התייעצות שאלה לאמהות של משפחות ברוכות ילדים

תודה על המידע !
תנו רעיונות לחלבון זמין
אני לוקחת יוגורט, גבינה
משתדלת שיהיה בבית עוגת גבינה אפויה או קנויה (במקום עוגות פחות מזינות

חומוס וטחינה - כמה חלבון?
אין ספק שהחברה המודרנית צורכת המון פחמימות : סנדויצ'ים, פיצה , עוגות, קרקרים (בריאותיים!), חלות (עם סלטים)!!!

קראתי את האשכול (חלקו),
ומה שיצא שהדעות חלוקות מאד,
כנראה כל אחת לפי מה שראתה סביבה, לפי התקציב האישי
ועוד לפי קשקושים שונים של דיאטניות שונות ורופאים (מוסמכים. בטח.)

מה בריא, עד כמה בריא והאם נכון להגביל או לא

אז הלכתי לשאול את ד"ר GPT וזה לשונו:

זה נושא שמעסיק הרבה הורים, במיוחד כשמדובר בתזונה בריאה ומאוזנת עבור ילדים. כל הורה רוצה להבטיח שילדיו מקבלים את כל החומרים המזינים שהם זקוקים להם, אך זה יכול להיות מבלבל כשיש כל כך הרבה דעות והמלצות שונות. הנה כמה עקרונות שיכולים לעזור:
  1. תזונה מאוזנת: חשוב לספק לילדים תזונה שמכילה את כל אבות המזון — פחמימות, חלבונים, שומנים, ויטמינים ומינרלים. כל אחד מהמרכיבים חשוב לתפקוד התקין של הגוף. חלבונים חיוניים לצמיחה ולבניית השרירים, פחמימות מספקות מקור אנרגיה חשוב, ושומנים טובים (כמו אלו שיש בשמן זית, אבוקדו, ודגים) חיוניים לתפקוד המוחי ולבריאות הכללית.
  2. מגבלת חלבון ובשר: אין צורך להקפיד על מגבלה נוקשה בבשר או בחלבון, אלא אם כן יש מגבלה בריאותית או רפואית ספציפית. בשר ודגים מספקים חלבון איכותי, ברזל, וויטמינים חשובים כמו B12, אך חשוב להקפיד על מגוון ולהוסיף גם מקורות אחרים לחלבון כמו קטניות, אגוזים, דגנים מלאים, ותחליפים מהצומח.
  3. פחמימות: לא כדאי להגביל את כמות הפחמימות לחלוטין, אך חשוב לבחור את סוגי הפחמימות הנכונים — כאלה שמספקות סיבים תזונתיים כמו דגנים מלאים, אורז חום, קוּוִינוּע, וירקות. פחמימות פשוטות, כמו סוכר או קמח לבן, כדאי לצרוך במידה.
  4. דגים: דגים הם מקור מצוין לחלבון, חומצות שומן אומגה-3 וויטמינים, אך כדאי לבחור בדגים עם רמות נמוכות יותר של כספית כמו סלמון, סרדינים וטרוטה, ולהגביל את כמות הדגים הגדולים (כמו טונה ודגי חרב) שהילדים אוכלים.
  5. גיוון תזונתי: חשוב לשמור על גיוון כדי שהילדים יקבלו את כל החומרים התזונתיים שהם צריכים. שינוי בתפריט שמספק מזון מכל קבוצות המזון מסייע להבטיח שהם יקבלו את כל הויטמינים והמינרלים החיוניים.
בקיצור, אין צורך להגביל את הילדים במידה רבה בבחירת המזון אלא אם כן יש סיבה רפואית לכך. העדיפות היא להקפיד על תזונה מאוזנת ומגוונת, ולתת להם להנות ממזון בריא ומזין. אם יש לך חשש או שאלות ספציפיות, כדאי להתייעץ עם תזונאית או רופא שמתמחים בתזונת ילדים.

*התייחסתי כאן בפן הבריאותי ולא בפן הכספי*

סיכום מצוין מהפן הבריאותי.
יש הבדל עצום בין ילד בתקופת צמיחה - לבין בוגר (חוץ מנשים בגיל פריון)
מזון מאוזן ובריא - יקר ועם זאת זו האחריות שלנו לספק להם להם !
ויש את המשפחות ה"מסתפקות במועט" - אסור שזה יהיה על חשבון הילד
בדורנו יש בעיה חדשה של עודף ממתקים ושאר מזיקים - גורמים לתזזיתיות ומחלישים את המערכת החיסונית.

רק לא הבנתי למה קראת לדברי הרופאים והדיאטנים "קשקושים"?

תודה על המידע !
תנו רעיונות לחלבון זמין
אני לוקחת יוגורט, גבינה
משתדלת שיהיה בבית עוגת גבינה אפויה או קנויה (במקום עוגות פחות מזינות
גבינה מלוחה/בולגרית אני מוסיפה לסלט פשוט של עגבניה, מלפפון ופלפל. משדרג בטעם ומוסיף חלבון.
מבשלת חומוס שמספיק לשבוע במקרר או פותחת שימורים ומוסיפה לסלט כנ"ל או מנשנשת לבד
טונה בסלטים, טוסטים, פיצות, פוקאצ'ות, בולונז מטונה ועוד.
חביתה, ביצים קשות (מוסיפות מאוד לטוסטים וסלטים)
מרק ירקות עם קוביות חזה עוף ועדשים
מרק אפונה (אפונה יבשה נחשבת חלבון ואני מוסיפה גם קוואקר להסמכה וקיבלתי עוד תוספת חלבון)

אם תכינו מג'דרה? בני הבית יאכלו?

אני משתמשת בשיבולת שועל דקה לייצב תערובות של בשר עוף הודו ודגים לקציצות בריאות יותר (מפירורי לחם)
דרך אגב המילה קוואקר הכוונה כומר (התמונה על הקופסה זה איש דת אמריקאי)...oats זה שיבולת שועל באנגלית!!!

דרך אגב המילה קוואקר הכוונה כומר (התמונה על הקופסה זה איש דת אמריקאי)
קווייקר זה לא כומר, זה אדם ששייך לזרם מסוים בנצרות. התמונה על הקופסה היא של אדם שלבוש באופנה הקווייקרית של המאה השבע עשרה, זו אינה תלבושת של כומר.

תודה על הדיוק ...
השימוש במילה קוואקר היא הצורמת ...(הקופסה לא טמאה...)
תמיד אני שואל את עצמי מה מרויחים שסותרים מידע מבוסס
שימשיכו בטעות ....
הולכת לבדוק בגוגל איפה טעיתי (איזו טעות שה' ישמור ויציל)😉

גבינה מלוחה/בולגרית אני מוסיפה לסלט פשוט של עגבניה, מלפפון ופלפל. משדרג בטעם ומוסיף חלבון.
מבשלת חומוס שמספיק לשבוע במקרר או פותחת שימורים ומוסיפה לסלט כנ"ל או מנשנשת לבד
טונה בסלטים, טוסטים, פיצות, פוקאצ'ות, בולונז מטונה ועוד.
חביתה, ביצים קשות (מוסיפות מאוד לטוסטים וסלטים)
מרק ירקות עם קוביות חזה עוף ועדשים
מרק אפונה (אפונה יבשה נחשבת חלבון ואני מוסיפה גם קוואקר להסמכה וקיבלתי עוד תוספת חלבון)
תודה על הרעיונות
הולכת ליישם ,אגב תזונאית אמרה לי שעדיף ביצה קשה מחביתה

אם תכינו מג'דרה? בני הבית יאכלו?

אני משתמשת בשיבולת שועל דקה לייצב תערובות של בשר עוף הודו ודגים לקציצות בריאות יותר (מפירורי לחם)
דרך אגב המילה קוואקר הכוונה כומר (התמונה על הקופסה זה איש דת אמריקאי)...oats זה שיבולת שועל באנגלית!!!
אני משתמשת בקמח חלבון אפונה/עדשים . אין משמעות לטעם

ועוד לפי קשקושים שונים של דיאטניות שונות ורופאים (מוסמכים. בטח.)

מה בריא, עד כמה בריא והאם נכון להגביל או לא

אז הלכתי לשאול את ד"ר GPT וזה לשונו:
וואו, זה ממש ממש מדהים לבטל ידע קודם שקיים בעולם, ואז..... לשאול את GPT!!!!
מה הוא עושה אם לא משתמש בידע קיים?

סוכר קמחים לא מלאים
אינו נחשב לסוכר "מאד לא בריא".

לפחות לכל מי שלא מקפיד על תזונת לחם שיפון וקינואה...

יש קמחים בריאים יותר. לא הופך את שאר הקמחים ל"מאד לא בריאים". וגם לא לסוכר זמין.
את צודקת לגבי קמחים, אבל היא דברה על קורנפלור, שאינו קמח אלא עמילן בלבד.
(המוצר שמכונה בארץ קורנפלור אינו קמח תירס, למרות השם. זה corn starch)

תודה על הדיוק ...
השימוש במילה קוואקר היא הצורמת ...(הקופסה לא טמאה...)
תמיד אני שואל את עצמי מה מרויחים שסותרים מידע מבוסס
שימשיכו בטעות ....
הולכת לבדוק בגוגל איפה טעיתי (איזו טעות שה' ישמור ויציל)😉
סתם כדי שלא יחששו שהקופסה כן טמאה ;)
קוואקר כשם לשיבולת שועל זה כמו פריג'ידר, קלינקס ובמבה. הסיבה שזה חדר לעברית היא כנראה שהראשונים שהכניסו את זה לתפריט הישראלי היו אמריקאים שרגילים להשתמש בשם המותג.

קודם כל כל הכבוד לך ,אמא בשלנית ודואגת למשפחתך.
אל תשכחי שגם את ובעלך חלק (חשוב ) במשפחה, ולכן תדאגי לחלק את הכמות שיש גם לכם.
כמובן כהמשפחה גדלה הכמויות משתנות ,וכן צריך ללמד את כל הסועדים לראות שיש לכולם מהכל
באמת מרקים הם פתרון מזין ןמשביע -קיטניות וכדו' וכמובן בגיל ההתבגרות החברה אוכלים גם את השולחן...
אצלי תמיד המרק הציל את המצב .תמידמכינה סיר ענק של מרק ויכולים לאכול לשובע.

קודם כל כל הכבוד לך ,אמא בשלנית ודואגת למשפחתך.
אל תשכחי שגם את ובעלך חלק (חשוב ) במשפחה, ולכן תדאגי לחלק את הכמות שיש גם לכם.
כמובן כהמשפחה גדלה הכמויות משתנות ,וכן צריך ללמד את כל הסועדים לראות שיש לכולם מהכל
באמת מרקים הם פתרון מזין ןמשביע -קיטניות וכדו' וכמובן בגיל ההתבגרות החברה אוכלים גם את השולחן...
אצלי תמיד המרק הציל את המצב .תמידמכינה סיר ענק של מרק ויכולים לאכול לשובע.
אם השאלה היא כלכלית אז האמת שמחירי הירקות לא עלו פחות מבשר ועופות
פעם היו ירקות ב3-4 שח לקילו היום גם ירקות יוצאים לנו בערך 200 בקניה שבועית (בלי דברים 'מיוחדים' כמו כרובית וכדו', הירקות הבסיסיים ביותר) ל4 נפשות לא-מאד-אכלניות.
(לא בירקן. משנת יוסף/יש/וכדו')

תשאלי כל אמריקאית - היא לא קוראת לזה קוואקר רק ישראלים ואירופאים שלא יודעים אנגלית טובה טועים וקוראים לזה כך.
אני דוברת אנגלית גדלתי בקנדה
קוראים לזה : oats ו- oatmeal

תשאלי כל אמריקאית - היא לא קוראת לזה קוואקר רק ישראלים ואירופאים שלא יודעים אנגלית טובה טועים וקוראים לזה כך.
אני דוברת אנגלית גדלתי בקנדה
קוראים לזה : oats ו- oatmeal
ואם נקרא לזה קוואקר מה יקרה?

אני לא מצליחה להכין מרקים פרווה ללא אבקת מרק...טפל לי...
יש לכן רעניונות ?
מנסה להשיג אבקה ללא מונוסודיום גלוטמט קשה להשיג
מה שמצאתי זה שקיות אינסטנט נמס בכוס והופתעתי שאין מ"ג

אני לא מצליחה להכין מרקים פרווה ללא אבקת מרק...טפל לי...
יש לכן רעניונות ?
מנסה להשיג אבקה ללא מונוסודיום גלוטמט קשה להשיג
מה שמצאתי זה שקיות אינסטנט נמס בכוס והופתעתי שאין מ"ג
שימוש בשורשים ובעלי תיבול מעשיר מאד את טעם המרק.
לקבלת טעם עמוק, כדאי לאדות את הירקות זמן ממושך ורק אז להוסיף את המים (ולא יותר מדי).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה