אני רוצה להשיב בכלליות לכמה טענות שעלו פה
1)הכל זה משמים ולא קשור למעוכב
2)אין לכם זכות להטיף לי מוסר
3לא עברתם את זה
4)מותר לי להתעקש על מה שחשוב לי
5)על הדבר הכי חשוב בחיים לא מתפשרים
6)פנינה הציקה לחנה לשם שמים וניזוקה אז אל תציקו.
תשובות:
1)שידוך זה מצווה ראשונה בתורה לגבר, ושמירה מיוחדת לאשה וממילא כתוב הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים.
וזה קשור ליראת שמים. ומוטל על כל אחד ההשתדלות כי כך רצונו יתברך.ובוודאי לא לזרוק סתם שידוכים.
2)לא רק לי אין זכות להוכיח, רבי עקיבא אמר תמהני בדור הזה אם יש מי שיודע להוכיח, קל וחומר בדור שלנו.
אני לא מטיף ולא קובע מסמרות וגם אינני יכול לכפות, אני נותן כיוון חשיבה שיסודו בדברי חז"ל השומע ישמע והחדל יחדל. מי שזה כל כך מציק לו זה אומר שנגענו בליבו ואולי בסוף ישתכנע. מי שברור בעצמו לא אמור להתפעל.
3)כן עברנו את זה.
4)בהחלט מותר לך להתעקש, גם אלו שרוצים לעזור לך מתעקשים. בסוף אתה תחליט ואתה תשא בתוצאות.
5)למה חז"ל אמרו "בתך בגרה שחרר עבדך תן לה" ? למה חז"ל אמרו "נחות דרגא וסוב איתתא" ? הרי זה להתפשר על הדבר הכי חשוב בחיים? לרדת ממדרגתך החשובה ולהתחתן. זה לא אני זה גמרא.
6)פנינה שאלה את חנה אפוא ילדיה. למרות שלא היה לה. לא שאלו פה אף אחד איה חתנך והיכן כלתך וממילא זה לא דומה. זה יותר דומה למשהו שנפל ונגיד לו אפוא יש מיון קרוב שיגבסו אותו.
ושאלה לקינוח. מי שיקח אותכם לא יתפשר על כלום? אתם מושלמים?
בהכל אתה צודק
אבל הבעיה היחידה היא ההנחה שאפשר ויותר מזה, צריך וחובה לשכנע. ועל זה בדיוק היתה קצת תרעומת שבסופו של דבר אם אנשים לא רוצים את העזרה/השכנוע/העצות, אי אפשר להחליט בשבילם שהם צריכים וחשוב להם החינוך הזה.
1. אתה אומר אסור לזרוק סתם שידוכים - ברור!!! אבל כל אחד עם גבולות הגזרה שלו
2. אתה אומר שאתה לא מטיף אלא רק נותן כיוון חשיבה, זה נכון. אבל השאלה של פותח האשכול היתה איך
לשכנע מישהו שהיה נשמע שהוא לא מעונין בשכנוע, ועל זה הגיבו את התגובות למעלה
3. לא שלא מאמינה, רק כנראה מה שעברת אם כך אתה מדבר זה לא בדיוק החוויה שהרבה רווקים עוברים, מי שנמצא בפנים וקפץ, זה לרוב כאלו שחווים בלי סוף נשמות טובות שבטוחות כמוך שאם הם לא יפתחו את עיני המועמד, נעבך בגללם הוא ישאר רווק מאובק.
4. ברור לכל אחד שהוא ישא בתוצאות, אבל רשמת לפני שרק מניח כיוון, ופה רושם אלו שרוצים לעזור לך מתעקשים, שוב אותו ענין של הזכות של אחרים לחפור ולהתעקש כי לדעתם הם יותר הכי טוב יותר מהאדם עצמו מה נכון לו
5. אין ויכוח, אם מישהו חושב שלא לוותר על מקום מגורים זה אומר שאדם לא מוכן לעשות שום שינוי והקרבה - שיזכור שהוא לא יודע פרטים נוספים, אולי הבחור כבר ויתר על עשרים דברים שהיו חשובים לי מאד, ופה יש לו קושי עצום שמי אמר שזה מתפקידו להתעלם ממנו?
6. דומה מאד. אמרו פה תתעקשו ותשארו זקנים מלבינים, זה בדיוק להגיד איפה כלתך. והדוגמא עם הגבס, אותו דבר חוזר עצמו, זה להחליט על בן אדם שהוא נפל כי ככה אתה רואה את זה, ויש המון דברים מסביב שאתה לא יכול לראות מהמקום שלך, ככה שכמה שאתה בטוח שהבנא נפל, אולי הוא שניה התכופף והכל טוב איתו, והוא ממש לא מעונין שתקח אותו בכח למיון.
ובקשר לשאלתך, אשמח לשמוע איך הגעת למסקנה שכולם בטוחים שהם מושלמים? דיברו פה על משהו אחד או שניים שהם בהרגשה של מישהו מסוים בלתי עבירים בשבילו, שהוא לא קרע את המידות והרצונות האחרים שלו ובא בהרבה עוונה ורצון לבוא לקראת בהרבה דברים שקשים לו?
וסתם שאלה חוזרת, כי באמת מסקרן אותי, למה כ"כ בוער לאנשים לעזור לפעמים בכח, אתה מרגיש צורך להגיד ולהתעקש עם האנשים שהם טועים, למה אם מישהו אומר חזרה שלא מעונין בעזרה, צריך לחפש דרך לשכנע אותו, בעיקר במצב הזה?
אם אתה הורה או בן משפחה קרוב ונגוע, זה עוד מובן, אבל יש פה הרבה אנשים בפורום שזה נטו בעיה שלהם שהם לא מוכנים להקשיב לדברים, גם במחיר שהם ידפקו, ואתה חזור וטוען שזה כי הם נגועים בדבר ולכן אכפת להם, ואני שואלת מה לך כואב ככ שאנשים מתנגדים?
בכל אופן, בהחלט מסכימה עם עצם הגישה ומה שאתה כותב, אני חושבת שיש בזה הרבה דברי חכמה והדברים נכונים מאד לכשעצמם, ניסיתי רק להבהיר את הנקודה שהציקה פה של האחריות שאנשים חשים בכח על אחרים, שזה מה שזה גרר תגובות למה שרשמת.

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //