- הוסף לסימניות
UP
לשבועות
לשבועות
הגבינה כבדה ושוקעת גם אם את לא טורחת בענין.הכנתי לשבת, כהכנה לשבועות
תוכ"ד ההכנה היה נראה שיצא מפושל לגמרי
המלית גבינה יצאה מאוד נוזלית, שפכתי על השוקולד והתערבב
אז ערבבתי הכל עם שיפוד, שיצא כבר כמו עוגת שיש.
להפתעתי אחרי האפיה גיליתי שהחום עלה למעלה והלבן ירד למטה כמו במתכון המקורי!
רק שתמיד אני עובדת קשה לגרום לו לעלות לפני האפיה...
@רוחי בלבוחי יש לזה הסבר?
ח''פ שקוף -לשתיה קרה.@רוחי בלבוחי איזה כוס השתמשת
ח"פ שקוף או קרטון?
העוגה לא אמורה להיות יציבה היא מעט רוטטת וזה בסדר.@רוחי בלבוחי העוגה כבר שעה בתנור ועדין רוטטת ולא יציבה
להמשיך לאפות?
ולמה א"פ לא יוצא לי קצף עם הקצפה של ביצים שלמות(בשכבה החומה הכנתי שוב והפרדתי ביצים...)
הוצאתי את העוגההעוגה לא אמורה להיות יציבה היא מעט רוטטת וזה בסדר.
אבל תבדקי שבצדדים היא כן יותר יציבה.
למה הביצים לא מוקצפות היטב אולי את לא מחכה מספיק זמן.
אין לי סיבה שיכולה להראות לי לעין, ביצים שמקציפים אותן שלמות במשך כמה דקות טובות (6 דקות בערך)
אין סיבה שלא יעלו יפה.
בהצלחה.
מתי מוסיפים את הסוכר?למה הביצים לא מוקצפות היטב אולי את לא מחכה מספיק זמן.
אין לי סיבה שיכולה להראות לי לעין, ביצים שמקציפים אותן שלמות במשך כמה דקות טובות (6 דקות בערך)
אין סיבה שלא יעלו יפה.
ארבעים שניות אחרי שהתחיל להסתובב.מתי מוסיפים את הסוכר?
איך זה מסתדר עם זה?ח''פ שקוף -לשתיה קרה.
1 כוס שמן (אני שמה 200 מ''ל שמן + 20 מ''ל יין או מיץ)
אני מוסיפה מעט שמן יותר מהכוס.כוס שקופה של שתיה קרה היא רק 180 מ"ל.
יצא מעדן וענה על כל הצפיות, תודההעוגה לא אמורה להיות יציבה היא מעט רוטטת וזה בסדר.
אבל תבדקי שבצדדים היא כן יותר יציבה.
למה הביצים לא מוקצפות היטב אולי את לא מחכה מספיק זמן.
אין סיבה שלא יעלו יפה.
בהצלחה.
איזה כוסאני חייבת להעלות לפה מתכון פשוט טעיםם - נמס בפה, השילוב של העוגה הכושית עם הגבינה מטריף!
העוגה כ''כ קלה להכנה פספוס לא להכין אותה,
יוצאת תבנית ענקית , מלא פרוסות מגרות ויפות!
10 דקות ולתנור - - -
לתערובת החומה
6 ביצים שלמות + 1 וחצי כוסות סוכר (ח''פ) - להקציף במהירות גבוהה 5 דקות עד לקבלת קציפה יציבה.
לאחר מכן להוסיף במהירות נמוכה ממש -
1 כוס שמן (אני שמה 200 מ''ל שמן + 20 מ''ל יין או מיץ)
1 אבקת אפיה
1 וחצי כוסות קמח
5 כפות קקאו לא גדושות.
לשפוך לתבנית ח''פ ענקית / תבנית תנור גדולה.
לתערובת החלבית
2 ביצים שלמות +2 כוסות סוכר - להקציף במהירות גבוהה.
לאחר שהופך לקציפה יציבה להוסיף במהירות נמוכה
חצי כוס שמן
2 שמנת חמוצה
קילו גבינה
6 סוכר וניל
6 כפות קמח
לשפוך את התערובת הלבנה ע''ג התערובת החומה ,
התוצאה:
הגבינה הלבנה שוקעת אט אט והתערובת החומה עולה למעלה באצילות.
לאפות שעה על חום של 150*
מתקבלת עוגה עם בסיס דקיק ממש של חום על זה עוגת גבינה לבנה יפה כלמעלה עוגה חומה אוורירית ונמסה .
ממליצה בחום הרגע הכנסתי אותה שוב לתנור בהמשך מקווה להעלות תמונות יפות.
בתאבון!!!
המתכון הזה עובר אצלינו במשפחה כבר שנים...........
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים