התייעצות ראיון לבית ספר - צריך להכין את הילדה?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
קראתי את האשכול כולו ואף אחד לא שואל שאלה פשוטה.
איך יתכן שאנשים שולחם למוסד והלב שלהן לא דופק, מנהלת וצוות עם ראש עקום שמסתכל על שטויות כמו פאה ארוכה, רשיון או אייפון שבאגב הוצבו בנשימה אחת ובעצם הם לא שייכים לאותה קומה כי רשיון לאמא בצד אחד ופאה ארוכה ואייפון הם הצד השני שמאלה... ו'מה יחפרו עלינו או יאמרו עלינו' ואם ישאלו על מחשב וכו'...
איך?
אתם רוצים לעשות בבית שלכם כטוב בעיניכם ולצפות שיתנו לכם אישור? שתתקבלו למוסד טוב ושלא יתערבו לכם, אז תשלחו למסגרות שאינן בית יעקב - מסגרות כאלה ששם חוץ מקירות ותקרה, אין ערכים, כבוד וציות למי שאנחנו באמת, שם אפשר לגדל חיות מוכשרות עם ציונים גבוהים ותוכן ריק ללא זהות יהודית עם הרבה תרבות מערבית אתם תגדלו אנשים פתוחים שדבר ד' לא ממש קובע אצלכם וילדכם ישלימו את המלאכה...

בינתיים תנו לנו הרוצים ללכת בדרך ד' (כבר מזמן אין לי בנות בבית הספר..) לגדל את בנותינו היקרות כפשוטו לתורה, לעבודה וליראת שמים תרתי משמע בחממה שמורה של עולם מושגים תורני ויהודי, גם אם אנחנו מיעוט!
סוף סוף תגובה לעניין...

• הוסף לסימניות
משפחה חסידית שדוברת עברית ולא מתאים לה לעמוד כעניה בפתח לויזניץ/בעלז וכד' ולא רוצה לשלוח לגור יכול לרצות לשלוח לאיזוריים במרכז (לא שיכון ג' וכד', אלא לבתי ספר היותר שמורים יחסית).
אני נתפסת לשורה של שיכון ג'- שמעתי שיש היום סינון הרבה יותר רציני בגלל בית הספר החדש שפתחו למודרנים- פנים מאירות. הבנתי ששנה שעברה 30 בנות שהיו אמורות להיות בשיכון ג', עברו לפנים מאירות (שזה כמות גדולה של בנות שירדה מ-4 הכיתות שם) האם אין באמת שינוי משמעותי כמו שמספרים? יש מישהו שיודע להגיד מבפנים מה המצב?
מאד אשמח לדעת כי אני שוקלת את שיכון ג' ברצינות בגלל הקרבה של המוסדות של הילדים האחרים לשם.

• הוסף לסימניות
אני אמרתי למנהלת (מסורת ישראל) שבעלי יושב ולומד, והוא יבוא בשעה 13:00, והיא אמרה שאין שום בעיה.
אין להם עניין שבני הזוג יגיעו יחד, העיקר שגם הבעל יחתום.

• הוסף לסימניות
אני שוקלת את שיכון ג'
האנרגיה שהורים משקיעים בלבדוק איזה בי"ס בבני ברק שמור יותר... פשוט מיותרת.
אין לזה שום השפעה בסופו של דבר בהמשך,
כשהבנות מגיעות לסמינר הכל תלוי בבית ולא רואים הבדל בין מסורת ישראל לנוה מאיר למרכז לזכרון רמת אלחנן וכו'.
בנות מתחנכות בבית אצל בנים יש יותר השפעה למוסד הלימודים ולחברה שם.

• הוסף לסימניות
בגדול הרוב בסדר,
אבל בהחלט עדיין יש גם פתוחים יותר
הבה"ס כן מנסה לסנן מה שיכול אבל עדיין...
מבחינת צוות והנהלה אני מאד מרוצה שם בינתיים.

• הוסף לסימניות
1. עושים להם צרות. לא מקבלים אותם בקלות בכלל, שמעתי כמה וכמה סיפורים.
2. אנשים הם אף פעם לא זבל, זה ביטוי מכוער. גם אם הם רחוקים מאוד מהשקפותי וצורת חיי. הם בני אדם עם נשמה טהורה ויש לכל אחד את הצד המואר שלו. לצערי שמעתי סיפור שבו מנהלת המוסד האמונה על נשמות אמרה לאמא בפנים - שהיא לא מעוניינת בזבל של החסידים.
בבתי ספר האיזוריים יש משפחות בעייתיות פי אלף מאותן משפחות חסידיות, שביחס לשמרנות בציבור החסידי הן פתוחות, אבל ביחס למה שחוגג בבתי ספר האיזוריים, בטח באיזורים מסויימים... הן זהב טהור.
גימל - יש משפחות חסידיות מצויינות שדוברות עברית בבית, ובתי הספר החסידיים באידיש השונים מקשים עליהם מאוד, (זה לפני מצוקת המקום בבתי ספר חסידיים שפוגעת בבנות בכורות).
משפחה חסידית שדוברת עברית ולא מתאים לה לעמוד כעניה בפתח לויזניץ/בעלז וכד' ולא רוצה לשלוח לגור יכול לרצות לשלוח לאיזוריים במרכז (לא שיכון ג' וכד', אלא לבתי ספר היותר שמורים יחסית). יש גם את סלונים בעברית אבל הוא עדין חדש וממוקם רחוק, וזה מרתיע חלק מהמשפחות האלו.
יש בעיה מאוד גדולה למשפחות חסידיות טובות שמעלות בת בכורה אך לא מספיק חסידיש ועם פרוטקציה,
האוכלוסיה גדלה ובגלל העומס בבתי ספר הסינון הולך ומקצין ואת עוברת מסכת התעללויות...

• הוסף לסימניות
האנרגיה שהורים משקיעים בלבדוק איזה בי"ס בבני ברק שמור יותר... פשוט מיותרת.
אין לזה שום השפעה בסופו של דבר בהמשך,
כשהבנות מגיעות לסמינר הכל תלוי בבית ולא רואים הבדל בין מסורת ישראל לנוה מאיר למרכז לזכרון רמת אלחנן וכו'.
בנות מתחנכות בבית אצל בנים יש יותר השפעה למוסד הלימודים ולחברה שם.
ממש ממש לא נכון.
אולי לא נתקלת לשמחתך, אבל אני בעיני ראיתי שזה משפיע.
חברה זה דבר משפיע בכל גיל,
וגם בגן של הבת שלי יש כל מיני סוגים ואני בודקת עם מי עם מתחברת.
היו פעמים שחזרה עם מילים מחרידות וכל מיני רעיונות, וזה לא מהבית שלי או מהחברות הטובות,
אלא היא ספרה ממי והיו אלו בנות ממשפחות יותר מודרניות (לא אמרתי שאצל השמורים אין את זה בכלל, אבל יש את זה ב90% פחות)
טבע האדם להימשך אחר רעיו, ואת זה לא אני אמרתי. וגם הרמב"ם לא תחם גילאים לעובדה הזאת.

• הוסף לסימניות
קראתי את האשכול כולו ואף אחד לא שואל שאלה פשוטה.
איך יתכן שאנשים שולחם למוסד והלב שלהן לא דופק, מנהלת וצוות עם ראש עקום שמסתכל על שטויות כמו פאה ארוכה, רשיון או אייפון שבאגב הוצבו בנשימה אחת ובעצם הם לא שייכים לאותה קומה כי רשיון לאמא בצד אחד ופאה ארוכה ואייפון הם הצד השני שמאלה... ו'מה יחפרו עלינו או יאמרו עלינו' ואם ישאלו על מחשב וכו'...
איך?
אתם רוצים לעשות בבית שלכם כטוב בעיניכם ולצפות שיתנו לכם אישור? שתתקבלו למוסד טוב ושלא יתערבו לכם, אז תשלחו למסגרות שאינן בית יעקב - מסגרות כאלה ששם חוץ מקירות ותקרה, אין ערכים, כבוד וציות למי שאנחנו באמת, שם אפשר לגדל חיות מוכשרות עם ציונים גבוהים ותוכן ריק ללא זהות יהודית עם הרבה תרבות מערבית אתם תגדלו אנשים פתוחים שדבר ד' לא ממש קובע אצלכם וילדכם ישלימו את המלאכה...

בינתיים תנו לנו הרוצים ללכת בדרך ד' (כבר מזמן אין לי בנות בבית הספר..) לגדל את בנותינו היקרות כפשוטו לתורה, לעבודה וליראת שמים תרתי משמע בחממה שמורה של עולם מושגים תורני ויהודי, גם אם אנחנו מיעוט!
נכון מאוד!
אני מביתר ופחות מכירה את בני ברק אבל הכל נכון מאד מאד

• הוסף לסימניות
ממש ממש לא נכון.
אולי לא נתקלת לשמחתך, אבל אני בעיני ראיתי שזה משפיע.
חברה זה דבר משפיע בכל גיל,
וגם בגן של הבת שלי יש כל מיני סוגים ואני בודקת עם מי עם מתחברת.
היו פעמים שחזרה עם מילים מחרידות וכל מיני רעיונות, וזה לא מהבית שלי או מהחברות הטובות,
אלא היא ספרה ממי והיו אלו בנות ממשפחות יותר מודרניות (לא אמרתי שאצל השמורים אין את זה בכלל, אבל יש את זה ב90% פחות)
טבע האדם להימשך אחר רעיו, ואת זה לא אני אמרתי. וגם הרמב"ם לא תחם גילאים לעובדה הזאת.
לא אמרתי שההורים לא צריכים לפקח ושילדה לא לומדת דברים.
אמרתי שאם ההורים מחנכים טוב ושומרים והבית בסדר.
אז אין לזה השפעה שניכרת על הבת במשך השנים.
בת שגדלה בבית טוב וחזרה עם משהו שלילי וההורים הגיבו כמו שצריך תבין טוב מאוד איך להתנהל בהמשך וזה בדרך כלל לא חוזר על עצמו לפעמים צריך עוד קצת ועוד קצת אבל בסוף הכל בסדר ואין השפעה אמיתית.
בניגוד לבנים שזה לא כל כך חלק.
אני מכיר כמה שהלכו לשאול את גדולי ישראל איך להעביר בית ספר. וכולם חזרו עם פחות או יותר אותם תשובות.

• הוסף לסימניות
בגדול הרוב בסדר,
אבל בהחלט עדיין יש גם פתוחים יותר
הבה"ס כן מנסה לסנן מה שיכול אבל עדיין...
מבחינת צוות והנהלה אני מאד מרוצה שם בינתיים.
האם זה חריג לעומת בתי ספר אחרים? נגיד במרכז, אין את אותה הרמה של המודרנים?
אני שואלת כי דברו פה על שיכון ג' בתור דוגמא לבית ספר מודרני.

• הוסף לסימניות
לא יודעת אם מאד חריג ביחס למרכז
כן בכללי בגלל שהאזור מורכב פה גם ממודרנים מאד ועד משפחות שמורות.
בגדול רוב הכיתה כן ממש טובה
אבל יש אחוזים מסוימים (הבת שלי בכיתה נמוכה אז עדיין קשה לדעת את ההשפעה)
אבל גם יכול להיות תלוי בסוג כיתה...

• הוסף לסימניות
באזור שכון ג' האוכלוסיה באזור מודרנית יותר ולכן ביה"ס מורכב בחלקו הגדול מבתים מודרניים מאד. אך עדין יש הרבה משפחות טובות ואיכותיות אך ברור שזה לא זכרון מאיר וכו'
בביה"ס החדש, פנים מאירות התקנון שונה ופתוח יותר והאוכלוסיה בהתאם. (חלק נכבד מהתלמידות בשכון ג' בהחלט מתאימות לשם.

• הוסף לסימניות
אני שואלת במיוחד על המחזור האחרון של א',
האם הוא שמור יותר? אפשר להיות רגועים יחסית בכיתה כזאת?

• הוסף לסימניות
המנהלת מאד משתדלת לבנות כיתות אברכיות. (עד כמה שתלוי בה))
להיות רגועה? ממש לא בטוח.

• הוסף לסימניות
בעיקרון אם תשימו לב ותחפרו מעט
תגלו שגם אם למהלת אין כ"כ אפשרות לסנן בנות .
היא עושה זאת כיתתית,
יש הרבה הורים שפונים להנהלה ומתלוננים על הפתיחות.../בנות של המורות בעצמן
ופשוט יש בכל שכבה תמיד את הכיתה השמורה ביותר.
צריך רק לדעת זאת ומשפחה שבאמת מתאימה לשם (ללא הצגות) יכולה בצורות שונות להכנס לשם.

• הוסף לסימניות
1. עושים להם צרות. לא מקבלים אותם בקלות בכלל, שמעתי כמה וכמה סיפורים.
2. אנשים הם אף פעם לא זבל, זה ביטוי מכוער. גם אם הם רחוקים מאוד מהשקפותי וצורת חיי. הם בני אדם עם נשמה טהורה ויש לכל אחד את הצד המואר שלו. לצערי שמעתי סיפור שבו מנהלת המוסד האמונה על נשמות אמרה לאמא בפנים - שהיא לא מעוניינת בזבל של החסידים.
בבתי ספר האיזוריים יש משפחות בעייתיות פי אלף מאותן משפחות חסידיות, שביחס לשמרנות בציבור החסידי הן פתוחות, אבל ביחס למה שחוגג בבתי ספר האיזוריים, בטח באיזורים מסויימים... הן זהב טהור.
גימל - יש משפחות חסידיות מצויינות שדוברות עברית בבית, ובתי הספר החסידיים באידיש השונים מקשים עליהם מאוד, (זה לפני מצוקת המקום בבתי ספר חסידיים שפוגעת בבנות בכורות).
משפחה חסידית שדוברת עברית ולא מתאים לה לעמוד כעניה בפתח לויזניץ/בעלז וכד' ולא רוצה לשלוח לגור יכול לרצות לשלוח לאיזוריים במרכז (לא שיכון ג' וכד', אלא לבתי ספר היותר שמורים יחסית). יש גם את סלונים בעברית אבל הוא עדין חדש וממוקם רחוק, וזה מרתיע חלק מהמשפחות האלו.
נו באמת......
לא התכוונתי לסוג חסידים כאלו.......
התכוונתי לחסידים שמתאימים לחורב[זה האופציה השניה שלהם]......
אבל שולחים לאזורי,נטו כי זה קרוב לבית.........
זה סגנון שלא בטוח מצביע למפלגות חרדיות.....
מי שיודע מבין-מי שלא מבין לא יודע

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בעיקרון את צודקת אמורים לקבל אבל תמיד הם יכולים לומר שלא מתאים לתקנון בית יעקב ולא לקבל - ככה הם לפחות אומרים על כל מיני דברים לא יודעת מה בפועל (בטוח שלא על רשיון ...)
אני חושבת שרישיון לנשים זה יותר מקובל מפעם ...

• הוסף לסימניות
אשמח לדעת כי אני שוקלת את שיכון ג' ברצינות בגלל הקרבה של המוסדות של הילדים האחרים לשם.
שמעתי שהמנהלת התחילה לעשות כיתה אברכית הכוללת פלאפונים כשרים בלבד וכו'.
שווה בדיקה....

אני חושבת שמה שכרגע אנו יכולים לעשות בנידון המצב הנ"ל הוא אך ורק תפילה!!
אנחנו אומנם לא מב"ב אבל שולחים לבית הספר השמור ביותר אצלנו (לגבי סמינרים ב"ב)
ואני יכולה לראות איך אחות אחת נמצאת בכיתה עם משפחות קצת פתוחות, אבל אין שם הסחפות כלל!!
הבנות הטובות מגובשות, הם שולטות באופי הכיתה, כך שהבנות השניות לא מעיזות לדבר...
לעומת כיתה של אחות אחרת שמורכבת מאחוזים גבוהים ביותר של משפחות אברכיות
אבל הם נסחפות, מכירות כל מיני מושגים וכו'

• הוסף לסימניות
שמעתי שהמנהלת התחילה לעשות כיתה אברכית הכוללת פלאפונים כשרים בלבד וכו'.
לא תמיד כיתה אברכית הייתה סיפור הצלחה.
לפעמים כשעושים משהו לא טבעי - בדגש על לא טבעי - זה גורם את ההיפך.
וטבעי או לא טבעי תלוי במצב בביס ודל.
אגב תחשבו שאת האשכול הזה קוראים גם אלו שאתם לא רוצים אותם בכיתה שלכם ותזהרו בדבריכם
בן אדם לחבירו !!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה