קנסות הרכבת הקלה

• הוסף לסימניות
היות וזה עדין נסיון אז אולי אפשר שמי שלא תיקף נכון לא צריך לקבל דו"ח אלא לקחת אותו למכונה ולהראות לו איך לתקף נכון.

• הוסף לסימניות
יש פה ויכוח,
משרד התחבורה טוען שהקנס לא יהיה נמוך מהסכום הנקוב כי אחרת יזלזלו.
סטייפס כזכיינית אמורה לעמוד ביעד כספי, הדרך הקלה ביותר להגיע אליו היא ע"י קנסות, מחירן גבוה ממחיר נסיעה של אדם בודד בכ-25%! ואם הוא גם שילם? מה טוב.
סטייפס אומרים למשרד התחבורה: רוצים שנהיה נחמדים? אין בעיה, תורידו את היעד הכספי.
משרד התחבורה אומר: ידעתם את הנתונים מראש מה פתאום להוריד?
וחידה לסיום; מי הוא זה העומד באמצע ופותח אשכולות מתוסכלים?
את התשובות אין צורך לשלוח למערכת.

• הוסף לסימניות
כן, זה ידוע שהיו לסיטיפס הרבה פאשלות שהביאו הפסדים. כל ההקמה היתה באיחור רציינ. אני עצמי שמעתי מנהג אגד שעבדו על התשתיות ערבים וכד' ואח"כ היו צריכים לעשות את כל העבודה שוב וכו'...
בקיצור- אנחנו מכרה הזהב של החברה, ואני מוכנה להמר על כך שהפקחים מקבלים אחוזים מכל "פושע" שהם תופסים, כי אם ל איך תסבירו את החדווה שאופפת אותם עם גילוי כל עבריין נמלט??

• הוסף לסימניות
איך הגעת ל-25%?
180 גדול מ-6 ב25%? לפי איזו מתמטיקה?
התשובה הנכונה היא בסביבות 3000 אחוז...

• הוסף לסימניות
סליחה על ההקפצה.....
עפרה, קרה לנו אותו דבר היום, איננו ירושלמים.
שאלנו איך משתמשים ואף אחד לא טרח להודיע על האור הירוק
העברתי כרטיס שמעתי צפצוף והיה ברור לי שעבר.
איזו השפלה דוחה זאת היתה.... אפילו לא הבנתי מה עשיתי וכולם בהו בי....

אני גם רוצה שיבטלו לי את הקנס
מה עושים?
קבלו את הטענות שלך?

• הוסף לסימניות
אין לי מושג.
בזמנו אמרו לי לשלוח פקס ערעור. שלחתי. אני מחכה.
לא מתכוונת לשלם שום דבר לעת עתה.

• הוסף לסימניות
ועל התינוק שנסע לבדו, כשאימו אינה יכולה לעלות- כבר שמעתם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפרה;833361:
אין לי מושג.
בזמנו אמרו לי לשלוח פקס ערעור. שלחתי. אני מחכה.
לא מתכוונת לשלם שום דבר לעת עתה.
אפשר לא לשלם עד שיענו על העירעור
או שזה יגררור קנס גבוה יותר?

נכתב ע"י מילה בסלע;833363:
ועל התינוק שנסע לבדו, כשאימו אינה יכולה לעלות- כבר שמעתם?
מה קרה??:D

• הוסף לסימניות
תודה על האשכול הזה. היום הזהרתי חמורות את בני שהגיע מחוץ לעיר עם כל משפחתו שלא יעזו לעלות על הרכבת אם לא ראו אור ירוק במכשיר, ולא משנה איזה צליל שמעו. אני מקוה שהנסיעה עברה בשלום...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rivkabrk;833385:

הנהג סגר את הדלתות כשהילד בפנים (בעגלה) ואימו צועקת בחוץ.
כשהנוסעים צעקו לו שיפתח הוא אמר "לא מעניין אותי" והמשיך בנסיעה.
תגובת סיטיפס: "לא היה צריך לקרות..."
(יתד יום ג')

• הוסף לסימניות
כל הטיולים בבין הזמנים לא היו שווים בלי קנס של הרכבת הקלה.
עליתי אם רב קו שעליו 6 כרטיסי מעבר, המכשיר ציפצף וגם נדלק אור ירוק,
אבל אסור לשלם לכולם ברב קו אחד
צריך לכל ילד כרטיסיה נפרדת :)

(והפקח עוד אמר לי לפנות לאגד שהם ישלמו את הקנס כי הם עשו מעשה לא חוקי...)
איך הם מבצעים את הגביה?
נותנים ריביות וכו' או מחכים בסבלנות? כי אין לי מושג לאן שולחים עירעור.

• הוסף לסימניות
ואגב- בשביל להעלות לכם חיוך-
אחד מבני המשפחה סיפר לנו שחבר שלו החליט לעשות מהם בדיחה
ומיד שעלה פקח הוא ירד בריצה מהרכבת והמשיך בריצה מרח' יפו לכיוון גאולה.
ירדו אחריו שלושה פקחים ורצו אחריו
הם תפסו אותו במלכי ישראל והוא כאילו לא הבין מה קרה
הוציא את כרטיס הרוב קו שלו שהעיד שהוא שילם כראוי...

• הוסף לסימניות
אחת המגרעות העצומות של הרכבת הזו, שקשישים ממש לא מסתדרים איתה.
והם הרי נוסעים כמעט אך ורק בתחבורה ציבורית,
אבל איך יסעו נסיעה אפילו של 10 דק' בעמידה, ובלי מקום להחזיק?
ואיך יחזרו מהשוק עם הקניות בצורה כזו?
וכמובן גם כל הקטע הטכני קשה להם הרבה יותר.

• הוסף לסימניות
אני לא עולה על הרכבת מהסיבות הנ"ל למרות שיש לי תחנה 3 דקות מהבית ומעדיפה ללכת ברגל או באוטובוס

• הוסף לסימניות
אבל מה אפשר לעשות ? במסלול הרכבת אין אוטובוסים

• הוסף לסימניות
ואני מכיר אדם ששילם באגד באותו כרטיס לכולם וברכבת כמובן לא יכל לשלם בשביל כולם, וכשהגיע פקח אמר לו בוא איתי עם הרב קו, וכשהפקח ירד מהרכבת הוא השאיר את הפקח למטה עם הרב קו ונשאר למעלה עם המשפחה, וכמובן שאח"כ הרב קו חיכה לו במרכז של סיטיפיס....

• הוסף לסימניות
בשבוע שעבר עלו לרכבת זוג חילוני עם שני תינוקות, התחילו לסובב את הכרטיסים במכשיר ולא קולט, פתאום מתברר שהם קנו הלוך ושוב או משהו כזה אבל ברכבת זה תקף רק לאותו יום, עוד משהו מטורף- הרכבת והאוטובוסים אמורים לעבוד במשותף אבל הכללים אחרים- מה הטרוף הזה? אם ישנם כללים של משרד התחבורה הם אמורים להיות תקפים בכל כלי התחבורה, לא?
הזוג היו מאוד נבוכים, כמובן שהגיע פקח והם התחילו לגמגם שהם מישוב בקצה הארץ איפהשהוא, נראה לי שבסוף ירדו מהם...
עוד בניברקי אחד עלה אתמול לרכבת עם רבקו אחד לאישתו ולו. מה הוא אמור לעשות?

צריך להודיע שטרם העליה לרכבת נא לקרוא את כל שלטי המידע הטרחניים התלויים לאורך התחנות. אם לא קראתם- תאכלו אותה, כמו שאומרים...

• הוסף לסימניות
לידיעתך, בשלטי המידע הטרחניים לא מופיע כמעט שום כלל, חוץ מזה שצריך 'לתקף את הכרטיס'.
את כל הדברים שכתובים כאן צריך לדעת לבד.

• הוסף לסימניות
אני לא בטוחה. יש עמוד בתחנה שעליו שלט עם כיתוב כאורך הגלות, נראה לי שחלק מן הדברים מופיעים שם, בלי אחריות כמובן. בכל מקרה, עד שתגמרי לקרוא הכל תעבורנה שלוש רכבות...

אני לא ירושלמי אבל יוצא לי להיות הרבה בירושלים ולנסוע ברכבת הקשה...

מעולם לא נתקלתי בתקופה האחרונה (חודש+) בפקחים חוץ מפעם אחת שעלה פקח ובדק רק אדם אחד ומיד ירד בתחנה הבאה (לרווחת לבי ההולם).

מכשירי התיקוף נוחים להפליא, יש שלושה סימנים כדי לדעת אם תיקפת את הכרטיס נכון או לא. א. קול, הקול המושמע כאשר הנסיעה תקינה שונה מהקול המושמע כאשר היא איננה תקינה, צריך רק שימת לב קלה בשביל להבדיל בין הצפצופים, אבל כל אדם מן היישוב מבין ש-"תַּה תַּה" צעקני המסמן שהנסיעה לא תקינה שונה מ"תַּה" קצר ופשוט שמסמל נסיעה תקינה. ב. צבע הנורה, ירוק או אדם, מה יותר פשוט מזה?! ג. ואחרון חביב כיתוב ברור בצג שעל המכשיר, נסיעה תקינה או שלא... אין הרבה אפשרות שלא להבין, בחייכם...

הבעיה מתחילה כשאנשים פשוט לא ממש מזיז להם אם הכרטיס תוקף כהלכה או לא. לא, לא גנבים, מעבירים את הכרטיס, אבל בסבבה, ממשיכים הלאה, אולי הוא לא תקוף כראוי? אולי המכשיר מקולקל? למי אכפת...

בשביל זה בדיוק הפעילה חברת סיטיפס מערך פיקוח קשוח, מעצבן, שלא לומר רע ואכזרי... נו, תראו לי אדם אחד שפוי שמעז לחשוב על אפשרות שלא לתקף את כרטיסו כראוי ולוודא שאכן הנסיעה תקינה?!

פשוט מהלך גאוני!

בתכל'ס הרכבת נוחה ויעילה ולרוב מקצרת בהרבה את זמן הנסיעה.

לגבי רב-קו שלא ניתן לשלם לכל המשפחה, אז דבר ראשון הכל יודעים שכרטיס הרב-קו מיועד בעיקרו לאדם אחד, זהו כרטיס אישי ותעיד על כך התמונה המתנוססת על הכרטיס.

באוטובוסים מאפשרים לשלם כמה נסיעות באותו רב-קו רק במידה ואין בו כרטיס מעביר פעיל, מה שאומר שאם אבא נוסע לקחת את בנו מהגן הוא לא יוכל לשלם עליו ברב קו שלו בחזור מכיון שכרטיס המעבר פעיל, מה שאומר שגם בתחבורה הציבורית יש משמעות לכך שהכרטיס אישי. לעומת זאת אם שילמתי פעמיים באוטובוס ויש לי כרגע שני מעברים הרכבת כן תתקף את הכרטיס והצג יכריז על שתי נסיעות תקינות.

בכל אופן זהו החוק, הכרטיס הנו אישי, וזה שבאוטובוסים לא אוכפים את החוק לא אומר שברכבת לא צריך לאכוף אותו...

שני דברים שכן מעצבנים אותי הם, א. המכשירים המקולקלים בתחנות, פשוט סיוט לראות את הרכבת חולפת על פניך רק בגלל שאיזו ילדה לא מצליחת לקנות כרטיס כהלכה במכשיר האחד (מתוך שלושה) שפועל... ב. העומס ברכבות. כמעט בכל שעות הפעילות יש עומס שאנשים צריכים לעמוד, זה לא נעים גם למי שיושב, וקל-וחומר למי שעומד... היו צריכים להוסיף יותר רכבות...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....