- הוסף לסימניות
אנחנו בנויים כך שכשיש לנו מצוקה או תופעה מסוימת שאנחנו מתמודדים מולה, אנחנו צריכים לקבל מענה מדויק, ועד שהנפש לא מקבלת את מה שהיא צריכה אנחנו לא נהיה רגועים.מכיר אישית רב כזה... (אולי...)
ואני יודע שהוא לא ממש מזיק... אשמח לשמוע יותר מה הבעיה?
בשביל להבין מה הנפש שלנו צריכה פונים לאיש מקצוע.
אם באת לבנאדם שסוחב איתו מצוקה, ומן הסתם הוא ניסה כבר להבין את עצמו, ואתה גם לא האדם הראשון שהוא התייעץ איתו על הבעיה בדרך כלל, אבל לא הגיע לפתרון, ואמרת לו תיאוריה ששלפת מהמותן, יפה ככל שתהיה, אתה מזיק לו, מהסיבה הפשוטה שמכיוון שב-100% אתה לא מדייק (אולי אתה ממש ליד, ואולי 80% צודק, אבל לא מדייק!), אתה אמנם נותן לו רגיעה זמנית וכביכול מחזיר לו את תחושת הביטחון בכך שהוא "מבין" מה עובר עליו, אבל בטווח הרחוק הוא ממשיך לסחוב איתו את הבעיה ולא נותן לה מענה, והיא מתפרצת אצלו בשלבים מאוחרים יותר כשהיא מדממת ומוגלתית הרבה יותר.
וזה חוץ מהדיסוננס הרגשי שהבחור עובר כאשר הוא משכנע את עצמו בתיאוריה שלך וכשהיא לא עובדת הוא משתיק שוב ושוב את הקולות שבו ומנסה להתיישר עם אמירותיו החד משמעיות של הרב הגאון יודע כל.
וכאשר בכל זאת הוא לא מצליח, יש טיפוסים מסוימים שיקחו את זה כאשמה אישית שלהם במקום להבין שהרב הוא אוחז עיניים, ויכנסו לדיכאון כי הם "לא מוצלחים" ואיך זה יכול להיות שהם לא מצליחים להתמודד עם דבר כל כך פשוט בחייהם...
מיותר לציין כי הרב לאורך הדרך לא יודה בכך שאולי ח"ו התיאוריה שלו לא מקצועית, אלא ימשיך לדחוק ולדחוף את הבחור לדרך הפעולה שהוא בחכמתו הציע, ויוכיח לו באותות ומופתים עד כמה הוא כעת במצב טוב יותר, והנה הוא למד היום יותר טוב, וכו'.
מה שגורר את הבחור לסחרחורות רגשיות שמזיקות לו באלפי דרכים.
לא הכל כל כך דרמטי, וזה דווקא נחמד שיש רב בישיבה שיודע לעודד קצת, אבל צריך גם לדעת מתי לעצור, וזה כשמתעורר בך הצורך לשלוף תיאוריה. שם תעצור.
כיף להיות יודע כל, אבל עוד יותר כיף לדעת שאתה בסך הכל בן אדם, ואתה לא חייב לדעת הכל.
יודעי כל מתים בשקר, ולא מודעים למכות שאחרים חוטפים מהם.
וזה עוד לפני שדיברנו על כך שיודעי כל שכאלה נוטים לפתח קשרי תלות מורכבים עם בחורים בהיותם "אנשי סודם" ומייצרים לעצמם בורות של יצרים ואכמ"ל
יש לי כמה וכמה מקרים שאני מכיר אישית, ואכמ"ל.
הנושאים החמים