דרוש מידע רכסים, לאן מועדות פניה?

וואהו, הדיון הזה הצליח לעצבן ולשעשע אותי בו זמנית...

מי שכל מעייניו זה תחרות ומצוינות
ונותן ציונים לשיעורים של הרבנים
וחושב שהצפונים נבערים מדעת
באמת פחות מתאים לו להיות שם :cool:

הקסם של הצפון, זה שהם לא כאלה, בדיוק!!!

הדבר היחיד שנתקלתי בו שהפריע בשידוכים, זה שאנשים מפחדים להשתדך עם מקומות רחוקים מהחשש שיצטרכו לגור שם, לא בגלל הרמה או משהו בסגנון

הדבר היחיד שנתקלתי בו שהפריע בשידוכים, זה שאנשים מפחדים להשתדך עם מקומות רחוקים מהחשש שיצטרכו לגור שם, לא בגלל הרמה או משהו בסגנון
תסבירי
אנשים שלא רצו להשתדך עם מרכסים
או רכסים לא רצו להשתדך עם הערים הרחוקות?

תסבירי
אנשים שלא רצו להשתדך עם מרכסים
או רכסים לא רצו להשתדך עם הערים הרחוקות?
יש כאלה בבני ברק וירושלים שמסרבים לשמוע על שידוך כמו חיפה או רכסים כי הם מפחדים שיצטרכו לגור שם והם לא רוצים לעזוב את המרכז.
מכירה כי הצעתי פעם שידוך כזה וזה ירד עוד לפני ששמעו את השם של הבחורה.

יש כאלה בבני ברק וירושלים שמסרבים לשמוע על שידוך כמו חיפה או רכסים כי הם מפחדים שיצטרכו לגור שם והם לא רוצים לעזוב את המרכז.
אההה חשבתי הפוך
נכון חבל מאודד

לצערי נתקלתי במקרים שהבחור לא מעוניין גם אם מבטיחים לו שלא יגורו בצפון/דרום, לא קיים הרבה, אבל יש. חבל מפסידים...

לצערי נתקלתי במקרים שהבחור לא מעוניין גם אם מבטיחים לו שלא יגורו בצפון/דרום, לא קיים הרבה, אבל יש. חבל מפסידים...
מכירה כמה שהבטיחו להם כזה דבר ובסוף אחרי שנה שם הם נשארו מרצונם. כנראה מזה מפחדים... :D

הוא אמר לי שבסיפור בתיכון הוא התעסק
והרבה בחורים נושרים קשורים אליו מאד ובאמת מעריכים אותו
הוא טוען שכמעט את כל הבחורים האלה הוא מכיר
אמת לאמיתה. הוא אכן התעסק בזה, הוא אדם גדול , ויר"ש עם כוח השפעה וגישה מדהימה

סליחה שאני מסיטה את הנושא אבל...
האם ברכסים קיימת גם קהילה ספרדית? ואם כן באיזה איזור (רחובות) הם נמצאים?

סליחה שאני מסיטה את הנושא אבל...
האם ברכסים קיימת גם קהילה ספרדית? ואם כן באיזה איזור (רחובות) הם נמצאים?
קהילה גדולה מאוד ברחובות בני תורה וחרובים
הציבור עצמו מתגורר בצורה מאוד מעורבת, אין כמעט חלוקות לפי שכונות.

קהילה גדולה מאוד ברחובות בני תורה וחרובים
הציבור עצמו מתגורר בצורה מאוד מעורבת, אין כמעט חלוקות לפי שכונות.
בעקרון רכסים היא כמעט 50 אחוז באוכלוסיה של ספרדים ואשכנזים
וגם הבחירות שנפלו על חודן של קולות בודדים מעידים על זה
העניין שבעבר הלא רחוק היה שילוב והרמוניה למדו יחד במוסדות ולא היה קיים כמעט גזענות
עם התרחבות העיר והאוכלוסייה שגדלה ( וגם מצב של הגעת אוכלוסייה של חזב"תים שלא תמיד מתאימים לצביון המקום ) נוצר מצב של חוסר מקומות וחוסר התאמה בשילוב במוסדות הלטאים הוותיקים מה שגרם למצב שלא מקבלים בכלל ספרדים בכורים
מפה לשם התחיל הרבה יותר דיבור וחלוקה מגדרית ויש אומרים גם גזענות

העניין שבעבר הלא רחוק היה שילוב והרמוניה למדו יחד במוסדות ולא היה קיים כמעט גזענות
עם התרחבות העיר והאוכלוסייה שגדלה ( וגם מצב של הגעת אוכלוסייה של חזב"תים שלא תמיד מתאימים לצביון המקום ) נוצר מצב של חוסר מקומות וחוסר התאמה בשילוב במוסדות הלטאים הוותיקים מה שגרם למצב שלא מקבלים בכלל ספרדים בכורים
לא הייתי אומר עד כדי גזענות :)
אבל כיום ישנם תתי"ם טובים לכל הקהילות, אז למה לערבב?

לא הייתי אומר עד כדי גזענות :)
אבל כיום ישנם תתי"ם טובים לכל הקהילות, אז למה לערבב?
אני בעד לחלק לפי השקפה שונה
למרות שדווקא כאשכנזית מפריע לי שהבן שלי בתשבר לומד בכיתה שכולםםם אותו דבר ( ילד אחד תימני בכיתה שגם נוהג כאשכנזי )
לדעתי זה יוצר צמצום מסוים
לא כל החיים יחיו בתוך הבועה הזו
אבל כן, חושבת שיש היום קצת גזענות שלא היתה פעם

אני בעד לחלק לפי השקפה שונה
למרות שדווקא כאשכנזית מפריע לי שהבן שלי בתשבר לומד בכיתה שכולםםם אותו דבר ( ילד אחד תימני בכיתה שגם נוהג כאשכנזי )
לדעתי זה יוצר צמצום מסוים
לא כל החיים יחיו בתוך הבועה הזו
אבל כן, חושבת שיש היום קצת גזענות שלא היתה פעם
אל תטוש...
שבבית ובשכונה יהיו כולם ביחד, בזמן הלימוד והתפילות... ידעו שכל אחד יש לו מסורת אחרת. זה לא סותר לאהבת חינם.
במידה והילדים יגדלו כל אחד בת"ת של השני (ואני מאמין שלא הייתם רוצים שהבן שלכם ילמד ביקירי... למרות שזה גיוון)
קהילה איכותית יש לה גאוות יחידה כשיש לה ת"ת משלה, בהכ"נ משלה וכו'! אז לומדים במקום אחד שקשור לקהילה ומשחקים בשכונה עם חבר מת"ת אחר.

אל תטוש...
שבבית ובשכונה יהיו כולם ביחד, בזמן הלימוד והתפילות... ידעו שכל אחד יש לו מסורת אחרת. זה לא סותר לאהבת חינם.
במידה והילדים יגדלו כל אחד בת"ת של השני (ואני מאמין שלא הייתם רוצים שהבן שלכם ילמד ביקירי... למרות שזה גיוון)
קהילה איכותית יש לה גאוות יחידה כשיש לה ת"ת משלה, בהכ"נ משלה וכו'! אז לומדים במקום אחד שקשור לקהילה ומשחקים בשכונה עם חבר מת"ת אחר.
מציאות שבשנים עברו שלמדו כולם יחד זה יצר הרמוניה מסוימת וכבוד לקהלים אחרים
היום את שומעת ילדים פספוסים בגינה מדברים נגד קהילה אחרת, זה אולי בעיקר בגלל הבחירות האחרונות בעיר, שגררו תחרות ואמוציות שלא היו קיימים ברכסים

נערך לאחרונה ב:
רכסים היא כ70 אחוז ספרדים, בערך 30 אחוז מהם משתכנזים... אפשר לראות בכל בית כנסת אשכנזי, כמעט חצי מהקבועים ספרדים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה