שביתה בגני הילדים עוד יומיים, שמעתם על זה משהו?

• הוסף לסימניות
אז למה את לא מורה??
נשמע שזו עבודה מושלמת...
אז קדימה
אני לא מורה כי זה לא מתאים לי.
וגם ההיא שהלכה להיות מורה לא תסתדר במקומי להיות גרפיקאית
לי אין עצבים ל30 צווחניות בכיתה
ולה אין עצבים למחשב עם קריזות ולקוחות שלא משלמים בזמן
כל אחד בעבודה שלו מתמודד עם המעלות והחסרונות של עצמו
אין לי בעיה שהם מקבלות חופשים יותר ממני, אבל למה הם תמיד תמיד צועקות?
זה לא משנה בכלל כמה הם מקבלות, תמיד הם מתלוננות
וזה מה שמקומם פה,
הם מתלוננות נואשות על יום אחד שהורידו להם בחנוכה (ב"ה כבר החזירו להם..)
כשאת נאנקת עם כל יום בחופש הזה
זה מאוד מעצבן.

• הוסף לסימניות
עם כל הכבוד והערכה אני יודעת על מישהי שהיא גם גרפיקאית וגם מורה
עבודת ההוראה שוחקת וקשה פי אלף מ30 לקוחות מעצבנים!
חבל שהתגובות כאן כה מצומצמות ונשענות על ה"בת שלי" או "חברתי" שעובדת בצורה זו או אחרת

הדבר המפחיד ביותר זה להתקשר למנהלת בערב ולהודיע שמישהו חולה ואין מצב שאני באה
מורות מגיעות עם חום לבית הספר!
אני ממש לא מכירה את המורות ה"פרפריות" שמתוארות כאן....
יש מורות שעובדות שעות שעות יותר ממה שהן רואות בתלוש בסוף החודש ועבודתן עבודת קודש!

חבל שהזלזול במורות נוטף כאן באשכול
אמא שמזלזלת בצוות החינוכי מזיקה לחינוך של ביתה הן במשמעת וכמובן גם בדרך ארץ

והיה מן הראוי שנוטלי הקולמוס כאן באשכול יזהרו יותר בקולמוסם מכיון שדעתם נשמעת והמן העם בולע את דבריהם בשקיקה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
נמאס לי להגי בכל פעם על אומללות המורות
או על חוסר ההבנה לקושי בהוראה.

יש המון מורות מסורות שנותנות את הלב, באמת לכל תלמיד ותלמידה
משקיעות זמן ומחשבה לפני כל שיעור ונשארות מורות 7\24
ולא רק במ"מ או ממ"ד דווקא במעיין חינוך וחנה"ע מצאתי המון כאלו.

מצד שני יש אותנו, ציבור העובדים בישראל.
שעובדים 8 או 9 שעות ביום שמרוויחים מינימום ואולי קצת יותר
שעונים לטלפונים גם לאחר סיום שעות העבודה
שעובדים תחת לחץ מהמעסיק ומהלקוחות (בעלי אינטרסים מנוגדים בד"כ)
ונוסף לכל זאת-
צריכים לדאוג לילדים למסגרות בערבי חגים\ אסרו חג\ חנוכה \ צומות
\ ערב פסח\ יולי אוגוסט ובנוסף, לשמוע את תלונותיהם של המורים האומללים.

אני מאמינה שהרבה מורות תתעצבנה עלי
אבל לפעמים אני מרגישה שהן קצת חיות בבועה.

כמו שסיפרה לי גיסתי, מנהלת מעון.
אחת האמהות, מורה במקצועה, התלוננה על החופשה ביום של בדיקת חמץ
לדעתה זו חוצפה מצד הנהלת המעון לתקוע אותה בדיוק בכזה יום עמוס בלי סידור לילדים.
גיסתי הסתכלה עליה קצת המומה והזכירה לה שגם לה יש בית
אותה אם-מורה ממש זעמה עליה:eek: והודיעה שתפנה לתמ"ת לביטול החופש...
גיסתי ראתה שאותה מורה קצת קשת קליטה ושום הסבר לא עוזר
והחליטה להטיח לה את האמת בפנים.
היא הבהירה לה שכבר שבוע וחצי היא משלמת הון על קיטנה לבנות שבחופש
ורק הזכירה לאותה מורה שהיא יכלה להתארגן באותו שבוע וחצי...
המורה קצת נפגעה מהתגובה וענתה משהו כמו
"אנחנו חיבות חופש, אנחנו מתעסקות כל השנה עם בני אדם זה מאוד שוחק"
כאילו מה? מטפלת במעון מתנהלת מול רובוטים...

• הוסף לסימניות
הזעם שעולה באשכולות על המורים מוכיח עד כמה ההורים לא יודעים מה באמת עושים המורים בעבודתם. נשמע שהמורים בסה"כ משמשים כבייבי סיטר לתלמידים.
מדובר בעבודה שאין בה חופשים. לא! הערכויות, השתלמויות, מפגשים, תכנונים שבועיים ושנתיים, עדכון לאחר כל שיעור במערכת הסמארט סקול, שיחות אישיות עם הורים ותלמידים, 4 תורנויות חצר בשבוע במהלך הפסקת האוכל שלך כדי שהתלמידים יהיו מוגנים במאת האחוזים, בדיקת מבחנים, מילוי מיפוי וכתיבת תכניות התערבות.
אפילו חל"ד נורמלי אין. אני במהלך חל"ד השלמתי לשני תלמידים דוחות לאבחון, הייתי צריכה להיות בקשר עם המ"מ ללוות ולהנחות אותה ובנוסף לכל, למרות שרב המחצית לא הייתי, אני צריכה לכתוב חלק מהתעודות.
רק לסבר את האוזן, כתיבת תעודות (שלא כמו ברב החינוך החרדי......) אצלנו בביהס אומר לכתוב 4 עמודים לכל תלמיד, הערכה מילולית לכל מקצוע, וכן 'ממני אליך' לכל תלמיד, המסכם את המאמץ וההשקעה במהלך השנה. מדובר בעבודה אינטנסיבית של כ- 3 שבועות. כן, התעודה מהווה סיכום מקיף וההורים מקבלים תמונת מצב מאד מאד מדוייקת.
אני בהחלט יכולה להבין את ההורים שהמורה של הילד שלהם לא ממש יודעת איך קוראים לילד, בשיעורים משלימים עמודים בחוברת ובמקרה הטוב מצלמת דפי עבודה שעברו כבר 20 שנות צילום. על תעודה שמשקפת תהליכים- אין בכלל מה לדבר.
אבל לא בכל מקום אין דרישות מהמורים...
מי שמשווה עמידה מול 30 לקוחות להקשבה, הכלה, למידה, משמעת כל שיעור לכלל תלמידי הכיתה כפול מספר שעות למידה ביום כפול 5 ימי עבודה בשבוע כנראה לא יודעת בכלל במה מדובר.

לכן, כדאי לקבל קצת פרופורציות לפני שמתלהמים באופן בלתי מידתי.

אגב, אם את לא מקבלת ימי מחלה זה אומר שלמורים אסור לבקש את הימים שלהם???
תודה דבורי על המילים האמיתיות שמשקפות את הנעשה בשטח.
אתם צריכים חברהלאך שלהיות מורה זה גם עבודה פיזית מטורפת (עוד נקודה לקחת בחשבון...)

• הוסף לסימניות
יום יבוא ונניח שאירגוני המורים והסתדרותם לא יצליחו לאיים על המשק בתביעות לא נורמליות כמו בכיות על יום או רבע יום של חופשה המנוכים או לא משכרם. המורים יעבדו גם בחופשים כמו כל עמך בית ישראל הנאנקים מה 1 לספטמבר עד ה31 באוגוסט ללא אוויר לנשימה.
( מה שכבר מתחיל לקרות בפועל עם הארכת שנה"ל לכתות א-ג)
ההורים המרוצים לא יצטרכו לשבור את ראשם מידי סוכות/חנוכה/ל"ג בעומר או איסרו חג של שבועות היכן לתקוע את הילדים או את ימי החופשה הדלים שלהם.
ובא לציון גואל.

ואז תתחלנה להשמע תלונות חדשות.
-למה הרמה של המחנכת של ביתי בכתה ג' כ"כ נמוכה? נראה לי שהרבה יותר מתאים לה להיות קופאית בסופר מאשר מחנכת בישראל!
-הבת שלי בב' סמינר יודעת יותר מהמורה של למתמטיקה! בשביל מה צריך בכלל שהיא תלמד אותה?
או-
-התחלופה בצוות המורים בביה"ס היא מזעזעת. אף מורה לא מחזיקה שם יותר משנה שנתיים....

הצצתן פעם בהשתלמות של מורים חילונים? כנראה שלא. כי אתן לא מורות. אבל מי שיצא לו להיות שם נדהם מרמתה הנמוכה של אוכלוסיית המורים בציבור הכללי. רק מי שלא התקבל לתואר באוניברסיטה והציון בפסיכומטרי לא הספיק לו אפילו לכניסה בשערי המקצועות הנחשבים ( אם היה לו פסיכומטרי בכלל...) הולך ללמוד הוראה.

שאלו את עצמכם ,האם אנחנו רוצים מורות כאלו לילדים שלנו?

• הוסף לסימניות
למה אבל למה נראה לכם שמורות/גננות מתלוננות כל פעם מחדש
דרך אגב אני יודעת שגננות לא מקבלות משכורת על יום המחלה הראשון וביום השני מקבלים רק 50% ביום השלישי 75%
ועוד דרך אגב מי שנראה לי הכי מתלונן זה דוקא אילו ששולחים את הילדים למוסדות הלימוד
הם מעדיפים שקט, סדר וכו' ולכן מתלוננים בלי הרף על חופשות המורים
הם שוכחים שגם הם היו פעם תלמידים וכמה צורך גדול היה לחופשה, כמה זה תרם להמשך השנה.

וסתם שאלה מתי בציבור שלנו היה שביתה? - אז למה אתם מתלוננים?

• הוסף לסימניות
יום יבוא ונניח שאירגוני המורים והסתדרותם לא יצליחו לאיים על המשק בתביעות לא נורמליות כמו בכיות על יום או רבע יום של חופשה המנוכים או לא משכרם. המורים יעבדו גם בחופשים כמו כל עמך בית ישראל הנאנקים מה 1 לספטמבר עד ה31 באוגוסט ללא אוויר לנשימה.
( מה שכבר מתחיל לקרות בפועל עם הארכת שנה"ל לכתות א-ג)
ההורים המרוצים לא יצטרכו לשבור את ראשם מידי סוכות/חנוכה/ל"ג בעומר או איסרו חג של שבועות היכן לתקוע את הילדים או את ימי החופשה הדלים שלהם.
ובא לציון גואל.

ואז תתחלנה להשמע תלונות חדשות.
-למה הרמה של המחנכת של ביתי בכתה ג' כ"כ נמוכה? נראה לי שהרבה יותר מתאים לה להיות קופאית בסופר מאשר מחנכת בישראל!
-הבת שלי בב' סמינר יודעת יותר מהמורה של למתמטיקה! בשביל מה צריך בכלל שהיא תלמד אותה?
או-
-התחלופה בצוות המורים בביה"ס היא מזעזעת. אף מורה לא מחזיקה שם יותר משנה שנתיים....

הצצתן פעם בהשתלמות של מורים חילונים? כנראה שלא. כי אתן לא מורות. אבל מי שיצא לו להיות שם נדהם מרמתה הנמוכה של אוכלוסיית המורים בציבור הכללי. רק מי שלא התקבל לתואר באוניברסיטה והציון בפסיכומטרי לא הספיק לו אפילו לכניסה בשערי המקצועות הנחשבים ( אם היה לו פסיכומטרי בכלל...) הולך ללמוד הוראה.

שאלו את עצמכם ,האם אנחנו רוצים מורות כאלו לילדים שלנו?
המצב בחינוך החרדי הוא ממש ממש לא כזה.
יש מאות קופצות על כל בדל של שעת הוראה, כך שהחזיון שלך רחוק מאד מלהתגשם, אם בכלל.

• הוסף לסימניות
יש מאות קופצות על כל בדל של שעת הוראה, כך שהחזיון שלך רחוק מאד מלהתגשם, אם בכלל.
החזיון לא כל כך רחוק כי מה שיש הרבה קופצים זה בגלל השעות הנוחות והחופשים אבל ברגע שזה לא יהיה...

• הוסף לסימניות
עם כל הכבוד והערכה אני יודעת על מישהי שהיא גם גרפיקאית וגם מורה
עבודת ההוראה שוחקת וקשה פי אלף מ30 לקוחות מעצבנים!
חבל שהתגובות כאן כה מצומצמות ונשענות על ה"בת שלי" או "חברתי" שעובדת בצורה זו או אחרת

הדבר המפחיד ביותר זה להתקשר למנהלת בערב ולהודיע שמישהו חולה ואין מצב שאני באה
מורות מגיעות עם חום לבית הספר!
אני ממש לא מכירה את המורות ה"פרפריות" שמתוארות כאן....
יש מורות שעובדות שעות שעות יותר ממה שהן רואות בתלוש בסוף החודש ועבודתן עבודת קודש!

חבל שהזלזול במורות נוטף כאן באשכול
אמא שמזלזלת בצוות החינוכי מזיקה לחינוך של ביתה הן במשמעת וכמובן גם בדרך ארץ

והיה מן הראוי שנוטלי הקולמוס כאן באשכול יזהרו יותר בקולמוסם מכיון שדעתם נשמעת והמן העם בולע את דבריהם בשקיקה.
שוב ערבוב התחומים הזה.
כל הנושא הזה שההוראה היא עבודה קשה, עבודת פרך וכו' וכו' כבר הבנתי.
איך כל זה מתקשר לכך שהמדינה, שאמורה לעודד יציאת נשים לעבוד, מעמידה אותם בפני שוקת שבורה בימים רבים שם ימי עבודה במשק???
גם אם המורות שחוקות וגמורות בימי החנוכה, הקופאית והמתכנתת אמורות לקבל סידור הולם לילדיהן.
מצידי שהמדינה תממן קיטנה לילדים לאמהות עובדות. כמובן- שילדי המורות לא יהיו זכאים להשתתף :)

(כמובן שנושא התקצוב הוא גם כואב, מי אמור לממן קיטנות כדי שהמורים יחפשו, אבל לא נכנס לזה עכשיו.)

• הוסף לסימניות
החזיון לא כל כך רחוק כי מה שיש הרבה קופצים זה בגלל השעות הנוחות והחופשים אבל ברגע שזה לא יהיה...
ממש לא.
זה בגלל שבכל סמינר לומדים הוראה.
למה? שאלה טובה.
אה, בגלל שזו עבודה סביבה חרדית ושמורה.

• הוסף לסימניות
ממש לא.
זה בגלל שבכל סמינר לומדים הוראה.
למה? שאלה טובה.
אה, בגלל שזו עבודה סביבה חרדית ושמורה.

היום זה לא מה שהיה פעם...

הוראה כבר לא תחום הנחשב כמו פעם וההוכחה מספר הבנות ההולך ומצטמצם בלימוד הוראה וגננות

• הוסף לסימניות
תשכחי מהאקסיומה הזו.
היום אין אפילו לא עשרות קופצות ק"ו שלא מאות. הדור התנער מאשלית ה"רק מורה ורק גננת"
תעברי בין מסיימות הסמינרים ותחפשי כמה בנות חולמות על הוראה. תגלי שלא רבות.

• הוסף לסימניות
קודם שהחיזיון שלי על אירגוני המורים יתגשם...
זה עוד יותר דימיוני.
לכן ב"ה, יש לנו עדין מורות מהשורה הראשונה לחינוך בנותינו.

• הוסף לסימניות
תשכחי מהאקסיומה הזו.
היום אין אפילו לא עשרות קופצות ק"ו שלא מאות. הדור התנער מאשלית ה"רק מורה ורק גננת"
תעברי בין מסיימות הסמינרים ותחפשי כמה בנות חולמות על הוראה. תגלי שלא רבות.
חמודה, בתוך עמי אנוכי יושבת. מסביבי עשרות נשים צעירות שתשמחנה לכל בדל משרה.
לא יודעת מה קורה אצלכם בעמנואל. יודעת מה קורה בקרית ספר ובעוד כמה פריפריות (חברות בעפולה, אופקים, ועוד)

• הוסף לסימניות
שוב ערבוב התחומים הזה.
כל הנושא הזה שההוראה היא עבודה קשה, עבודת פרך וכו' וכו' כבר הבנתי.
איך כל זה מתקשר לכך שהמדינה, שאמורה לעודד יציאת נשים לעבוד, מעמידה אותם בפני שוקת שבורה בימים רבים שם ימי עבודה במשק???
גם אם המורות שחוקות וגמורות בימי החנוכה, הקופאית והמתכנתת אמורות לקבל סידור הולם לילדיהן.
מצידי שהמדינה תממן קיטנה לילדים לאמהות עובדות. כמובן- שילדי המורות לא יהיו זכאים להשתתף :)

(כמובן שנושא התקצוב הוא גם כואב, מי אמור לממן קיטנות כדי שהמורים יחפשו, אבל לא נכנס לזה עכשיו.)

מסכימה עם הקטע של החופשים זה באמת הזוי שלהורים אין סידור לילדים!
אני מדברת על רוח הזלזול שנושבת באשכול.

• הוסף לסימניות
מסכימה עם הקטע של החופשים זה באמת הזוי שלהורים אין סידור לילדים!
אני מדברת על רוח הזלזול שנושבת באשכול.
הזלזול נובע בין השאר גם מהתסכול. עבר עלינו חנוכה קשה...

• הוסף לסימניות
שמעתי מגננת ממ''ד שהדרישות של משרד החינוך בשנים האחרונות מהגננות הוא הזוי לגמרי ופוגע בילדים. מי שמחליט לדבריה על הדרישות הם לא אנשי חינוך מהשטח. עוד ועוד דרישות חלקן בלתי הגיוניות לגמרי. גן הוא לא אוניברסיטה.
הן צריכות לדווח ולעקוב בצורה אינטנסיבית כזאת שמפריעה להן לתפקד נורמלי. מדובר בגננת ותיקה ומסורה.
לאור זאת ב''ה שאצלנו אין את הדרישות הללו. גננת/מורה צריכה לעשות את עבודתה ביושר וברצינות ולהשקיע כנדרש. המערכת לא אמורה להיסחף לדרישות הזויות, אם רק אפשר.
את יודעת כמה גננת אם ממ"ד מרויחה?
סביבות 15 א"ש.
אם אני ארוויח 15 א"ש על עבודה של 5-4 ימים בשבוע מ8 עד 1:30. כולל חופשים בזמן שלילדי יש חופש, בלי הוצאות ביביסיטר וקיטנות. ושתהיה העבודה שוחקת ככל שתהיה...
לא נראה לי שיהיה לי פה להתלונן על הדרישות.

• הוסף לסימניות
חמודה, בתוך עמי אנוכי יושבת. מסביבי עשרות נשים צעירות שתשמחנה לכל בדל משרה.
לא יודעת מה קורה אצלכם בעמנואל. יודעת מה קורה בקרית ספר ובעוד כמה פריפריות (חברות בעפולה, אופקים, ועוד)
עזבי עמנואל.
הייתי מורה בבני ברק, בתל אביב, באשדוד ובפתח תקווה
בסופו של דבר גם בעמנואל.

כמעט ואין היום צעירות שמעוניינות בעבודת ההוראה חוץ ממעט 'משוגעות לדבר' שזה בנשמתם.
בשביל הסקר, הרמתי טלפון לאחיותי, תאומות שלומדות בסמינר בני ברקי גדול בכיתה ו' סמינר ושאלתי אותן כמה חברות אצלן היו רוצות הוראה. הן התקשו לספור 5 בנות
ומדובר בסמינר שאין בו מבחר גדול של מגמות והוראה הוא חלק כמעט עיקרי בלימודים.

• הוסף לסימניות
עזבי עמנואל.
הייתי מורה בבני ברק, בתל אביב, באשדוד ובפתח תקווה
בסופו של דבר גם בעמנואל.

כמעט ואין היום צעירות שמעוניינות בעבודת ההוראה חוץ ממעט 'משוגעות לדבר' שזה בנשמתם.
בשביל הסקר, הרמתי טלפון לאחיותי, תאומות שלומדות בסמינר בני ברקי גדול בכיתה ו' סמינר ושאלתי אותן כמה חברות אצלן היו רוצות הוראה. הן התקשו לספור 5 בנות
ומדובר בסמינר שאין בו מבחר גדול של מגמות והוראה הוא חלק כמעט עיקרי בלימודים.
עזבי דיבורים.
אני לא מדברת על חלומות של בחורות.
אני מדברת בסופו של דבר בחיי המעשה, כמה נשים נשואות, רעבות לשעות הוראה את מכירה? אני מכירה המון.

• הוסף לסימניות
עזבי דיבורים.
אני לא מדברת על חלומות של בחורות.
אני מדברת בסופו של דבר בחיי המעשה, כמה נשים נשואות, רעבות לשעות הוראה את מכירה? אני מכירה המון.
וכמה מתוכן יסכימו להמשיך לעבוד בתחום אחרי כמה שיעורים ראשונים בהם הבנות ינסו בכל הכוחות למרוט את עצביהן כמו שהן עושות בדבקות לכל מורה מתחילה?!
אולי עשירית מהן, אם בכלל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה