות.
בתקופה האחרונה פנה אליי בחור מתבגר שיצא לעבוד עם שאלה דומה לפותחת האשכול.
במקרה שלו ההורים שלו החליטו להקדים להעניק לו את הסכום שתכננו לתת לדירה בחתונה לצורך רכישת דירה מוקדם.
הוא רכש דירה מותאמת לו בפריסייל (על הנייר) עם תשלום הון עצמי ראשוני נמוך, והיתרה בעוד 5 שנים באכלוס.
המחשבה על היעד שעליו להשלים את העסקה שינתה לו את כל הרצינות והאחריות,
כבר סמוך לחתימת החוזה הוא אמר לי שהוא מבטל טיול לחו"ל (המי יודע כמה...) שתכנן,
בנוסף באותו שבוע ביקש העלאה מהמעסיק (שנאות לו בחיוב).
הוא הוסיף לעצמו עבודה נוספת בשעות שהיו מבוזבזות אצלו, בנוסף עכשיו הוא נרשם ללימודים מקצועיים.

כמובן, שכל מקרה לגופו ודורש הבנה והבחנה מדוייקת לפי השלב האופי והתכונות של כל אחד ואחת,
אבל הצד השווה בכולן שרכישת נכס מלבד הרווח הכלכלי יש כאן רווחים חשובים לא פחות.

• הוסף לסימניות
למה לא, אם ההורים מוכנים להוסיף לזה חלק/כל הסכום שהם מתכננים להתחייב עליו. היא יכולה לנצל את הזמן להתחיל לשלם משכנתא בלי לחץ לשלם פער של שכירות.
לפי מה שהבנתי מחיר למשתכן אמנם בהנחה אבל יש את זמן הבנייה שבינתיים אמורים לגור באיזה מקום והמקום הזה עולה. תקנו אותי אם אני טועה.

• הוסף לסימניות
לפי מה שהבנתי מחיר למשתכן אמנם בהנחה אבל יש את זמן הבנייה שבינתיים אמורים לגור באיזה מקום והמקום הזה עולה. תקנו אותי אם אני טועה.
ברוב מוחץ מהמקרים הרווח גדול יותר.

• הוסף לסימניות
ברוב מוחץ מהמקרים הרווח גדול יותר.
ברוב מוחץ מהמקרים הסיכויים (לזכייה) קטנים יותר
(בפרט עכשיו, כ50% למילואימניקים ואחוזים מסויימים לבני המקום...)
וטוב ציפור אחת ביד, משניים באויר...

אגב, לפי דרישות משרד האוצר נראה שמהגרלה הבאה הרווחיות תקטן (גם לאחר הסיכויים הקטנים)
דירה בהנחה יהיה רק בערי הפריפריה עם הוזלה מוגבלת יותר.

• הוסף לסימניות
מעניין שמתחילת ההגרלות לפני כ10 שנים שומעים בדיוק את אותם טענות למה ההגרלות לא משתלמות וכו' וכו'
תכלס מי שהקשיב לטענות האלו תקוע עם דירה בפריפריה והרוויח עליית מחירים זעומה, ומי שנכנס להגרלות וזכה, הרוויח סביב המיליון ש"ח.

• הוסף לסימניות
מעניין שמתחילת ההגרלות לפני כ10 שנים שומעים בדיוק את אותם טענות למה ההגרלות לא משתלמות וכו' וכו'
תכלס מי שהקשיב לטענות האלו תקוע עם דירה בפריפריה והרוויח עליית מחירים זעומה, ומי שנכנס להגרלות וזכה, הרוויח סביב המיליון ש"ח.
זנחת בצד את כל אלה שלא זכו
ואני מכירה סביבי כאלה שחיכו וחיכו והם עד היום מחכים אולי יזכו, אמן והלוואי בשבילם.
בנתיים הסיכויים שלהם להגיע לדירה הם אפסיים כי המחירים רק עולים.

• תודה
Reactions: S10
  • הוסף לסימניות
נכון
אבל רק מי שזכה אני מכיר זוג שיש לו כסף לדירה
כבר 7 שנים בכל הגרלה מנסה להתמודד בהתחלה זה היה
כי לא רוצים להפסיד את הזכות אחר כך אם כבר חיכינו כל כך הרבה שנים
לא נספוג את עליית הערך ונקנה עכשיו והם עדיין בשכירות עם דירה רביעית שעברו

• הוסף לסימניות
כבר 7 שנים בכל הגרלה מנסה להתמודד בהתחלה זה היה
כל פעם נכנסו ל3 ההגרלות עם הסיכויים הגבוהים? תברר שוב.
אני מכיר את האנשים האלו. זה מי שלא היה נאה לו להיכנס להגרלות בבית שמש או חריש, והמתינו להגרלות בירושלים בני ברק או ביתר ולכן הם עדיין ממתינים...

• הוסף לסימניות
כל פעם נכנסו ל3 ההגרלות עם הסיכויים הגבוהים? תברר שוב.
אני מכיר את האנשים האלו. זה מי שלא היה נאה לו להיכנס להגרלות בבית שמש או חריש, והמתינו להגרלות בירושלים בני ברק או ביתר ולכן הם עדיין ממתינים...
נכנסו להכל
ניסו הכל
ולא עלו בגורל :(

• הוסף לסימניות
מה שאני לא אוהבת זה שאנשים פה חושבים שלרווקה אין הוצאות, אולי יש לה הוצאות אחרות משל נשואים פשוט?
מרגיש לי שזו חשיבה של בנות שמתחתנות שנייה אחרי הסמינר ואז בטוחות שכל ההוצאות שלהם קשורות לכך שהם נשואות....

רווקה שגרה אצל ההורים חוסכת תשלום שכירות (!) חשמל מים ארנונה וכו' וכו'
מדובר בלפחות 5000 ש"ח בחודש

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת