כנראה למדתם לימודי קולינריה ברמה גבוהה
ויש להם המון ידע תאורטי בבישול (ניכר שכך)
רק מה? הרבה מהמבשלים/ות פועלים אינסטינקטיבית
לפי צורך או רצון לגרום לאוכל להיות כזה או אחר
ומוצאים תחליפים שממלאים אחר הרצונות שלהם בלי למלא את ההרכבים הכימיים של המקור
והתוצאה יוצאת טובה ומשביעת רצון (תרתי משמע) ואולי קצת יותר בריאה
מה הבעיה שלכם בזה???
אנחנו לא בפורום שפים
אנחנו בפורום חובבני לבישול
רב המתכונים שאני מבשלת הם בכלל פרי ההמצאה שלי
והם לגמרי לא רעים
אם מישהו ימצא בעצות האלו תועלת
למה זה מפריע לכם???
לא, לא למדתי לימודי קולינריה.
אני כן קורא הרבה חומר וספרים בנושא, ומתעניין בעיקר בצד המדעי יותר של הבישול.
אין לי בעיה שיתנו עצות ורעיונות.
וגם ממש לא מפריע לי שמישהו יחליט להחליף חומר גלם אחר, ויתנסה ויבדוק, ואני בעצמי עושה את זה, לפעמים אפילו בהצלחה.
מפריעה לי בעיקר ההגדרה: 'תחליף'
אם מישהו יחפש תחליף לחמאה, ואני אציע לו מרגרינה (בטעם חמאה אולי)
אז עניתי על הבקשה שלו, ונתתי לו מוצר דומה שעושה פעולה דומה.
אבל אם מישהו יחפש תחליף לאבקת מרק, ואציע לו להשתמש באבקת אפיה, אז ברור שזה לא יהווה תחליף.
ברור שההשוואה היא לא מדוייקת, והאמת היא איפה שהוא באמצע.
יותר נכון לומר זה שחלק מהאנשים לא ממש יודעים למה הם שמים דברים מסויימים במתכונים שלהם, וכשהם רואים מתכון שמכיל חומר מסוים, ואין להם יכולת להשתמש בו, הם מחפשים משהו מקביל או דומה.
הסיבה שהם מחפשים משהו דומה היא מגוונת.
לפעמים רוצים להגיע לתוצאה דומה למשהו שהם טעמו.
ואז יהיה קשה יותר להציע להם תחליף, כי לפעמים מדובר במתכון מדוייק מאוד, והתחליף לפעמים משמיט את המרכיב העיקרי במתכון.
לפעמים אנשים רואים מתכון בעיתון או באתר, ורוצים להכין אותו סתם כי התמונה יפה, ומה שחסר להם זה הרוטב הספציפי הזה.
מה שנותן העצה לא יודע זה שהרוטב הזה בא אחרי שורה של סוכרים שונים, והוא נועד להוסיף מליחות לדוגמא.
ואז הבחור משתמש בסילאן במקום ברוטב סויה, ומקבל תבשיל מתוק מדי, ומקורמל מדי.
רוטב סויה הוא בעצמו מוצר טריקי למדי.
קיימים הבדלים גדולים בין היצרנים, וקיימת סקאלה גדולה של מליחות וסמיכות בין מדינות שונות שמייצרות אותו.
חשוב לדעת לאיזה מתכון מתאימים את הרוטב, אם זה מתכון סיני, או לחלופין מתכון עקרות בית ישראלי או אמריקאי, סביר להניח שישתמשו ברוטב הסיני, שהוא מתקתק יותר וסמיך יותר.
לעומת זאת במתכונים יפנים, הרוטב הסיני לא יתאים, ושם כדאי להשתמש ברוטב יפני, שהוא נוזלי ומלוח יותר.
לסיכום, תנו עצות ככל רצונכם.
אני מבחינתי יאמר את שלי, ואנשים מספיק נבונים כדי לדעת איזה משקל לתת לדעות שלי, מקווה שלא משקל רב מדי.