התייעצות רוצה דירה במחיר זול ? יש !!

• הוסף לסימניות
הסטיגמות:
א. חחחחחם
ב. חור בסוף העולם
למעשה:
א. חם? מאוד, בלתי נסבל? ממש לא, כמי שמסתובב במקום דרך קבע, הופתעתי לטובה מהפער בין מה שהתכוננתי אליו מהסיפורים לתחושה בפועל, בגלל שהחם יבש התחושה קשה רק כשעומדים תחת השמש הקופחת, אבל בצל או בבית, נסבל לחלוטין.
כל מי שהיה בנחל הקיבוצים יודע על מה אני מדבר (מי לא היה?) נחל הקיבוצים נמצא קילומטר מבית שאן.

ב. החור באמת חור אבל לא בגלל שהוא רחוק מהמרכז יותר ממקומות אחרים, אלא כי הוא בפינה שאין אחריה דבר (ירדן), כציבור חרדי שמעוניין להקים קהילה נחמדה עם כל מה שצריך אולי זה יותר טוב???

היום, הקהילה בבית שאן שמונה 10 משפחות ראשונות, פורחת ומתפתחת, מבחינת צרכי הקהילה, יש כולל מצוין, יש בית כנסת של הקהילה, יש רב מיוחד במינו, הר' שכטר מבני ברק, למי שמכיר, שגדולי ישראל מינו לעמוד בראשות הקהילה, הרב נמצא כל השבוע בעיר ושבתות לפי הצורך, עבודות מסודרות לכולם, והם גם עוזרים למצוא עבודה למי שמגיע.

יש בערך 50 משפחות שקנו שם דירות כדי לגור, ורק מחכים שקצת יתפתח, זה מאוד קשה להגיע למקום חדש בקבוצה הראשונה ולא כולם יכולים לעמוד בזה. (כל הכבוד לנחשונים...)
דרך אגב, באמת קשה להשכיר דירה בבית שאן, וקשה שבעתיים בקומה גבוהה, ההמלצה בפתיחת האשכול הייתה לרכוש כדי לגור ולא להשקעה.

יש הרבה דברים להשקיע בהם שם כדי שיהיה לכולם את כל מה שהם צריכים, אבל הם עובדים מאוד יפה, (יש שמועה שאחת מרשתות הכוללים הגדולות, שמשלמים מלגה ממש גבוהה מעוניינים לפתוח סניף כבר השנה.)

המחירים זה לא הכל, אבל זה עוד סיבה טובה.

נ.ב. יש כמה מקומיים שממש חוששים מקהילה ליטאית שתקום בבית שאן ופשוט משמיצים, למה???

• הוסף לסימניות
הנופש מצליח שם מישהו יודע? ואם בשכונת היוקרה שם הדירות יותר יקרות מבכל העיר שם? ובכמה?

• הוסף לסימניות
אוייש!!! למה אנשים צריכים להפחיד אנשים אחרים מלעשות מה שיכול להיות להם מצוין??
במקום לשלול ולהוריד את העיר, פשוט לאמר שיבדקו את החום לפני שעוברים!!
בתור אחד אם דירה במקום וכוונה לעבור אליה אם חבר שרוצה גם לעבור אולי אפילו בקרוב ועוד חבר שבתהליכים מאד מתקדמים של קניה למגורים בעתיד.
שלושתנו היינו עם המשפחות בשיא הקיץ (כל אחד בימים אחרים) באמצע היום בחוץ וזה היה נסבל לגמריי!!! כי אין שם לחות.

לא שוה לקחת יום אחד לעלות לשם לבדוק אם זה מתאים לך בשביל הצד שתוכל לקנות במחירים האלה?????!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
יש בבית שאן מעל 160 משפחות של בני תורה (אברכים) ועוד לפחות 100-200 משפחות חרדיות
כולם מסתדרים עם עבודה וקניות אני לא מבין מה חסר כאן
לגבי סופרים יש את בר כל, ויקטורי,שופרסל וקארפור וניתן למצוא שם כשרויות מהודרות
ויש משנת יוסף כמובן
לא חייב להגיע לטבריה יש את עפולה במרחק של פחות מ20 דקות כך שמי שחסרה לו כשרות כלשהי יוכל למצוא אותה בעפולה
לגבי קהילות חרדיות יש את הקהילה המרכזית של הרב פנחס בדוש, הקהילה הליטאית, ועוד כמה קהילות ספרדיות
לגבי תעסוקה זה אמנם לא מרכז הארץ אבל אנשים מסתדרים ותמיד אפשר לפתח עוד ועוד דברים חדשים
זמין בm0526655529 גימייל לשאלות נוספות לכל המתעניינים

• הוסף לסימניות
באיזה אזורים נמצאים החרדים / ליטאים? והאם יש שם דירות חדשות במחיר סביר קרוב לאזור החרדי?
מה הסגנון הסוציואקנומי של תושבי העיר? נעים להסתובב שם?

• הוסף לסימניות
נכון, אבל בסתם ימי תחזית שגרתית זה לא קטסטרופלי כמו שהובן כאן. לענ"ד.
ואני נמצא שם הרבה..
100%
46 מעלות זה בשיא תמוז, החום הממוצע בקיץ הוא רק כ35

לא מדויק, לדעתי המעלות גבוהות יותר, אבל בהחלט נותן כיוון:
טמפרטורות:
חורף: טמפרטורות יומיות נעות בין 5 ל-15 מעלות צלזיוס. הלילות יכולים להיות קרים מאוד, ולעיתים הטמפרטורות ירדו מתחת לאפס מעלות צלזיוס. לא זכור לי, אבל בסדר
קיץ: הקיץ חם מאוד עם טמפרטורות יומיות הנעות בין 25 ל-40 מעלות צלזיוס. בתקופות שיא החום, יולי ואוגוסט, הטמפרטורות עשויות לעלות מעל 40 מעלות צלזיוס.

מזג האוויר בעמק בית שאן לפי החודשים:
ינואר:
טמפרטורות: יומיות בין 8 ל-15 מעלות צלזיוס, ולילות קרירים עם טמפרטורות שעשויות לרדת ל-4 מעלות צלזיוס, לחות: גבוהה יחסית.
פברואר: טמפרטורות: יומיות בין 9 ל-16 מעלות צלזיוס, ולילות קרירים, לחות: גבוהה, במיוחד עם גשמים.
מרץ: טמפרטורות: יומיות בין 11 ל-18 מעלות צלזיוס, ולילות מתמתנים, לחות: מתחילה לרדת.
אפריל: טמפרטורות: יומיות בין 14 ל-21 מעלות צלזיוס, עם לילות נעימים יותר, לחות: נמוכה יותר בהשוואה לחורף.
מאי: טמפרטורות: יומיות בין 18 ל-27 מעלות צלזיוס, ולילות חמים, לחות: נמוכה, עם תחושת חום גבוהה.
יוני: טמפרטורות: יומיות בין 22 ל-32 מעלות צלזיוס, עם לילות חמים, לחות: נמוכה מאוד, עם חום יבש.
יולי: טמפרטורות: יומיות בין 25 ל-35 מעלות צלזיוס, ולילות חמים מאוד, לחות: נמוכה מאוד, חום כבד.
אוגוסט: טמפרטורות: יומיות בין 24 ל-34 מעלות צלזיוס, עם לילות חמים, לחות: נמוכה מאוד, עם חום כבד.
ספטמבר: טמפרטורות: יומיות בין 20 ל-32 מעלות צלזיוס, ולילות מתחילים להתקרר, לחות: עולה עם ירידת הטמפרטורות.
אוקטובר: טמפרטורות: יומיות בין 16 ל-28 מעלות צלזיוס, ולילות נעימים יותר, לחות: עולה.
נובמבר: טמפרטורות: יומיות בין 12 ל-23 מעלות צלזיוס, עם לילות קרירים, לחות: גבוהה.
דצמבר: טמפרטורות: יומיות בין 9 ל-18 מעלות צלזיוס, ולילות קרירים מאוד, לחות: גבוהה, עם תחושת קור משמעותית.

מתוך theweather

הסטיגמות:
א. חחחחחם
ב. חור בסוף העולם
למעשה:
א. חם? מאוד, בלתי נסבל? ממש לא, כמי שמסתובב במקום דרך קבע, הופתעתי לטובה מהפער בין מה שהתכוננתי אליו מהסיפורים לתחושה בפועל, בגלל שהחם יבש התחושה קשה רק כשעומדים תחת השמש הקופחת, אבל בצל או בבית, נסבל לחלוטין.
כל מי שהיה בנחל הקיבוצים יודע על מה אני מדבר (מי לא היה?) נחל הקיבוצים נמצא קילומטר מבית שאן.

ב. החור באמת חור אבל לא בגלל שהוא רחוק מהמרכז יותר ממקומות אחרים, אלא כי הוא בפינה שאין אחריה דבר (ירדן), כציבור חרדי שמעוניין להקים קהילה נחמדה עם כל מה שצריך אולי זה יותר טוב???
א. עניתי בנתונים.
נסבל בצל זו הגדרה שנוי'ה במחלוקת. במזגן, בו שוהים רוב היום, אכן, הטמפרטורה נתונה לבחירה אישית :)
ב. ההגדרה חור, לדעתי, נובעת מחוסר נגישות של תחבורה ציבורית. ובית שאן ממש לא נגישה בתחבו"צ. פשוט תבדקו את הנתונים לאורך שעות היממה.
עם רכב, ללא פקקים-כשעה וחצי לאזור המרכז.

דרך אגב, באמת קשה להשכיר דירה בבית שאן
דווקא יש היום ביקוש גבוה לדירות להשכרה בבית שאן, במחירים גבוהים ביחס לבית שאן, אם הן לא ממש גרועות או בקומה רביעית.. כשיסתיימו פרוייקטים של בני'ה שוק ההשכרה מן הסתם יצנח למקומו הטבעי.
נ.ב. יש כמה מקומיים שממש חוששים מקהילה ליטאית שתקום בבית שאן ופשוט משמיצים, למה???
אתם מרגישים מפחידים? :ROFLMAO:
שאלתי מהתחלה מה מטרת פתיחת האשכול הנלהב ורק עכשיו התקבל המענה הברור.. כך שאי אפשר לומר שיש לי משהו נגד קהילה מסויימת. ראיתי הקצנה של מצב לא קיים, והי'ה חשוב לי לשקף את המציאות מהשטח, כפי שאני רואה אותה. צר לי ממי שנפגע אישית או שחש מושמץ, לחינם :rolleyes:

אוייש!!! למה אנשים צריכים להפחיד אנשים אחרים מלעשות מה שיכול להיות להם מצוין??
במקום לשלול ולהוריד את העיר, פשוט לאמר שיבדקו את החום לפני שעוברים!!
אפשר לשאול למה אנשים מנסים לשקף מציאות מדומה?
חד משמעית בעד שאנשים יבואו, יבדקו ויבחנו הכל.
לדעתי מומלץ לבוא לפחות לשבת שלימה ועוד ביקור, ולהסתובב קצת מחוץ למזגן..
קצת בעייתי למי שרוצה לבדוק עכשיו דווקא את החום-
הקיץ האמיתי מאחורינו, היום לדוגמא רק 34 מעלות..
נכתבו באשכול הזה לא מעט נתונים לא נכונים או מייפי מציאות.
וזה מה שגרם לתגובה שהראתה את הצד השני.

יש בבית שאן מעל 160 משפחות של בני תורה (אברכים) ועוד לפחות 100-200 משפחות חרדיות
כולם מסתדרים עם עבודה וקניות אני לא מבין מה חסר כאן
לגבי סופרים יש את בר כל, ויקטורי,שופרסל וקארפור וניתן למצוא שם כשרויות מהודרות
ויש משנת יוסף כמובן
לא חייב להגיע לטבריה יש את עפולה במרחק של פחות מ20 דקות כך שמי שחסרה לו כשרות כלשהי יוכל למצוא אותה בעפולה
לגבי קהילות חרדיות יש את הקהילה המרכזית של הרב פנחס בדוש, הקהילה הליטאית, ועוד כמה קהילות ספרדיות
לגבי תעסוקה זה אמנם לא מרכז הארץ אבל אנשים מסתדרים ותמיד אפשר לפתח עוד ועוד דברים חדשים
זמין בm0526655529 גימייל לשאלות נוספות לכל המתעניינים
מקומות לאכול בחוץ בבית שאן, ככל הידוע לי יש 2(-3) מקומות בכשרות בית יוסף,
חוץ מזה המקסימום הוא רבנות מהדרין.
אני בעד לאכול בבית, ואפשר, תמיד, כמובן, לפתוח חנות אוכל בכשרות מהודרת. מומלץ קודם לבדוק ביסודיות למה עסקים חדשים כאלה מתקשים להחזיק מעמד בבית שאן. אין לי מושג

• הוסף לסימניות
מדובר בפרויקט חדש בדומה לאחיסמך ועכו?
או אזור ישן שמתחרד?

• הוסף לסימניות
מדובר בפרויקט חדש בדומה לאחיסמך ועכו?
או אזור ישן שמתחרד?
כיום רק באיזור הישן,
הדירות החדשות יקרות קרוב מידיי באופן יחסי למקומות יותר מפותחים
אומנם באזור ישן אבל יש הרבה דירות ממש חדשות לא מהקבלן אבל 20 שנה יש [לא כולם] ולא כמו בחיפה לדוגמה ששם יש דירות בנות 90 שנה ואני לא מגזים

• הוסף לסימניות
היי בקשר לבית שאן בתור אנשים שמכירים מעולה את המקום
המציאות טיפה יותר נחמדה מהמתואר פה
קהילה קטנה חמה מאד ומשפחתית שב,,ה כולם עובדות ומפרנסות בכבוד
מילגה יפה בכוילל, אווירה משפחתית מאד דירות במחירים מטורפים וכן...יש גם אנשים ששוכרים דירה בקומה 4
מכירים מקרוב כמה כאלו...כנראה יש עוד דירות שהדירה עומדת ריקה, בית שאן קרובה מאד לעפולה ולטבירה וגם לחיפה ברכבת זה נסי עה של בערך 35 40 דקות אבל המחירים ש בלי השוואה למקומות האלו, רוב החסרונות של בית שאן כרגע הם גם ייתרונות להרבה אנשים כמו הגודל כך זה יותר משפחתי ...מבחינת חנויות יש בבית שאן כמעט כל מה שיש בעיר פריפריה חרדית גדולה סופרים, מרכז קניות חנויות לבית וכו....בשפעע
לפחות יש אחד שמדבר מידיעה ולא מהשערה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה