רעיונות לארוחת צהריים

• הוסף לסימניות
עוף סיני (משוחזר)

את המתכון הזה קבלתי מחברה שלי, ובזכותה אני אף פעם לא מתלבטת לגבי הכמויות של העוף שאכניס לסיר- תמיד יש מה לעשות עם השאריות...
אז דבר ראשון צריך להקפיא את כל שאריות הרבעים/הכנפיים שנשארו מהבישול הקודם כשיש כבר כמות מספקת (אצלי זה משולש אחד) אפשר להפשיר ולהכין.
(-לחילופין אפשר להשתמש בחזה עוף לא מבושל)
הכמויות כאן הן מוערכות ולא מדויקות, הכל תלוי בכמות העוף
לקצוץ:
1בצל ולאדות
להוסיף:
2 קישוא ו2 גזרים חתוכים
כשהם מתרככים לתבל ב:
1/4 כוס יין יבש,1/4 כוס רוטב סויה, כף סוכר, קמצוץ מלח ולשפוך מעל קטשופ
לבשל מעט ולהוסיף חתיכות עוף קטנות.

את כל הנ"ל לשפוך מעל אורז/פתיתים.

שווה לנסות!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליבי;586912:
בטוח שזה רק 3 כוסות מים ל-2 כוסות אורז?
כי בסיר אני שמה מים בכמות כפולה מהאורז

כן, 3 כוסות מים על 2 כוסות אורז, אבל
אולי כדאי לשים 2 כפות שמן שלא ידבק.

• הוסף לסימניות
אני שמה על כוס אורז כוס מים ועוד קצת יוצא מעולה

• הוסף לסימניות
אשמח לקבל מכם מתכון טוב של אושפלו אמיתי ובוכרי?
אני נסיתי לבשל והבשר יצא לי רך ולא מבושל מספיק.. בישלתי 3 שעות... כמה אפשר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bhj;586373:
אני מאד משתדלת להמנע מטיגון, והתחביב שלי זה להכין אוכל רגיל אבל בריא עד כמה שניתן,
אז יום אחד החלטתי להכין פלאפל- בריא!!
הכנתי עיסה דומה להנ"ל,
ואפיתי את הכדורים בתנור קציצות - יצא מ ע ד ן!!!
כמובן צ'יפס אפוי, פיתה מקמח מלא, טחינה מלאה שהכנתי, סלט גדול,
ממש טעים ובריא!
חלבון מלא וכו' (חומוס + קמח של הפיתה...)

אני גם ככה, רק בד"כ כשאופים בתנור מוסיפים שמן כ-1/2 כוס תלוי במה...
הילדים אוהבים מאד ממש חטיף!!

אני גם אופה במקום קציציות בשר- פשטידת בשר טחון- כשהרעיון אותו דבר רק מוסיפים שמן, ביצים, וקמח, וכן פשטידת טונה- במקום הקציצות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י משי 1;587958:
אני גם ככה, רק בד"כ כשאופים בתנור מוסיפים שמן כ-1/2 כוס תלוי במה...
הילדים אוהבים מאד ממש חטיף!!

אני גם אופה במקום קציציות בשר- פשטידת בשר טחון- כשהרעיון אותו דבר רק מוסיפים שמן, ביצים, וקמח, וכן פשטידת טונה- במקום הקציצות.

אפשר גם במקום פשטידה - קציצות בתנור! בשר/עוף/הודו טחון + בצל, קישואים, גזר, ביצים, תבלינים, שמן וקמח- ליצור קציצות על תבנית משומנת ולאפות על חום מלמעלה ומלמטה,
חטיף נחטף!!!!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיה יצחקי;585307:
מרק עדשים אדומים

מאוד בריא וקל להכנה:
בוררים כוס אורז וכוס עדשים אדומות
מטגנים בצל מוסיפים מים כשהמים חמים מוסיפים את האורז והעדשים
אפשר להכניס גזר (שלם או מגורד לא משנה)
לקראת הסוף לתבל בכמון ומלח.
+ כמה שיני שום

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;585365:
תחליפי את רביעי, עם חמישי. (מי שלא אוכל "סויה" ביום חמישי, שיצביע)
נוי, אני לא יכולה שלא להצביע (אפילו שבאיחור).
אצלי בבית אני לא מכניסה סויה בכלל, לא ביום חמישי ולא באף יום!
לא שמעתן שהסויה מלא בהורמונים וזה מה שגורם לדור האחרון להראות מפותח יותר לגילו?

עדיף במקום זה לשים בפריזר לעת צרה פלאפל קנוי, נקניקיות עוף ושניצל עוף.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;594509:

עכשיו פתרת לי את התעלומה. (למה אחוז ניכר מהילדים שלי בעקומה הגבוהה)
אבל נראה לי שגם נקניקיות עוף מלאות בזבל. פלאפל זה רעיון, אם כי לא מתאים לכל שכבות הגיל. (מגיל חמש ומטה, הם מרחרחים בחשדנות ולא נוגעים)
אדרבה, אם יש למישהי רעיון ליום חמישי משהו בנוסח "לשלוף ולחמם" אודה מאוד.

• הוסף לסימניות

אם כבר, הורמונים יש באוכל שמאכילים לבהמות ולעופות, כך שמי שאוכל בקר/עוף/הודו, סביר להניח שיקבל גם קצת תוספת הורמונים.

את הירקות משקים לפעמים במים שעברו טיהור, מה שמטהר אותם משופכין, אבל לא מהורמונים ולכן גם בירקות ופירות ניתן לפעמים למצוא אחוז גבוה של הורמונים.

אבל בסויה?

זה חדש לי

לא נראה לי שהיו מוכרים לציבור או שיש לחברות שמוכרות סויה, אינטרס להכניס הורמונים. מה יוצא להם מזה בעצם?

• הוסף לסימניות
על הורמונים לא שמעתי, אבל לאחרונה ממש קראתי בפרסום מוסמך (של משרד הבריאות, כמדומני, או של דיאטנית של קופ"ח, שכחתי בדיוק מי) שמוצרי הסויה מכילים אלומיניום, ולענ"ד זה הרבה יותר גרוע. מעניין שכספית הם לא מכילים... (ואולי כן?:cool:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;594857:
אם כבר, הורמונים יש באוכל שמאכילים לבהמות ולעופות, כך שמי שאוכל בקר/עוף/הודו, סביר להניח שיקבל גם קצת תוספת הורמונים.

את הירקות משקים לפעמים במים שעברו טיהור, מה שמטהר אותם משופכין, אבל לא מהורמונים ולכן גם בירקות ופירות ניתן לפעמים למצוא אחוז גבוה של הורמונים.

אבל בסויה?

זה חדש לי

לא נראה לי שהיו מוכרים לציבור או שיש לחברות שמוכרות סויה, אינטרס להכניס הורמונים. מה יוצא להם מזה בעצם?

זה לא שהם מכניסים הורמונים בכוונה...
בסויה יש פיטואסטרוגנים. אלה הורמונים צמחיים שמצויים ברבים מבני משפחת הקטניות, אם לא בכולם - מתלתן ועד אפונה. ריכוז הפיטואסטרוגנים בסויה גבוה במיוחד. החומרים האלה דומים ואפילו זהים בפעילות שלהם לאסטרוגן (ההורמון הנקבי). במאה גרם סויה יש כמות אסטרוגן שיש בגלולה אחת (וד"ל).

זה נכון שבעקבות תזונת הבהמות אנו אוכלים גם הורמונים עם הבשר אבל המינון נמוך מאוד ולכן לא משפיע כמו שסויה משפיעה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;594873:
זה לא שהם מכניסים הורמונים בכוונה...
בסויה יש פיטואסטרוגנים. אלה הורמונים צמחיים שמצויים ברבים מבני משפחת הקטניות, אם לא בכולם - מתלתן ועד אפונה. ריכוז הפיטואסטרוגנים בסויה גבוה במיוחד. החומרים האלה דומים ואפילו זהים בפעילות שלהם לאסטרוגן (ההורמון הנקבי). במאה גרם סויה יש כמות אסטרוגן שיש בגלולה אחת (וד"ל).

זה נכון שבעקבות תזונת הבהמות אנו אוכלים גם הורמונים עם הבשר אבל המינון נמוך מאוד ולכן לא משפיע כמו שסויה משפיעה.

את מנסה להגיד שיש שם יותר הורמונים צמחיים מאלו שיש באמיתיהם העגולים [אפונה וכו]? איך זה ייתכן? זה המצב הטבעי של הסויה? זה לא שמעתי על כך ותקופה די ארוכה התעסקתי בנושאים האלה אבל אולי התחדש משהו מאז... הכל ייתכן

• הוסף לסימניות
אני לא מנסה להגיד - זה עובדות שכל תזונאית ודיטאטנית תגיד לך את זה, משרד הבריאות מכיר בזה והוציא הוראה להגביל את צריכת הסויה ל-3 פעמים בשבוע לכל היותר אבל אומרים שהוא לא מוציא איסור גורף לגבי הסויה בגלל הלוביסטים בכנסת שמייצגים את החברות הגדולות ואת האינטרסים שלהם, בדיוק כמו שלא מורידים מהמדפים צבעי מאכל מלאכותיים - שידועים בוודאות כמסרטנים.

סתם לסבר את האוזן, בעלי היה אוכל בערך פעם בשבוע אפונה והדיטטנית אמרה לו שכדאי להפחית (ראו את זה בבדיקות דם) - אז תעשו לבד ק"ו לגבי סויה שמכילה פי כמה הורמונים...

בחיפוש פשוט בגוגל על נזקי הסויה תמצאו המון חומר בעברית ואתרים שלמים נגד הסויה באנגלית.
יש ארצות שהורידו את הסויה לגמרי מהמדפים (כמו גם האופטלגין שבארץ ממשיכים להשתמש בו כאילו אין מחר, אבל זה כבר עניין לאשכול בריאות...).

• הוסף לסימניות
שלום לכולם,
אשמח לקבל מתכון של תבלון לכדורי בשר עם גרגירי חומוס...
משהו לא מסובך.
קצת דחוף לי. תודה

• הוסף לסימניות
עדן,
זו טענה נכונה שיש בסויה פיטואסטרוגנים, אך לא הוכח שיש נזק כלשהו שנגרם בעקבות צריכת סויה.
לעומת זאת בעוף ובקר יש כמויות של אנטיביוטיקה, הורמונים ופוספטים, שמוזרקים לחיות או לבשר עצמו מכל מיני סיבות.

גילוי נאות: אני לא צמחונית

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;596258:
עדן,
זו טענה נכונה שיש בסויה פיטואסטרוגנים, אך לא הוכח שיש נזק כלשהו שנגרם בעקבות צריכת סויה.
לעומת זאת בעוף ובקר יש כמויות של אנטיביוטיקה, הורמונים ופוספטים, שמוזרקים לחיות או לבשר עצמו מכל מיני סיבות.

גילוי נאות: אני לא צמחונית

לגבי הסויה שמעתי ממישהי ששאלה בטיפת חלב ע"כ וענו לה שראו הרבה בעיות בגלל ההורמונים וכו',
ושלא ממליצים כלל לאכול סויה! אולי לנשים מבוגרות... וקצת!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bhj;596281:
לגבי הסויה שמעתי ממישהי ששאלה בטיפת חלב ע"כ וענו לה שראו הרבה בעיות בגלל ההורמונים וכו',
ושלא ממליצים כלל לאכול סויה! אולי לנשים מבוגרות... וקצת!

יש בכל העולם בעיות של הורמונים, אבל בכלל לא קשור לסויה.
מאגרי המים שלנו מלאים בהורמונים. בעלי החיים מקבלים הורמונים לזרז המלטות/חלב וכולי.
הירקות והפירות מושקים במים מלאי הורמונים.

כמו שכתבו למעלה - כיום הכל מלא בהורמונים ואנטיביוטיקה.
אי אפשר לעשות את החשבונות האלה. וחבל למנוע מאנשים לאכול משהו משביע בגלל חשבונות לא מוכחים, ובגלל שמישהו אמר למישהו כשהם בכלל לא מומחים בתחום. האחיות של טיפת חלב הן בשבילי לא פונקציה לכל תחומי אכילה בריאה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;596286:
יש בכל העולם בעיות של הורמונים, אבל בכלל לא קשור לסויה.
מאגרי המים שלנו מלאים בהורמונים. בעלי החיים מקבלים הורמונים לזרז המלטות/חלב וכולי.
הירקות והפירות מושקים במים מלאי הורמונים.

כמו שכתבו למעלה - כיום הכל מלא בהורמונים ואנטיביוטיקה.
אי אפשר לעשות את החשבונות האלה. וחבל למנוע מאנשים לאכול משהו משביע בגלל חשבונות לא מוכחים, ובגלל שמישהו אמר למישהו כשהם בכלל לא מומחים בתחום. האחיות של טיפת חלב הן בשבילי לא פונקציה לכל תחומי אכילה בריאה.

כל מילה.
אם נתחיל לבדוק...
המים מזוהמים בפלואור, האדמה מלאה כימיקלים, הפירות מרוססים ומושקים עם הורמונים, הבשר כנ"ל, האויר מלא קרינה...

לחדד את הנקודה למודאגות שביננו -

פיטואסטרוגנים אלו הורמונים של צמח, בכלל לא ברור אם ואיך הם משפיעים על גוף אנושי (המחקרים ש"הוכיחו" את זה נעשו על עכברים, במינונים מטורפים שאף אדם לא מגיע אליהם גם אם אוכל רק סויה מהבוקר עד הערב)

לעומת זאת ההורמונים שמקבלות הפרות (כדי שיתנו יותר חלב) אלו בפירוש הורמונים של יונקים, שעלולים להשפיע על בני אדם.

רק לחשוב מה היה קורה אם מישהו היה מעיז לצאת נגד צריכת חלב......

(תמשיכו חופשי את הדיון, אני יותר לא מעייפת אתכן :) )

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....