רימון אתרוג או נטצח?

• הוסף לסימניות
כן, אבל לא יקחו משהו שהוא ספק פסול, נכון?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלפא ביתא;815757:
באמת!!!
אז מאיפה יש להם כסף לשלם לספק האינטרנט?
אם ההרבה האלו שאת מדברת עליהם כ''כ עניים, הם יכולים לנתק את האינטרנט לגמרי ולחסוך הרבה יותר כסף חודשי.
אם לא היו עושים את הכנסים הללו, האנשים היו פחות מודעים.
אז זה לא כ''כ נכון לומר שהכסף הזה התבזבז לריק.
הכסף שעולה החסימה די נבלע בהוצאות החודשיות, יש לציין...
יש היום רשת אלחוטית. לחם וחלב לא עולים כזה יקר, ואת מחירי הטלפוניה הורידו עכשיו בהרבה. כשיש אינטרנט חינם במחשב הנייד זה קשה להוסיף 100 שקל להוצאות החודשיות.
אולי יש אנשים שזה זורם להם בהוצאות, אבל אצל מרבית האברכים כל שקל מחושב ומחיר של 100 ש"ח זה לא מוצד.
אז נכון שיש את האפשרות להיות בלי מחשב בכלל וזה זול יותר. אבל גם ללכת בלי נעליים חוסך את הכסף שמשלמים עליהם.
הכסף של הכנסים לא התבזבז לריק, אבל פתרון בעיה ממוקד כשמחירי החסימה גבוהים בצורה הזויה כ"כ, זה לא פתר.

• הוסף לסימניות
אינטרנט אלחוטי הוא אבי אבות הטומאה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit1ef;815788:
אינטרנט אלחוטי הוא אבי אבות הטומאה.
אוקיי. את בטח היית רוצה להציל נפשות מאבי אבות הטומאה, נכון?
אם היו אומרים לך שיהודי עומד להשתמד כי חסרים לו 100 שקל בחודש ללחם וחלב והנוצרים הבטיחו לו אותם, את תסכימי להוזיל מהונך, נכון?
לתת לך את חשבון הבנק שלי, או שאת מעדיפה להזמין בעצמך את החסימה ואני אתן לך רק את הכתובת שלי?
ויש לי רשימה של עוד אנשים, להעביר לך אותה במייל?

• הוסף לסימניות
חוץ מזה- אוכל הוא נחוץ. אז אולי נקנה עוף רבנות בחמש שקל לקילו? כי זהו. אין- אז לא נאכל עוף. לא מכירה מישהו שיתיר לעצמו לאכול עוף רבנות כי הוא עני.
זה פשוט צריך להיכנס לתודעה שזה חיוב דאורייתא ולא משנה מצב כלכלי.
בגדים ונעליים חייבים- כך כתבת, אבל אם אין כסף תלבשי שעטנז?
מה ההבדל?????

• הוסף לסימניות
טיפה סדר בעניין

אני לא יודע מה קורה בנתיב

אבל באתרוג אתה בעצם משלם כמו כל ספק רגיל אין כאן תשלום מעבר לספק על החסימה.
אפשר להשיג היום באתרוג חבילה משולבת עם בזק ב 60 ש"ח בלבד, דבר נוסף גם לבעיית האלחוטי, הגו שם פתרון על ידי התקנת תוכנה בתשלום של 10 ש"ח בחודש, שבעצם עושה שכל חיבור שהמחשב מחובר אליו גולש דרך החבילה שיש לך באתרוג , אם לדוגמא יש לך מייל בלבד, גם אם תתחבר מאלחוטי לא תוכל לגלוש יותר מאשר למייל

• הוסף לסימניות
בהחלט יש מקום לדרוש מהחברות להוזיל מחירים.
בפרט שהמודעות היום גדולה כ"כ ואת אותה תוכנה הם מספקים להמוני לקוחות חדשים, נכון יש גם הוצאות על שרות וכו', אבל עם הזמן הרבה אתרים שנבדקו עבור אדם אחד שביקש. מתבקשים ע"י לקוחות נוספים ולא צריך בדיקה חדשה .

• הוסף לסימניות
החוצפנ היא לדעתי מחיר התשתית ובזה יש לבזק והוט עליונות והן מנצלות את זה.

• הוסף לסימניות
נתיב לא עולה 100 ש"ח בחודש, אני חושבת שבאזור ה- 40 ש"ח.
ואף פעם לא שמעתי כזאת סיבה מיהודים חרדים היראים מדבר ד'-
אי חסימה בגלל בעיה תקציבית...
עבירה על עבירה חמורה עקב חוסר תקציב?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit1ef;815796:
חוץ מזה- אוכל הוא נחוץ. אז אולי נקנה עוף רבנות בחמש שקל לקילו? כי זהו. אין- אז לא נאכל עוף. לא מכירה מישהו שיתיר לעצמו לאכול עוף רבנות כי הוא עני.
זה פשוט צריך להיכנס לתודעה שזה חיוב דאורייתא ולא משנה מצב כלכלי.
בגדים ונעליים חייבים- כך כתבת, אבל אם אין כסף תלבשי שעטנז?
מה ההבדל?????
יש כאלו שיקנו תפילין ב1500, יש כאלו ב3000.
מבטיחה לך שההוא של ה3000 לא יותר צדיק מה1500 בגלל שקנה בכפול.
כבר נתקלתי בצדיק שהולך כל ערב סוכות מדי יום לא לומד בכלל, תפילתו מהירה, העיקר שיספיק לעבור על כל האתרוגים בשוק ארבעת המינים ולבחור לו אתרוג משובח.
אגב, האתרוג שלו עלה 3000 שקל, והוא משובח, מבינים גדולים מעידים שכבר שנים לא היה כזה אתרוג.
שכנו לעומת זאת, קנה אתרוג ב100 שקל. לא היה לו יותר כסף.
הוא הלך רק יום אחד ובחר אותו תוך שעתיים, וישר חזר ללמוד. בסופו של דבר הוא הצליח לגמור את מסכת סוכה מעבר לזמני הלימוד הרגילים. ב"ה.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שאם אדם שאין לו בכלל כסף וישאל את הרב שלו, בהחלט יתכן שיאשרו לו לעשות חסימה מכספי מעשר.
לא מדובר פה על הידור, אלו בסיסי תורה שנהרגים עליהם: עבודה זרה, גילוי עריות ושפיכות דמים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כל מיני;815825:
אני חושבת שאם אדם שאין לו בכלל כסף וישאל את הרב שלו, בהחלט יתכן שיאשרו לו לעשות חסימה מכספי מעשר.
לא מדובר פה על הידור, אלו בסיסי תורה שנהרגים עליהם: עבודה זרה, גילוי עריות ושפיכות דמים.
למה שיגיע למצב של לשאול את הרב?
למה שלא יתאגדו מראש להוזיל את המחירים?
מדוע יש כאן קבוצות רכישה של כסא למחשב, אבל לחסימה למחשב אין קבוצות מוזלות?

• הוסף לסימניות
אני רק לא מבין דבר אחד.
למה נט-צח שמספקים גם תוכנת סינון וגם ספק כשר, לא גובים על תוכנת הסינון אגורה, ולא גובים על כל הוספת אתר סכום נוסף, אלא מקבלים תשלום במחיר סביר של ספק, כמו"כ מספקים שירות מעולה בלי להמתין שעה בטלפון,
ואילו נתיב גובים סכום מכובד מאוד על התוכנה, מקבלים תשלום חודשי שלא כולל את הספק (אא"כ משלמים יותר מכל ספק אחר) לוקחים כסף על פתיחת כל אתר בלי שום הצדקה, בפרט אתרים שכבר בדקו אותם ויודעים שהם בסדר, ואין צורך להטריח שום עובד כדי לבדוק את תוכן האתר, וגם נותנים להמתין המון זמן בטלפון כדי לקבל שירות.
לא ברור לי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י למד וו ניק;815894:
אני רק לא מבין דבר אחד.
למה נט-צח שמספקים גם תוכנת סינון וגם ספק כשר, לא גובים על תוכנת הסינון אגורה, ולא גובים על כל הוספת אתר סכום נוסף, אלא מקבלים תשלום במחיר סביר של ספק, כמו"כ מספקים שירות מעולה בלי להמתין שעה בטלפון,
ואילו נתיב גובים סכום מכובד מאוד על התוכנה, מקבלים תשלום חודשי שלא כולל את הספק (אא"כ משלמים יותר מכל ספק אחר) לוקחים כסף על פתיחת כל אתר בלי שום הצדקה, בפרט אתרים שכבר בדקו אותם ויודעים שהם בסדר, ואין צורך להטריח שום עובד כדי לבדוק את תוכן האתר, וגם נותנים להמתין המון זמן בטלפון כדי לקבל שירות.
לא ברור לי.
בקיצור, נראה לי שאלך על נטצח. לדעתי שרות טוב הוא החשוב ביותר.

• הוסף לסימניות
נט צח אפשר תמיד לבקש מה לחסום ומה לפתוח גם במסלולים הרמטיים אם זה אתרים לא בעיתיים
אבל בגלל השיטה שהם עובדים אם פתחו לך אפשרות של תמונות יש סכוי שיקפצו לך תמונות לא ראויות ויטשטשו תמונות שהם כן בסדר צריך להיות מודעים לענין

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י poto12;815986:
נט צח אפשר תמיד לבקש מה לחסום ומה לפתוח גם במסלולים הרמטיים אם זה אתרים לא בעיתיים
אבל בגלל השיטה שהם עובדים אם פתחו לך אפשרות של תמונות יש סכוי שיקפצו לך תמונות לא ראויות ויטשטשו תמונות שהם כן בסדר צריך להיות מודעים לענין

גם אני שמעתי שזה כך.

• הוסף לסימניות
כל הרעיון של נתיב בנוי ע"כ שצריך לשלם על פתיחת אתרים. וכך אדם יחשוב פעמיים לפני שהוא פותח אם זה באמת נחוץ לו.
אם זה בחינם ועונים בטלפון במהירות, מדי מהר אפשר כבר לפתוח חצי אינטרנט.
נתיב הוא היחיד שאושר ע"י גדולי הדור ועומד תחת פיקוחם. אף אחד לא ישלח את הבן שלו לחיידר רק בגלל שהמזכיר שם עונה לו מהר. וזה עולה יותר זול...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רות מיכל;815732:
אמרה לי מישהי שאם היו לוקחים את כל הכסף של הכנסים שנעשו נגד האינטרנט ונותנים לציבור בשביל לעשות חסימה, הרי שיותר מ90% מהציבור היו עושים.
הרבה לא עוברים את מחסום הכסף בשביל לשלם על חסימה.
בואו נראה את העסקנים שאירגנו את המחאות והוציאו על כך מאות כספים, מגייסים כסף ומציעים חסימה נורמלית בסכום מינימאלי.
ואני יןדעת שיש גמחי ניתוק אינטרנט, אבל לצערי זה לא עונה כרגע על הצורך של הציבור שצריך אינטרנט למטרות תועלתיות.

יש לנו בחירה,
והיום נקודת הבחירה שלנו בהוראת הרבנים אינה אם לגלוש באתר כזה או אחר, לעצום עיניים או לא, לקרוא חומרים מסוימים ולהגיב להם - או שלא.

נקודת הבחירה שלנו היא אם לעשות חסימה או לא,
אשרי מי ששומע לקול רבותיו וחוסם את מחשבו ומי שלא... אף תרוץ כלכלי אינו מהווה תשובה לבחירתו הגרועה!!

אף אחד לא צריך לממן לך את הבחירות שלך,

ואכן בדיוק כפי שכתבת: יש מי שיקנה תפילין ואתרוגים הדר שבהדר ויוזיל עליהם מכספו לעומת מי שיקנה בינוני יותר,
כן גם החסימה - יש הדר ויש בינוני ויש תשלום, וכל אחד מוצא כאן את רמתו הרוחנית - בניגוד לדוגמאות הקודמות בהם זה רק הידור - כאן זה גופי קדושה.
(כמובן שאני מדברת ע"כ שהבחירה היא ממונית ולא כשאדם בוחר חסימה כלשהי בהמלצ רבותיו)

כמוכן בענין המונופול המסוים שיש לחברת נתיב, בידכם הדבר!
אם אחד יפנה לרבנים המטפלים בענין ויעדכן אותם במצב יהיה לחץ שיגרום שתקום חברה מתחרה באותה רמת הידור, או שהם יוזילו את המחיר וישפרו את השירות.

• הוסף לסימניות
מה אתרוג עדיף על רימון?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה