קנסות הרכבת הקלה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כל מיני;820008:
מציאות שנתנו כבר עשרות אלפי קנסות!
כולם טיפשים לדעתך?
הרבה פעמים הבעיה כשקונים כרטיס באוטובוס והרכבת לא מזהה.
האם אנשים אמורים לנחש מה הצבע הירוק אומר ומה האדום?
הביצוע וההסבר מורכבים.
אני חושב שלא כל כך קשה לנחש מה אומר הצבע האדום ומה אומר הצבע הירוק,
ואם למשהו יש איזו שאלה אני חושב שמספיק אנשים ברכבת יוכלו להדריך ולענות לו,
וסורי אני עדיין לא רואה מורכבות
נכתב ע"י מילה בסלע;820012:
היי, היי!
יש עוד אינטלגנטים ברכבת, ולא כל הירושלמים בורים!
עליך לזכור שהאוכלוסיה אינה מורכבת רק מצעירים בעלי מוח טכנולוגי מפותח אלא הרבה ממבוגרים, אימהות, אנשים קשי יום, ילדי תלמוד תורה ועוד.

הוראות ברורות נמדדות ביכולתן להיות מובנות בקלות אצל כולם. כולם ממש.
(ו... ברכבת אסור לטעות, שמעת על זה? ומה לעשות שגם צעירים טועים, ואפילו מכונת התיקוף טועה..!!!)
והנוסע התועה והתוהה- משלם, כמה פשוט.
מי שלא יודע יכול לשאול!!!
כמו שיודעים לעצור אותי ברחוב ולשאול אותי סליחה איך אני מגיע לרחוב זה וזה...
כך גם ניתן לשאול איך משתמשים במכשירים.
נכתב ע"י sarit1ef;820028:
המחזה חוזר על עצמו בכל נסיעה- אנשים מעבירים את כרטיס הנייר הלוך חזור עד שזה נקלט.
סתם אגב, אם באוטובוס מותר לשלם על שניים בכרטיס- למה ברכבת לא?
בסדר שורפים עוד חצי דקה ובסוף הכרטיס עובר.
למה אני לא יודע אבל אילו חוקי הרכבת.
נכתב ע"י GRN;820045:
לגבי קנס על עגלה - זה לא צודק, כי לפי ההוראות מותר (לא בשעות עומס)!
לגבי התפעול - אני ירושלמית ונסעתי כבר הרבה פעמים ברכבת, וכל פעם יש לי דפיקות לב: תוקף לא תוקף? תוקף לא תוקף? המכשירים ממש לא ידידותיים.
אני לא מכיר את ההוראות אבל בכ"א אם ניתן לך שלא כחוק תפני אליהם.
מאיזו בחינה המכשירים לא ידידותיים?
נכתב ע"י sarit1ef;820087:
איך אמרנו יום אחד?
כשעולים הפקחים ואתה מגיש להם את הכרטיס הלב שלך דופק- מה הם הולכים לגלות...

תופסים זקנים וילדים כאילו הם פושעים מועדים. שלוש פעמים בנסיעה עלולים לבדוק כרטיסים. אתה מרגיש כמו בתקופת הק.ג.ב..

בכלל, לפעמים אין שרות מינימלי- הצגים של זמני הרכבות מתעתעים: בעצמי עמדתי וראיתי 5 דקות 4, 3, 2, 1 וחזור לתשע!!! (הם לא יכתבו 20 דקות, אז פשוט מחלקים לשלוש...:()
הם בודקים שוב ושוב כי אם הרכבת הייתה בבעלותי גם הייתי מבקש מהפקחים שיבדקו לכולם את הכרטיסים ומי שלא יקנס למען ישמעו וייראו,
לגבי הלוחות הזמנים כשאני נסעתי זה היה מדויק מה היה כשראית אני לא יודע אולי תקלה טכנית.
נכתב ע"י עפרה;820221:
הכי גרוע ששלושת רבעי מהמכשירים לא עובדים, ואי אפשר לקנות כרטיסים. בלי סוף מאחרים את הרכבת רק כי חיכו בתור לקנות כרטיס, והמכונה לא עובדת.
תקלות יש בכל מקום,
אבל חילוק האחוזים נשמע לי גוזמא
נכתב ע"י sarit1ef;820231:
זה לגמרי מוציא מהדעת. שהמכשירים שלהם לא יעבדו- זה בסדר. שלא יהיה עודף- זה בסדר גמור. מה אתה הנוסע הפשוט תעשה? תלך ממכשיר למכשיר לגלות שהם לא עובדים ואז--- אולי תלך רגלי לתחנה הבאה? אם תעלה על הרכבת- תיקנס!!
על הרכבת לא עולים בלי לשלם נקודה!!!

לסיום אספר את הבדיחה הידועה על אותו אחד שלפני שעלה לרכבת ביקש מהכרטיסן מושב בצד של הנסיעה ולא ההיפך כי זה גורם לו לבחילות,
לאחר שעלה על הרכבת גילה שמקומו הוא על כיסא שפונה לכיוון ההפוך מהנסיעה,
בהגיעו ליעדו ירד כשהוא תשוש ונכנס לסניף הרכבת והתחיל לצעוק על כולם שהוא ביקש בפרוש כסא הפונה לכיוון הנסיעה ולא להיפך וכל הנסיעה הוא חש שלא בטוב וכו',
ניגש אליו מנהל סניף הרכבת ושאל אותו מדוע לא ביקשת ממשהו שישב איתך בקרון להחליף מקום?
ענה לו אותו אדם:
הקרון היה ריק מאדם,ולא היה לי עם מי להתחלף,

בקיצור מה שיש לי לומר זה שמי שלא יודע שפשוט ישאל
'כי אם אם לא תישאל איך תדע'

לסיום אני רוצה רק להודיע שגם אני חושב שחברת סיטיפס הייתה צריכה להשקיע הרבה יותר במערך ההסברה לציבור לכל הגילאים,
וזה אכן אבסורד שזה עדיין לא נעשה.
אך עדיין היא ידיעה לא פוסלת עונש.

• הוסף לסימניות
אדוני הנכבד :)
אני מבינה שנסעת באופן חד פעמי.
אנחנו כתושבי ירושלים שסובלים באופן יומיומי- זכותנו להתלונן, ואם אתה לא דובר החברה הייתי מציעה שלא לדחות בקש את התלונות על סמך נסיעה חד פעמית.
אין כזה דבר
על הרכבת לא עולים בלי לשלם נקודה!!!
ואם כאשר אתה היית בתחנה המכשיר לא היה עובד? וגם השני? מה היית עושה למשל? נשמח לשמוע כדי לדעת לפעם הבאה היות וזה קורה לעיתים מאוד קרובות כמו ששמענו כאן מבעלי הנסיון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפרה;820295:
לי יש כרטיס רב קו.
הכרטיס היה טעון.
אני נכנסתי לרכבת והעברתי את הכרטיס מול המכשיר מפה ומשם.
בסוף המכשיר צפצף.
נכנסתי.
למה שאני אחלום שמשהו לא היה בסדר, למען השם?
מנין לי איזה צבע אור אמור להידלק?
ואם עליתי לרכבת מיד כשהגעתי לתחנה, ולא התיישבתי לקרוא הוראות, רק הסתכלתי מה אנשים אחרים עושים, ועשיתי? איפה יכולתי לשמוע על צבע האור המועדף?
מה הטמטום שהמכשיר יצפצף ויאיר בין אם הוא תוקף ובין אם לאו????????
בשביל מה הוא צפצף בכלל?
נגעת בנקודה הנכונה!
אל תסתכלו מה אנשים עושים!!!
פשוט תקראו את ההוראות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit1ef;820314:
אדוני הנכבד :)
אני מבינה שנסעת באופן חד פעמי.
אנחנו כתושבי ירושלים שסובלים באופן יומיומי- זכותנו להתלונן, ואם אתה לא דובר החברה הייתי מציעה שלא לדחות בקש את התלונות על סמך נסיעה חד פעמית.
אין כזה דבר
ואם כאשר אתה היית בתחנה המכשיר לא היה עובד? וגם השני? מה היית עושה למשל? נשמח לשמוע כדי לדעת לפעם הבאה היות וזה קורה לעיתים מאוד קרובות כמו ששמענו כאן מבעלי הנסיון.

הייתי מתקשר לחברת סיטיפס מעדכן אותם בנידון,
ומתייעץ איתם.
הרכבת שייכת להם ולא לי,
ואני לא דובר החברה כלל וכלל אלא להיפך אני רוצה לשמוע את התלונות ואולי להבין למה לי לא היתה כל בעיה.

• הוסף לסימניות
איצה מאיר, אתה לא מנכ"ל החברה, במקרה? כך נשמע מתגובותיך.
אם כן, אולי תוכל לעזור לי, יש לי כמה תלונות בקשר ל...

• הוסף לסימניות
ומתייעץ איתם.
ומאחר לעבודה?....
הרכבת שייכת להם ולא לי,
זהו בדיוק. הרכבת שייכת להם. הם לא ממלאים את חובתם לשרות ראוי ומאידך, האוטובוסים צומצמו והותאמו לתנועת הרכבת כך שאנו מחויבים לנסוע בה למרות הליקויים בשרות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גולדשטין;820320:
איצה מאיר, אתה לא מנכ"ל החברה, במקרה? כך נשמע מתגובותיך.
אם כן, אולי תוכל לעזור לי, יש לי כמה תלונות בקשר ל...

ע"ע הודעה קודמת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איצה מאייר;820317:
ומתייעץ איתם.
הרכבת שייכת להם ולא לי,
ואני לא דובר החברה כלל וכלל אלא להיפך אני רוצה לשמוע את התלונות ואולי להבין למה לי לא היתה כל בעיה.

איחולי שגם בפעם הבאה לא תהיה בעיה...

ושאלה קטנה:
אילו לא היית קורא את כל התלונות במדורי הצרכנות. היית מתחיל לקרוא ביסודיות את הכללים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit1ef;820321:
ומאחר לעבודה?....

זהו בדיוק. הרכבת שייכת להם. הם לא ממלאים את חובתם לשרות ראוי ומאידך, האוטובוסים צומצמו והותאמו לתנועת הרכבת כך שאנו מחויבים לנסוע בה למרות הליקויים בשרות.

אני לא יודע מה הם היו מייעצים לי בטלפון אבל לעבודה לא הייתי מאחר...
א.צריך לעיין טוב טוב מה חובת השרות של החברה.
ב.אם אכן יש ליקויים בשביל זה בדיוק יש את משרד התחבורה הוא אמור לטפל בזה ושם צריך להתלונן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כל מיני;820325:
איחולי שגם בפעם הבאה לא תהיה בעיה...

ושאלה קטנה:
אילו לא היית קורא את כל התלונות במדורי הצרכנות. היית מתחיל לקרוא ביסודיות את הכללים?

תודה תודה והמברך יתברך....
ת'אמת לא קראתי את הכללים אבל אם הייתי מקבל קנס אני בהחלט חושב שלא היה לי כל טרוניה כי אכן את הכללים החוקים והמשפטים לא קראתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit1ef;820330:
אני מבינה שאתה בעל רשיון טיס?

כרגע לא אולי ב"ה בהמשך.
אבל אם אני יודע שאני אאחר לעבודה אז אני ייקח מונית במקרה הצורך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איצה מאייר;820335:
כרגע לא אולי ב"ה בהמשך.
אבל אם אני יודע שאני אאחר לעבודה אז אני ייקח מונית במקרה הצורך.

אהה,
אם תצליח לקחת מונית מאמצע רחוב יפו אשמח להתוודע לכך...

• הוסף לסימניות
יפה מאוד- אז כבודו בעצם טוען שאם המכשירים בתחנות אינם פועלים עלינו לנסוע במוניות על חשבוננו? נייס. על זה לא חשבתי!

• הוסף לסימניות
איפה אתה חי?
אתה לא מכיר את רמת השירות הממוצעת בארץ? המתנה של חצי שעה+העברה.
אנשים מציפים בפניות אותם ואת משרדי החכי"ם, כמובן גם את משרד התחבורה. וגלגלי הרכבת טוחנים לאט לאט...
חובת השירות שלהם ידועה, וכשביקרתי בחו"ל נתקלתי בשירות מכובד ומקצועי ברכבת, אין סיבה לשירות שונה בארץ!
בעיתונים ניתן לקרוא אחת לשבוע על תלונות של משרד התחבורה וראש העיר כלפיהם ועל ה"טיפול" בהם.
מה שכן הם כתבו השבוע שהם החליפו את הפקחים בפקחים מבוגרים ולימדו אותם קורס ביחסי אנוש-למזלך השבוע בדיוק נסעת ברכבת.
וסתם שאלה, חוש הריח מלמד שאתה אשדודי, זה נכון?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;820339:
אהה,
אם תצליח לקחת מונית מאמצע רחוב יפו אשמח להתוודע לכך...
אם לא מרחוב יפו אז מרחוב סמוך,
נסכים בדבר אחד מוניות לא חסר.
נכתב ע"י sarit1ef;820340:
יפה מאוד- אז כבודו בעצם טוען שאם המכשירים בתחנות אינם פועלים עלינו לנסוע במוניות על חשבוננו? נייס. על זה לא חשבתי!

אני לא אעניש את עצמי בזה שהמכונה לא עובדת ואאחר לעבודה,
בלית בררה אקח מונית אשלם טיבין ותקילין כדי להגיע בזמן.

• הוסף לסימניות
ואתה חושב שזה בסדר!
וגם לא נראה לך שיש על מה להתלונן!
אני חושבת שאם המכשיר אינו עובד- החברה צריכה לאפשר לנוסעים לעלות! זו פאשלה שלהם והם צריכים לספוג את ההפסד ולא אני!! וכמובן שלא לשכוח שהרכבת הזו במימון ממשלתי וכו', כך שזה לא עסק פרטי. לקחתם אחריות על תחבורה בירושלים- תתמודדו! הבטחתם עתיד חדש לעיר. העתיד הזה כבד כאן :(

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כל מיני;820341:
איפה אתה חי?
אתה לא מכיר את רמת השירות הממוצעת בארץ? המתנה של חצי שעה+העברה.
אנשים מציפים בפניות אותם ואת משרדי החכי"ם, כמובן גם את משרד התחבורה. וגלגלי הרכבת טוחנים לאט לאט...
חובת השירות שלהם ידועה, וכשביקרתי בחו"ל נתקלתי בשירות מכובד ומקצועי ברכבת, אין סיבה לשירות שונה בארץ!
בעיתונים ניתן לקרוא אחת לשבוע על תלונות של משרד התחבורה וראש העיר כלפיהם ועל ה"טיפול" בהם.
מה שכן הם כתבו השבוע שהם החליפו את הפקחים בפקחים מבוגרים ולימדו אותם קורס ביחסי אנוש-למזלך השבוע בדיוק נסעת ברכבת.
וסתם שאלה, חוש הריח מלמד שאתה אשדודי, זה נכון?

נצא מנקודת הנחה שהרכבת מסיעה את נוסעיה זמן קצר מאוד,
כך שתקלות בהתחלה זה דבר לגיטימי וצפוי.
וכפי שאני רואה שנכתב לעיל הם אכן מטפלים בנושאים והחליפו את פקחי הרכבת והכשירו אותם שזה פרוצדורה לא קלה לפטר עשרות עובדים ולהכשיר חדשים.
חוש הריח לא יכול לשחק כאן,
אם כבר אז אינטואיציה,
ולא, אני בני ברקי

• הוסף לסימניות
נכון מאוד. אבל מי אמור לשאת בתוצאות? הנוסעים??
נניח שאני נוסעת בכל יום לעבודה. האם נראה לך סביר שאקח מידי כמה ימים מונית ב40 ש"ח כי חברת סיטיפס עדיין לא מאורגנת? נשמע לי קצת הזוי!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....