אם את חוזרת לעבודה חצי חולה - אני לא חושבת שכדאי לך לעשות את זה.וכשאני חולה אני ממש משתדלת להגיע אם אני כבר מרגישה יחסית בסדר - לא כמו שהרבה לא עושים
המקסימום לצבירה הוא 90התלבטתי בין לייק כועס על ההכללה, לבין לייק על הבונוס...
אבל אשתי סיימה לאחרונה במקום עבודה עם מעל 60 ימי מחלה לא ממומשים, כן ירבו....
וכך נראה שגם חברותיה עשו, אז נא לא להכליל
וכמו שרואים כאן, רוב התגובות הם שאסור לנצל ימי מחלה לא לשם מחלה, והעונות הם מתוך מחנינו.
אספר מקרה שקרה לימכירה משהיא שאמרה שתקח ימי מחלה בחופש והתוצאה היתה עצובה...
לא מומלץ....
אני רוצה עכשיו לפני פסח לנצל כמה ימי מחלה ברצף
(כי אם לא ברצף אני לא מרוויחה כלום מזה)
השאלה אם מותר לעשות כזה דבר?
מה מגדיר מחלה?
תשאל את הרופא אם זה בריא לנוח כשצריך הוא יענה לך שכן
ימי מחלה נועדו גם למנוחה, בעיני זה ברור. זה מונע מחלות עתידיות וקיימות וזה שווה למעסיק כי ככה העובד עוב יותר טוב (אולי לעשות עבודות מהצד זה שאלה,)
מה צריך ׳נפל למשכב‘? ‘סכנת אבר‘? מחוש קל? חושאב”ס?
לפני שאתם צועקים גנב גזלן תגדירו לעצמכם מה כן צריך.
ב"ה שהיית בריאה ויכלת לעבוד....המקסימום לצבירה הוא 90
ותמיד, תמיד, התפטרתי עם צבירה של 90... (כשהייתי שכירה).
אני רוצה לראות אותן תגובות כשמשהיא תכתוב:
אני רוצה להאריך חופשת לידה בימי מחלה.. שזה מאוד מקובל בימינו, תשאל חברות של אשתך,
חוזרים ליומיים שלושה - ומייד מוציאים שבועיים ימי מחלה.
*לא מדברת על הורים לתינוק פג/ חולה, שהחוק לא מכסה מספיק ימי מחלה על ילדים, ואז הגיוני (גם בעיני) לקזז ימי מחלה של עובדת בגלל מחלת ילד [אבל אני לא דיין].
הפסדתי המון, המון, המון, ועוד כמה פעמים המון, ימי עבודה חלקיים ושלמים,ב"ה שהיית בריאה ויכלת לעבוד....
שמחה שבריא לך לנוח, אבל למה על חשבון המעסיק?מה מגדיר מחלה?
תשאל את הרופא אם זה בריא לנוח כשצריך הוא יענה לך שכן
ימי מחלה נועדו גם למנוחה, בעיני זה ברור. זה מונע מחלות עתידיות וקיימות וזה שווה למעסיק כי ככה העובד עוב יותר טוב (אולי לעשות עבודות מהצד זה שאלה,)
מה צריך ׳נפל למשכב‘? ‘סכנת אבר‘? מחוש קל? חושאב”ס?
לפני שאתם צועקים גנב גזלן תגדירו לעצמכם מה כן צריך.
אני עובדת גם תוך כדי אשפוזים, ביד אחת אינפוזיה וביד בשנייה העכבר של המחשב...הפסדתי המון, המון, המון, ועוד כמה פעמים המון, ימי עבודה חלקיים ושלמים,
על טיפולי פוריות, שאז לא הוכרו כימי מחלה... (היום כן).
ואני אכן ברוך ה’ בריאה בדר"כ,
ובגלל שלא היו הרבה שנים ילדים - אז לא היה מחלת ילדים,
והיום כשיש - זה על חשבוני, כי אני לא שכירה.
הבעיה בכל ההמצאות האלו שהמעסיק משלם ולא המדינה.אני עובדת גם תוך כדי אשפוזים, ביד אחת אינפוזיה וביד בשנייה העכבר של המחשב...
זה נקרא ימים שאני "עובדת מרחוק" כי אני לא רוצה שידעו....
שזה רק יום אחד אין תשלום על ימי מחלה..... וחבל לי להפסיד יום עבודה האמת שגם זה יעשה עומס בימים אחכ אם א י לא יעבוד...
אולי יום אחד ימציאו חוק לחולים כרוניים שמקבלים טיפול קבוע בבית חולים...
לא הבנתי,הבעיה בכל ההמצאות האלו שהמעסיק משלם ולא המדינה.
המציאות מוכיחה שהאובר סוציאליזם הזה לוקח אותנו לחוסר התרוממות של העסקים הקטנים. מעגל אינסופי שיוצר עובדים שכירים שלא מתרוממים מעל המשכורת שלהם.
כמו שכתבתי בהודעה למעלהאחרי זה בוכים שהמעסיק "עושק", כי כבר לא נשאר מרווח כלכלי רווחי עם עובדים נצלנים כאלה (למזלי נתקלתי בהם בעודי שכירה, לא היום)
לפי ההלכה אסור לעובדת לפתוח מייל לשניה. הדבר היחידי שאולי יתיר את זה זה מנהג המדינה.כמו שכתבתי בהודעה למעלה
מעסיק שמנצל את העובד ואוסר עליו לפתוח מייל לשניה , ואין הפסקה כמובן
ואומרים להם שמי שפותח מיייל חייב להוריד מהשעות וזה גזל וכו'
מקבל בחזרה ניצול של ימי מחלה, א"א למצוץ את הדם של העובדים ולצפות מהם להיות הוגנים
לא מכיר אותך בתור מעסיק, וב"ה אשתי לא הועסקה אצל מעסיקים נצלנים, ולכן יש לה עשרות ימי מחלה פנויים
יש 2 צדדים למטבע, ולכן המצב הוא רע ,וכתבת למעלה שינצלו לך את כל הימי מחלה.
אפשר לטעון שיחפשו עבודה אחרת, במצב הקיים זה הברירת מחדל שלהם,ויש כאלה שטוענים ששאלו רב והתיר להם.
כתבת ש"ימציאו חוק לחולים כרוניים".לא הבנתי,
איזה המצאות?
din.org.il
din.org.il
din.org.il
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים