זה באמת קורהאיך בדיוק?
מי שגר בחריש/קריית גת אורך לו להגיע הביתה מהשבע ברכות/חתונה בבני ברק עם רכבו 40/45 דקות דקות
וגיסו שגר ברמה ד' בלי רכב (משכנתא 8,000...) ומתנייד עם אוטובוסים והוא מגיע לביתו אחרי שעה וחצי?
זו התורה שלך.בפועל אין בפריפריה איכות חיים גבוהה יותר מבמרכז, בוודאי לא בדירות ישנות. אולי אפשר לקבל דירה קצת יותר גדולה, אבל גם במרכז יש המון מקומות יפים לדוגמא בבני ברק יש שכונות חדשות בפרדס כץ, בירושלים יש הרבה, בבית שמש, ביתר, מודיעין עילית יש אזורים חדשים ויפים. ואיכות חיים זה גם עוד המון דברים חוץ משטח הדירה. הפריפריות שיצליחו זה המקומות בפריפריה שנותנים את החיים שאנשים רגילים אליהם, כמו רכסים, אחיסמך, עכו, וכדומה
צודקמעצבן שעושים את זה שמי שגר במרכז הוא סתום וטיפש, כי הרי או שיש לו יח"ד סרוחה, או שיש לו משכנתא ענקית. גם אני השתכנעתי ככה כשהייתי בחור וקראתי את הכתבות של הפריפריה, עד שעברתי לפריפריה בעצמי וגיליתי שזה קצת יותר מורכב. לגבי איכות חיים זה סתם סיסמת שיווק של אנשי הפריפריה. בפועל אין בפריפריה איכות חיים גבוהה יותר מבמרכז, בוודאי לא בדירות ישנות. אולי אפשר לקבל דירה קצת יותר גדולה, אבל גם במרכז יש המון מקומות יפים לדוגמא בבני ברק יש שכונות חדשות בפרדס כץ, בירושלים יש הרבה, בבית שמש, ביתר, מודיעין עילית יש אזורים חדשים ויפים. ואיכות חיים זה גם עוד המון דברים חוץ משטח הדירה. הפריפריות שיצליחו זה המקומות בפריפריה שנותנים את החיים שאנשים רגילים אליהם, כמו רכסים, אחיסמך, עכו, וכדומה.
מונית יכולה להגיע ל700 ש"ח לכל צד, ואם יש יותר מ3 ילדים אז 2 מוניות...
תודה. אני גר בעיר 25 שנה (למעט שנה וחצי לאחר החתונה). אף פעם זה לא היה פריפריה (אא"כ לדעתך לפני 15 שנה רמות בירושלים הייתה פריפריה)חחח גדול
בן כמה אתה??
בית שמש לפני 15 שנה
גם היום הפערים באחוזים די קטנים. אפשר לקנות דירות 3 חדרים חדשות בבית שמש או בני ברק ב1.7 מיליון. אפשר לחשוב כמה פחות עולות דירות חדשות בפריפריה.ושבתקופתך הפערים במחירים באחוזים בין הפריפריה (הבאמת לא מושכת לטעמי) שאתה גרת לבין המרכז היו פחותים בהמון ממה שהם היום.
ממש לא עושה דמורליזציה. אני ממליץ איך לשנות את דעת הקהל, וממחיש מקומות שעשו את זה (עכו, רכסים, נתיבות ועוד). עוד 10 שנים משפחה ממוצעת, כנראה הילדים הזו"צים שלהם יגורו, בקריית גת מערב, רמב"ש ה'2, עכו, רכסים, אולי עפולה עילית, אולי כסיף וכדומה.בקשת אנשי הפריפריה היא שתפסיק עם הדמורליזציה לפריפריה.
מוכרים דירות חדשות (בניינים חדשים) בפרדס כץ ב1.7 מיליון (השבוע ראיתי פרסום ביתד).ואתה מוכר להם תותים על דירות בפרדס כץ?? מה הם הבנים של דן גרטלר?
מבחן התוצאה קובע שמה שאתה מציע אולי ישים, אבל לא יעזור לכל הזוגות שעכשיו עם 2 ילדים פלוס ובדרך לקטסטרופה אם ישארו במרכז.ממש לא עושה דמורליזציה. אני ממליץ איך לשנות את דעת הקהל, וממחיש מקומות שעשו את זה (עכו, רכסים, נתיבות ועוד). עוד 10 שנים משפחה ממוצעת, כנראה הילדים הזו"צים שלהם יגורו, בקריית גת מערב, רמב"ש ה'2, עכו, רכסים, אולי עפולה עילית, אולי כסיף וכדומה
מצטער אבל אני לא רואה את זה ככה.למה אתה לא מספר שאתה ברחמי הבורא שייך ליחידי סגולה, שכבת שמנת דקיקה
בא נפגש עוד 10 שנים ונראה איך יתפתחו הערים המעורבות שאתה תומך בהם, ואיך יתפתחו הערים/השכונות החרדיות שאני תומך בהם... לפי נתוני העבר הערים שהתפתחו הם מהסוג השני.מבחן התוצאה קובע שמה שאתה מציע אולי ישים, אבל לא יעזור לכל הזוגות שעכשיו עם 2 ילדים פלוס ובדרך לקטסטרופה אם ישארו במרכז.
דירת 3 חדרים בבני ברק או 6 בחריש, זה שיקול שקיים רק למי שמתכנן לחיות 10 שנים קדימה ותו לא.
אחרי שבן אדם מתבסס כבר כמעט בלתי אפשרי לעבור.
מה שכן הויכוחים איתך מיותרים, אתה מסרב להכיר בכך שיש אנשים שלא דחוף להם לגור בעיר חרדית.
לזה קוראים מרכז
גם במרכז החלוני פתח תקווה , רמת גן, תל אביב-יפו, בת ים,
ובמהשך גם בחולון, ראשון לציון, הרצליה.
והקו הסגול: גבעתיים, קריית אונו, אור יהודה, יהוד, גבעת שמואל
מחוברים עם קווי תחבורה מאחת לשנייה
כי זה מרכז שהכל קרוב והכל נגיש
בין טבריה לצפת ועפולה עדיין לא ראיתי רכבת קלה או קשה שעוברת
[נ.ב. אני כבר יודע שמתוכנן רכבת מת"א לטבריה ב2035, ואין צורך לעלות את זה שוב כאן....]
אגב אולי מישהו יודע האם יש אוטובוס מהשכונה החרדית בטבריה לעפולה
ספויילר... אין אוטובוס מהשכונה החרדית בטבריה לעפולה ...
כן מסכים ולא מסכים
כי האוטובוסים לפריפייה לא לוקים בשירות יתר אלא להיפך
המצב של האוטובוסים שמה הרבה יותר גרוע ויעידו עשרות האשכולות כאן!!! בפרוג בנוסח הזה
דדחחווףף!!!! עצומה למשרד התחבורה לאוטובוס פעם בשבוע מעפולה לבית שמש
[שעובר גם דרך חריש והר יונה ומסיים בגבעת זאב החדשה!]
נקודת המחלוקת בינינו נסובה על עצם האופציה לגור לכתחילה בעיר מעורבת, אז חבל על הזמן.מצטער אבל אני לא רואה את זה ככה.
גיסים ואחים שלי גרים במרכז (גם תל ציון ואחיסמך נחשבים).
לא זוכר מישהו מהוועד שלי שגר בפריפריה.
כשאני הלכתי לפריפריה זה היה מוזר בעיני חברי.
כולם גרים במרכז-טאבו משותף בב"ב, אחיסמך, מו"ע, בי"ש, שכונות י-ם.
הפריפריות שיצליחו זה מי שיהיה אחיסמך הבאה (עכו) או בית שמש הבאה (קריית גת מערב) או כסיף רכסים וכדומה.
בא נפגש עוד 10 שנים ונראה איך יתפתחו הערים המעורבות שאתה תומך בהם, ואיך יתפתחו הערים/השכונות החרדיות שאני תומך בהם... לפי נתוני העבר הערים שהתפתחו הם מהסוג השני.
לדעתך עדיף לגור ב6 חדרים בחריש מאשר לגור ב3 חדרים חדשה בפרדס כץ (באותו מחיר)? מצוין.
יש כאלו שמעדיפים לגור ב3 חדרים חדשה בפרדס כץ. סוגרים מרפסת שירות/מרפסת סוכה עם גג נפתח, סוגרים את הסלון, נכון זה קצת קומפקטי, אבל לדעתם אין עם זה שום בעיה, ו6 חדרים זה מיותר להם לגמרי. לא רואה למה צריך להטיף להם כמה הם מסכנים וסובלים.
זה הרוב למעשה, ומיעוט הקטן יש באפשרותם, אך כל הנרשמים להגרלות למשל אין הפרוטה מצויה אצלם (90 אחוז משכנתא!)יש המון זוגות שלא יכולים לקנות דירה גם ב1.7 כמו שאתה מתאר, שזו נקודת קיצון. זה המחיר הכי קיצוני שאפשר למצוא במרכז. ולנכסים בהתאם.
לא בדיוק קשור לאשכולאז מה תגידי על בית שמש? איזה הייטק יש שם ודירות מתחילות בכמעט 2 מיליון?
לא נראה לי שמי שגר ליד חיפה יש לו אפשריות עסוקה בהרבה יותר גרועות
צריך להבדיל בין המרכז במהות שבית שמש לא עונה להגדרה הזאת לבין מרכז מבחינה חרדית
אני גרה בשיא המרכזסליחה רשרמתי אחוזים, אבל יש פער גדול מאוד בין כמות האנשים עם העומק בין המרכז לפרפריה.
מעניין אותי אם אתם גרים בפרפריה כל מי שהפריע לו מה שרשמתי
כי אני מכירה כמה ערי פרפריה ומכל אחד המון אנשים וחד משמעית יש שם פחות עומק!
אגב מי שנמצא בתוך זה לא ירגיש את השטחיות רק אחרי שיוצאים משם מבינים כמה זה נכון!
אני גרה בשיא המרכז
בלי שום כוונה לעבור לפריפריה.
ויוצא לי לא פעם לשמוע מהשכנה בגינה דברים רדודים, כדברייך.
ואפרט:
ונשים שרצות בחודש אלול לקנות את הסחורה החדשה שהגיעה לקידישיק.
ואחר כך מתווכחות בגינה איזה סטים הכי יפים.
ואיזה סיכה לקנות לכל סט.
ואיזה נעליים לשים.
אני לא מזלזלת ח"ו בתוך עמי אנוכי יושבת וכו' וכו'
הבנתי שבפריפריה הדיונים הללו פחות נפוצים.
פתחתי קבוצת מייל "עוברים לפריפריה" אפשר להצטרף אצלי או דרך השאלוןאז לפתוח קבוצת מייל בשביל זה?
חח אני גר במרכז ובדדרך לעבור לדרום .. חשבתי כמוך בסוף תקנה ב 20000אלף קרוואן בכביש 6לכבוד 'גאווה יהודית' היקר
תודה על הנקודות הרבות שהעלית, שממש העירו את עיני ביחס לפריפריה.
אני אברך צעיר, נשוי שנתיים, ויש לי הון עצמי של 200,000 ש"ח
כבר חצי שנה שאני מברר על כמה קהילות בצפון, וכמעט נפלתי בפח, אנשים חסרי מצפון מכרו לי חלום, על חברה איכותית, על פרנסה שפויה, אפי' אמרו לי שיש כוללים טובים בפריפריה.
אמרו לי שמתרגלים לנסיעות והיום הרבה יותר טוב מפעם.
ספרו לי גם שהיום יש בפריפריה את כל החנויות שיש במרכז ואף אחד לא נוסע למרכז לקניות.
אפי' כמה רבנים המליצו לי לעבור לפריפריה לדירה משלי, אמרו שזה חשוב.
אבל ממש משמים קראתי מה כתבת ואני מתרשם מאוד, אף פעם לא הבנתי אם המקומות האלו כל כך מוצלחים, למה צריך לשכנע אנשים לבוא?
אפשר לומר שהצלת אותי.
אני חייב לך את החיים שלי.
רק לסיום שאלה קטנה, יש לך איזה הצעה בשבילי, איזה פתרון מה לעשות עם ההון העצמי הנמוך?
אני ממש חושש שאתקע כמו כמה אנשים שגילו אחרי 10 שנים שהם נשארו קרחים מכאן ומכאן.
נ.ב. צר לי על גיסך, מקרה עצוב.
גם על זה דנים שם (בפרפריה)אני גרה בשיא המרכז
בלי שום כוונה לעבור לפריפריה.
ויוצא לי לא פעם לשמוע מהשכנה בגינה דברים רדודים, כדברייך.
ואפרט:
ונשים שרצות בחודש אלול לקנות את הסחורה החדשה שהגיעה לקידישיק.
ואחר כך מתווכחות בגינה איזה סטים הכי יפים.
ואיזה סיכה לקנות לכל סט.
ואיזה נעליים לשים.
אני לא מזלזלת ח"ו בתוך עמי אנוכי יושבת וכו' וכו'
הבנתי שבפריפריה הדיונים הללו פחות נפוצים.
דווקא לקהילות החסידיות הגדולות יותר קל בפריפריה כי הולכים שם גם אברכים על רמה גבוהה והם יכולים להגיע מעל אלף משפחות ואז לא חסר כלום כי תמיד הרי יש להם כללים עם כל הסוגים כי הרי גם שהם גרים בבני ברק ובירושלים כמעט כולם לומדים בכוללים שלהם ואכ יש להם הכל כמו במרכזלא המיקום או האוויר של הפריפריה הופך את האדם למצומצם וצר אופקים,
אלא בעיקר גודל הקהילה,
בדרך כלל זה בפרפריה המרוחקת שיש בה הרבה מעלות שכולם מכירים את כולם וחיים בהרמוניה נפלאה, אבל אין שם את המגוון שיש בעיר הגדולה,
יש לסייג שישנם קהילות סגורות (בעיקר בציבור החסידי) שגם בעיר הגדולה הם חיים במין בועה מצומצמת, ולכן גם אלו יהיו הבורים וצרי האופק.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים