איצה מאייר
משתמש צעיר
- הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;820405:כשימצא פתרון לבעיית הערבים תעדכנו את סופרבוס במודיעין עילית בעיית הערבים שם.....
תספרי את זה ל-GRN
נכתב ע"י תקוה;820405:כשימצא פתרון לבעיית הערבים תעדכנו את סופרבוס במודיעין עילית בעיית הערבים שם.....
נכתב ע"י איצה מאייר;820410:תספרי את זה ל-GRN
סוף סוף אני לא לבד,נכתב ע"י יונה יונה;820467:לא יודעת מה אתם רוצים,
אני ירושלמית, משתמשת ברכבת מדי פעם (לא על בסיס קבוע) ובאמת לא מבינה מה הבעיות הגדולות?
לא היה לי שום קושי בלהבין את ההוראות, בלקנות כרטיסים וכו
כן, נכון פעם אחת היה מכשיר אחד שלא עבד ועברתי לצד השני לקנות ואולי חיכיתי בגלל זה לרכבת הבאה עוד 6 דקות..... איזה קו יש לכם בכזו תדירות? (בשעות העומס)
הרכבת קצרה משמעותית את זמני הנסיעה מקצוות העיר השונות (שתכלס בהם צריך להתחשב יותר מאשר באילו שגרים במרכז) וזה עיקר המעלה שלה,
מקומות ישיבה- לנסיעה של כמה דקות לא נורא אם אין לך מקום ישיבה- ואם זה ליותר זמן אז כנראה שעלית ממש בהתחלה ואמור עדיין להיות לך מקום,(או לחילופין בהמשך הדרך יתפנה מקום ורוב הנסיעה תוכל לשבת)
בתחילה באמת הפקחים היו אלימים ומפחידים ו.... אבל כיום אילו שנתקלתי היו ממש נחמדים.
אנשים רוצים שרות של אירופה.... אבל, תכלס הם ישראלים......
לכל דבר צריך להתרגל.
נכתב ע"י איצה מאייר;820350:ולא, אני בני ברקי
נכתב ע"י עפרה;820517:אוקי, אני לא עד כדי כך סתומה!
כל הזמן נדמה היה לי שעברתי פחות או יותר על ההוראות בתחנת הרכבת בפעמים הקודמות, אבל כיון שאנשים פה היו כל כך בטוחים שהכול ברור, לא רציתי להתווכח.
היום עברתי ברציף וקראתי הכול בעיון גדול.
לא מופיעה שם אפילו מילה אחת בקשר לאור או לצבע!
אין שם שום הוראות איך מתקפים כרטיס!
כתוב שם כמה וכמה פעמים שצריך להקפיד שהכרטיס יתוקף, ואם הכרטיס לא תוקף הנסיעה לא שולמה.
בסדר!
נכנסתי לרכבת וידעתי שאמורים לתקף את הכרטיס.
ראיתי את כולם מנענעים את הכרטיס מול המכשיר, והבנתי שכך מתקפים
ניגשתי ונענעתי את הכרטיס מול המכשיר.
כל זמן שהמכשיר לא הגיב, ידעתי שהכרטיס לא תוקף!
ברגע שקיבלתי תגובה - צפצוף - הבנתי שהמכשיר זיהה את הכרטיס!
למה שאחשוב אחרת?
התנסיתי כבר בהרבה מכשירים מהסוג, ואני יודעת איך דברים עובדים. צריך לקבל תגובה כשהמכשיר מזהה.
אני אמורה לנחש שהמכשיר הטיפש מצפצף גם כשהוא לא מזהה את הכרטיס?
בשביל מה הוא צפצף????????????????
במצב כזה, צריך לכתוב בענק, גם בתחנה וגם ברכבת :
"שים לב, אם נדלק אור אדום, כרטיסך לא תוקף! רק אור ירוק מסמל שהכרטיס תוקף!"
זה מינימלי, לא? אני אמורה לשמוע מאיפשהו שצפצוף לא אומר כלום!
זה כתוב?
מאיפה אמורים לנחש דבר כזה???????????????????????????????????????
נכתב ע"י עפרה;820522:מה שאנשים אומרים כאן שזה קיצר את הדרך וכו'
המסלול של הרכבת הוא מסלול אחד בודד.
על הציר הזה שהיא נוסעת בו, היו נוסעים עשרות אוטובוסים. אנשים היו משתמשים בהם. הם נסעו מהמון מקומות להמון מקומות.
כל מי שתחנת המוצא שלו וגם תחנת היעד שלו נמצאות על מסלול הרכבת, הרוויח. כל האחרים, הפסידו!
כל האנשים שהשתמשו באוטובוסים השונים שעברו בציר, מוכרחים עכשיו לנסוע ברכבת את הקטע הזה של הדרך. זה אומר שבמקום אוטובוס אחד, צריך לקחת אוטובוס + רכבת, או רכבת + אוטובוס, או הכי גרוע - אוטובוס + רכבת + אוטובוס.
אז אם במקרה הרווחת מהרכבת, יופי, אבל הרבה יותר אנשים הפסידו.
כשאני עליתי על הרכבת זה היה בשעת ערב ודבר ראשון שעשיתי היה לראות את התנהגות הנהג,נכתב ע"י sarit1ef;820540:הרכבת נוסעת מאוד מהר, מאוד!!!!![]()
כשחברתי שמעה את הפקח מזמזם "בין הרים ובין סלעים טסה הרכבת" היא אמרה לו שנכון יותר לאמר "זוחלת" והוא--- הסכים איתה.
היא לא נוסעת מהר. היא לא ריקה כמעט אף פעם. בשעות העומס לא בעיית המקום היא הבעיה אלא שהיא דומה יותר לקרון בקר. כולם בעמידה, תינוקות על הידיים, שח"ו לא יתפסו עם עגלה פתוחה...
יופי של שרות. יונה יונה- קיצר לך את הדרך ב"ה, באמת שווה שכולנו נסבול.
אתם יודעים מה? הבעיה היא שהרעיון הזה בא מחו"ל אבל השרות לעולם לא יהיה כמו שם. אז בבקשה- תשאירו לנו את האוטובוסים שעם כל החוסר קידמה שבהם- לפחות יש לך נהג לדבר איתו. אם המכשיר שלו מקולקל- הוא לא יגיד לך לרדת. הנהג לפחות אנושי. הרכבת היא גולם. אין עם מי לדבר. תשלם כדי לרדוף חודשיים אחרי החזר?
אם מקימים כזה פרויקט מוכרח שהוא ידפוק באלף אחוז. אם לא- תחזרו לאוטובוסים. כנראה שזה לא מתאים לכאן.
נכתב ע"י arye770;820554:אין לי מושג על מה מדברים כאן!
אני גר במזרח ירושלים ועובד בקרית יובל. מישהו ניסע ליסוע מקרית יובל לבניני האומה????!!
סיוט!!!
השכונה שהכי נדפקה מהרכבת זה קרית יובל שמחוברת לכניסה לעיר בציר אחד!
תחשבו על זה, שכונה שלמה יש לה קו "1" שמקשר לרכבת "אחת", מי שניסע יודע שזה פשוט סכנת נפשות העומס והצעקות שהולכות שם.
נכתב ע"י sarit1ef;820561:הרבה שכונות נדפקו.
ומה יאמרו פסגת זאב ונווה יעקב שאמורים לעבור במסלול הנסיעה דרך שועפת?
אין תענוג גדול מזה.
אני רק חרדה ליום שיזרוק איזה ערבוש משהו פנימה ויחזור הביתה לנוח...
נכתב ע"י יעל;820576:אני לא ירושלמית אך נסעתי ברכבת פעם אחת בלבד.
ומאז אני מעדיפה ללכת את כל רחוב יפו ברגל העיקר לא לחזור על הסיוט הנורא הזה.
חנוק, מזגן שלא מורגש, ערבים, עומדים בצפיפות - אין מקום להחזיק..
רק חיכיתי לרגע שאוכל לרדת ולעבור לאוטובוס ממוזג ונעים...
לא מתקלתי בבעית תיקוף הכרטיס, אבל כן חיכיתי רבע שעה בתור לקנות כרטיס..
תענוג ירושלמי!!
נכתב ע"י sarit1ef;820577:איצה מאייר- איפה אתה?
נכתב ע"י ציפיש;820671:דבר ראשון
כמו שהיה חצי שנה תקופת הרצה לבדוק את הרכבת כך צריך תקופת הרצה לבדוק את התשלום
דבר שני
צריך לבוא מנקודת הנחה שאנשים לא גנבים וקורה אי הבנות לכן פעם ראשונה שאדם נתפס הקנס צריך להיות מיזערי משהוא כמו 20 שקל והערת הזהרה בפעם השניה זה כבר בעיה שלו ואז שישלם 180
נכתב ע"י מילה בסלע;820685:הבני ברקים חכמים יותר מכולם, מה, לא ידעתם?!
יש להם גם מן מזל כזה שתמיד המכונות (מהפחד-) עובדות כשהם עולים, הכרטיס מתוקף ברתת מפניהם ו, איך לא, גם שום פקח לא עולה בצוותא חדא איתם.
מכל השרשור הזה הבנו שבורכת במזל מושלם, שכל ישר והבנה חדה כתער.
גם לשון.
נכתב ע"י יונה יונה;820837:הרכבת לא קיצרה לי את הדרך,
אבל היא מקצרת משמעותית את זמן הנסיעה
תשבו שבמקום ליסוע ברכב/ אוטובוס את שד' הרצל + רחוב יפו בפקקים יש רכבת שעושה את זה מהר מאוד
אני לא יודעת ספציפית על קרית יובל- אבל אם יש שם קו 1 עד לרכבת זו בעיה ספציפית שם ושהתושבים יתלוננו- יש כל הזמן שינויים במסלולי האוטובוסים.
אפרופו שינויים, השינויים האחרונים באוטובוסים המהירים (שהם נכנסים למרכזית עצמה) לדעתי הרסו את היתרון שלהם-מעניין אותי אם עוד אנשים חושבים כך (74,75,32 וכו)
זו שנסעה פעם אחת ומאז.......- כנראה נפלת על יום גרוע... בס"ה הרכבת דופקת יפה מאוד ואני רואה הרבה רכבות ביום יום
נכון בשעות העומס הם עמוסות- לכן זה נקרא שעות עומס
והרכבת בנויה להסעת נוסעים בעיקר בעמידה כי כל הרעיון שלה זה להסיע מנקודת מפגש לנקודה אחרת
מה שנכון הוא- שלנסיעה עם כמה ילדים ועגלה זה בהחלט מסובך יותר במיוחד אם מחליפים אוטובוס/רכבת בתחנות העיקריות
הרכבת הזו במבחן התוצאה לדעתי עשתה טוב לירושלים.
(נכון שעדיין יש מה לשפר- אבל תחשבו שבאירופה יש להם נסיון של מאות שנים וכאן רוצים שתוך שנה הכל ידפוק כמו שם)
נכתב ע"י סולו;820967:ג''א ירושלמית ובחוצפתי חנכתי את הרכבת רק שבוע שעבר.
זה מדהים,אין לי מושג על אתם מדברים ,אני נוסעת מאז יום יום בשעות הבוקר המוקדמות כבר שבוע וחצי זמן הנסיעה התקצר לי לחצי,נסיעה חלקה ,שקט,הכל דופק.
תענוג...אני ממש נהנתי.
[יכול להיות שזה תלוי בשעות]
נכתב ע"י הברקהבפרסום;821003:אני נוסע יום יום עם הרכבת הקלה, והרבה זמן לא זכיתי לראות שמישהו קיבל קנס
חוץ מפעם אחד שהיה תייר מחו"ל שכשהגיע הפקח הוא התחיל לחפש את הכרטיס ופתאום הוא נבהל באמת והוא טען ובכה (באנגלית) שנאבד לו גם הכרטיס וגם הדרכון שלו... לא עזר לו כלום והוא קיבל קנססוף הסיפור
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים