רדיו ערבי באוטובוס----

• הוסף לסימניות
פעם בער'ל פגש את מוישה והנה, העיתון שפרוש לפני מוישה אינו 'המודיע' או 'יותד' אלא עיתון ערבי שבער'ל לא הצליח לקרוא את שמו.
מוישה, מוישה, הוא קרא בפליאה, מה קורה איתך? מה אתה קורא? חסר לנו עיתונים?
הו, הו, השיב מוישה וגילגל קצת את העיתון,
יש הרבה מה לקרוא.
כשאני פותח את העיתון שלנו אני קורא שם שהגויים והחילוניים שונאים אותנו, שנשיא ארצות הברית מזלזל בראש הממשלה. והמצב הכלכלי כאן הוא בכי רע. שביטלו את הצהרונים ואי אפשר לקנות דירות לצעירים. ופה. מוישה נאנח ובער'ל הבחין שזו אנחת רווחה.
נו, הוא דרש במתח.
שים לב, הצביע מוישה, אתה רואה את הכתבה הזו? כתוב כאן שהישראלים צוברת כוח כדי להשתלט על עוד ערים ערביות, כאן קראתי שישראל היא מדינה עשירה וחזקה, ונשיא ארצות הברית מדבר המון עם ראש הממשלה 'שלנו' ומראה לו פנים שוחקות מידי. וכאן, הוא הצביע על כתבה ג'יברישית. כתוב שהדיור בישראל הוא יוקרתי ומפואר לעומת עזה. ולכל אזרח מגיל גן ועד עולם יש מכונית, ויאכטה פרטית במפרץ חיפה. וגם הבודדים שאין להם יכולים להרשות לעצמם לנסוע באוטובוס במקום ללכת ברגל או לרכב על חמור.
אז תגיד לי בער'ל. למה אני צריך לקרוא שם צרות כשכאן אני יכול להתחיל ליהנות מהחיים??? אתה מבין?
בער'ל תפס במוישה בחוזקה. עיניו בערו בלהט מוזר, תעשה גם לי מינוי, הוא צעק, גם אני רוצה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה