דרוש מידע "ריהוט בסיסי" זה באמת בסיסי? (ההורים נותנים תמיד?)

• הוסף לסימניות
אבל לעניות דעתי, ילד בגיל 5 לא אמור לחשוב על כסף בשום מצב שהוא

מעולם, מעולם לא דברו איתי על כסף או תודעת עוני חלילה,

אני נחשבת יחסית גאון, ברגע שהתחילו להתחתן וקנו לזוג הראשון דירה = ההגיון שלי אמר שאין להם כסף משלהם אז קנו להם מתנה 🤔

בכתה א כבר ידעתי מה זו ארנונה ואיך היא מחושבת, ושיש הוצאות עם שעוני צריכה כמו חשמל ומים.

זו לא אשמה של הורי.

• הוסף לסימניות
בעיני? ככל שתבקשו פחות מההורים, ה’ יתן לכם יותר שפע באופן ישיר...
מצטרפת.
אנחנו גם קנינו הכל לבד
(למרות שלאחים ואחיות אחרים כן נתנו)
בהתחלה היה לי קשה עם זה
אבל עם הזמן שיננתי לעצמי שוב ושוב
שזה לא משנה איך מקבלים מהרבש"ע
זה לא חייב לעבור דרך ההורים
ד' יכול לשלוח גם ישירות!

• הוסף לסימניות
מצטרפת לשאלה מכיוון אחר,
אם זה מתאים לאשכול, אז אשמח שיפרטו כאן כאלה שאצלם ההורים לא בהכרח נותנים דירה - מה נקרא בסיסי?
כי אמרה לי מישהי, שכך שמעה וכך עשתה עם כל המחותנים:
מכונת כביסה, תנור ומקרר, חדר שינה, ספריה בסיסית (עמודונים),
וגם - שולחן אוכל עם כסאות, מייבש כביסה, ושלישיית ספות.
לי נשמע קצת מוגזם... למי בכלל יש מקום ל3 ספות בסלון???
(כמובן לא מתכוונת מוגזם אם יש כסף בשפע. מוגזם בתור ש"חייבים", גם אם הם רחוקים מלהיות בעלי אמצעים, ואם המחותנים לא רצו אז הם קנו לזוג בעצמם)

• הוסף לסימניות
מצטרפת לשאלה מכיוון אחר,
אם זה מתאים לאשכול, אז אשמח שיפרטו כאן כאלה שאצלם ההורים לא בהכרח נותנים דירה - מה נקרא בסיסי?
כי אמרה לי מישהי, שכך שמעה וכך עשתה עם כל המחותנים:
מכונת כביסה, תנור ומקרר, חדר שינה, ספריה בסיסית (עמודונים),
וגם - שולחן אוכל עם כסאות, מייבש כביסה, ושלישיית ספות.
לי נשמע קצת מוגזם... למי בכלל יש מקום ל3 ספות בסלון???
(כמובן לא מתכוונת מוגזם אם יש כסף בשפע. מוגזם בתור ש"חייבים", גם אם הם רחוקים מלהיות בעלי אמצעים, ואם המחותנים לא רצו אז הם קנו לזוג בעצמם)
מכונת כביסה, תנור ומקרר - לי זה נשמע צורך בסיסי, כמובן שלא חייבים מותגים הכי יקרים...
חדר שינה - פה כבר אפשר לדון מה זה חדר שינה, לדעתי 2 מזרונים חדשים וטובים = חובה, מיטות זה נחמד, ארון עוד יותר (אפשר תמיד לקנות ארון זמני בכמה מאות באיקאה, של תלייה עם כמה מדפים)
ספריה בסיסית (עמודונים) - עמודון בודד את מתכוונת, גמרות וספרי הלכה ומה שהוא לומד ביום יום לא תופס יותר מ6 מדפים, ואת שאר ספרי הקודש, אם יש, אפשר להשאיר בינתיים בארגזים.

שולחן אוכל וכסאות כשעוד לא קנו דירה = זריקת כסף לפח (מה יהיה עיצוב וגודל הסלון בדירה הקבועה שלהם?!)
מייבש כביסה, ספות - ואוהו, לדעתי ממש לא בסיסי, וממש לא הנורמה.

• הוסף לסימניות
בסיסי מה שמוכר לי מהציבור החסידי זה: חדר שינה (ארון 4-5 דלתות, מיטות ומזרנים), מקרר, מכונת כביסה, תנור, כיריים, אולי גם שולחן וכסאות לפינת אוכל.
עמודונים או ספריה לסלון/ספה/שולחן וכסאות לסלון/מייבש - לא בסטנדרט המקובל שמתחייבים אליו.
ב"ה גם אנחנו הסתדרנו ושילמנו בעצמנו את הריהוט כשעברנו לדירה שלנו, ובהחלט מסכימה עם @אמא של :-) שהזוגות שקיבלו הכי הרבה מההורים הם אלה שהכי פחות מסודרים כלכלית, זה כנראה נובע גם מצורת חשיבה תלותית שגורמת לאנשים להשאר תקועים במקום בציפיה שהמבוגר האחראי יסדר להם את כל הבעיות...

• הוסף לסימניות
בסיסי מה שמוכר לי מהציבור החסידי זה: חדר שינה (ארון 4-5 דלתות, מיטות ומזרנים), מקרר, מכונת כביסה, תנור, כיריים, אולי גם שולחן וכסאות לפינת אוכל.
עמודונים או ספריה לסלון/ספה/שולחן וכסאות לסלון/מייבש - לא בסטנדרט המקובל שמתחייבים אליו.
ב"ה גם אנחנו הסתדרנו ושילמנו בעצמנו את הריהוט כשעברנו לדירה שלנו, ובהחלט מסכימה עם @אמא של :-) שהזוגות שקיבלו הכי הרבה מההורים הם אלה שהכי פחות מסודרים כלכלית, זה כנראה נובע גם מצורת חשיבה תלותית שגורמת לאנשים להשאר תקועים במקום בציפיה שהמבוגר האחראי יסדר להם את כל הבעיות...
גם החסידים השתנו, זה לא מה שהיה בתקופתך,
היום כמעט כולם נותנים ספה.

• הוסף לסימניות
עברתי לדירה שלי לפני 3 שנים, וכשההורים התחילו לדבר ביניהם על הריהוט (לפני שעצרנו אותם) זה מה שדובר,
ובשנתיים האחרונות עוד 3 מהאחים והאחיות שלנו עברו לדירות שלהם וזה מה שנתנו, ולא נראה לי שאנחנו מגיעים ממשפחות סופר פשוטות.

• הוסף לסימניות
עברתי לדירה שלי לפני 3 שנים, וכשההורים התחילו לדבר ביניהם על הריהוט (לפני שעצרנו אותם) זה מה שדובר,
ובשנתיים האחרונות עוד 3 מהאחים והאחיות שלנו עברו לדירות שלהם וזה מה שנתנו, ולא נראה לי שאנחנו מגיעים ממשפחות סופר פשוטות.
לא אמרתי סופר פשוטות, אבל כנראה שיש ויש, לא נראה לי שאני ממשפחה סופר עשירה.

• הוסף לסימניות
ספה יכולה לעלות 2000 ויכולה לעלות 15,000
לדעתי יותר הגיוני שאם נותנים- לתת כסף ושהזוג יתעדף מה יותר חשוב לו- ספה או מייבש

• הוסף לסימניות
אולי יש הרבה שנותנים ספה
לא מכירה
אבל כמעט כולם? ודאי לא
מכירה המון המון חסידים שלא נותנים ספה

• הוסף לסימניות
@יהודית מביתר, ההודעה שלך באמת הפליאה אותי, ואני מאמינה שלא רק אותי,
אני שומעת על עוד ועוד משפחות בציבור החסידי שירדו בהתחייבויות לרכישת דירה לפחות מ 100K,
שומעת גם על כאלה שלא מתחייבים בכלל לסכום כלשהוא לדירה, ואת מספרת שלפי מה שאת רואה הסטנדרט עלה...
באמת מעניין אותי לאיזה סגנון קהילה את מתכוונת, אם לא אכפת לך כמובן...

• הוסף לסימניות
אנחנו לא קיבלנו דירה ולא ריהוט
גרים כרגע בשכירות בדירה לא מרוהטת
קנינו ריהוט לבד בס"ד מיוחדת
ואנחנו מארחים את ההורים המון
זה מה שמכניס שפע לבית ולחיים
יש גם עוד מציאויות
של לתת להורים ולא רק לקחת מהם...

• הוסף לסימניות
שלישיית ספות
אולי הכוונה ספה של 3 מקומות?
מיטות זה נחמד
מה האלטרנטיבה? להניח את המזרונים על הרצפה?

סתם כך מפליא אותי הפער בין הבזבוזים על החתונה/שבת שבע ברכות/איפור וכו' וכו' לבין החיסכון על הרהיטים (לא באופן אישי אלא על האווירה כאן באשכול). לדעתי צריך להיות בדיוק הפוך. על החתונה וכו' לא לבזבז מה שלא צריך, אבל על ריהוט כן להשקיע. ואפילו ספה ב4000 ש"ח יכולה להוסיף הרבה שלום בית לזוג (כמובן ההורים לא חייבים לשלם על זה, אבל אם יש להם יכולת, לדעתי זו השקעה הרבה יותר טובה מלהוסיף עוד סוג של מנה בשבת שבע ברכות...)

• הוסף לסימניות
400K וצפונה לדירה
ריהוט מלא
עגלה והוצאות ברית
מה עוד נותנים ?
5 סלעים לכהן בפדיון ;)
לא אמור לעלות כזה סכום אא״כ קונים מאוד איכותי
מתי פעם אחרונה קניתם ריהוט ומכשירי חשמל???
מצרפת צילומסך מהמייל שלי בו סיכמתי את הסכומים ששלימנו (לפני חצי שנה)
הכל הכייייי פשוט, לא התפרשרנו על פחות מסנדויץ בעץ, מעבר לזה בסיס!
צילום מסך 2025-09-28 025132.jpg

• הוסף לסימניות
מכונת כביסה, תנור ומקרר - לי זה נשמע צורך בסיסי, כמובן שלא חייבים מותגים הכי יקרים...
חדר שינה - פה כבר אפשר לדון מה זה חדר שינה, לדעתי 2 מזרונים חדשים וטובים = חובה, מיטות זה נחמד, ארון עוד יותר (אפשר תמיד לקנות ארון זמני בכמה מאות באיקאה, של תלייה עם כמה מדפים)
ספריה בסיסית (עמודונים) - עמודון בודד את מתכוונת, גמרות וספרי הלכה ומה שהוא לומד ביום יום לא תופס יותר מ6 מדפים, ואת שאר ספרי הקודש, אם יש, אפשר להשאיר בינתיים בארגזים.

שולחן אוכל וכסאות כשעוד לא קנו דירה = זריקת כסף לפח (מה יהיה עיצוב וגודל הסלון בדירה הקבועה שלהם?!)
מייבש כביסה, ספות - ואוהו, לדעתי ממש לא בסיסי, וממש לא הנורמה.
מה זה נקרא בינתיים? יש כאלו שנשארים בשכירות שניםםםםםם

• הוסף לסימניות

סתם כך מפליא אותי הפער בין הבזבוזים על החתונה/שבת שבע ברכות/איפור וכו' וכו' לבין החיסכון על הרהיטים (לא באופן אישי אלא על האווירה כאן באשכול). לדעתי צריך להיות בדיוק הפוך. על החתונה וכו' לא לבזבז מה שלא צריך, אבל על ריהוט כן להשקיע. ואפילו ספה ב4000 ש"ח יכולה להוסיף הרבה שלום בית לזוג (כמובן ההורים לא חייבים לשלם על זה, אבל אם יש להם יכולת, לדעתי זו השקעה הרבה יותר טובה מלהוסיף עוד סוג של מנה בשבת שבע ברכות...)
מבחינה כלכלית ברור שחכם יותר לחסוך באירועים של ערב אחד ולהשקיע בריהוט
ההבדל הוא שבד"כ ההורים הם אלו שמפיקים ומחליטים איך יראה האירוע
(בכל אופן אצלנו.. היו כמה דברים ששדרגתי מהכסף שלי)
ואת הרהיטים בד"כ הזוג קונה כשעוברים לדירה גדולה מהיחידה
ויכולים כזוג בוגרים להחליט לקחת ע"ע את העול הזה ולחסוך מההורים שכבר אוחזים בחיתון הילד הבא.

• הוסף לסימניות
חוזרת לנושא המקורי -----
אנחנו קיבלנו ריהוט בסיסי סטנדרטי שכולל:
מיטות וארון 4 דלתות. שידה.
שולחן מטבח ו4 כיסאות
מוצרי חשמל:
מקרר, גז ותנור, מכונת כביסה

קנינו לבד מכספי המתנות של החתונה, ספה, עמודון ספרים, מייבש ותמי 4.

• הוסף לסימניות

אלו שחוסכים ברהיטים, לא מבזבזים על חתונה או שבע ברכות או איפור 🤣🤣
חסכנות היא אופי, ומי שמוסיף מנה לשבע ברכות מוסיף גם מדיח כלים או נדנדה 3 מושבים למרפסת..

יש בסיסי מיטות ב300 ש"ח מעץ מלא, אין סיבה לקנות מיטות מעוצבות באלפי שקלים, במיוחד בדירות שכורות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....