קנסות הרכבת הקלה

נכתב ע"י Yisrael;834918:
בתכל'ס הרכבת נוחה ויעילה ולרוב מקצרת בהרבה את זמן הנסיעה.

לגבי רב-קו שלא ניתן לשלם לכל המשפחה, אז דבר ראשון הכל יודעים שכרטיס הרב-קו מיועד בעיקרו לאדם אחד, זהו כרטיס אישי ותעיד על כך התמונה המתנוססת על הכרטיס.

באוטובוסים מאפשרים לשלם כמה נסיעות באותו רב-קו רק במידה ואין בו כרטיס מעביר פעיל, מה שאומר שאם אבא נוסע לקחת את בנו מהגן הוא לא יוכל לשלם עליו ברב קו שלו בחזור מכיון שכרטיס המעבר פעיל, מה שאומר שגם בתחבורה הציבורית יש משמעות לכך שהכרטיס אישי. לעומת זאת אם שילמתי פעמיים באוטובוס ויש לי כרגע שני מעברים הרכבת כן תתקף את הכרטיס והצג יכריז על שתי נסיעות תקינות.

באוטובוס ניתן להשתמש ברב קו גם בכרטיס מעבר ליותר מאדם אחד-מנסיון אישי, כמה פעמים.
בתחילה באמת החוק היה שהכרטיס אישי ואח"כ בעקבות פניות על נוהל מסרבל זה שונה, כמה פשוט, לא!?
בימינו יש ברהבה מכשירים הוראות קוליות: כגון הכרטיס תוקף נסיעה טובה, או לא תוקף הכרטיס יש להעביר שוב. גם כאן זה יפתור הרבה בעיות.

נכתב ע"י תור הזהב;834937:
באוטובוס ניתן להשתמש ברב קו גם בכרטיס מעבר ליותר מאדם אחד-מנסיון אישי, כמה פעמים.
בתחילה באמת החוק היה שהכרטיס אישי ואח"כ בעקבות פניות על נוהל מסרבל זה שונה, כמה פשוט, לא!?

אני מדבר על מצב שהשתמשתי בכרטיס רק בשביל אדם אחד, מה שנותן לי אפשרות למעבר, ואחר כך אני עולה פעם נוספת עם אדם נוסף, אני אוכל לשלם עם המעבר שלי עלי אבל לא אוכל לשלם נסיעה נוספת על האדם שנוסף בנסיעה זו. לעומת זאת אם מראש עליתי עם עוד מישהו אוכל לשלם על שנינו ולשנינו יהיה מעבר.

מניסיון של אתמול...

אני רציתי לקנות כרטיס והמכונה אומרת שהיא לא מחזירה עודף!! לשלם רק במטבעות מדוייקות.
זה נורמלי?!
הזוי ביותר!
לקחתי מונית כי היה לי שטר..

נכתב ע"י שריתאליז;835050:
אני רציתי לקנות כרטיס והמכונה אומרת שהיא לא מחזירה עודף!! לשלם רק במטבעות מדוייקות.
זה נורמלי?!
הזוי ביותר!
לקחתי מונית כי היה לי שטר..

בקיצור: נעשה הכל כדי שלא תיסע...
(מה, כבר נסעת? אז לפחות שלא תיהנה ר"ל!!...)

גם לנו קרה....
תפסו את כל המטיילים:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

נסיעה יקרה

גם לי זה קרה שבשלושה מכשירים לא היה עודף,ומכונה אחת בכלל היתה מקולקלת, ולא הצלחתי לפרוט את השטר והרכבות ככה עוברות לי!! בסוף בצער רב שילמתי באשראי. (גם הוא עשה בעיות...)

מנכ''ל "סיטיפס": טעינו עם הפקחים

האטימות, מדיניות הדוחות השערורייתית, הנסיעות הארוכות וההשקה הבעייתית של הרכבת הקלה. כמו הנוסעים הירושלמים, גם יהודה שושני יודע שאי אפשר לסכם את שנת 2012 עם חיוך רועי אלמן עדכון אחרון: 20.08.12, 10:03
כשמבקשים מיהודה שושני, מנכ"ל חברת סיטיפס, להעניק ציון לרכבת הקלה בתום שנת הפעילות הראשונה שלה - הוא מסתפק בציון 'טוב'. אחרי הכל, גם הוא יודע ש־2012 לא היתה קלה בלשון המעטה עבור ציבור הנוסעים הירושלמים, שקיבל רכבת שהיתה רחוקה ממה שהובטח לו.

נסיעות שארכו 85 דקות מקצה אחד של המסילה לקצה השני שלה, רכבות שלא יצאו בזמן, מכונות כרטוס שבמקרה הטוב לא החזירו עודף ובמקרה הרע פשוט לא עבדו, ומעל הכל - מדיניות הפקחים השערורייתית, שעוררה גל מחאה עצום בקרב הציבור הירושלמי נגד הזכיינית סיטיפס.
מאז החלה החברה לגבות כסף על הנסיעות ברכבת, כשלושה חודשים מיום השקתה הרשמי, עלו עוד ועוד סיפורים על קנסות שחולקו לנוסעים ועל האצבע הקלה על ההדק של פקחי הרכבת.

בריאיון מיוחד, כשהוא מלווה ביועצת תקשורת ודובר, שושני מדבר על שנת התאקלמות, על שיפור ועל עתיד טוב יותר. אך בין לבין הוא גם מודה בשורה של תקלות ובהתנהלות בעייתית של החברה שלו, שהפכה מושא להשמצות במהלך השנה החולפת.

"אני רוצה להגיד לתושבים שאני יודע שהשקתי רכבת שלא נתנה שירות הכי טוב", הוא אומר. "הייתי מודע לזה, אבל הציבור צריך להבין שהוא היחיד בישראל שראה רכבת כזו, ולא תהיה בישראל רכבת כזו גם בשבע השנים הקרובות. בסופו של דבר, הסבלנות השתלמה".

"אני אוהב אתגרים"

שושני נשוי ואב לשתי בנות ומתגורר ברעות. הוא מכהן כמנכ"ל סיטיפס מנובמבר 2010. מאז נכנס לתפקיד, הרכבת היא הבייבי שלו. כששושני הגיע לסיטיפס, תוכנית הרכבת הקלה היתה בשפל, כשגם על תאריך ההפעלה של הרכבת אף אחד לא רצה להתחייב.

לא היו אנשים שיעצו לך לא להיכנס לזה?
"מי שמכיר אותי יודע שאני אוהב אתגרים. ידעתי מה האתגר שעומד בפניי, אבל אני מוכרח לומר שלא ידעתי עד כמה. כשנכנסתי לתפקיד האתגר הראשון שלי היה לקחת את הרכבת, שאף אחד באמת לא ידע איך היא בכלל נוסעת, ולבנות לה תוכנית שלמה.

"האתגר השני היה התאריך 19 באוגוסט 2011, שבו נדרשנו להחליט אם להפעיל את הרכבת או לא. לפני שיצאנו לדרך היתה לי התלבטות קשה. באותה נקודת זמן זו לא היתה הרכבת שרציתי לראות. רציתי להגיד, 'בואו נדחה את זה בעוד כמה חודשים טובים'. אבל החלטתי שאנשים סבלו כל כך הרבה זמן והגיע הזמן שיראו את הדבר הזה נוסע".
הרכבת החלה לנסוע כשמערכת הרמזורים החכמים - שאמורים לתת לה עדיפות בצמתים על פני כלי תחבורה אחרים - לא פעלה כראוי, כשרק 22 רמזורים מתוך 70 נתנו עדיפות לרכבת, מה שגרם לעיכובים רבים ולבלגן.
"הרגשתי מאוד לא נוח עם נסיעה של 85 דקות מקצה לקצה", הוא מודה. "אילו זה היה נתון בידי - הייתי משיק את הרכבת רק עם כל 70 הרמזורים. זה כמובן אילו לא היו העיכובים שהיו. אבל מכיוון שהיו עיכובים, שכמעט מאה אחוז מהם נגרמו על ידי המדינה, החלטנו שעושים את זה".
אלא שמהר מאוד התברר כי בעיית הרמזורים היא רק קצה הקרחון. מיד עם סיומם של שלושת חודשי החסד, שבמהלכם התאפשרו הנסיעות ברכבת ללא תשלום, החלו לצוץ טענות רבות סביב שני נושאים עיקריים: מכונות הכרטוס והדוחות הרבים שחולקו לנוסעים.
שושני מודה שבכל הנוגע לבעיות סביב המכונות לרכישת כרטיסים, הוא והצוות שלו הופתעו. "ידענו שיש תקלות עם המכונות האלה, אבל לא שיערנו שיהיו כל כך הרבה", הוא אומר. אולי פנינו מאוחר מדי למדינה בכל הנוגע לטיפול בבעיה הזו".
אם מכונות הכרטוס הן בעיה קשה, עניין הפקחים והקנסות הוא צרה צרורה שגרמה לסערה ברמה הארצית. כאן, לדברי שושני, היתה בעיה בכל הנוגע לאופי של חלק מהפקחים שביצעו את התפקיד בתחילת הדרך.
"הבנתי שעשינו טעות עם חלק מהפקחים שלנו", הוא אומר. "אילו היינו מודעים לכך שזו הפעם הראשונה בירושלים שפקח עומד פנים אל פנים מול האדם שהוא נותן לו דוח אולי היינו פועלים אחרת. התחלנו לקבל תלונות וראינו שחלק מהפקחים באמת לא בסדר, והחלטנו לפטר 25 פקחים מתוך 60 שעבדו.
"בהתחלה היה פחות ניסיון, ואולי גם היה אפשר לעשות קצת יותר טוב את הקורסים וההשתלמויות שלהם, אבל מאז אין ספק שאיכות הפקחים שלנו השתפרה.

בנוסף, החלטנו לשנות את תדמית הפקח ובמקום צעירים התחלנו לקחת את מה שאני מכנה 'פקח אבא־סבא' - אנשים יותר מבוגרים ורגועים שיידעו לבצע את עבודת הפקח כמו שצריך. גייסנו גם יותר נשים, כי האופי שלהן פחות אגרסיבי".

"ספגנו הפסדים עצומים"
לאחר שהתלונות הרבות על מדיניות הדוחות ברכבת הלכו ותפחו, החליטו בסיטיפס לבטל דוחות רבים שנרשמו בחודשי ההפעלה הראשונים. לטענת שושני, מדובר במהלך שפגע כלכלית בחברה.

"מדינת ישראל קבעה שאנחנו חייבים לקנוס כל נוסע שעולה לרכבת ואינו מבצע תיקוף של הכרטיס שלו", הוא מסביר. "כשמישהו עולה לרכבת ואינו מתקף את הכרטיס שקנה, בסופו של דבר זה אומר שסיטיפס לא רואה מזה אגורה וזו למעשה נסיעה ברכבת ללא תשלום, בניגוד לחוק.

"בחצי השנה הראשונה החלטנו, לפנים משורת הדין, שמי שקיבל דוח ופנה אלינו בבקשה לבטל אותו - בקשתו תיענה, להוציא כמובן אנשים שנחשדו כי לא שילמו על הכרטיס במתכוון. החלטנו ללכת לקראת הנוסעים מכיוון שהבנו שזה משהו חדש וצריך זמן של הסתגלות. נהגנו באיפוק גדול יותר מזה שקיים באירופה. ספגנו הפסדים עצומים".

כל ההפגנות נגדכם הפתיעו אותך?
"הופתעתי מגורמים שבנו תיאוריה על הרכבת שלא רק מתוך ניסיון לשפר אותה. אני לא רוצה להגיד דברים פוליטיים, אבל היה אפשר לראות שהן לא קשורות לסיטיפס. אני אשם שבנו את התוואי של הרכבת הקלה בכיכר צה"ל? איך זה קשור אלינו? קשה לי להאמין שאלו אינטרסים של טובת הציבור בלבד".

במבט לאחור, אף שהיתה זו שנה עמוסה באירועים שליליים, שושני מאמין שהחלק הקשה בתהליך נמצא מאחור. "לדעתי, הסבלנות השתלמה", הוא אומר. "אני יודע שחלק מהדברים לא היו טובים, אבל הגדולה היא לבוא ולהגיד שלא היינו בסדר".

ומה כן היה בסדר?
"אני חושב שההנחיה שלנו שבשעות המוגדרות אמהות יכולות לעלות עם העגלה של הילד ולהשאיר אותה פתוחה בלי לשלם היא דבר טוב מאוד שעשינו. יש שני דברים נוספים שהיו נקודות ציון חשובות עבור הרכבת בשנתה הראשונה. הדבר הראשון הוא שביום ירושלים הבאנו את התזמורת הפילהרמונית לרכבת והיא ניגנה את ירושלים של זהב, כשבאותו זמן הפקחים מחלקים בלונים. זה היה מאוד מרגש ואנשים בכו שם.

"הדבר השני הוא רחוב יפו ושוק מחנה יהודה. כשאני עובר שם ורואה את השינוי העצום שהמקום הזה עבר אחרי כל השנים הקשות - זה פשוט מדהים".

השלב הבא בפרויקט הוא הרחבת תוואי הרכבת. העבודות כבר בעיצומן, אך שושני טוען כי הן לא יושלמו בשלוש השנים הקרובות. בנוסף, הוא מקווה שכבר בשבועות הקרובים תגבר תדירות ההגעה של הרכבת ומבטיח שבקרוב תצא בשעות העומס רכבת לדרך כל חמש דקות וחצי.

"אני רוצה להגיע לתדירות של רכבת כל חמש דקות בשעות השיא", הוא אומר. "בנוסף, אני מקווה שהציבור יתרגל לרכבת בטיחותית. יש לנו רק שלוש תאונות בחודש בזמן שבחו"ל יש שלוש תאונות בשבוע".

נכתב ע"י רות מיכל;841005:
מנכ''ל "סיטיפס": טעינו עם הפקחים

ומה כן היה בסדר?
יש שני דברים נוספים שהיו נקודות ציון חשובות עבור הרכבת בשנתה הראשונה. הדבר הראשון הוא שביום ירושלים הבאנו את התזמורת הפילהרמונית לרכבת והיא ניגנה את ירושלים של זהב, כשבאותו זמן הפקחים מחלקים בלונים. זה היה מאוד מרגש ואנשים בכו שם.

[/SIZE]

הדבר הכי טוב שהרכבת עשתה גם הוא גורם לבכי...... :D

איצה מאייר : אני לא יודעת על איזה תגובה להגיב כי אחת יותר טפשי מהשני, הי לא מתאים לך על ההתנגדות של כולם? יפה מאוד פעם אחת לנסוע ולעבור את זה בלי קנס ממש רמה גבוהה! אני מתארת לעצמי שהנסיעה הזאת היה בשבילך יותר תיירות מאשר למשל להגיע לרופא! אני ב''ה לא טיפשה וגם קיבלתי דו''ח למרות שכל הנוסעים העידו שראו שהעברתי כרטיס (את הכרטיס קניתי חד פעמי, נו וכי מה הם חושבים שאני מוכנה לשלם ולקנות כרטיס, ולתקף ממש קשה לי)
בכל אופן נקלעתה כאן לסיטואציה לא נעימה על תנסה עוד להתנצל ולהוכיח את צדקתך כי אתה לא צודק
(גם בארצות הברית הייתי פעם ראשונה מארץ זרה והסתדרתי ב''ה מציון - אני חושבת שהבלגן אצלהם זה קצת יותר גדול מהרכבת אצלנו (בלשון המעטה למי שמכיר...)
בכל אוםן הם (סיטיפס) צריכים ללמוד קצת מה זה שירות ומה זה יחסי אנוש

נכתב ע"י לגעת בנקודה;841458:
איצה מאייר : אני לא יודעת על איזה תגובה להגיב כי אחת יותר טפשי מהשני, הי לא מתאים לך על ההתנגדות של כולם? יפה מאוד פעם אחת לנסוע ולעבור את זה בלי קנס ממש רמה גבוהה! אני מתארת לעצמי שהנסיעה הזאת היה בשבילך יותר תיירות מאשר למשל להגיע לרופא! אני ב''ה לא טיפשה וגם קיבלתי דו''ח למרות שכל הנוסעים העידו שראו שהעברתי כרטיס (את הכרטיס קניתי חד פעמי, נו וכי מה הם חושבים שאני מוכנה לשלם ולקנות כרטיס, ולתקף ממש קשה לי)
בכל אופן נקלעתה כאן לסיטואציה לא נעימה על תנסה עוד להתנצל ולהוכיח את צדקתך כי אתה לא צודק
(גם בארצות הברית הייתי פעם ראשונה מארץ זרה והסתדרתי ב''ה מציון - אני חושבת שהבלגן אצלהם זה קצת יותר גדול מהרכבת אצלנו (בלשון המעטה למי שמכיר...)
בכל אוםן הם (סיטיפס) צריכים ללמוד קצת מה זה שירות ומה זה יחסי אנוש

קודם כל תודה על המחמאות אקח אותם לתשומת ליבי.
בכ"א לכל אורך האשכול הדגשתי שלא צריך רמה גבוהה כלל ולא באתי להתגאות ח"ו.
פשוט אחרי שניסיתי את הרכבת לא הבנתי מה הטענות הגדולות נגדה.
כי בשביל לא לקבל דו"ח צריך לעבוד ע"פ הכללים.
מי שלא עובד ע"פ הכללים מקבל דו"ח.

ואני חושב שיש קצת הבדל בין המנטליות בישראל מול המנטליות בארצות הברית.
כך שהאכיפה בישראל לדעתי צריכה להיות הרבה יותר גבוהה.

בכ"א ממש מרגש אותי שאפשר להחליט עליי שנכנסתי לסיטואציה לא נעימה.

די... נסחפנו...

רק רצינו לקטר, ויש על מה...

אבל כל הוצאת קיטור מאבדת טעמה כשהיא מתמשכת... בואו נעצור כאן, בתחנה הזאת...

ואני חושב שיש קצת הבדל בין המנטליות בישראל מול המנטליות בארצות הברית.
כך שהאכיפה בישראל לדעתי צריכה להיות הרבה יותר גבוהה.
אולי גם האכיפה, אבל לפני כן: ההסברה.
ולא רק לתושבים הקבועים אלא גם לאורחים.
בדיוק היום ספרה לי מישהי שהיא קנתה כרטיס, עלתה לרכבת, ולא עלה בדעתה שצריך גם להעביר אותו, והיא נקנסה... אם היה מחסום לפני הרכבת שצריך להעביר את הכרטיס ובלי זה אי אפשר - מילא, אבל למה צריך לעלות בדעת מי ששלמה שצריך להעבירו שוב??

שוב סליחה על ההקפצה

איפה מתלוננים על קנס שקיבלנו?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....