אם יש מעסיק כזה זה דיון נפרד עליו.ואם המעסיק מאשר לקחת רק חודש ברצף ימי מחלה?
כלומר, הוא מראש אומר, במילים אחרות, שיקחו את זה לאו דווקא כשחולים, כי לרוב מחלה רגילה לא לוקחת חודש, וכבר היו לי מקרים רבים שלא הרגשתי טוב ושילמתי מכספי למחליפות שלי.
יש מקומות שישנה אפשרות לפדות בסוף השנה ימי מחלה.אני רוצה עכשיו לפני פסח לנצל כמה ימי מחלה ברצף
(כי אם לא ברצף אני לא מרוויחה כלום מזה)
השאלה אם מותר לעשות כזה דבר?
לא חוקירק חודש ברצף
לא כל מי שיודע הלכות ממונות חייב לדון.רב אסור לו לענות על שאלות כאלו!!
וודאי התכוונת לדיין.
אוקי הסברת ממש את המקרה שלייש מקומות שישנה אפשרות לפדות בסוף השנה ימי מחלה.
מה המקרה אצלכם?
זה משנה את הדין מאוד.
ולכל התוקפים אני מציע להרגע מכיוון שהיה והיה יום מחלה שהיה מגיע לה ביושר והיא התאמצה ולא לקחה
שמא מן הדין מגיע לה יום אחר תמורתו
זו לא הכללה על ציבור שלםלמה לקטרג ולהוציא שם רע על ציבור שלם!!!
הכללה שנענית בהכללה, חבל.זו לא הכללה על ציבור שלם
אלא על מועסקות חרדיות ע"י מעסיק חרדי
הם מתקזזים ע"י ימי מחלה,כי המעסיק מנצל ביום יום
לא נכנס לענין ההלכה אלא על המצב שהוא קיים
מה זה המקומות האלה?ברור שלא כולם אבל זה ההלך הרוח במקומות האלה
זאת השאלה
יש ימים שאני חולה במהלך השנה משתדלת לא להאריך את החופשה כשאני כבר יכולה לבוא
(ואחרים בוודאות היו מאריכים)
לכן לא יוצא לי להרוויח מזה)
מעולה.מה הקשר הכללה
בשום דבר בעולם א"א להכליל נקודה.
עוד הכללהבשום דבר בעולם א"א להכליל נקודה.
נכון. גם לתת הרגשה שהרוב ככה ויש יוצאים מן הכלל, כי אי אפשר להכליל - זה סוג של הכללה.מה הקשר הכללה
בשום דבר בעולם א"א להכליל נקודה.
מה יותר פשוט משלאול את המעסיק בעצמו?אני רוצה עכשיו לפני פסח לנצל כמה ימי מחלה ברצף
(כי אם לא ברצף אני לא מרוויחה כלום מזה)
השאלה אם מותר לעשות כזה דבר?
המטרה של חוק ימי המחלה היא שאדם שחולה לדוגמה שבוע, זה לא יפיל אותו כלכלית, והוא לא יאבד רבע ממשכורתו החודשית.אוקי הסברת ממש את המקרה שלי
בחודשיים האחרונים (ובדקתי היום!) היה לי 3 ימים פזורים (לא ברצף) שהייתי חולה באמת -
אבל-
בגלל שלא מקבלת מהיום הראשון לא שווה לי להשתמש כל פעם שזה יום אחד.
אז חישבנתי שכביכול שמרתי את הימים האלו שלא ניצלתי בכוונה בשביל להשתמש עכשיו.
וכשאני חולה אני ממש משתדלת להגיע אם אני כבר מרגישה יחסית בסדר - לא כמו שהרבה לא עושים
כן, אבל אם הימים היו פזורים לא מגיע לך עליהם תשלום (כמו שאת כתבת שלא שווה לך לנצל) - לא סתם החוק הוא כזה שעל יום בודד לא מקבלים. ולכן אני לא רואה למה את יכולה לנצל אותם עכשיו ברצף וכן לקבל תשלום-אם כשהיית חולה לא היה מגיע לך עליהם תשלום אז למה עכשיו כשאת בריאה כן מגיע לך?אוקי הסברת ממש את המקרה שלי
בחודשיים האחרונים (ובדקתי היום!) היה לי 3 ימים פזורים (לא ברצף) שהייתי חולה באמת -
אבל-
בגלל שלא מקבלת מהיום הראשון לא שווה לי להשתמש כל פעם שזה יום אחד.
אז חישבנתי שכביכול שמרתי את הימים האלו שלא ניצלתי בכוונה בשביל להשתמש עכשיו.
וכשאני חולה אני ממש משתדלת להגיע אם אני כבר מרגישה יחסית בסדר - לא כמו שהרבה לא עושים
לא פוסקת הלכה.ולכל התוקפים אני מציע להרגע מכיוון שהיה והיה יום מחלה שהיה מגיע לה ביושר והיא התאמצה ולא לקחה
שמא מן הדין מגיע לה יום אחר תמורתו
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים