חסידישער יוד
משתמש פעיל
- הוסף לסימניות
אבדוק בקשר לעבודה לאברך בלי שום הכשרות? דרייבער בכלל אין לו מקום שם
לפעמים הקב"ה נותן מתנות של דירות מצוינות במחיר מעולהבתכלס אין שום דרך להסביר את המחיר ביחס למיקום וליופי של הדירות החדשות, אין!
מצורף מווייז 37 דק'. אפשר גם לנסוע מהר יותר ולהגיע תוך חצי שעה. המרחק הוא רק 47 ק"מ כלומר צריך לנסוע בערך על 90 קמ"ש, נהג מיומן יכול לעשות את זה גם בכביש המפותל... בכביש 5 אפשר לנסוע הרבה יותר מהר.47 דקות
בזמן שיש פקקים בכביש 65 יש גם פקקים בכביש 6 שלוקח שעה וחצי מחריש לבני ברק.עם פקקי ואדי ערה 45 דקות
אולי הקב"ה סוגר להם את העיניים כי הוא לא רוצה שיגורו בערים מעורבות.וסוגר את העיניים של מי שהוא לא רוצה שיקנה
אני מאוד מכבד את דעתך לקנות פרויקט שלם מקבלןאולי הקב"ה סוגר להם את העיניים כי הוא לא רוצה שיגורו בערים מעורבות.
איזה רבנים מעודדים לגור במקום מעורב צעיר חילוני?אני מאוד מכבד את דעתך לקנות פרויקט שלם מקבלן
אבל לא חושב כמוך לצערינו שכמעט אין מקום חרדי 100% מההתחלה צריך לקבל את מה שיש ואם יש מקום שבגלל המחיר יוכל להתחרד בקצב אני חושב שזה מצויין
זה תלוי בשעות ובכיווןבזמן שיש פקקים בכביש 65 יש גם פקקים בכביש 6 שלוקח שעה וחצי מחריש לבני ברק.
גם עפולה וחיפה מערובותאולי הקב"ה סוגר להם את העיניים כי הוא לא רוצה שיגורו בערים מעורבות.
חיפה, רמה ה', בית שאן, עפולה, נתיבות, קריית אתא עודאיזה רבנים מעודדים לגור במקום מעורב צעיר חילוני?
(לא להתחיל להגיד על ירושלים וכו', אני מדבר על מגורים באותו בניין עם שכנים חילונים)
לכיוון צפון בבוקר (יוקנעם, מת"ם) אין בכלל פקקים ואחה"צ למרכז אין בכללבכביש 6 יש פקקים רק בכיוון שאליו נוסעים לעבוד במרכז ובחזור(אפשר אז להשתמש ברכבת המהירה בבנימינה)
ואז גם יש פקקים בכל הכבישים בארץ שקרובים למרכז זה לא משהו מיוחד לחריש
אנשים מעפולה שרוצים בבוקר לנסוע למרכז משתמשים ברכבת דרך חיפהבכביש 65 יש פקקים בכל שעות היום בשתי הכיוונים וזה עוד בנוסף לפקק של כביש שש
אני לא מתווכח איתך השקפתיתאיזה רבנים מעודדים לגור במקום מעורב צעיר חילוני?
(לא להתחיל להגיד על ירושלים וכו', אני מדבר על מגורים באותו בניין עם שכנים חילונים)
אבל מי שבמילא הולך על אזורים מעורבים אז גם חריש טובה לו ואז הוא מרוויח את המחיר
איזה רבנים מעודדים לגור במקום מעורב צעיר חילוני?
ציבור בני ישיבות גרים בשכונת בצוותא כבר 6 שנים. כמה דת"ל/חילונים עזבו בינתיים? גם לדבריך שבסוף בסוף (עוד כמה שנים?) כולם יעזבו, האם אתה לוקח אחריות על הרוחניות לבינתיים?אז אנחנו באים - והם מתפנים!
נכוןאני לא מכיר רבנים בשמות
אני מכיר את המציאות - אנחנו העתיד - ואנחנו צריכים דירות -אז אנחנו באים - והם מתפנים! (או מתחזקים..)
חילונים שרוצים להשאר חילונים לא סובלים לגור לידחרדים גם אם אין בלאגן.
השכונה הזאת קיימת 4 שנים מינוסציבור בני ישיבות גרים בשכונת בצוותא כבר 6 שנים.
אתה סתם כותב בלי לבדוקכמה דת"ל/חילונים עזבו בינתיים? גם לדבריך שבסוף בסוף (עוד כמה שנים?) כולם יעזבו, האם אתה לוקח אחריות על הרוחניות לבינתיים?
כתבתי כבר שזה לא קשור אם אתה רוצה אפרט. ברמה ה' החרדים מרגישים מאוד בנוח כי הם גרים בעיר חרדית. בעפולה וחיפה יש שכונות חרדיות. חוץ מזה מי באמת לוקח אחריות על מי שגר בערים שציינת?מי שלוקח אחריות על מי שגר בעפולה חיפה ורמה ה'
אין בעפולה שכונה חרדיתכתבתי כבר שזה לא קשור אם אתה רוצה אפרט. ברמה ה' החרדים מרגישים מאוד בנוח כי הם גרים בעיר חרדית. בעפולה וחיפה יש שכונות חרדיות. חוץ מזה מי באמת לוקח אחריות על מי שגר בערים שציינת?
אז שכל אחד ישאל את רבותיוציבור בני ישיבות גרים בשכונת בצוותא כבר 6 שנים. כמה דת"ל/חילונים עזבו בינתיים? גם לדבריך שבסוף בסוף (עוד כמה שנים?) כולם יעזבו, האם אתה לוקח אחריות על הרוחניות לבינתיים?
וזה לא קשור לירושלים או בית שמש כשהתחרדו היו אזורים חרדים נפרדים, וזה לא המקרה כאן.
אני מאוד מכבד את דעתך לקנות פרויקט שלם מקבלן
אבל לא חושב כמוך לצערינו שכמעט אין מקום חרדי 100% מההתחלה צריך לקבל את מה שיש ואם יש מקום שבגלל המחיר יוכל להתחרד בקצב אני חושב שזה מצויין
מאוד מעניין מה שאתה כותברוב רובם של המקומות שהציבור גר היום היו בדיעבד
אפילו בית שמש של שנת תשנ"ה הייתה בדיעבד גדול
הקנאים הלכו דווקא לשם ולא למקומות אחרים כי הם לא רצו לעבור על מה שכתוב בספר הק' ויואל משה
גם עמנואל זה ממש לא סוד שפרץ לעולם הנדל"ן בשנת תשפ"ו
הרי זהב מנסה כבר 10 שנים למכור את הקרקעות שלו לקהילות חסידיות
למרות שמדובר במקום מושלם ביישוב חרדי למהדרין
בחריש הדירות מאד זולות (חדשות לא חורבות)
תעסוקה טובה באזור, היצע גדול במשרות חינוך בעיר, תחבורה נוחה, עיר בנויה, וזה לא מקום מסוכן
זה מה שיש
מכאן והילך זה עניין השקפתי
אבל חלילה לכתוב כאלה דברים שלילים על תושבי העיר
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים