- הוסף לסימניות
והיא לא ידעה להזהר לא להגיע למצבים שאמא שלה מאבדת את הצפון? או שלפעמים היא קצת אפי' נהנתה מהענין בתת המודע או במודע ממש?נכתב ע"י chayasl;647332:את צודקת במאה אחוז בכל מילה. ותמיד הייתי אומרת לה שתזהר ולא תכנס למקומות שלא קל לצאת משם.
אבל---
אני לא אחזור על משפטים שאמא שלה היתה אומרת לה, אבל כשהיא היתה מספרת לי את זה, פשוט לא הייתי מגיבה.
אז כשהיה מדובר ב"מריבות שגרתיות" הייתי מדברת איתה על כיבוד הורים וכו', אבל כשאמא שלה איבדה את הצפון, שם לא אמרתי כלום. לא לכאן ולא לכאן.
שלא נדע....
אגב, היום היא נשואה ב"ה, ויש לה ילדה עם אותו אופי כמו שלה, והיא כל הזמן עובדת על עצמה כדי שהבת שלה לא תעבור את מה שהיא עברה.
את כחברה מהצד יכולה לומר את האמת וזה אפי' נשמע מדבריך שהזהרת אותה לא לעשות שטויות. ז''א היא לפעמים עשתה.
ואני חלילה לא מצדיקה אמהות שמאבדות את הצפון. זה סכנת נפשות בכל קנה מידה וגם להן יש חיוב בין אדם לחברו מדאוריתא.
ולגבי חולי נפש בואי לא נכנס לזה אפי' שמצוות כיבוד הורים היא לכל הורה שהוא. ע''ע הסיפור על התנא שאמו זרקה עליו נעל באמצע הדיון בבית הדין וקם להחזיר לה את הנעל אע''פ שידע שתזרוק שוב. ועוד על זו הדרך יש ספורים אין ספור.
פותחת האשכול יצאה מנקודת הנחה שאלו שתענינה אינן חולות נפש.
צריך להבין שאהבת הורים לילדים בשונה מבני זוג היא משהו מולד. זהו טבע הבריאה. וכמו שאי אפשר להלחם במעשה בראשית ולהפוך למשל זכר לנקבה, כך אי אפשר להתכחש לזה. רק מה בדורות המבולבלים שלנו, צריך להזהר לא להפריע לאהבה הטבעית. זה הכל.
גלשנו קצת. נו, שיהיה לתועלת.
הנושאים החמים