ריכוזי הציבור החרדי לפני נתוני מערכת גני הילדים

גם מוסדות פטור, גם ממ"ח וגם קירוב ולא כולל מוסדות על טהרת הקודש
האם אתה בטוח בזה? כי דיברתי עם אחד מראשי הקהילה בירוחם שטען לי שבוודאות היתה עלייה במספר התלמידים בשנים אלו, ולפי הדוחות שצירפו פה לא היתה עליה, ולכן טען לי שזה לא כולל מוסדות פטור כפי שמוגדר הת"ת בירוחם

האם אתה בטוח בזה? כי דיברתי עם אחד מראשי הקהילה בירוחם שטען לי שבוודאות היתה עלייה במספר התלמידים בשנים אלו, ולפי הדוחות שצירפו פה לא היתה עליה, ולכן טען לי שזה לא כולל מוסדות פטור כפי שמוגדר הת"ת בירוחם
שים לב שהדוחות פה עסקו בגני הילדים בלבד!

יש דבר אחד שלא נלקח בחשבון או לפחות לא הוזכר כאן כלל.

הציבור החרדי מתחלק ל3 קבוצות: ליטאי, ספרדי והחסידויות

הציבור הספרדי מאז ומעולם גר בכל ערי הפריפריה ובמקומות מסוימים מהווה רוב גדול, כמו צפת, טבריה, נתיבות ועוד. הציבור הזה מתפתח וגדל מאוד גם בלי מעבר לפריפריה.

בציבור החסידי ישנם כמה קהילות גדולות בפריפריה אבל לא היה שינוי משמעותי בשנים האחרונות מבחינת המגמה.

רק אצל הליטאים אפשר לראות שינוי מגמה ומעבר הרבה יותר משמעותי לפריפריה ובעיקר בשנים האחרונות, אבל א. עדיין לא מדובר בכמויות כאלו שיראו בתוך שינויים בטבלאות של ערים לבד מכמה ערים שהשינוי הוא ממש בולט כמו עפולה וחריש, וב. בציבור הליטאי המעבר לפריפריה הוא בעיקר של זוגות צעירים בין שנה לשנתיים אחרי החתונה, (מבדיקה מעמיקה) זוגות ליטאים שנשואים כבר 5-7 כמעט לא עוברים לפריפריה, ולכן גם זה לא יתבטא בדו"ח הנ"ל.
מכיוון שברור שיש בין חברי הפורום המכובד הזה חברים שגרים בפועל בכל אחד מהערים הללו נראה לי שהרבה יותר פשוט שכל אחד יציין מהכרותו האישית כמה משפחות הצטרפו לקהילתו בשנה האחרונה.

אתחיל מגבעת המורה בעפולה:
באב האחרון הצטרפו 56 משפחות ובכל השנה האחרונה למעלה מ120 משפחות.
מי מצטרף????

הציבור הספרדי מאז ומעולם גר בכל ערי הפריפריה ובמקומות מסוימים מהווה רוב גדול, כמו צפת, טבריה, נתיבות ועוד. הציבור הזה מתפתח וגדל מאוד גם בלי מעבר לפריפריה.

בציבור החסידי ישנם כמה קהילות גדולות בפריפריה אבל לא היה שינוי משמעותי בשנים האחרונות מבחינת המגמה.

רק אצל הליטאים אפשר לראות שינוי מגמה ומעבר הרבה יותר משמעותי לפריפריה ובעיקר בשנים האחרונות, אבל א. עדיין לא מדובר בכמויות כאלו שיראו בתוך שינויים בטבלאות של ערים לבד מכמה ערים שהשינוי הוא ממש בולט כמו עפולה וחריש, וב. בציבור הליטאי המעבר לפריפריה הוא בעיקר של זוגות צעירים בין שנה לשנתיים אחרי החתונה, (מבדיקה מעמיקה) זוגות ליטאים שנשואים כבר 5-7 כמעט לא עוברים לפריפריה, ולכן גם זה לא יתבטא בדו"ח הנ"ל.
מכיוון שברור שיש בין חברי הפורום המכובד הזה חברים שגרים בפועל בכל אחד מהערים הללו נראה לי שהרבה יותר פשוט שכל אחד יציין מהכרותו האישית כמה משפחות הצטרפו לקהילתו בשנה האחרונה.

מי מצטרף????
יש פה אשכול על זה והעלו שם כמה וכמה קהילות כגון נוף הגליל, חיפה וכדו'

מי מצטרף????
רמזתי לזה בתחילת האשכול
ובלי קשר לנתונים זה ברור שהשינוי הוא לא בזה שיש חרדים בפריפריה
אלא בזה שיש אנשים מהמרכז [הגיאוגרפי והתרבותי] שעוברים לפריפריה

המעבר לפריפריה הוא בעיקר של זוגות צעירים בין שנה לשנתיים אחרי החתונה, (מבדיקה מעמיקה) זוגות ליטאים שנשואים כבר 5-7 כמעט לא עוברים לפריפריה, ולכן גם זה לא יתבטא בדו"ח הנ"ל.
מתוך הנחה שהדברים נכונים, ואכן יש מעבר משמעותי בתקופה שאחרי החתונה, ושהדבר לא מתבטא בנתונים בגלל שאין להם עדיין ילדים בגילאי גן, הרי שאנחנו עומדים לפני משבר של מבני חינוך, משבר שבירושלים ובית שמש מנע את פתיחת השנה כסידרה בסמינרים, ונראה שלא מחפשת לכך פתרונות בפריפריה.

הנה הטבלה שלי למעקב אחר צמיחת הפריפריות השונות ב3 השנים האחרונות בגרסה מעודכנת.

הנתונים הינם מספר הילדים בגנים החרדיים בלעה''ר. הוספתי גידול מספרי על פיו ניתן להבין כמה משפחות נוספו ותיקנתי טעויות.

עיר​
תשפ''ב​
תשפ''ה​
גידול במספרים​
גידול באחוזים​
נתיבות​
2,271​
2,771​
500​
22%​
חיפה​
2,565​
2,632​
67​
3%​
קרית גת​
2,018​
2,317​
299​
15%​
טבריה​
1,837​
2,157​
320​
17%​
לוד (אחיסמך)​
1,255​
1,898​
643​
51%​
רכסים​
1,409​
1,646​
237​
17%​
אופקים​
1,622​
1,597​
-25​
-2%​
צפת​
1,471​
1,592​
121​
8%​
עפולה​
1,074​
1,515​
441​
41%​
חריש​
619​
1,095​
476​
77%​
כוכב יעקב - תל ציון​
960​
1,012​
52​
5%​
עמנואל​
513​
519​
6​
1%​
קרית אתא​
395​
503​
108​
27%​
נוף הגליל​
429​
499​
70​
16%​
כרמיאל​
318​
325​
7​
2%​
קרית מלאכי​
241​
272​
31​
13%​
בית שאן​
267​
193​
-74​
-28%​
ירוחם​
136​
138​
2​
1%​
מעלה עמוס​
35​
100​
65​
186%​
מיצד​
72​
92​
20​
28%​

נתונים מדהימים
עוד ירידה של 100,00 ש"ח בחריש
וכמה קהילות מתחילות לקנות במרוכז את היצע הדירות הגדול בחריש
800 דירות ביד 2 מתוך 11,000 דירות בעיר

דירה 4 חדרים חדשה 100 מטר בעיר בנויה 1.3 מיליון בלבד
במרחק של חצי שעה מבני ברק (וגם נתניה חיפה וכו')
זה מחיר שלעולם לא יהיה

נתונים מדהימים
עוד ירידה של 100,00 ש"ח בחריש
וכמה קהילות מתחילות לקנות במרוכז את היצע הדירות הגדול בחריש
800 דירות ביד 2 מתוך 11,000 דירות בעיר

דירה 4 חדרים חדשה 100 מטר בעיר בנויה 1.3 מיליון בלבד
במרחק של חצי שעה מבני ברק (וגם נתניה חיפה וכו')
זה מחיר שלעולם לא יהיה
חוץ מזה שהיה נחוץ להזכיר את המילה חריש
איך עוד הנתונים המדהימים קשורים לנושא האשכול?
בכל אופן, הנתון היחיד שאני הצלחתי לקרוא כאן הוא ש:
זה מחיר שלעולם לא יהיה
בהחלט נתון שלא ניתן להתווכח איתו

חוץ מזה שהיה נחוץ להזכיר את המילה חריש
איך עוד הנתונים המדהימים קשורים לנושא האשכול?
בכל אופן, הנתון היחיד שאני הצלחתי לקרוא כאן הוא ש:

בהחלט נתון שלא ניתן להתווכח איתו
קשור לנתונים של הטבלה

קשור לנתונים של הטבלה
אכן בטבלה הוזכרה המילה חריש, וגם רשום שהגידול בה הוא 476 ילדים ב3 שנים, נתון שהוא לא רלוונטי במיוחד
בשביל שהנתון הזה יהפוך להיות מדהים, צריך לראות מה היה אחוז הגידול בחינוך שאינו חרדי.
באופן הנוכחי אין לו משמעות

אם מישהו יעלה טבלה בה יש נתונים על אחוז ילדי הגנים החרדים מתוך גני הילדים בעיר, ויראו גידול משמעותי, אזי הנתונים הם אכן מדהימים.

בכל אופן, עד אז, אין לכך משמעות מדהימה כלל וכלל.

וסליחה שאני קצת בוטא כאשר מאן דהוא מקפיץ את חריש.

• תודה
Reactions: 710

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה