אופס.... לא שמתי לב... משום מה תמיד אני מתבלבלת בחודשים האלו.....נכתב ע"י אפכא מסתברא;595888:לפי מיטב הבנתי, ספטמבר - יולי משמע בשנת הלימודים, לא בחופש. ולסליחה על ה"צעקה", אבל אפשרויות העריכה לאחרונה בלתי נסבלות. במקום להראות לי מה קורה זה רושם לי מספרים ליד המלים ותו לא. אי אפשר לראות גודל, צורה, הדגשה וכו'.
נכתב ע"י אושר;595688:בילדותי עשינו מסעדה.
זו היתה הגדולה, בד"כ שארגנה בכל יום עם ילדה אחרת.
היה אסור להכנס למטבח בזמן ההכנות וכשהמסעדה נפתחה זו הייתה חגיגה: עריכה מקורית של השולחן, דף תפריטים, בד"כ גם משהו נחמד שאמא הרשתה לקנות . חוויתי מאוד!
עוד משהו שהיינו עושים (רלוונטי למשפחה עם הרבה ילדים וחדרים) עשינו החלפת חדרים. כל אחד החליף למשך יומיים-שלושה את החדר שלו עם אחר (שוב- הגדולה היא זו שארגנה את זה) תלינו שלטים על הדלתות, העברנו מצעים---
היה שמח.
נכתב ע"י אפכא מסתברא;595888:לפי מיטב הבנתי, ספטמבר - יולי משמע בשנת הלימודים, לא בחופש. ולסליחה על ה"צעקה", אבל אפשרויות העריכה לאחרונה בלתי נסבלות. במקום להראות לי מה קורה זה רושם לי מספרים ליד המלים ותו לא. אי אפשר לראות גודל, צורה, הדגשה וכו'.
נכתב ע"י mig;596339:השאלה שלי זה מה עושים עם חבורה בגילאי 1-3.5 בחופש???
(למה הם צריכים חופש, למען ה'?)
חוץ מלצאת לגינה...
כמה ילדים יש לך בגילאים הללו? (2-3-4 ?)נכתב ע"י mig;596339:השאלה שלי זה מה עושים עם חבורה בגילאי 1-3.5 בחופש???
(למה הם צריכים חופש, למען ה'?)
חוץ מלצאת לגינה...
נכתב ע"י אושר;596462:כמה ילדים יש לך בגילאים הללו? (2-3-4 ?)
אם זה שני ילדים פשוט יוצאים איתם.
לקניות,
למתנפחים ברב שפע (אם את ירושלמית)
ללא יודעת משהו כנ"ל בבני ברק (אם את בני ברקית)אפשר אולי לפינת החי, בעצם.
לפארק הענק בכניסה לקרית ספר (אם את... רק שצריך כיסויי ראש כפי שציינו בעבר)
לבקר חברים, משפחה, בני דודים.
בבית אפשר לעשות להם יום מים: למלא כמה גיגיות מי-סבון, להביא להם כלים מתאימים (אפשר בכפית חד-פעמית לחורר עיגול באמצע ויש להם אופציה לעשות בועות סבון)
בהשגחה צמודה! גם בדלי של מים אפשר לטבוע, לא עלינו!
הם נהנים מזה מאוד וזו חוויה מקסימה.
לתת להם גיליונות נייר ענקיים ו'גוניס'לקשקש ככל העולה על רוחם.
ולצאת. כבר אמרנו?![]()
נכתב ע"י mig;596477:כשאני אמא טובה אנחנו עושים שעה וחצי ספונזה יחד,
אבל אי אפשר כל יום... וזה עדיין רק רבע מהזמן...
זה ויותר מזה הילדים שלי עושים כל שבת וכל יום בחופש.נכתב ע"י mig;596012:את מזכירה לי נשכחות...
בתור הגדולה בבית, יצירתית למדי, אני הייתי האחות הזאת...
1. קיוסק:
אחה"ץ החבורה הקטנה עשתה כסף, ואני מלאתי את השולחן במטבח בכל מה שהיה בבית (מאכלים פשוטים אפ') ירקות פרוסים כל זן בנפרד, תירס, מלפפון חמוץ, זייתים שחורים וירוקים, סוגי גבינות, ממרחים וכו', בייצים / חביתות ולחם פשוט! (אבל אולי בדורינו זה כבר לא מספיק)
כל אחד קיבל סכום כסף, על הקיר תלה פרוט של תפריט- מחיר וכל אחד הזמין לעצמו בלחם מה שהוא רוצה... (חויה מא מהנה)
2. לונה פארק - כל אח ארגן מתקן לאחים האחרים - חויה! (ולא לשכוח חדר שדים...)
מתקן לדוג' פורסים שמיכה כל אח תופס בפינה אחרת מרימים ועושים סיבוב בבית. מיטה מתקפלת עם כפיצים ילד מתיישב באמצע, סוגרים ועושים טיול בכל בבית וכו' כיד הדמיון,
3. בניתי עולם שלם מלוגו ואח"כ עשיתי להם בזה הצגה. (נורא אהבו את זה) או אותו דבר רק מפלסטלינה...
מלבד אלו עשינו הרבה יצירה חופשית וכו' לא מבינה היום איך אמא שלי נתנה לנו לעשות הכל.. מגיע לה באמת צל"ש...
נכתב ע"י קשקוש10;596530:זה ויותר מזה הילדים שלי עושים כל שבת וכל יום בחופש.
לפעמים אני כמעט יוצאת מדעתי להשיב את הסדר על כנו. הם עושים בלאגן מטורף..
אבל אחרי שאת אומרת שיש לך זיכרון כזה מתוק מזה, ושמגיע לאמא שלך צל"ש אז אולי אשתוך ושימשיכו![]()
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים