דרוש מידע שימוש בימי מחלה - לא כשחולים

• הוסף לסימניות
אני רוצה עכשיו לפני פסח לנצל כמה ימי מחלה ברצף
(כי אם לא ברצף אני לא מרוויחה כלום מזה)
השאלה אם מותר לעשות כזה דבר?

• הוסף לסימניות
לא אומרים להרויח מימי מחלה
זה נועד לכסות אותך אם את חולה ולא מסוגלת ללכת לעבודה
המעסיק משלם את זה מכיסו ולא מקבל על זה החזר...

למה שיהיה מותר?

• הוסף לסימניות
אסור

• הוסף לסימניות
המעסיק משלם את זה מכיסו,
תשאלי אותו אם את יכולה לקחת ימי מחלה.

• הוסף לסימניות
מכירה משהיא שאמרה שתקח ימי מחלה בחופש והתוצאה היתה עצובה...
לא מומלץ....

• הוסף לסימניות
צריך לקחת בחשבון שימי מחלה משולם מהכיס של המעסיק בשונה מימי חופשה שמשולם מביטוח לאומי, לכאורה אין היתר בלי רשות מהמעסיק

• הוסף לסימניות
אני רוצה עכשיו לפני פסח לנצל כמה ימי מחלה ברצף
השאלה אם מותר לעשות כזה דבר?
לא תגנוב!!!

את שואלת: האם מותר לי לקחת ימי חופשה מהמעסיק למרות שהוא לא נתן לי אותם? למרות שהחוק לא אישר לי אותן?

כשעמדתי להעסיק עובדות חרדיות,
בחישוב שכר שלהן חישבתי שיממשו את כל הימי מחלה שלהן, כי משום מה השתרש בציבור שלנו שמותר  לגנוב מהמעסיק ימי חופש, לגנוב!
בתוכניות שלי ההן, תכננתי שמי שתנצל באמת ימי מחלה ולא תשקר סתם (תחזור מחופשת לידה יום-יומיים ואז "במקרה" תוציא מחלה לשבועיים, מוכר במחוזותינו), אתן לה בונוס בסוף שנה.

**אלא אם המעסיק שלך זו המדינה, ואז יש רבנים (ממש לא כולם! רק חלק מהם) שאומרים שמותר לגנוב מהמדינה, ואז זה סיפור אחר.

• הוסף לסימניות
לגמרי שאלה לרב, ויכול מאוד להיות שיתיר.
יכול להיות  מאוד שיאשר לה לגנוב??? 🤔🤔🤔

מודה שאם הייתי מגלה שעובדת שלי שיקרה באישור של רב,
הייתי תובעת אותו  אישית לדין תורה על גניבה

• הוסף לסימניות
לא תגנוב!!!

את שואלת: האם מותר לי לקחת ימי חופשה מהמעסיק למרות שהוא לא נתן לי אותם? למרות שהחוק לא אישר לי אותן?

בחישוב שכר שלהן חישבתי שיממשו את כל הימי מחלה שלהן, כי משום מה השתרש בציבור שלנו שמותר  לגנוב מהמעסיק ימי חופש, לגנוב!
בתוכניות שלי ההן, תכננתי שמי שתנצל באמת ימי מחלה ולא תשקר סתם (תחזור מחופשת לידה יום-יומיים ואז "במקרה" תוציא מחלה לשבועיים, מוכר במחוזותינו), אתן לה בונוס בסוף שנה.

**אלא אם המעסיק שלך זו המדינה, ואז יש רבנים (ממש לא כולם! רק חלק מהם) שאומרים שמותר לגנוב מהמדינה, ואז זה סיפור אחר.
למה לקטרג ולהוציא שם רע על ציבור שלם!!!

• הוסף לסימניות
לא תגנוב!!!

התלבטתי בין לייק כועס על ההכללה, לבין לייק על הבונוס...

אבל אשתי סיימה לאחרונה במקום עבודה עם מעל 60 ימי מחלה לא ממומשים, כן ירבו....
וכך נראה שגם חברותיה עשו, אז נא לא להכליל

וכמו שרואים כאן, רוב התגובות הם שאסור לנצל ימי מחלה לא לשם מחלה, והעונות הם מתוך מחנינו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה