שביתה בגני הילדים עוד יומיים, שמעתם על זה משהו?

• הוסף לסימניות
את יודעת כמה גננת אם ממ"ד מרויחה?
סביבות 15 א"ש.
אם אני ארוויח 15 א"ש על עבודה של 5-4 ימים בשבוע מ8 עד 1:30. כולל חופשים בזמן שלילדי יש חופש, בלי הוצאות ביביסיטר וקיטנות. ושתהיה העבודה שוחקת ככל שתהיה...
לא נראה לי שיהיה לי פה להתלונן על הדרישות.

אבל בבית יעקב אגודת ישראל ועוד מקבלים פחות מחצי...

• הוסף לסימניות
וכמה מתוכן יסכימו להמשיך לעבוד בתחום אחרי כמה שיעורים ראשונים בהם הבנות ינסו בכל הכוחות למרוט את עצביהן כמו שהן עושות בדבקות לכל מורה מתחילה?!
אולי עשירית מהן, אם בכלל.
זה לא הנושא.
השאלה היא עד כמה התנאים משחקים כאן בהחלטה על בחירת מקום עבודה.
וכשאני חושבת על זה. היית רוצה שהשיקול היחיד של המורות של בנותייך יהיה עד כמהתנאי השכר שלהן טובים? אני הייתי מעדיפה מישהי שיש לו עוד קצת אידיאל מעבר לזה.

• הוסף לסימניות
עזבי דיבורים.
אני לא מדברת על חלומות של בחורות.
אני מדברת בסופו של דבר בחיי המעשה, כמה נשים נשואות, רעבות לשעות הוראה את מכירה? אני מכירה המון.
זה מאוד עצוב המצב הזה.
בנות לא נשואות שלא צריכות את הכסף כ"כ- לא רוצות לעבוד בהוראה כי זה מקצוע מזולזל, שלא מרוויחים בו הרבה יחסית, ההילה שהיתה לו אבדה תחת שלל המשרות האחרות שנשים חרדיות יכולות להגיע אליהן. אבל כשאין לאישה נשואה ברירה והיא חייבת את הכסף...אז היא רעבה לשעות בודדות(!!) של הוראה.
זו בדיוק התחלה של המצב שתארתי בחיזיון שרחוק מאוד מלהתגשם כפי שנכתב כמה תגובות מעלי...

• הוסף לסימניות
שימו לב שרק במערכת החינוך קיימת המשוואה של חופש למורים=חופש לתלמידים. ומכאן גם העליהום על ציבור המורים בכל פעם שמונחתת עלינו חופשה כפויה. וההתגוננות של ציבור המורות בדבר עבודת הקודש והשחיקה ולא אכפת לכם מהילדים שלכם ותמסרו אותם לאימוץ.

אז דבר ראשון תנתקו את המשוואה.

חופשה למורים ≠ חופשה לתלמידים.

קופאית יכולה לעבוד שלושה ימים בשבוע ועדיין הצרכנייה פעילה. מורה יכולה לחפוש בחנוכה - אסרו חג - יולי – אוגוסט - ערב ל"ג בעומר ואסרו חג של ט"ו בשבט, ועדיין ביה"ס יכול להיות פעיל. ע"ע ביה"ס של החופש הגדול. החסרי מורות אנחנו? את כל התלונות על החופשות ההזויות יש להפנות למשרד החינוך. מורות יקרות – לא התכוונו אליכן. נוחו בשלום על חופשותיכן ובא לציון גואל.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לא מבינה דבר אחד:
למה אנו לא מוכנים להודות שהוראה היא אכן מקצוע שוחק? לעמוד מול כיתה, להחזיק משמעת, בכל מצב ובכל זמן, זה לא קל בכלל!!
כמעט כנ"ל - הגננות: להיות בתפקיד מלא מלא עם כל האחריות...

תחשבו על זה...

ואני לא מורה.

והמשכורת?.... בשלב מסוים מתחילה להרשים.

• הוסף לסימניות
כן ,יש עוד משרות שאחוזי השחיקה בהן הן מהגבוהים ביותר כמו בהוראה. יש פה כמה מומחיות בסטטיסטיקה ובאיתור מקורות מידע רשמיים של אחוזים.
יהיה מעניין להשוות בין אחוזי השחיקה בהוראה לבין אחוזי השחיקה בהנדסאות, מזכירות, גרפיקה, עיצוב פנים ועוד...

• הוסף לסימניות
היית רוצה שהשיקול היחיד של המורות של בנותייך יהיה עד כמה תנאי השכר שלהן טובים? אני הייתי מעדיפה מישהי שיש לו עוד קצת אידיאל מעבר לזה.
על זה אין בכלל עירעור.
אני הסתכלתי על המעשה, בפועל. לא על התאוריות, יהיו יפות ככל שיהיו.
אין היום כמעט בנות שחולמות וחושקות בהוראה, למרות תנאי החופש המפתים. וזה בגלל השכר הנמוך יחסית בסוף החודש ובגלל העבודה השוחקת.
כמו שכתבתי, אלו שכן ימשיכו שם אלו רק המשוגעות לנושא או במילים יפות יותר "המורות חדורות האידיאל" וסביר להניח, שכל אותן נשים שיושבות בבית ומשוועות לבדל מילוי מקום לא מאד מאד חדורות באידיאל.

• הוסף לסימניות
לא מבינה דבר אחד:
למה אנו לא מוכנים להודות שהוראה היא אכן מקצוע שוחק?
מודים. מודים. הכל בסדר. שוחק - שחוקים - שחוקות - נשחקות.
ובלי קשר: אנחנו מחפשים סידור לילדים כי אנחנו רוצים לצאת לעבודה. היינו מארגנים להם מסגרת מסודרת - חינוכית ולימודית - בזמני העבודה. אלא שכאן התערב המחוקק וקבע שאנחנו צריכים לשלוח את ילדינו למסגרת שלו בדווקא. באופן כללי אין לנו התנגדות לכך, אילולי היתה מסגרת זו לא מתואמת לחלוטין עם שעות העבודה שלנו. בעיה.

• הוסף לסימניות
מענין מה קורה עכשיו בחו"ל. יש שבועיים חופש בגלל תחילת השנה הלועזית. לא עובדים שם? החנויות לא פתוחות? ארצנו הקטנה המציאה את הגלגל?

• הוסף לסימניות
ברור שאפילו לא חולמים על הוראה
בדיוק כמו שלא אחלום להיות אסטרונאוטית
זה פשוט המצא מחוץ לרשימת המקצועות האפשריים.
מה לעשות? אני לא בת של... ולא כלה של...
אז אין לי סיכוי לתחוב את אפי למערכת החינוך החרדית.

נכון שהמקצוע מאוד מאוד שווווווווווחק
אבל ישנם עוד מקצועות שוחקים...

@יאיר נראה לי שאת משווה כל הזמן לגני אגודת ישראל.
עזבי, זה לא תנאים מה שמקבלים שם. אלו עובדי קבלן.

ולא,
לא רק זה שאין לילדים סידור מתאים.
גם זה שעובדי הוראה בחופשה שמשולמת ע"י משלם המיסים (כמוני למשל)
בו בשעה ששאר עובדי המשק נלחמים על חצי שעת הפסקת הקפה שלהם
בעוד יום עבודה בן שמונה שעות וחצי-
מקומם!
וזה שעוד יש לאותם עובדי הוראה נחמדים מצח להרים ופה לענות
שהתנאים שלהם גרועים וצריך לשפר להם את התנאים-
מקוממת ועוד איך מקוממת!!

• הוסף לסימניות
חבל שהזלזול במורות נוטף כאן באשכול
אמא שמזלזלת בצוות החינוכי מזיקה לחינוך של ביתה הן במשמעת וכמובן גם בדרך ארץ

והיה מן הראוי שנוטלי הקולמוס כאן באשכול יזהרו יותר בקולמוסם מכיון שדעתם נשמעת והמן העם בולע את דבריהם בשקיקה.

שוב, נפריד בין הדברים:
1. אין זלזול במורות. כמה מחברותיי הטובות ביותר הן מורות. המחנכת של אחת הבנות היא בת דודה וחברה קרובה. הן נשים מקסימות, כולן. רוב המורות של הילדות שלי - נשמות טובות, מלאות ערכים ויראת שמיים. כיף לילדות בשיעורים שלהן.

2. קושי העבודה: הוא לא כל כך נורא, במיוחד כשאת מורה ותיקה בכיתות בינוניות, החומר שגור על פיך, ויש חופשים בלי סוף. חברותיי המורות מודות בזה בפה מלא, ולא חושבות שבושה להודות: כן, המקצוע שלנו לא מדי קשה, ויחסית מתגמל יפה. מדובר על נשים בנות 35 ומעלה, רובן לוקחות עבודות נוספות בחופשים ומרוויחות משכורת כפולה, ונהנות מהחיים ומהמקצוע.

3. אין שום סתירה בין 1 ל-2.

4. פתיחת דרישות חדשות להטבות שכר, כאשר ארגוני המורים חתמו בסוף השביתה הקודמת על שקט והתחייבות לאי השבתה עד 2019: זו התנהלות לא ראויה. חד משמעית.

5. אין שום סתירה בין 1 ל-4.

• הוסף לסימניות
את יודעת כמה גננת אם ממ"ד מרויחה?
סביבות 15 א"ש.
אם אני ארוויח 15 א"ש על עבודה של 5-4 ימים בשבוע מ8 עד 1:30. כולל חופשים בזמן שלילדי יש חופש, בלי הוצאות ביביסיטר וקיטנות. ושתהיה העבודה שוחקת ככל שתהיה...
לא נראה לי שיהיה לי פה להתלונן על הדרישות.

אני לא יודעת כמה היא מרוויחה, והיא עובדת הרבה מאוד עם כל מיני מטלות שמעבר לשעות. גם נוספו עוד שעות. לא כמו שכתבת.
אבל לא זה העניין. הדרישות פוגעות בילדים. כשנדרשים לרמה גבוהה ובעיקר למעקב צמוד בצורה מוגזמת על כל ילד וילד, עם דוחו''ת וסיכומים בלי סוף, לדעת כל רגע איפה הוא עומד, קשה לשחרר, קשה להיות נינוחים. לכאורה זה לטובת הילדים, שישימו לב לכל ילד מה בדיוק קורה איתו, איך הוא מתקדם, האם אין לו קשיים. וכך יתקדמו היטב.
אבל זה מה שהיא אמרה, שהדברים נקבעים על ידי מי שיושבים במשרדים ואין להם ניסיון בחינוך בשטח, ולא מתייעצים עם כאלה מהשטח. הלחץ על הגננות גדול מאוד וזה לא לטובת הילדים. והיא גם קודם היתה גננת מאוד מסורה וגלתה בעיות וטפלה בהם.

• הוסף לסימניות
מענין מה קורה עכשיו בחו"ל. יש שבועיים חופש בגלל תחילת השנה הלועזית. לא עובדים שם? החנויות לא פתוחות? ארצנו הקטנה המציאה את הגלגל?
באמת מעניין, איך מסתדרים בכל הארצות עם עניין החופשים? איזה סידורים יש שם לילדים?

• הוסף לסימניות
אני לא רואה זלזול במורות.
אני לא הייתי רוצה להיות מורה, ומעריכה מאוד את אלה שכן.
הזלזול הוא בתלונות שלא נגמרות.
בוא נאמר בעדינות שתנאי השכר של המורות הם לא מהגרועים במשק.
אני לא אתלונן על שלי,
ואת אל תתלונני על שלך.

• הוסף לסימניות
באמת מעניין, איך מסתדרים בכל הארצות עם עניין החופשים? איזה סידורים יש שם לילדים?

ככלל, בישראל אין הסדרה מטעם המדינה של סבסוד לקייטנות המתקיימות בחופשות הקיץ או בחופשות סבסוד של קייטנות קיים בחלק מהרשויות המקומיות, אולם הוא פרי יוזמה מקומית, ועל כן 24 אחרות. שיעורו והקריטריונים לקבלתו אינם זהים בכל הארץ ותלויים במידת המודעות של כל רשות מקומית לסוגיה זו וביכולת הכלכלית שלה לתת את הסבסוד. סיוע בתשלום לקייטנות ניתן גם במקומות עבודה שונים, ובפרט מקומות עבודה במגזר הציבורי. המדינה )באמצעות משרד התמ"ת( מסבסדת את השהות של ילדים בצהרונים שקיבלו הכרה על-ידי משרד התמ"ת לפי הקריטריונים שקובע המשרד, המשתנים מעת לעת. הצהרונים פועלים במתכונת של יום מלא בחלק מהחופשות של מערכת החינוך, ובכך מגשרים על חלק מהפערים בין חופשות ההורים לחופשות הילדים. עם זאת, הסבסוד של שהות הילדים בצהרונים ניתן רק עבור החודשים שבהם מערכת החינוך פועלת, ובחודשי החופש הגדול המדינה אינה משתתפת בעלות השהייה בצהרונים, גם אם הם ממשיכים לפעול ונותנים מענה להורים בזמן שילדיהם בחופשה. במדינות שבהן הסדרי הסיוע להורים במימון עלויות הטיפול בילדים מתבססים בעיקר על מערכת המס )כמו ארצות-הברית ואוסטרליה(, אפשר להשתמש במנגנון זה גם למתן סיוע בגין טיפול בילדים בגילאי בית-ספר בזמנים שבהם מערכת החינוך אינה פועלת. באוסטרליה, למשל, אפשר לנכות )בתנאים מסוימים( עד %51 חלק 25 מההוצאה על טיפול בילדים במסגרות מאושרות, עד לתקרה של 511,7 דולר אוסטרלי בשנה לילד. מההסדרים לטיפול בילדים בחופשה מאושרים על-ידי המדינה, ועל כן ניתן לנכות מההכנסה הוצאות בגינם. 22 OECD (2011), Doing Better for Families, OECD Publishing. 23 OECD Family Database, http://www.oecd.org/dataoecd/23/28/42063425.pdf retrieved: December 25th, 2011. למעט סיוע ייחודי שניתן במסגרת תוכנית להגברת התעסוקה של הורים יחידים. 24 25 http://www.centrelink.gov.au/internet/internet.nsf/filestores/fpr006_1201/$file/fpr006_1201en.pdf retrieved: January 2nd, 2012. עמוד 03 מתוך 05 הכנסת מרכז המחקר והמידע בבריטניה יש הסדרה מדינתית של מסגרות הפועלות בזמן חופשות. בשנת 2115 קבעה הממשלה כי עד שנת 2101 ,כל בתי-הספר אמורים להציע "שירותים מורחבים" )services extended ,)בין 11:12 ל-11:02 ,למשך 12 שבועות בשנה, לרבות בחופשות של בתי-הספר. שירותים כאלה ניתנו עוד קודם לכן בבתי-ספר שונים, אולם כעת מדובר בהנחיה ארצית. כל בית-ספר יכול לספק את השירותים בעצמו או לאפשר את אספקתם על- ידי ספק חיצוני, לרבות בית-ספר אחר. יצוין כי השירותים הניתנים על-ידי בתי-הספר מיועדים הן לילדים והן לבני-משפחה אחרים, והכוונה היא בעצם לנצל את מקומו של בית-הספר בקהילה כדי לאפשר מתן שירותים כאלה לצרכנים שונים. בתי-הספר יכולים לכלול במסגרת זו שירותים שונים, ושירותי ה"ליבה", שהם מחויבים להציע הם אלה: פעילויות שונות כמו סיוע בלימודים, ספורט, אמנות, התנדבות וכו'; שירותי טיפול בילדים בשעות 99:94–99:54 ,84 שבועות בשנה, בבתי-ספר יסודיים; תמיכה בהורות, לרבות "קורסי משפחה"; גישה מהירה וקלה לשירותים ייחודיים כמו קלינאות תקשורת; שירותים קהילתיים כמו חינוך מבוגרים ומתקני ספורט. יצוין, כי נקודת המוצא לתוכנית זו היא קידום הילדים )והמשפחה( ולא עידוד תעסוקת ההורים. חלק מהשירותים ניתנים למשתמשים ללא תשלום, אולם שירותים אחרים, לרבות טיפול בילדים, הם בתשלום. עם זאת, ממשלת בריטניה מסבסדת את השירותים לילדים מאוכלוסיות מוחלשות לפי בדיקה שנעשתה על-ידי משרד החינוך 26 כדי להגביר את הגישה של קבוצות אלו לשירותים הללו. בבריטניה ביולי 2100 ,לאחר יישום התוכנית בשנתה הראשונה, רוב בתי-הספר אכן סיפקו את השירותים 27 הנדרשים, לרבות שירותי טיפול בילדים. בהקשר של בריטניה יצוין עוד כי מערכת המס מאפשרת לקבל זיכוי מס בגין הוצאות טיפול בילדים, לרבות טיפול בזמנים שבהם מערכת החינוך אינה פועלת. בצרפת המדינה מפקחת על מסגרות לטיפול בילדים מחוץ לשעות הפעילות של מערכת החינוך ומסבסדת את השהות של ילדים במסגרות כאמור: במדינה יש סוגים שונים של מסגרות, לרבות מחנות קיץ ומרכזי פנאי )מתנ"סים(, הפועלות בזמני חופשה מבתי-הספר ופעילותן מוסדרת בחקיקה והן מפוקחות על-ידי המדינה ,. ההשתתפות בפעילויות אלו מסובסדת על-ידי המדינה באמצעות שוברים )ואוצ'רים(, הניתנים 28 למשפחות לפי משתנים שונים ובפרט רמת ההכנסה, גודל המשפחה וסוג המסגרת שנבחרה. בדנמרק יש מערכת נרחבת של מסגרות משלימות )לא בהכרח לימי חופשות מבתי-ספר(, וחלק גדול מהן ממוקם בתוך בתי-ספר, ונמצא בפיקוח של מנהלי בתי-הספר. המימון של מסגרות אלו מגיע מתקציבי תרבות, בנורבגיה יש חקיקה 29 מתקציבי הרשויות המקומיות ומהשתתפות ההורים )המכסים %31%–11 מהעלות(. המחייבת הפעלת מסגרות משלימות לילדים מתחת לגיל 1 בשעות שבהן בתי-הספר אינם פועלים, אולם בשבדיה, לעומת זאת, מסגרות הטיפול לילדים בגיל 30 מסגרות אלו אינן פועלות בחופשות של מערכת החינוך. בית-ספר, המוסדרות בחוק החינוך ובאחריות משרד החינוך, פועלות הן בימי לימודים, בשעות שבהן לא מתקיימים לימודים, והן בימי חופשה )לפי הצורך(. כל ילד בגילאים הרלוונטיים )לרבות ילדים בבית-הספר 26 . ( שהוריו עובדים או לומדים זכאי להשתייך למסגרת זו. התשלום למסגרות נעשה לפי רמת ההכנסה במשפחתו של הילד. בשנת 2112 קרוב ל-%21 מהילדים בני 6–2 טופלו במסגרות משלימות. בקוויבק שבקנדה יש חקיקה המסדירה את הפעילות של מסגרות משלימות בבתי-הספר. לפי חוק החינוך, על-פי בקשה של הוועד המנהל של בית-הספר )גוף שחברים בו הורים ואנשי סגל, ביחס שווה( המועצה הממונה על החינוך באזור שבו נמצא בית-הספר )board school )מחויבת לספק שירותים משלימים לילדים בחינוך הטרום-יסודי והיסודי, באופן המוסכם על הוועד המנהל של בית-הספר. השירותים המשלימים יסופקו בשטח בית-הספר אלא אם כן אין בו המתקנים המתאימים, ואז הם יסופקו במקום חיצוני. ככלל, שירותי הטיפול יינתנו בימים שבהם בתי-הספר פועלים, לפני שעות הלימודים או אחריהן. עם זאת, בהסכמה בין הנהלת בית-הספר והוועד המנהל אפשר לספק שירותים אלו גם בימים שבהם בתי- ההפעלה של השירותים המשלימים היא ללא כוונת רווח, ויש לה 31 הספר אינם פועלים, ובפרט בחופשים. שני מקורות תקציביים: המדינה וההורים. כלומר, בתי-הספר רשאים לגבות מההורים תשלום עבור שירותי 32 הטיפול הנוספים, אולם עלותם מסובסדת על-ידי המדינה. נוסף על כך, הוצאות הטיפול בילדים, לרבות מרכזים לנופש ופנאי בחופשים, הן הוצאה מוכרת למס הכנסה, 33 ואפשר לנכות הוצאות אלו מההכנסות החייבות במס. הסבסוד מיועד לילדים 34 בניו-זילנד יש הסדרים לסבסוד עלות שהיית ילדים במסגרות מחוץ לבית-הספר. בני 5–03 ומשולם בגין עלויות הקשורות בטיפול בהם בשעות שבהן בתי-הספר אינם פועלים. הסבסוד ניתן בעבור 21 שעות טיפול בשבוע )לפני שעות הלימודים או אחריהן(, ובחופשות של בית-הספר – בעבור עד 51 שעות בשבוע. הסבסוד, המשולם ישירות למסגרת הטיפול של הילד, מיועד להורים עובדים או לומדים שילדיהם מטופלים במסגרות מורשות או מוכרות, והוא תלוי הכנסה ומיועד לבעלי הכנסה נמוכה או בינונית. 31 Regulation respecting childcare services provided at school, R.Q. c.

קבצים מצורפים

• m03010.pdf
    KB 500.4 · צפיות: 60
  • הוסף לסימניות
שוב, נפריד בין הדברים:

4. פתיחת דרישות חדשות להטבות שכר, כאשר ארגוני המורים חתמו בסוף השביתה הקודמת על שקט והתחייבות לאי השבתה עד 2019: זו התנהלות לא ראויה. חד משמעית.

5. אין שום סתירה בין 1 ל-4.
באמת תודה רבה שאין זלזול...
1. הבנות שמשוועות למשרה שיסכימו גם לעבוד בפריפריה(משוועים למורות!!!!!)
עם בנים
ובממ"ד
(לא נכנסת בכלל לענין הרוחני כאן אז אל תענו לי על זה)
2. איזה גננת במ"מ מקבלת 15?
תראי לי אותה
3. רותי היקרה את מערבבת דברים.
הסכם השכר הוא רק למורות בתיכון ורק לארגון(ורק אם את מורה צעירה ורק....מיליונים של הסתיגויות) אין קשר בין השביתה הפעם לזה.
4. השכר שלנו נמוך מאווווד לעומת מה שאנו נותנות.

• הוסף לסימניות
תשכחי מהאקסיומה הזו.
היום אין אפילו לא עשרות קופצות ק"ו שלא מאות. הדור התנער מאשלית ה"רק מורה ורק גננת"
תעברי בין מסיימות הסמינרים ותחפשי כמה בנות חולמות על הוראה. תגלי שלא רבות.
אהההה!

• הוסף לסימניות
נראה לי שכבר כתבו,
אולי אם נחזור על זה שוב יבינו-

לא אכפת לנו שתשבתו,
שיהיה לכן הכי בכיף עם המון ימי חופשה.

לא על חשבוננו!!!
גם אנחנו עובדות! והלוואי שהייתי יכולה להיות עם הילדים שלי בכל הזדמנות,
אבל יש את המציאות, ולא הגיוני שכל המשק משתבש בגלל החופשות האלו.

ומי ששאלה על חו"ל, לא יודעת לגבי ארה"ב אבל במדינות הOECD,
ישראל נמצאת הכי נמוך ביחס בין ימי חופשה במשק לימי חופשה במערכת החינוך.

• הוסף לסימניות
קודם כל
המצב הכלכלי בהרבה מן המקומות שם מאפשר להורים לילדים לא לעבוד...
זה ממש רווח שם, גם אצל היהודים וגם אצל הגויים
שנית
יש הרבה צמצומי עבודה בשבועיים האלו

המדינה שלנו, מה לעשות רחוקה מלהיות סוציאלית
ולא כל כך מעונינת בטובת אזרחיה
ואנחנו סובלים מזה, ולא רק פה.

בקשר לעובדי הוראה
א. נחרדתי לאחרונה לשמוע את משכורת הרעב של הגננות
זה הזוי מבחינתי! הם והמטפלות במעונות ומשפחתונים היו אמורות להיות גבוהות הרבה יותר
הם עובדות לא פחות קשה ממורות אם לא יותר.

ב. מפרגנת למורות את החופשים שלהם כמו שאמרתי, רק ביקשתי שיפסיקו להתלונן,
מכירה כמה כאלו ממש מקרוב, הם עובדות קשה, לא זילזלתי, אבל מה אני אעשה שעוד לא רואה אותם שחוקות נורא...

@שולה כמה בנות מהמסלול שאני למדתי המשיכו לעבוד בזה ולא נפלו?
אולי עשירית זה אומר 1-2 מתוך 15, למה? כי היה להן קשה לקבל שכר מינימום גם כשעובדות עד 12 בלילה, כי היה להן קשה לחכות חודשיים מלקוח לכסף, ההוצאות של הציוד היו רבות מדי בשבילן,
נראה לך שכל העבודות חוץ ממורות זה דבש? וכולן עטות על זה? למה אלו שעובדות בתכנות ויוצאות ב5 וחצי בבוקר מהבית זה החיים הקלים, אין ספק.

@דבורי ממש מצחיק אותי לקרוא מה שכתבת

מדובר בעבודה שאין בה חופשים. לא! הערכויות, השתלמויות, מפגשים, תכנונים שבועיים ושנתיים, עדכון לאחר כל שיעור במערכת הסמארט סקול, שיחות אישיות עם הורים ותלמידים, 4 תורנויות חצר בשבוע במהלך הפסקת האוכל שלך כדי שהתלמידים יהיו מוגנים במאת האחוזים, בדיקת מבחנים, מילוי מיפוי וכתיבת תכניות התערבות.
לא יודעת באיזה בית ספר את עובדת, אבל אני מכירה הרבה מורות שאין להם חובה לדווח אחרי כל שיעור בסמארט סקול וכו', הפסקת אוכל כבר כמה שנים שאני עובדת תוך כדי לאכולכי אם אחכה להפסקה אשאר רעבה עד עכשו... גם ככה יש ימים שאני מגיעה לזה רק ב12 בבוקר כי אז נרגע קצת הלחץ....
אפילו חל"ד נורמלי אין. אני במהלך חל"ד השלמתי לשני תלמידים דוחות לאבחון, הייתי צריכה להיות בקשר עם המ"מ ללוות ולהנחות אותה ובנוסף לכל, למרות שרב המחצית לא הייתי, אני צריכה לכתוב חלק מהתעודות.
למה נראה לך שבעבודות אחרות חוץ מקופאית יש חופשת לידה נורמלית? אלי לא התקשרו יומם ולילה בקשר לזה? אה, גם בחיים היומיום אם אני מסיימת לעבוד ב3 וחצי והמשרד נשאר פעיל עד 7 זה אומר שאני מקבלת טלפונים עד שהמשרד נסגר, ולפעמים כמובן השלמת עבודה בערב מהבית, סתם סגירה דחופה לעיתון לאחר שהלקוח התנדב לאשר בשעה 9 בערב..

רק לסבר את האוזן, כתיבת תעודות (שלא כמו ברב החינוך החרדי......) אצלנו בביהס אומר לכתוב 4 עמודים לכל תלמיד, הערכה מילולית לכל מקצוע, וכן 'ממני אליך' לכל תלמיד, המסכם את המאמץ וההשקעה במהלך השנה. מדובר בעבודה אינטנסיבית של כ- 3 שבועות. כן, התעודה מהווה סיכום מקיף וההורים מקבלים תמונת מצב מאד מאד מדוייקת.
זה ממש, אבל ממש חריג.

אבל בבית יעקב אגודת ישראל ועוד מקבלים פחות מחצי...
וגם הדרישות קצת פחות.
אבל זה כבר בעיה אחרת.
ומי ששובת זה דווקא אלו שכן מרויחות יפה.
ואל תערבבו, יש גננות משרד החינוך ויש "עובדות קבלן". לשניות ראוי לפתוח אשכול משל עצמו ואני הכי תומכת בהן שיקבלו מה שמגיע להן.
אני לא יודעת כמה היא מרוויחה, והיא עובדת הרבה מאוד עם כל מיני מטלות שמעבר לשעות. גם נוספו עוד שעות. לא כמו שכתבת.
אבל לא זה העניין. הדרישות פוגעות בילדים. כשנדרשים לרמה גבוהה ובעיקר למעקב צמוד בצורה מוגזמת על כל ילד וילד, עם דוחו''ת וסיכומים בלי סוף, לדעת כל רגע איפה הוא עומד, קשה לשחרר, קשה להיות נינוחים. לכאורה זה לטובת הילדים, שישימו לב לכל ילד מה בדיוק קורה איתו, איך הוא מתקדם, האם אין לו קשיים. וכך יתקדמו היטב.
אבל זה מה שהיא אמרה, שהדברים נקבעים על ידי מי שיושבים במשרדים ואין להם ניסיון בחינוך בשטח, ולא מתייעצים עם כאלה מהשטח. הלחץ על הגננות גדול מאוד וזה לא לטובת הילדים. והיא גם קודם היתה גננת מאוד מסורה וגלתה בעיות וטפלה בהם.
אז שיתלוננו על התנאים. על הדרישות, על זה שאין ממלאות מקום, על 101 דברים...
למה על השכר???
ואגב, גננת כבר 10 שנה לא עובדת כמו גננת שנה ראשונה, ויש לה משכורת פי 2. ועניין המעקבים? זה דרישות העבודה. ואני חושבת שגננת אמורה להיות מספיק חזקה כדי לשרוד את זה בלי לפגוע בילדים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה