רבותי, המצב מזעזע!!!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימ;1190214:
והטעות הנוספת היא שהפחדה לא גורמת להתקרבות לה' היא גורמת רק ליראה מהעונש.
תחשבו על זה, זו טעות איומה שגדלנו עליה (מתוך כוונות טובות כמובן..)
נקודה למחשבה.

• הוסף לסימניות
שאלה:
כמה אנשים התחילו לשמור שבת בעקבות קריאות "שאבעס" והפגנות,
וכמה החלו לשמור שבת בזכות הסברה במאור פנים?

(ו'מחלליה מות יומת' זה פסוק מפורש, כידוע. אף על פי כן לא מומלץ לצעוק אותו על מי שרוצים לשכנע.)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימ;1190214:
אין צורך להסביר את התופעה הזאת יותר מדי, רק תגידו לבנות:"הרצאה על צניעות" ומתוך תגובתן תבינו בדיוק למה התכוונתי.
אם היו פועלים בדרך אחרת בעניני חינוך לצניעות לאורך שנות הילדות ביסודי ובתיכון, כבר לא היו צריכים לצעוק על זה כל כך מעל כל במה.

פשוט גרמו לנו לאלרגיה לנושא.
אלרגיה, כן!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י efrat1;1190280:
פשוט גרמו לנו לאלרגיה לנושא.
אלרגיה, כן!

עצוב.
זאת מצוה כל כך חשובה ו. ה- עיקרית של בנות ישראל

• הוסף לסימניות
רוצה להרגיע אתכם שאת האלרגיה גורם היצר הרע, אותו יצר שגורם לגברים להתקשות להישאר בלימוד. וכל התירוצים לא יועילו. תקבלו את זה. להאשים את הצוות והמוסדות זה טיפשי לגמרי, כי ב"ה יש היום אינסוף בנות שמתחזקות מאד בעניני צניעות ולעומתן כמובן יש את אלו שלא.

בכל מקרה- אני את חלקי כבר אמרתי כאן ובע"ה לא אגיב יותר פה. מה שחשוב הוא שיש כאן אנשים שמגיבים בחוסר אחריות וגם מחוסר נסיון. שום פוסק או רב לא היה חותם על מרבית הדברים שנכתבו כאןץ מי שרוצה לכתוב את כל מה שעולה במוחו הקודח שיהיה לו לבריאות. וזו עוד הוכחה לנזקי הרשת ולכוח ההרסני שלה.

• הוסף לסימניות
זה באמת מלחיץ.
יכול לעלות לכאן כל אחד (כוללני), ולשפוך בפירוט יתר את שטויותיו והגיגיו.
ברחוב לא הייתי טורחת לשמוע את מה שהוא אומר, וכאן אני טורחת להסביר לו למה אני חושבת שהוא טועה.
נראה לי שאיש את רעהו לא אמור לכלול דיונים אידיאולוגיים או רוחניים מכל סוג שהוא!!!!

• הוסף לסימניות
1)כל ההפחדות לא מחזיקות הרבה מעמד לאחר שנגמר הפחד אז בנ"א חוזר לשגרה, צריך לקרב מתוך עבודה פנימית והרבה אהבה, כך זה הופך להיות מושרש.
כל ההפחדות הללו נותנים תחושה אני מובטח לי גן עדן ואני טוב, ואוי ואבוי למי שלא... זה רק יוצר אנטי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1190372:
רוצה להרגיע אתכם שאת האלרגיה גורם היצר הרע, אותו יצר שגורם לגברים להתקשות להישאר בלימוד. וכל התירוצים לא יועילו. תקבלו את זה. להאשים את הצוות והמוסדות זה טיפשי לגמרי, כי ב"ה יש היום אינסוף בנות שמתחזקות מאד בעניני צניעות ולעומתן כמובן יש את אלו שלא.

לא בדיוק אפרתה, אלו לא תירוצים.
לא מזמן כתבתי פה עצה לצניעות לנשים שבקשו באישי,
וקבלתי כל כך הרבה תגובות שהוכיחו שהטקטיקה הנהוגה בנושא כל כך מרחיקה ועושה את ההיפך... חבל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1190372:
בוקר טוב!
יצר הרע גורם לאלרגיה, אנחנו צריכים להתמודד עם היצר הרע הזה.
האם הצוותים החינוכים במוסדות, מעניקים ידע, כוחות וכלים, על מנת להתמודד עם היצר הזה, או שמא לעיתים הם גורמים להעצמתו?

להאשים את הצוות והמוסדות?
זה חסר טעם לחלוטין, כי לא תתקבל שום תועלת מכך, כל עוד הם בטוחים שהם עושים את הדבר הנכון ביותר.
לעודד את המוסדות להשקיע יותר חשיבה על צורת העברת הדברים, אני חושב שכדאי.
אני אישית לא למדתי באף סמינר, אבל יש לי שש אחיות מעלי, שלמדו בסמינרים ה"מובילים", אישתי גם למדה בסמינר "מוביל", ואני מכיר את סיפוריהן על השיטה, ואת ההשפעה החינוכית שלה עליהן.
המצב בתחום הזה, להבנתי, ממש לא משהו.
במקרים מסויימים, אחרי כל הדחייה שנגרמת מהחינוך בנושא, יצר הרע רק צריך לבוא ולאסוף את העבודה המוגמרת שעשו בשבילו.

• הוסף לסימניות
לא נורא, המוסדות מלאים בבנות יר"ש שנבנות ומקימות בתים נפלאים וכמובן שיש את אלו שנהנים ללכלך ולהאשים את כל הסביבה בבעיות שלהם... זה בסדר. אני רק מציעה שתפתחו איזה מוסד חינוכי או לפחות תחנכו ותחתנו את עשרת ילדיכם ואז תבואו לדבר.

מנסיון אלו שמדברים נגד הם נעים בין גילאי הסמינר להורי ילדים בני שש שמונה. אח"כ כבר מדברים אחרת ומודים לממסד על ההשקעה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1190530:
לא נורא, המוסדות מלאים בבנות יר"ש שנבנות ומקימות בתים נפלאים וכמובן שיש את אלו שנהנים ללכלך ולהאשים את כל הסביבה בבעיות שלהם... זה בסדר. אני רק מציעה שתפתחו איזה מוסד חינוכי או לפחות תחנכו ותחתנו את עשרת ילדיכם ואז תבואו לדבר.

מנסיון אלו שמדברים נגד הם נעים בין גילאי הסמינר להורי ילדים בני שש שמונה. אח"כ כבר מדברים אחרת ומודים לממסד על ההשקעה...

חבל שאנשים מדברים מדם ליבם ומקבלים בתגובה קטילות וביקורת עוקצנית.
אם מצב בוגרות המוסדות כולן היה מעולה, אז החרשנו. אבל המצב לא כזה מזהיר, לצערנו.

• הוסף לסימניות
מי שמדבר בדם ליבו ומחפש להועיל לא עושה את זה פה

• הוסף לסימניות
אפרתה, את מכירה בנות שיצאו מסמינרים הכי טובים, והם לא הסלתא והשמנא של העולם החרידי?
אני מכירה ממקום מאוד קרוב, יש להן בד"כ המון הסגות על מה שהיה איתן בסמינר וזה מסביר שלומר הרבה אסור ולא. זה לא מה שמחזק ומקרב, צריך לקרב מתוך עבודה מאוד פנימית ועמוקה.
רק שזה קשה במוסד לימודים גדול לכן הסמינרים פועלים בשיטה כזאת.
אבל תמיד צריך לזכור ש"שמואל דוחה" צריכה להשאר שמואל- היד החלשה ו"ימין מקרב" היא הדומיננתית והחזקה.
לא הכל אסור יש הרבה מותר ומתוך זה לקרב

• הוסף לסימניות
הסמינרים הולכים לפי הנחיית גדולים. לא נראה לי שמשתתפי הפורום חכמים יותר ומבינים יותר. מה שרואים מכאן לא רואים משם. וברור שאין אף פעם 100% הצלחה אבל עדיין כל המתלוננים הם חלק קטן מתוך האוכלוסיה שברוך ד' גדולה ורחבה מאוד. אז מי שיש לו הערות והארו שיגש לאמר אותם, מן הסתם האנשים בשטח מכירים את הדברים האלה וחשבו עליהם. לא ראיתי מישהו שחידש פה איזו תאוריה מאוד מקורית ולא מוכרת. מה שכן ראיתי אנשים שנהנים ללכלך, להצמיד סטיגמות ולהשתמש בקלישאות משומשות להחריד.
"מהרסיך..." לא התחיל היום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1190530:

סליחה, אני לא מבין את הסתירה הפנימית בדבריך:
איש לא טוען שחלקן הגדול של בוגרות המוסדות אינן יראות שמים.
אך את בעצמך כתבת:
נכתב ע"י אפרתה;1190372:
כי ב"ה יש היום אינסוף בנות שמתחזקות מאד בעניני צניעות ולעומתן כמובן יש את אלו שלא.
לגבי ההערה הצהובה, ייתכן שאת מאוד צודקת,(בהסתמך על נסיון העבר שלך, של הדור שלך, אני מעריך שאת בת 40+) אבל אין לך שום יכולת לבדוק את עצמך, מכיוון שיתכן שהשפעת הצוותים החינוכים באותו פרק זמן, ניכרת רק אצל אנשים בטווח הגילאים הזה.
ייתכן שבעבר המצב היה טוב יותר, אך אין שום יכולת לבדוק את זה.

• הוסף לסימניות
ממש לא. ההורים של כל המתלוננות בד"כ יודעים להודות ולהעריך. בני הטיפש עשרה? יגדלו ויבינו. ומספיק לפגוש את אותן צעירות שקוננו והתלוננו ואחרי כמה שנים שינו את טעמם ולמדו להעריך...

ב. אין שום סתירה בדברי. היות ורוב מוחץ של הבוגרות הן טובות ויר"ש זה מלמד על הצלחת השיטה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1190553:
ממש לא. ההורים של כל המתלוננות בד"כ יודעים להודות ולהעריך. בני הטיפש עשרה? יגדלו ויבינו. ומספיק לפגוש את אותן צעירות שקוננו והתלוננו ואחרי כמה שנים שינו את טעמם ולמדו להעריך...

ב. אין שום סתירה בדברי. היות ורוב מוחץ של הבוגרות הן טובות ויר"ש זה מלמד על הצלחת השיטה.
הרוב מוצלחים, אין ספק
וכל השאר?
זה נסורת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1190530:
לא נורא, המוסדות מלאים בבנות יר"ש שנבנות ומקימות בתים נפלאים וכמובן שיש את אלו שנהנים ללכלך ולהאשים את כל הסביבה בבעיות שלהם...

נכתב ע"י אפרתה;1190540:
מי שמדבר בדם ליבו ומחפש להועיל לא עושה את זה פה

למה את אומרת סתם?
הנה שלחתי עצה טובה לעשרות נשים שבקשו, את לא היית ביניהן.
מי ששיטות ההפחדה עובדות עליו - לא אכפת לי, טוב מאד.
השאלה אם זה לא מקלקל משהו בקשב אצל הרבה אחרים שהתרגלו ככה.
אני מהתגובות שקבלתי לעצה שלי הרגשתי את הצמא לשמוע גם מילים אחרות שמתחברות לקושי, שמבינות אותו. לא מבטלות אותו.

וכואב שאת מוותרת על כל כך הרבה יהודים בגישה שלך הזאת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה