- הוסף לסימניות
נקודה למחשבה.נכתב ע"י רותי בן שימ;1190214:והטעות הנוספת היא שהפחדה לא גורמת להתקרבות לה' היא גורמת רק ליראה מהעונש.
תחשבו על זה, זו טעות איומה שגדלנו עליה (מתוך כוונות טובות כמובן..)
נקודה למחשבה.נכתב ע"י רותי בן שימ;1190214:והטעות הנוספת היא שהפחדה לא גורמת להתקרבות לה' היא גורמת רק ליראה מהעונש.
תחשבו על זה, זו טעות איומה שגדלנו עליה (מתוך כוונות טובות כמובן..)
נכתב ע"י רותי בן שימ;1190214:אין צורך להסביר את התופעה הזאת יותר מדי, רק תגידו לבנות:"הרצאה על צניעות" ומתוך תגובתן תבינו בדיוק למה התכוונתי.
אם היו פועלים בדרך אחרת בעניני חינוך לצניעות לאורך שנות הילדות ביסודי ובתיכון, כבר לא היו צריכים לצעוק על זה כל כך מעל כל במה.
נכתב ע"י efrat1;1190280:פשוט גרמו לנו לאלרגיה לנושא.
אלרגיה, כן!
נכתב ע"י אפרתה;1190372:רוצה להרגיע אתכם שאת האלרגיה גורם היצר הרע, אותו יצר שגורם לגברים להתקשות להישאר בלימוד. וכל התירוצים לא יועילו. תקבלו את זה. להאשים את הצוות והמוסדות זה טיפשי לגמרי, כי ב"ה יש היום אינסוף בנות שמתחזקות מאד בעניני צניעות ולעומתן כמובן יש את אלו שלא.
בוקר טוב!נכתב ע"י אפרתה;1190372:רוצה להרגיע אתכם שאת האלרגיה גורם היצר הרע, אותו יצר שגורם לגברים להתקשות להישאר בלימוד. וכל התירוצים לא יועילו. תקבלו את זה. להאשים את הצוות והמוסדות זה טיפשי לגמרי, כי ב"ה יש היום אינסוף בנות שמתחזקות מאד בעניני צניעות ולעומתן כמובן יש את אלו שלא.
נכתב ע"י אפרתה;1190530:לא נורא, המוסדות מלאים בבנות יר"ש שנבנות ומקימות בתים נפלאים וכמובן שיש את אלו שנהנים ללכלך ולהאשים את כל הסביבה בבעיות שלהם... זה בסדר. אני רק מציעה שתפתחו איזה מוסד חינוכי או לפחות תחנכו ותחתנו את עשרת ילדיכם ואז תבואו לדבר.
מנסיון אלו שמדברים נגד הם נעים בין גילאי הסמינר להורי ילדים בני שש שמונה. אח"כ כבר מדברים אחרת ומודים לממסד על ההשקעה...
נכתב ע"י אפרתה;1190540:מי שמדבר בדם ליבו ומחפש להועיל לא עושה את זה פה
סליחה, אני לא מבין את הסתירה הפנימית בדבריך:נכתב ע"י אפרתה;1190530:לא נורא, המוסדות מלאים בבנות יר"ש שנבנות ומקימות בתים נפלאים וכמובן שיש את אלו שנהנים ללכלך ולהאשים את כל הסביבה בבעיות שלהם... זה בסדר. אני רק מציעה שתפתחו איזה מוסד חינוכי או לפחות תחנכו ותחתנו את עשרת ילדיכם ואז תבואו לדבר.
מנסיון אלו שמדברים נגד הם נעים בין גילאי הסמינר להורי ילדים בני שש שמונה. אח"כ כבר מדברים אחרת ומודים לממסד על ההשקעה...
לגבי ההערה הצהובה, ייתכן שאת מאוד צודקת,(בהסתמך על נסיון העבר שלך, של הדור שלך, אני מעריך שאת בת 40+) אבל אין לך שום יכולת לבדוק את עצמך, מכיוון שיתכן שהשפעת הצוותים החינוכים באותו פרק זמן, ניכרת רק אצל אנשים בטווח הגילאים הזה.נכתב ע"י אפרתה;1190372:כי ב"ה יש היום אינסוף בנות שמתחזקות מאד בעניני צניעות ולעומתן כמובן יש את אלו שלא.
הרוב מוצלחים, אין ספקנכתב ע"י אפרתה;1190553:ממש לא. ההורים של כל המתלוננות בד"כ יודעים להודות ולהעריך. בני הטיפש עשרה? יגדלו ויבינו. ומספיק לפגוש את אותן צעירות שקוננו והתלוננו ואחרי כמה שנים שינו את טעמם ולמדו להעריך...
ב. אין שום סתירה בדברי. היות ורוב מוחץ של הבוגרות הן טובות ויר"ש זה מלמד על הצלחת השיטה.
נכתב ע"י אפרתה;1190530:לא נורא, המוסדות מלאים בבנות יר"ש שנבנות ומקימות בתים נפלאים וכמובן שיש את אלו שנהנים ללכלך ולהאשים את כל הסביבה בבעיות שלהם...
נכתב ע"י אפרתה;1190540:מי שמדבר בדם ליבו ומחפש להועיל לא עושה את זה פה
למה את אומרת סתם?
הנה שלחתי עצה טובה לעשרות נשים שבקשו, את לא היית ביניהן.
מי ששיטות ההפחדה עובדות עליו - לא אכפת לי, טוב מאד.
השאלה אם זה לא מקלקל משהו בקשב אצל הרבה אחרים שהתרגלו ככה.
אני מהתגובות שקבלתי לעצה שלי הרגשתי את הצמא לשמוע גם מילים אחרות שמתחברות לקושי, שמבינות אותו. לא מבטלות אותו.
וכואב שאת מוותרת על כל כך הרבה יהודים בגישה שלך הזאת.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים