רעיונות לארוחת צהריים

גם לי היתה בעיה כזו עם הבת שלי,
אז את המרק אני מרסקת לה למחית והיא נהנית מאד. (אבל חייב להיות הרבה שקדי מרק מעוררי חלחלה.. (: )
וירקות חיים? הס מלהזכיר!
אז שמעתי עיצה לתת לילד עצמו להכין סלט, היא מגררת לעצמה גזר לבד, מוסיפה צימוקים ואני מוסיפה טיפה מיץ לימון והרי סלט גזר לתפארת שהיא בעצמה הכינה!! עושים מזה 'טראסק' גדול והיא אוכלת בהנאה,
כך גם זלט ירקות, היא מגרת לבד גזר ופלפלים וכ', מוסיפה מלח ואוכלת לתאבון...
אצלי זה עבד ב"ה מצוין, כמובן שתלוי בגיל ובאופי הילד,
אבל מה שחשוב זה להציע, שתמיד יהיה בשפע על השולחן,
ו...
שהילד יראה את ההורים אוכלים!!!!!!!
זה לא חכמה רק לדרוש מהילד,
הילד צריך לראות את אמו מנשנשת ירקות ואומרת כמה זה טעים, אוכלת סלט גדול ונהנית,
כך לאט לאט ייכנס לו שזה כיף וטעים ובריא,
והרבה הרבה תפילות.

בכ"א, מה שכן, גם בדברים שהוא אוכל נסי להכניס לו בריאות, כמו לחם מקמח מלא, שוקולד חרובים וכו'.
אצלי גם מאד הולך לביבות מתפו"א וקישואים, עיסה רגילה ואופה בתנור בגריל,
ממש חטיף!

אל תתייאשי! נסי מכל מיני כוונים לא צפויים, תחשבי 'מחוץ לקופסא'...
תפעילי את היצירתיות!!!
בהצלחה

נכתב ע"י bhj;597687:
גם לי היתה בעיה כזו עם הבת שלי,
אז את המרק אני מרסקת לה למחית והיא נהנית מאד. (אבל חייב להיות הרבה שקדי מרק מעוררי חלחלה.. (: ) גם מרוסק הוא לא טועם!!!
וירקות חיים? הס מלהזכיר! כמוני כמוך!!!
אז שמעתי עיצה לתת לילד עצמו להכין סלט, היא מגררת לעצמה גזר לבד, מוסיפה צימוקים ואני מוסיפה טיפה מיץ לימון והרי סלט גזר לתפארת שהיא בעצמה הכינה!! עושים מזה 'טראסק' גדול והיא אוכלת בהנאה,
כך גם זלט ירקות, היא מגרת לבד גזר ופלפלים וכ', מוסיפה מלח ואוכלת לתאבון...
אצלי זה עבד ב"ה מצוין, כמובן שתלוי בגיל ובאופי הילד, הוא כל פעם עומד לידי ועזור לי להכין את הסלט ושאול וחוקר לגבי כל ירק אך כל כמה דק' הוא אומר לי נכון הסלט רק לאמא ואבא? אני לא אוהב סלט!!!
אבל מה שחשוב זה להציע, שתמיד יהיה בשפע על השולחן,
ו...
שהילד יראה את ההורים אוכלים!!!!!!! אין ארוחה בלי קערת סלט ענקית.......
זה לא חכמה רק לדרוש מהילד, אין יום שהוא לא רואה את אמא/סבתא/סבא דודה מתענגים על פרי ודואגים להגיד זאת בקול....
הילד צריך לראות את אמו מנשנשת ירקות ואומרת כמה זה טעים, אוכלת סלט גדול ונהנית,
כך לאט לאט ייכנס לו שזה כיף וטעים ובריא,
והרבה הרבה תפילות.

בכ"א, מה שכן, גם בדברים שהוא אוכל נסי להכניס לו בריאות, כמו לחם מקמח מלא, שוקולד חרובים וכו'.
אצלי גם מאד הולך לביבות מתפו"א וקישואים, עיסה רגילה ואופה בתנור בגריל,
ממש חטיף!

אל תתייאשי! נסי מכל מיני כוונים לא צפויים, תחשבי 'מחוץ לקופסא'...
תפעילי את היצירתיות!!!
בהצלחה

האמת, שדיי התייאשתי ונשארתי רק עם התפילות!!!!!!!

מה עם עוגות שבתוכן פירות/ירקות?
עוגת תפוחים (לרסק אותם, כך שאין ממש חתיכות בפנים)
עוגת קישואים (הילדים שלי אוכלים בהנאה ואין להם מושג מה יש בעוגה! אם הם היו יודעים לא היו נוגעים. אם מערבבים חצי-חצי עם תפוחים, ומוסיפים קינמון, הטעם בכלל לא מורגש)
עוגת בננות

תפוח בדבש הוא לא נוגע? זה יכול להיות אטרקציה

"כדורי שוקולד" מתמרים ושקדים - מעדן מדהים, שגם הבן שלי שלא היה נוגע בתמרים - אכל בכיף ורצה עוד ועוד.
משרים שקדים בכוס מים מכוסה, למשך הלילה
בבוקר טוחנים (אם רוצים ממש להשקיע - מקלפים) בבלנדר עם כמה תמרים גדולים (מזן מג'הול)
מוסיפים לעיסה אבקת חרובים ויוצרים כדורים
שומרים במקפיא
אפשר גם לעשות מזה ממתקים על מקל אם תוקעים קיסם בכל אחד

גלידה הוא אוהב? תכיני לו סורבה
מקפיאים 3 בננות ותפוח 1, חתוכים לחתיכות בינוניות
כשזה קפוא - מרסקים במעבד מזון (בסכין בצורת S)
זה הופך לקרם כזה, משהו מדהים.
אפשר להמתיק עם קצת דבש/סוכר קנים, לפי הצורך

זה עובד עם כל פרי כמעט, למשל -
משמשים, אפרסק, שזיפים, תפוזים (יותר טעים לגדולים, במיוחד עם קצת ליקר)

מרגישה אותך כ"כ!!!
העיקר לא לעשות מזה עסק:
מוישי- רוצה סלט? לא? טוב, אז לאבא ואמא יהיה יותר...
וזהו.
התפילות תעזורנה בעז"ה ובסוף זה יגיע...

נכתב ע"י bhj;597817:
מרגישה אותך כ"כ!!!
העיקר לא לעשות מזה עסק:
מוישי- רוצה סלט? לא? טוב, אז לאבא ואמא יהיה יותר...
וזהו.
התפילות תעזורנה בעז"ה ובסוף זה יגיע...

נכון, בהחלט הגעתי כבר לשלב הזה, שאני לא רודפת אחריו יותר מידי ופשוט מקפידה לשאול פעם אחת רוצה, כן. לא רוצה, לא נורא.....(בעצם כן, אבל לא מראה לו).

אני מקווה שהוא יגדל הוא ישתנה.
חמותי טוענת שגם בעלי היה סרבן אכילה ורזה מאד. היום כבר לא ממש........;)

אפשר גם עוגת גזר,
ועוגת קישואים זה באמת מעדן.
שמעתי גם על עוגת דלעת אבל לא ניסיתי עדיין.

נכתב ע"י artline;585116:
ניסיתי את המתכון הזה מהאינטרנט ויצא ממש מעדן, הילדים גם מאוד אהבו
אפשר לעשות עם עוף טחון במקום בשר נראלי...

קציצות בשר קריספיות אפויות -
מצרכים:
חצי קילו בשר טחון
2 בצלים קצוצים מטוגנים
2 גזרים מגוררים
ביצה
1/3 כוס פירורי לחם
2 כפות קטשופ
חצי כפית א. סודה לשתיה
כורכום
א. מרק
מל"פ (מלח, פלפל)
קערה עם פירורי לחם

הכנה:
לחמם תנור בחום בינוני. לערבב את כל המצרכים. לרפד תבנית בנייר אפיה משומן. ליצור קציצות ולשטח. לצפות כל קציצה בפירורי לחם. לסדר בתבנית, להכניס לתנור, בסביבות 30 דקות בתנור, 10 - 15 דקות כל צד עד שמשחים - מזהיב.
תודה רבה על המתכון. אני מאד אוהבת לגוון בארוחת צהרים ,אתמול נסיתי את המתכון הזה, ו...יאמי!כולם נהנו.

ארטליין מהקציצות הקריספיות או כל מי שעשתה את זה -
אם יש דבר שאני לא טובה בו במטבח זה בעיקר תיבלון,
יש מידות פחות או יותר מדויקות לכמות התבלינים במתכון?
אשמח מאד.

לגבי הסרבנים, מזדהה ומשתתפת,
רק רציתי להוסיף משהו קטן -
שבאיזשהו שלב האמא לא חושבת לנסות דברים בריאים כי 'הוא אוהב רק שוקולד',
אצל הילד שלי ממש גיליתי בהפתעה שהוא אוכל לחם עם גבינה וחביתה (יחד כסנדביץ')
אחרי שנטיתי להאמין שהוא התאהב סופית במתוק.
אז אם ילד לא אוהב טחינה אולי במפתיע הוא יאהב טונה,
כל מיני 'יציאות' שלא נראה לנו שזה בדיוק טעם של ילדים...
אבל יש כאלו!
עיינו ערך הצ'יפקה של איפכא.

קראתי כאן הרבה תגובות שממש הכאיבו לי, אם יש בכלל בבית שוקולד, ממתקים, מילקי ועוגות וכו' וכו' איך אתם רוצים שהילד הסתכל על הירקות והאוכל הבריא.
אצלינו בבית לא היה שום ממתק ושום אוכל לא בריא, במקרר היה רק פירות וירקות, היה ארוחות מסודרות בריאות וטעימות וזהו, כולם אכלו ונהנו.
היום כל הנשואים עושים את אותו דבר בבית שלהם. אני לא בעד לשלול את כל מה שלא בריא סופית, אבל לפחות שזה יהיה בגבולות הטעם הטוב שהילדים יבינו שזה לא האוכל.
כשעושים א"ז בצורה נעימה ומכינים אוכל בריא וטעים הילדים לומדים להנות מזה ולהרגיש חלק מזה.

עוד משהו
ריבה אפשר להכין תוצרת בית
זה לא מאכל בריאות בגלל כמות הסוכר
אבל אם משתמשים בהרבה פרי ומעט סוכר, ושיהיה סוכר קנים (לא סוכר "חום" הצבוע, אלא בהיר כזה, עם טעם קצת דבשי) - זה טוב בהרבה מהריבה בחנות
בסוף טוחנים או מסננים בשביל סרבני החתיכות באוכל

יוצא מעולה ממשמש וגם שזיף אדום
ומאוד מוצלח מתפוזים (למי שיש זמן וכוח לנקות את הקליפות...)
אבל עם כל פרי כמעט זה עובד

ולגבי ממרח שוקולד -
כשאין... אז פשוט אין.
קקאו ממריץ (היפר) וגורם לבריחת סידן, סתם לידע כללי.
יש ילדים שגורם להם לכאבי ראש.

וממרח חרובים הוא סתם ממרח שמן וסוכר בטעם חרובים.
אין בו שמץ בריאות.

נכתב ע"י 22;597979:
קראתי כאן הרבה תגובות שממש הכאיבו לי, אם יש בכלל בבית שוקולד, ממתקים, מילקי ועוגות וכו' וכו' איך אתם רוצים שהילד הסתכל על הירקות והאוכל הבריא.
אצלינו בבית לא היה שום ממתק ושום אוכל לא בריא, במקרר היה רק פירות וירקות, היה ארוחות מסודרות בריאות וטעימות וזהו, כולם אכלו ונהנו.
היום כל הנשואים עושים את אותו דבר בבית שלהם. אני לא בעד לשלול את כל מה שלא בריא סופית, אבל לפחות שזה יהיה בגבולות הטעם הטוב שהילדים יבינו שזה לא האוכל.
כשעושים א"ז בצורה נעימה ומכינים אוכל בריא וטעים הילדים לומדים להנות מזה ולהרגיש חלק מזה.
גם בבית שלי, לא היו ממתקים כמעט, וההורים אכלו ירקות בתאבון רב, אמי הקפידה מאד על אוכל בריא מאד, אבל, זה לא עזר לי- סרבנית האכילה שלה. אני לא אוהבת כמעט פרות וירקות. למעט בודדים ממש, שגם אכלתי רק בעיתות חסד. ולא יספיקו המילים לתאר את המאמץ שאמי השקיעה בי שאוכל ירקות. אבל- זה לא הצליח! לצערי....
לעומת זאת, ילדי שיח', שלא רואה את אמו אוכלת ירקות כלל, אוכל את הירקות והפירות בתאבון רב, וקורא להם ממתקים בריאים. הוא יורד לגינה עם פעקאלע של מלפפונים וירקות שונים.
אז, לא הכול תלוי באמא.....

נכתב ע"י 22;597979:

קודם כל חייבת לומר שהרגלי אכילה לא מסתכמים בפירות וירקות. מכירה מקרוב משפחה שאין אצלם שום ממתקים, ממרחים וריבות בבית וק"ו לא מעדנים וכולם שם סובלים מעודף משקל חמור.
אם תשאלי אותי איך זה קורה, אז לדעתי זה פשוט מאוד: בגלל שהם אוכלים כביכול רק אוכל בריא - פירות, ירקות ואוכל מבושל - הם מרשים לעצמם לאוכל בלי גבול עד שמנגנון הרעב שלהם כבר לא עובד והם אוכלים פשוט כמויות עצומות של אוכל בריא - לא בגלל שהם רעבים אלא בגלל שיש...
ללמדך: הרגלי אכילה נכונים חשובים לא פחות מאכילת אוכל בריא.

נכתב ע"י BRO;598090:
גם בבית שלי, לא היו ממתקים כמעט, וההורים אכלו ירקות בתאבון רב, אמי הקפידה מאד על אוכל בריא מאד, אבל, זה לא עזר לי- סרבנית האכילה שלה. אני לא אוהבת כמעט פרות וירקות. למעט בודדים ממש, שגם אכלתי רק בעיתות חסד. ולא יספיקו המילים לתאר את המאמץ שאמי השקיעה בי שאוכל ירקות. אבל- זה לא הצליח! לצערי....
לעומת זאת, ילדי שיח', שלא רואה את אמו אוכלת ירקות כלל, אוכל את הירקות והפירות בתאבון רב, וקורא להם ממתקים בריאים. הוא יורד לגינה עם פעקאלע של מלפפונים וירקות שונים.
אז, לא הכול תלוי באמא.....

כמוני כמוך (גם לצערי) וילדותיי כילדך...

ולקינוח: מחקר חדש שירגיע את המצפון לאמהות שמרשות מתוק...

מחקר: ילדים שאוכלים ממתקים יהיו מבוגרים רזים

לא נותנים לילדים שוקולד? אולי כדאי שתשקלו זאת שוב. לפי המחקר החדש, לילדים שאוכלים ממתקים יש סיכוי נמוך יותר להפוך למבוגרים שמנים. למה? כי יש להם משמעת אוכל טובה יותר

מחקר חדש בארה"ב גורס, בניגוד לדעה הרווחת, כי אכילת ממתקים יכולה למעשה למנוע מילדים להפוך למבוגרים שמנים בהמשך חייהם. לפי החוקרים האמריקנים, צעירים אשר אוכלים באופן קבוע חטיפי שוקולד וממתקים לא יגדלו להיות מבוגרים בעלי משקל עודף, לעומת אלו שלא אוכלים מתוק שעלולים להפוך לשמנים. ככל הנראה, האפקט המפתיע נשמר עד גיל ההתבגרות.

כמויות נכונות של ממתקים

חוקרים מאוניברסיטת לואיזיאנה עקבו אחר 11,000 ילדים וצעירים בגילאי שנתיים עד 18 בין השנים 1999 ל-2004. הממצאים מראים כי סיכויי הילדים שאכלו ממתקים באופן קבוע להיות שמנים בבגרותם צונחים ב-22 אחוזים, לעומת ילדים שלא אכלו ממתקים. בין המתבגרים, המספרים אף מתעצמים: 26 אחוזים שאוכלים מתוקים, מיועדים להיות רזים יותר מאלו שלא אוכלים.
לכאורה, מדובר בממצאים הסותרים את מרבית הפרסומים עד כה בנושא. ידוע כי ממתקים לא רק מזיקים לשיניים של ילדינו אלא גם מזיקים לגופם ולכן, מדובר בתוצאות שהשלכותיהן יכולות להקשות על הורים שמנסים להרחיק את ילדיהם משוקולד וחטיפים.

למרות שידוע כי רמות פרוטאין גבוהות מעלות את הסיכונים לבעיות לב ומחלות כרוניות אחרות, בהסברם את תוצאות הסקר, אמרו החוקרים שילדים שניתנו להם כמויות נכונות של ממתקים מגיל מוקדם טיפחו מיומנות של משמעת אוכל. בנוסף, טענו החוקרים שילדים שאכלו ממתקים באירועים מיוחדים בלבד, נעשו מודעים יותר להרגלי האכילה שלהם ויכלו לאזן קלוריות בהצלחה רבה.

ממתקים אינם תחליף לחומרים מזינים

החוקר הראשי, ד"ר קרול אוניל: "המחקר מראה שילדים ומתבגרים הצורכים ממתקים הם בעלי סיכויים נמוכים יותר להיות מבוגרים בעלי משקל גבוה מן הממוצע או שמנים". עם זאת, הוא מוסיף כי תוצאות המחקר בהחלט אינן צריכות להתפרש כאישור לפינוק יתר וכי ממתקים אינם תחליף לחומרים מזינים בתזונה המומלצת לילדים.
הדיאטנית פריה טיאה מציינת כי ילדים שהוריהם נתנו להם ממתקים למדו את כיצד לשמור על מתינות בהמשך חייהם. "ייתכן כי ילדים שמתרגלים לאכילת ממתקים, לומדים לקבל מנות קטנות יותר ולא כל יום", אומרת טיאה. "אני סקרנית לראות את הרגלי ההתעמלות והכושר של הנבחנים. ייתכן כי הילדים שאכלו הרבה ממתקים דווקא היו אלו שהתרוצצו הכי הרבה".

(איה שנדר | mako | פורסם 03/07/11 11:13:16)

לא לארוחת צהרים :)

דיברו כאן על ממרחים. אחד הממרחים שרצו אצל אמא שלי, והיום אצל אחיות שלי ואצלי זה "חמאת שומשום עם דבש". כשמו כן הוא חמאת שומשום של בי אנד די עם דבש דבורים. כתוב הוראות על הקופסא של חמאת השומשום.

זה ממרח שלא מכיר סרבנים ועמוס בבריאות.

לגבי הממתקים שהזכירו: גם אני גדלתי בבית נטול ממתקים. היום אני ואחיותי מגדלות ילדים עם ממתקים ואמא שלי ערה לטעות שלה. אם הממתקים היו יוצאים מחוץ לחוק - אין דבר טוב מזה, אבל לחיות בסביבה שממתקים זה חלק אינטגרלי ולמנוע אותם מהילד שלך - זו עלולה להיות פגיעה בנפש.

לגבי מאכלים בריאים ולא בריאים: קראתי בספר "אורחות וארוחות" (דיאטה על פי עקרונות הבריאות של הרמב"ם/דוד זולברג) מדברי הרמב"ם: שרוב החליים מגיעים מאכילה מרובה. ולמעשה עדיף לאכול מעט ואפילו מאכל רע, מאשר כמות מוגזמת של מאכל טוב.
(מחילה שאין בכוחי לאתר את הציטוט המדויק)
זה יסביר את אחת התגובות לגבי משפחה שאוכלת בריא, אבל סובלת ממשקל יתר.
נראה לי שכל הקצנה לכאן או לכאן (כן ממתקים/ לא ממתקים) לא מועילה. רק קריאה אחת לי:אימהות, בואו נשתדל להציע לילדנו תזונה עשירה ומאוזנת:
פחמימות, חלבונים, ויטמינים, שומנים.
-שימו לב: להציע -מי שלא רוצה, מפסיד. אימא שלי לא רדפה אחרינו, רק הציעה ומה יצאו לה בסוף? ילדים רזים.

נכתב ע"י נוי;598194:
לגבי מאכלים בריאים ולא בריאים: קראתי בספר "אורחות וארוחות" (דיאטה על פי עקרונות הבריאות של הרמב"ם/דוד זולברג) מדברי הרמב"ם: שרוב החליים מגיעים מאכילה מרובה. ולמעשה עדיף לאכול מעט ואפילו מאכל רע, מאשר כמות מוגזמת של מאכל טוב.
(מחילה שאין בכוחי לאתר את הציטוט המדויק)
זה יסביר את אחת התגובות לגבי משפחה שאוכלת בריא, אבל סובלת ממשקל יתר.
נראה לי שכל הקצנה לכאן או לכאן (כן ממתקים/ לא ממתקים) לא מועילה. רק קריאה אחת לי:אימהות, בואו נשתדל להציע לילדנו תזונה עשירה ומאוזנת:
פחמימות, חלבונים, ויטמינים, שומנים.
-שימו לב: להציע -מי שלא רוצה, מפסיד. אימא שלי לא רדפה אחרינו, רק הציעה ומה יצאו לה בסוף? ילדים רזים.

נכון מאד, הרמב"ם כותב שכל המחלות מגיעות או ממאכלים מזיקים או מריבוי אכילת מאכלים טובים ובריאים.
לכן כדאי לאמץ את הכלל: "אכול רק כשאתה רעב".
הלואי שנצליח................. :(

משקל יתר לא תמיד קשור לאכילת יתר, אצלינו במשפחה אוכלים!!! ב"ה. ואוכל בעיקר ולא ממתקים, וכולם רזים (לא חולניים). זה קשור הרבה לזרימת דם, ולמי שיש נטיה להשמנה.(לא מדברת על דברים חריגים, כמו ששאלו את חמי - מי שהתחיל ארוחה בבוקר וגומר אותה רק בערב עם הפסקות של פחות משעה ורבע, מה יעשה עם ברכה אחרונה)

-אני הגעתי למסקנה שמאוכל לא משמינים!!! אלא רק מחוסר שתיה, שתיה מתוקה, וממתקים. (וחוסר תזוזה- עצלות! שזה אומר- תביא משם את.. לך רגע ל... וכדו', לדעתי מוסיף הרבה לענין)

לכן אני אף פעם (משתדלת) לא מכינה ארוחה חפיפית כי מה שקורה אחר כך, זה שפותחים את ארון הממתקים ו... וכשיש ארוחה משביעה, מקסימום פותחים את המקרר לפרי!

נכתב ע"י 22;597979:
דבר ראשון- מסכנים!
מי שאין לו ממתקים בבית סובל ומקריב קרבן גדול יותר מדי על מזבח ה""בריאות"" .
מותר לאכול דברים מתוקים, במידה ובכמות הנכונה.
אין כזה דבר ילד שלא הירשו לו מציצה והוא עומד ורואה את כל השכונה מוצצת אבל הוא מאושר- כי הוא בריא.
תשכחו מזה.
לי יש ילד שממש לא אוהב ממתקים, איך אפשר לתגמל כזה ילד על מעשה טוב? הוא מבקש הפתעות, זה לא תמיד שייך. הוא גם לא אוהב ירקות, כך שזה גם לא הפתרון.
לעומת זאת- הילדה שלי שהכי אוהבת אוכל בריא- ירקות, מוצרי חלב, חומוס וטחינה -הכל, גם הכי זללנית בנוגע לממתקים.
אין כללים בדבר הזה.

נכתב ע"י 22;597979:

אין צורך שיכאב לך. ילד שאין לו את זה בבית יחפש את זה אח"כ בהסתר ויטרוף את זה במקומות אחרים בלי גבול ומידה!!!
במקרה אצלי יש ממתקים אבל גם את זה הילד שלי לא ממש אוכל............
זה לא העניין גם לא בגלל זה הוא לא אוכל פירות וירקות!!!
וכל העניין זה באמת הרגלי אכילה נכונים שמשולב בהם ה-כ-ל!! וכן, גם מתוק!

לא התכוונתי לחטוף לילד את הסוכריה שהגננת הביאה לו, רק לא להכניס א"ז לבית בתור מצרך קבוע וחופשי.
כשעושים א"ז בצורה נכונה ז"א קונים ממתקים לכבוד שבת/ יום הולדת/ ר"ח או כל אחד בהזדמנויות שנראות לו, וסתם כך ביום יום אין ממתקים אבל לא בהפחדות ולא באובססיה אז הילד כן נהנה מזה וזה טוב לבריאות, ומלמד גבולות, שומר על ההנאה מהממתקים ולא ממאיס אותם. ועוד ועוד.
אצלנו בבית כולם חיים כך ואוהבים א"ז בגלל שעשו לנו א"ז בחכמה וממש לא חטפו לנו את הסוכריה מהיד וכן קנו לנו מידי פעם
לעומת זאת אני מכירה משפחות שלא היה ממתקים בבית ולכל הילדים יש טראומות מזה ולהם יש היום רק ממתקים בבית וזה בגלל שהפחידו אותם, גנבו להם את הסוכריה מהיד, לא השקיעו בתחליף לממתקים רק בהטפות ומלחמות נגד.
וברור שהרגלי אכילה נכונים זה בסיס לכל הבריאות ולמניעת השמנה, אבל זה לא סותר את בעית הממתקים שנהפכו לתחליף לתזונה הנורמלית, ואני אפילו לא מדברת על אוכל בריא אלא פשוט אוכל במקום ממתקים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....