רוצים את תוכנת התלת מימד בלנדר בעברית? גם אנחנו! בואו להצביע

• פותח הנושא trew
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
טוב העניין הוא כזה יש מישהו שמוכן לשבת לתרגם את דפי העזרה של תוכנת בלנדר לעברית ולדעתי את התוכנה גם בהמשך רק שהוא אומר שאין מספיק משתמשים בארץ וזה לא שווה את ההשקעה

מה שיצא לנו מהשיחה זה שאם הוא יקבל יותר מ-20 אימיילים של אנשים שרוצים שהוא יתרגם ושניסו להשתמש בתוכנה הוא מתחיל לתרגם (את האמת ממשיך את מה שהוא כבר התחיל פעם)
אז המייל שלו זה <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

ולהסברים
תוכנת בלנדר היא תוכנת קוד פתוח ליצירת תלת מימד ואנימציה (וגם משחק) יש לה עורך וידאו מובנה וניתן ליצור בה דברים מהסוג הזה
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=54147
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=49708

• הוסף לסימניות
הופ! הופ!
טרללה?

• הוסף לסימניות
כמה זה עולה?

תגידו כמה תעלה התוכנה בעברית?
אם זה בחינם גם אני אצטרף

• הוסף לסימניות
התוכנה בחינם לא היה ברור? היא קוד פתוח
גם אם היא תתורגם היא תהיה בחינם בדיוק כמו כל תוכנות הקוד פתוח האחרות

• הוסף לסימניות
הנה מייל שקבלתי הנושא כל הכבוד לו
אם יש לכם את הידע הדרוש (רצון, אנגלית, ועברית) אתם מוזמנים לתרום

עוד משהו כל הכבוד לכם

שלום לכולם,

אני מבין שההתערבות שלי עם מישהו שהוא יתקשה למצוא 20 אנשים שרוצים תרגום של חומר בלנדר לעברית נכשלה - יש מספיק אנשים שצריכים את העברית ולא מסתדרים עם האנגלית. אז, במסגרת העובדה שאני מתרגם תוכנות קוד פתוח פה ושם, אני מוכן להצטרף למאמץ ולתרגם גם עבור בלנדר.

מספר דגשים:

* אני לא אתרגם את התוכנה עצמה - משום שרוב חומר ההדרכה וצילומי המסך מכילים כיתוביות באנגלית. תרגום של התוכנה יהיה לא מועיל כי הוא ימנע להשתמש בחומרי הדרכה באנגלית, ולרוב המונחים ממילא אין שם בעברית.. אני כן אעבוד על תרגום הוויקי (אתר כמו וויקיפדיה) הרשמי של התוכנה - שמכיל יותר חומר הסבר ממה שהדמיון מסוגל לחשוב עליו. את הקישור אליו ניתן למצוא כאן - http://wiki.blender.org/index.php/Doc:2.5/Manual

* זה ייקח זמן :) נא לא לשכוח שיש לי חיים, אני שותף לעוד פרוייקטים, ואני עושה את זה בהתנדבות מלאה וללא תמורה כספית. זמן זה לא שבוע שבועיים, אלא יותר בכיוון של כמה חודשים (פשוט תביטו בכמות החומר העצומה שיש שם, זה כמעט לא שפוי לתרגם את הכל לבד). ברגע שתהיה לי כמות סבירה של חומר, יתווסף דגל של ישראל בוויקי (ליד הדגלים של מדינות אחרות בחלק העליון של הדף), שלחיצה עליו תוביל לתרגום העברי של דף במידה והוא קיים. אני אתחיל להעלות חומר בהדרגה בשבועות הקרובים.

* אני לא הולך לתרגם עבור גרסאות 2.4 - מי שמכיר או לא, בלנדר נכתבת בגרסה חדשה לחלוטין (2.5) שהיא טובה הרבה הרבה יותר מהקודמת. 2.5 נמצאת בבטא (כלומר, ניסיונית) אבל רוב האנשים כבר עברו לעבוד איתה - לכן אני לא אתרגם משהו שיהיה לא מעודכן עד סוף השנה, אלא אני אעבוד ישר על הגרסה החדשה.

* אני צריך סיוע - זה המון המון המון המון המון המון המון חומר (לא הגזמתי עם ההמון P:). אם אתם מכירים אנשים שיודעים אנגלית ועברית, ומתמצאים מעט בגרפיקה ממוחשבת (רצוי אפילו בתוכנה עצמה), תפנו אותם אלי. אני לא אעמוד בכמויות לבד. מי שרואה שגיאות הגהה/הקלדה מוזמן לערוך בחופשיות - אין צורך בשם משתמש בשביל לערוך. שימו לב רק - אסור לשנות את התוכן עצמו בגלל החוקים של האתר! מותר רק לעשות תיקונים לעברית ו/או לעזור בתרגום של דפים שתורגמו חלקית. בשביל כל שינוי שהוא יותר מתיקון דף קיים, יש חוקים באתר (שימו לב, החוקים באנגלית ...)

כאשר יעלה הקישור לעברית (כי יהיה לי מספיק תוכן), תופיע הודעה על כך בבלוג שלי - http://lightningismyname.blogspot.com, ואני אנסה לשלוח מייל לכולכם עוד פעם (אבל יכול להיות שאני אשכח - לכן בדקו את הבלוג ואת האתר של המדריך הרשמי, פעם בשבוע).

נ.ב. - נא לא להגיב לי כולם עם מייל "תודה" - אחרת תיבת המיילים שלי תתפוצץ... אפשר לפנות אלי אם יש בקשות/שאלות/הצעות מיוחדות.
אם יש תרגום שעשיתי לדף מסויים, שממש "הציל לכם ת'חיים", אז אתם מוזמנים להגיד לי - אני כן אשמח (מאוד) לקבל אינדיקציה להערכה, אבל לא מכולם בבת אחת :)

בנוסף למייל, אני זמין רוב הזמן גם בצ'אט של משתמשי אובונטו בישראל - http://ubuntu-il.org/chat (הקלידו כינוי בשדה שכתוב Nickname, כתבו את האותיות במקום המתאים ולחצו על הכפתור Connect להתחבר) - הכינוי שלי הוא LightningIsMyName

שבת שלום!

• הוסף לסימניות
איפה מורידים אותה?
אני מעונינת אם יהיו לה דפים בעברית.
לא שקשה לי לקרוא באנגלית אבל זה קצת ותר מאמץ

• הוסף לסימניות
גם אני קיבלתי את המייל הזה וממש הצטערתי שהוא מבקש לא לשלוח לו הודעות תודה כי המיל שלו יתפוצץ מזה...
אז אני כותבת לו כאן (מקווה שהוא רואה ואם לא תעביר לו...)-
תודה רבה!!!
ונשמח לעדכונים...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא מצליחה להתקין ל32
אפשר לינק ישיר?
תודה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מלאכת התרגום כבר החלה אפשר לראות בלינק הזה
http://wiki.blender.org/index.php/Meta:Sandbox/Doc:HE/2.5/Manual/Interface
מי שרוצה לעזור בתרגום יותר ממוזמן 10 דקות זה גם משהו
יש כמה שכבר הצטרפו למלאכת התרגום אבל כמות החומר שיש שם גדולה לכן כל תרומה של תרגום תסייע לסיים את הפרוייקט מהר

• הוסף לסימניות
תודה ליוזם הפרויקט

תודה ליוזם הפרויקט המיוחד!!!!!
למתרגם ולכל העוזרים והמסיעים!!
שמחתי מאד לקבל את ההודעה במייל על התרגום אך יש לי אינטרנט חסום ולכן אין לי אפשרות לצפות בתרגום מי שיוכל לעשות חסד ולהעלות את הקבצים המתורגמים לפורום או לשלוח לי במייל תבוא עליו ברכה.
המייל שלי הוא: <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
ושוב תודה לכל המסיעים.

• הוסף לסימניות
יש משהו חדש?

אני חסומה מישהו יכול לישלוח לי?
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
נ.ב. תודה לישראל ישראלי על המייל הראשון.

• הוסף לסימניות
בנתיים לא משהו שנראה לעין
החברים שרצו להרתם למשימה משום מה לא יצרו קשר ;-(
ובתור אחד שממשיך ללמוד באוניברסיטה אין לו ממש הרבה זמן לתרגם וגם לתכנת ל-GIMP כך שהמהירות של התרגום תלויה בקהילה
מי שרוצה לתרגם אבל לא יודע איך מכניסים את מה שתורגם לויקי מוזמן לתרגם למסמך טקסט ולשלוח אלי אני יכניס למערכת הויקי (כמובן בצירוף קישור לעמוד אותו הוא תרגם)

• הוסף לסימניות
הרבה מים עברו בנהר...
יש חדש בנושא?

• הוסף לסימניות
מי שמשתמש בתוכנות תלת מימד בעברית לא יגיע רחוק, אין קיצורי דרך, צריך ללמוד אנגלית ולא להפוך את התוכנה לעברית.

• הוסף לסימניות
התחיל משהו והוא נעצר באמצע בעיקר בגלל מה שכתב IP6 מקודם
מה שכן רוצים לעשות זה לתרגם את כל הטולטיפ של התוכנה כי כך יהיה מובן יותר מה מבצע כל כלי, תכלס אנשים שכן ישבו לתרגם נהיו עסוקים וכך לא היה מי שידחוף את זה.
אולי באמת זה רעיון טוב להתחיל לגלגל את הנושא שוב (עכשיו יש גוגל+ שיכול מאוד לעזור)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ip6;850917:
מי שמשתמש בתוכנות תלת מימד בעברית לא יגיע רחוק, אין קיצורי דרך, צריך ללמוד אנגלית ולא להפוך את התוכנה לעברית.
לא כל כך מסכים הייתי אומר שאם תהינה תוכנה עם הסברים בעברית זה יגרום ללמדה יותר מהירה של מושגים ונושאים שקימים גם בתוכנות אחרות רק באנגלית ואז היה יותר פשוט להסתדר עם תוכנות שהכול אנגלית
וזה היה עוזר המון המון אם היה הסבר בעברית על כל כלי בבלנדר(הלואי והייתי יודע אנגלית בשביל לעזור בזה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י MK585;853634:
לא כל כך מסכים הייתי אומר שאם תהינה תוכנה עם הסברים בעברית זה יגרום ללמדה יותר מהירה של מושגים ונושאים שקימים גם בתוכנות אחרות רק באנגלית ואז היה יותר פשוט להסתדר עם תוכנות שהכול אנגלית
וזה היה עוזר המון המון אם היה הסבר בעברית על כל כלי בבלנדר(הלואי והייתי יודע אנגלית בשביל לעזור בזה)

מוכנים להשקיע?!
יש ספרות ל-3d max בעברית

"מדריך בעברית לתוכנת העיצוב והאנימציה 3ds max - מאת אמיר גליניק - מהדורה שישית של הספר המהווה שילוב של תיעוד פרטני ומדריכים ויזואליים ונכתב לקורא הישראלי. נעשה בו נסיון לגשר בין מילון המונחים הטכניים הלועזיים שנוצר סביב תחום התלת-ממד במקרים בהם קיים חוסר התאמה בתרגום הישיר לשפה העברית.
למהדורה זו נספו עוד 50 דפים. הספר מכיל 1428 דף, בשני כרכים. מתוכם 32 דפי תוכן שאורגנו מחדש להקלה באיתור מידע. מחיר: 409 ש"ח כולל מע"מ"

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה