רבותי, המצב מזעזע!!!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
כל השאר לא הצליחו להתגבר על היצר הרע כמו בכל תחום. יש בחירה בין טוב לרע, יש צדיקים ויש רשעים, ואפילו "אין צדק אשר יעשה... ולא יחטא". מי שמצפה ל100% הצלחה הוא תמים.

ושוב, מיציתי את הענין. כשתקימו את הסמינר המוצלח שלכם תעלו לכאן את התוצאות המושלמות וכולנו נשמח לשלוח את בנותינו.

• הוסף לסימניות
למה את אומרת סתם?
הנה שלחתי עצה טובה לעשרות נשים שבקשו, את לא היית ביניהן.
מי ששיטות ההפחדה עובדות עליו - לא אכפת לי, טוב מאד.
השאלה אם זה לא מקלקל משהו בקשב אצל הרבה אחרים שהתרגלו ככה.
אני מהתגובות שקבלתי לעצה שלי הרגשתי את הצמא לשמוע גם מילים אחרות שמתחברות לקושי, שמבינות אותו. לא מבטלות אותו.

וכואב שאת מוותרת על כל כך הרבה יהודים בגישה שלך הזאת.

שלחת עיצה טובה- כל הכבוד לך וזה ראוי לציון. אני אכן לא הייתי ביניהן כי ב"ה יש לי כרגע ממי לקבל עיצה ולא חיפשתי משהו נוסף.
להתחבר לקושי אין פרושו לקבל כל תלונה וכל ביקורת על מקום הלימודים שלך, רש"י כבר דיבר על התינוק הבורח מבית הספר וחזקה על התמידים שישליכו כל תלונה על המורה ועל ההנהלה. להיפך. אני מבינה את הקושי האמיתי ולכן מעריכה את ההתמודדות ואת ההצלחות בלי לחשוב שהכל תלוי במוסד החינוכי וכל כישלון הוא כישלון של המוסד. זה טיפשי ולא יעיל. אם מישהו מחפש לזרוק את הנסיונות האישיים שלו על דמות או מוסד אני לא רואה בכך "דם הלב" אלא "חיפוש אשמים".

• הוסף לסימניות
חבל שאת רואה את זה כחיפוש אשמים.
סה"כ באים אנשים שחושבים שצריך לקחת בחשבון אפשרות לנסות לדבר לאנשים גם בשפה אחרת.
אם יש בקהל אנשי חינוך שקוראים, הטוב ביותר שיקחו לתשומת ליבם את תחושות ההמון ולא יזלזלו בהם.
ומהכיוון השני - נכון, לא צריך להאשים בכל דבר את המערכת ושיטותיה, יש גם בזה אחוז לא קטן של יצר הרע.

• הוסף לסימניות
תאמיני לי שהצוותות מכירים מצוין את התחושות האלה, אני מאמינה שהם לא יושבים כאן כדי לקרוא את תחושות ההמון גם כי הם עסוקים בעבודה וגם כי אפשר לשמוע את הזמירות הנ"ל בכיתה. אבל תקלטו סוך סוך שאנשים חסרי ניסיון לינוכי לא יכולים להטיף מוסר ולתת עיצות מתוך חוסר נסיונם. המוסדות מחזיקים יועצים, מקבלים באופן סדיר הרצאות של דמויות רוחניות וחינוכיות לשיפור העבודה וההתנהלות אבל אתם- החכמים תמליצו להם איך לנהוג? אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק.

• הוסף לסימניות
אז אין לי ניסיון חינוכי מי יודע מה, אבל דבר אחד אני יודעת - כדי להצליח לחנך צריכים לבוא נקיים מזלזול.
כשאת מחליפה את המילה "תחושות" במילה "זמירות" זה מתקבל ממש לא נעים, וככה בטוח לא מחנכים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1190565:
להתחבר לקושי אין פרושו לקבל כל תלונה וכל ביקורת על מקום הלימודים שלך, רש"י כבר דיבר על התינוק הבורח מבית הספר וחזקה על התמידים שישליכו כל תלונה על המורה ועל ההנהלה. להיפך. אני מבינה את הקושי האמיתי ולכן מעריכה את ההתמודדות ואת ההצלחות בלי לחשוב שהכל תלוי במוסד החינוכי וכל כישלון הוא כישלון של המוסד. זה טיפשי ולא יעיל. אם מישהו מחפש לזרוק את הנסיונות האישיים שלו על דמות או מוסד אני לא רואה בכך "דם הלב" אלא "חיפוש אשמים".
מוסד חינוכי צריך לקבל שבח על ההצלחות שלו.
מוסד חינוכי צריך לקבל ביקורת על הכשלונות שלו.
לא כל כישלון שייך למוסד החינוכי, לעיתים למרות מאמצי המוסד החינוכי, התלמיד נכשל.
לא כל הצלחה אכן שייכת למוסד החינוכי, לעיתים למרות המוסד החינוכי קיימת הצלחה.

יש שני פנים לנושא, אין צורך לקחת כל ביקורת, ולמקד אותה בליבת התפקוד של המוסד, ייתכן שבאופן כללי הוא פועל בסדר גמור, מחנך תלמידים למופת, ומגיע לו כל הכבוד.
אני רואה את ההתגוננות הזאת מפני ביקורת המופנית אל החלק הקטן שלא מתפקד כראוי, כחסרת טעם, ואני לא מבין מאיפה נובעת הגישה של "אצלי הכל בסדר", אשר מובעת מדבריך.
אני לא מבין מה הצורך להדוף כל ביקורת שמושמעת, הרי אם היא נכונה, ברור שהיא מבורכת, לא?
ואם היא איננה נכונה, אז פוטרים אותה בניד ראש קל, וממשיכים הלאה בלי להסב מבט...

• הוסף לסימניות
כבוגרת סמינר חשוב ביותר אני רוצה לומר:
מדברים הרבה מאוד בסמינר (לפחות אצלינו זה היה כך) על צניעות וצניעות. וזה מה שצריך להיות, על מה ידברו? על לימוד התורה שצריך לדרוש מהגברים? לא המנהלת שלנו היתה זו שמציאה את האמרה שאבן הבוחן של בת ישראל זה הצניעות, ואם זה אבן הבוחן- צריך להשקיע בה ביותר. על שנות הסמינר הכניסו לנו חזק מאוד לעצמות את הנושא, הדבר יצר אוירה של כבוד לבנות הצנועות, וזה ממש לא היה מכובד להיות יותר "פתוחים" (שמשום מה זה נהיה היום כבוד)
אני רוצה גם לספר לכם על הפרות.
אנחנו כבר כמה שנים מחוץ לסמינר, וכשנפגשנו לאחרונה כיתתית כולן נזכרו בערגה בימות הסמינר, וגם דברו באהדה גדולה למנהלת שהיתה זו שהטיפה לנו כל הזמן. היא אהבה אותנו מאוד מאוד, אבל כשהיה מדובר על דברים בציפור הנפש- לא היו פשרות. (בזמנו התרגזנו- היום אנחנו מבינות)
זה לא עשה ריאקציה, אנטי, שנאה וכו וכו כל מה שהוזכר למעלה.
היה מי שמראש לא התאים למוסד- והוא נשאר לא מתאים + כועס, כי באמת החינוך לא התאים. אבל זה היה 1-2 מכיתה, שבאמת מראש היו צריכות ללכת למוסדות מתאימים יותר.
לכל אחד יש זכות לבחור מראש מוסד פתוח יותר או פחות, אין שום סיבה לשלוח למוסד עם חינוך קפדני אם זה לא מתאים לתלמידה רק בגלל השם הטוב, ואח"כ להתלונן שהחינוך קפדני מידי....................

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רעמית;1190643:
כבוגרת סמינר חשוב ביותר אני רוצה לומר:
מדברים הרבה מאוד בסמינר (לפחות אצלינו זה היה כך) על צניעות וצניעות. וזה מה שצריך להיות, על מה ידברו? על לימוד התורה שצריך לדרוש מהגברים? לא המנהלת שלנו היתה זו שמציאה את האמרה שאבן הבוחן של בת ישראל זה הצניעות, ואם זה אבן הבוחן- צריך להשקיע בה ביותר. על שנות הסמינר הכניסו לנו חזק מאוד לעצמות את הנושא, הדבר יצר אוירה של כבוד לבנות הצנועות, וזה ממש לא היה מכובד להיות יותר "פתוחים" (שמשום מה זה נהיה היום כבוד)
אני רוצה גם לספר לכם על הפרות.
אנחנו כבר כמה שנים מחוץ לסמינר, וכשנפגשנו לאחרונה כיתתית כולן נזכרו בערגה בימות הסמינר, וגם דברו באהדה גדולה למנהלת שהיתה זו שהטיפה לנו כל הזמן. היא אהבה אותנו מאוד מאוד, אבל כשהיה מדובר על דברים בציפור הנפש- לא היו פשרות. (בזמנו התרגזנו- היום אנחנו מבינות)
היה מי שמראש לא התאים למוסד- והוא נשאר לא מתאים + כועס, כי באמת החינוך לא התאים. אבל זה היה 1-2 מכיתה, שבאמת מראש היו צריכות ללכת למוסדות מתאימים יותר.
לכל אחד יש זכות לבחור מראש מוסד פתוח יותר או פחות, אין שום סיבה לשלוח למוסד עם חינוך קפדני אם זה לא מתאים לתלמידה רק בגלל השם הטוב, ואח"כ להתלונן שהחינוך קפדני מידי....................
מעולה!
אם לא נוצרה ריאקציה, סימן שהחינוך היה מעולה.
חיוך קפדני לא יוצר ריאקציה, כל עוד המסר מועבר באופן מכובד וראוי, מתוך שמחה במצווה, מתוך דוגמה אישית קפדנית לא פחות, והליכה עם הדרך עד הסוף, תוך שימת דגש עקבי לאורך כל הדרך על החלקים החשובים בלי פשרות.

ילדים אולי לא יודעים לשים את האצבע על הדברים, אבל המסר הסמוי עובר אליהם בלי שהם יחושו בכך. ילד יודע בתת מודע שלו, מתי המורה עומד מאחורי מה שהוא אומר, מתי זה חשוב לו באמת, ומתי הוא אומר דברים שהוא נאלץ להגיד כי הכתיבו לו, אבל בתוך תוכו הוא לא מתחבר למסר.
ובלי שהמורה יבחין, נוצרת הריאקציה.

ריאקציה גם נוצרת ממסרים סותרים, מהפיכת טפל לעיקר, מדמגוגיה במקום בו האמת עושה את העבודה באופן טוב בהרבה. מהשפלה של תלמידים, מהדחייה של תלמידים.(כנראה שאת לא יודעת על מה אני מדבר, כי למדת במקום טוב :))

• הוסף לסימניות
ריאקציה גם נוצרת ממסרים סותרים, מהפיכת טפל לעיקר

קקטוס, ע"ע הסיפור מגרביים שמישהי ספרה כאן...
(על הבחורה שהסתובבה כל היום בלי גרביים, כי גרביה לא היו בצבע הנכון...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י efrat1;1190668:
ריאקציה גם נוצרת ממסרים סותרים, מהפיכת טפל לעיקר

קקטוס, ע"ע הסיפור מגרביים שמישהי ספרה כאן...
(על הבחורה שהסתובבה כל היום בלי גרביים, כי גרביה לא היו בצבע הנכון...)

לא קראתי ממש את כל השרשור.............. :)
אבל אם אכן יש בחורה כזו היא ממש לא נורמלית, מסכימה איתי, נכון?

• הוסף לסימניות
כל כך מדויק!
90% מתבגרים ומודים על המאמצים שהשקיעו בהם ועלהלב שנתנו בשבילם. הבעיה היא 10% שמכפישים בריש גלי דוגמת פרוג. עשרים כותבים נגד ועשרות אלפים מודים אבל את הקול של מי שומעים? של אותם 10% שלא יודעים להעריך. חבל מאד. זה רק מחזק את אדון פירון במאמציו ל"תיקון החינוך החרדי מכל בעיותיו" ל"ע.

• הוסף לסימניות
אפרתה, מצחיק שמשתמע מדברייך כאילו אני לא יודעת להעריך את החינוך שקיבלנו וכאילו שאני כיום לא הולכת לפי מה שחינכו אותנו כי בעטתי בכך או משהו כזה...

אני יצאתי יותר דוסית ממה שלימדו אותי אבל לא בצורה ובמראה החיצוני דוקא אלא בצורת המחשבה.
כיום אני הולכת לפי ההלכה מתוך אהבה והבנה.
מצטערת לומר לך שבבית יעקב מאות ואלפי בנות הולכות כך רק כי זה התקנון. ואם היו מעירים על חולצה פתוחה עוד ניחא אבל כשסגנית עומדת בשערי סמינר (גיל 18 עד 20..) ושולחת הביתה בנות שהחולצה מחוץ לחצאית או שצבע הגרביים לא תואם, וכשכל מפגש חינוכי עם המורה הופך להיות כמה אנחנו מכשילות את כולם שם בחוץ וכמה שאנחנו לא מקפידות מספיק ואוי לנו, הטפל נהיה עיקר העיקרים.

והעיקר נדחק לקרן זוית.

אף אחד לא יכול לברוח מכך שרוב הבנות הצדיקות ביותר לא סובלות כבר כשמדברים על צניעות כי זה כולל בעיקר הפחדות וצקצוקי לשון.
וזה לא אומר שהן לא יוצאות יראות ושלמות מהסמינר. אבל זה לא בזכות החינוך שקיבלו אלא אולי למרות..

לא התכוונתי כלל שיתפתח כזה פולמוס ואני באמת מתחרטת שלא רשמתי לו את זה בפרטי.
אבל אם כבר הנושא הועלה כאן לדיון אז נא לא לטאטא דברים שכבר מטואטאים שנים.. כי אז הרוב הסיכויים שהטעות תמשיך גם הלאה..

(אני למדתי בתיכון שנוהל ע"י מנהל חוצניק משוויץ. זה היה חינוך!! אמנם היה תקנון אבל תחתיו ניתן האימון בכל בת שהיא תחליט בעצמה האם ראוי איך שהיא מתלבשת והאם זה מכבד את מעמדה כבת ישראל.)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1190793:
כל כך מדויק!
90% מתבגרים ומודים על המאמצים שהשקיעו בהם ועלהלב שנתנו בשבילם. הבעיה היא 10% שמכפישים בריש גלי דוגמת פרוג. עשרים כותבים נגד ועשרות אלפים מודים אבל את הקול של מי שומעים? של אותם 10% שלא יודעים להעריך. חבל מאד. זה רק מחזק את אדון פירון במאמציו ל"תיקון החינוך החרדי מכל בעיותיו" ל"ע.
לצערי, מטבע הדברים אדם מתוך המערכת, כמעט ואינו יכול לראות את החסרונות שלה, פשוט כי העיסוק היום יומי וההשקעה של שעות ארוכות בכיתה, אינן מאפשרות לו להתבונן מהצד ולבחון את הדברים בראיה אובייקטיבית.

להבנתי הענייה, בעיות הן חלק מבני מכל מערכת, חינוכית ושאינה,
אין ספר ללא שגיאות, אין תוכנה ללא באגים, אין מערכת נישואין בלי חילוקי דעות.
התעלמות מבעיות היא פיתרון קל ופשוט, אפשר ללמוד זאת מהעוף הכבד ביותר...

90% מאלו שהשתמשו בשיטה היענית, מרוצים עד הגג, 10% מכפישים את השיטה, וטוענים שנכנס להם חול לעינים, אבל למה להתייחס לדבריהם? הם סתם שונאי יענים, ממורמרים שכמותם, לא יודעים להעריך את המסורת הארוכה של הטמינה.
אם הם היו קצת מתאמצים, הם היו מסוגלים אפילו להתענג מהמגע המענג של החול, ולשאוף בהנאה את האבק שנכנס לנחיריים.
בהנאה..

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אפרתה, אני קוראת את השרשור ומאד לא אוהבת את נימת התגובות שלך. הן תוקפניות ולא נותנות רשות למי שחושב אחרת ממך להתבטא.
על החתום:
מישהי שמאד אוהבת ומעריכה את מוסדות הלימוד בהן למדה והתחנכה, ומודה ומוקירה ומעריצה את מוסד הלימודים של בנותיה, וב"ה, משתדלת לנהוג בצניעות, כפי שההלכה מורה. (זה כדי שלא תתקפי אותי גם כן, שאני שייכת ל10% וכו'...)

• הוסף לסימניות
הר' לויכטר מסר הרצאה מיוחדת במינה בענין צניעות,
בה הוא מסביר את ההבדל - והסתירה - בין תקנון צניעות לבין צניעות פנימית,
מוסדות הלימוד במחילה עוד לא מצאו את הדרך להנחיל את הצניעות באהבה.
זה הפך לרדיפה נואשת (מתוך כוונות טובות וחוסר אונים למול חוסר השליטה) אחר בנות שאוטמות את אזניהן.
זכורני התאספות אחת שאסף מנהל הסמינר בו למדתי את כל הבנות להרצאה לא מתוכננת,
כולנו התישבנו והמתנו ללא כל ספק לתוכחה בענין לבוש.
לתדהמתנו, דיבר המנהל בכאב וברגש על בעיה התנהגותית מסוימת שפשתה בקרב הבנות,
השייכת למידה אחרת הראויה לכל בת ישראל - ואני לא אשכח את הפליאה שאחזה בנו...
צניעות זה נזר האישה, הכל נכון - חבל שבדיוק את הנקודה החשובה הזו לא מצאו לנכון להעביר נכון.

• הוסף לסימניות
מראה לי שכל הווכוח פה, הוא לחינם כי אף אחד לא חושב לומר לשני אתה צודק, אז בשביל מה סתם לדבר.
ונראה לי שזה פשוט 2 גישות לחיים יש שיותר אוהבים את הדקטטורה ויש כאלה שהראש שלהם יותר ליבראלי

• הוסף לסימניות
למי שיש דרך ועצות מנוסות להנחלת הצניעות באהבה... שישלח לי באישי. כמורה, אני מנסה תמיד לשלב-
להעמיד גבולות ברורים, ולהסביר, ולקרב...
אדרבה, תנו מהנסיון שרכשתם...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יגואנה;1190910:
מראה לי שכל הווכוח פה, הוא לחינם כי אף אחד לא חושב לומר לשני אתה צודק, אז בשביל מה סתם לדבר.
ונראה לי שזה פשוט 2 גישות לחיים יש שיותר אוהבים את הדקטטורה ויש כאלה שהראש שלהם יותר ליבראלי
סליחה, את לדעתי שוגה לאמת, במה שאת מכנה את אחד הצדדים "יותר ליבראלי".. ואת השני "דיקטטורה"..
זה פשוט לא הנושא.

כל השיחה נסובה על איך להעביר מסרים.
האם הדגש יושם על דרך היראה, והשימוש באמצעים כמו הפחדה הם מועילים.
או שמא, הנזק שלהם רב על התועלת, ולפיכך עדיף להשקיע בימין המקרבת, יותר מאשר בשמאל הדוחה.

לגבי המטרה, אני מניח שאין חילוקי דעות יסודיים.

• הוסף לסימניות
דבורי- זכותך לא לאהוב, כמובן, זה ענין של טעם.. אם כי לא התרשמתי שתגובתך מאוד מקבלת דעות שונות משלך..

לכל מי שתהה /טעה- אני איני נמנית על העוסקים בחינוך הבנות, אמנם מתחככת בהן רבות ומעריצה את רובן הגדול על עבודתו הגדולה ורואה את חוסר ההיכרות של העם מסביב שמאמצים שנעשים. לא דיברתי על עצמי כי אם כל אחרים שסביבי ועושים עבודת קודש גדולה, בין אם הן מורותי ומנהלי לשעבר ובין אם הם הצוות שעוסק בחינוך ילדיי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה