פריפריה שינוי דעת קהל על הפריפריה

הלוואי שהפרפריות יתפתחו,
לאף אחד לא אכפת שכרמיאל תהיה בני ברק,
מחכים ליום הזה ואנחנו נעבור (אחרי שהיא תהיה בני ברק)
אתם מכירים מישהו שאוהב לגור בצפיפות?
רק עדיף לגור צפוף עם מוסדות טובים, ריכוז גבוה של אברכים מצוינים ותלמידי חכמים,
מאשר עוד חדר בבית, זה הכל
אולי כל הענין. משפחות מקושרות (לא בהכרח איכותיות!) ישארו במרכז כי למרות הצופף יש להם זכות ראשונים בתתים ובתיכונים לבנות ולכן שווה להם לשלם על בית 3 חדרים שכירות של 7000 שח העיקר להיות קרוב, אבל המשפחות שאין להם קשרים בכל מקום (לא בהכרח פחות טובות ואולי אפילו הרבה יותר) צריכים להקיז אנרגיה וכחות הרבה פעמים לשוא שמישהו יעיף מבט אליהם ועו לשלם על כל "הטוב" הזה 7000 שח ?

נחיה ונראה, שר השיכון והאוצר הכריזו רשמית שזהו, בשעה טובה קיבלו שכל מאוחר!
כדאי להתמצא בפרטים. הם הודיעו שזהו לכל הדירות שלא יצאו למכרזים עד תאריך מסוים. מאג התאריך כבר נדחה פעם אחת ובינתיים הצטרפו מכרזים רבים עם הגרלות בלב המרכז (באר יעקב, רחובות וכדו').
מלבד זאת, בית שמש בכל מקרה נשארה בתוך התוכנית וכנראה עוד יוגרלו שם אלפי דירות ואולי אפ' עשרות אלפי.

אני הרבה יותר מרוצה בפריפריה, אבל אני אשתף את החסרונות שאני חווה:
לחיות בין חילונים זה לא קל מבחינת הרגישות הנצרכת.
אין צהרונים בגלל שאין ביקוש.
המוסדות יותר רחוקים מהבית.
אין (כמעט) סיכוי להוציא היתרי בניה בבניין רב קומות. החילונים לא אוהבים את זה. אבל יש פה כמה משפחות שהוציאו היתרים בבניינים רבי קומות.
אין שטיבל פעיל שאפשר למצוא מנחה ב2 בצהריים או ערבית ב1 בלילה, יש המון מניינים קבועים אבל מה שבלוח זה מה שיש.
מתקני הטהרה פחות מטופחים. אבל לא יותר זולים.
אין אוטובוס כל רבע שעה לבני ברק\ירושלים, צריך לתכנן את הנסיעה יותר בקפדנות.
יש פחות שכנים (כלומר חרדים), אבל בד"כ הקשר עם השכנים טוב יותר.

מצטער אבל לא נתקלתי במישהו שאין לאשתו עבודה מסודרת במשהו מכובד, אני לא מבין למה זה תמיד הטענה הראשונה.
ממה שנתקלתי יש פה נשים שעובדות בתרגום, תכנות, הוראה, גננות, מזכירות, נציגות תמיכה טכנית לחברות וכד'

אני הרבה יותר מרוצה בפריפריה, אבל אני אשתף את החסרונות שאני חווה:
לחיות בין חילונים זה לא קל מבחינת הרגישות הנצרכת.
אין צהרונים בגלל שאין ביקוש.
המוסדות יותר רחוקים מהבית.
אין (כמעט) סיכוי להוציא היתרי בניה בבניין רב קומות. החילונים לא אוהבים את זה. אבל יש פה כמה משפחות שהוציאו היתרים בבניינים רבי קומות.
אין שטיבל פעיל שאפשר למצוא מנחה ב2 בצהריים או ערבית ב1 בלילה, יש המון מניינים קבועים אבל מה שבלוח זה מה שיש.
מתקני הטהרה פחות מטופחים. אבל לא יותר זולים.
אין אוטובוס כל רבע שעה לבני ברק\ירושלים, צריך לתכנן את הנסיעה יותר בקפדנות.
יש פחות שכנים (כלומר חרדים), אבל בד"כ הקשר עם השכנים טוב יותר.

מצטער אבל לא נתקלתי במישהו שאין לאשתו עבודה מסודרת במשהו מכובד, אני לא מבין למה זה תמיד הטענה הראשונה.
ממה שנתקלתי יש פה נשים שעובדות בתרגום, תכנות, הוראה, גננות, מזכירות, נציגות תמיכה טכנית לחברות וכד'
אפה גר?

מזכירות, נציגות תמיכה טכנית לחברות וכד'
= בד"כ שכר מינימום בקושי, להתפרנס א"א מזה

אין עבודה בגרפיקה (רק עצמאיות) קשה למצוא הנה"ח, ראיית חשבון
גם טיכנות זה אזורים מסוימים (בעקר קרובים לחיפה, וקצת באר שבע) או לעבוד מהבית
בהוראה הכי קל למצוא - במיוחד אם מוכנים לעבוד בממ"ד וכד'

אנחנו מאד רוצים לעבור לדירה שלנו בצפון ועקר הסיבה שזה לא קורה, כי אני לא מוצאת עבודה שמתחילה להשתוות למה שאני מרויחה במרכז

אנחנו מאד רוצים לעבור לדירה שלנו בצפון ועקר הסיבה שזה לא קורה, כי אני לא מוצאת עבודה שמתחילה להשתוות למה שאני מרויחה במרכז
אבל לא כל האנשים במרכז מרויחים טוב
גם במרכז יש הוראה גננות טלפניות וכו'
כל משפחה לגופה

זה גם היה המצב בקריית ספר כשגרתי שם, ברור שלעזוב עבודה מבוססת בשביל להתחיל לבנות מוניטין מחדש זה קשה ללא קשר בין מרכז לפריפריה.
לגבי משכורות ברור שלא שאלתי.

למי שלחוץ להם אז שווה להם לעבוד בשכר מינימום ולחסוך 3,000 על השכירות, מי שזה לא לחוץ לו אלא הוא חושב שירווח לו יותר בצפון, זה סיכון גבוה מידי.

מי שכבר יש לו דירה אז יכול להיות ששווה לסגור את המשכנתא, או לפחות להוריד אותה ב5K מידי חודש ולקבל שכר מינימום בפריפריה. שכר מינימום + מלגת אברך זה דווקא סכום מספק מאוד בשביל מגורים בפריפריה.
כמובן שכמו במרכז, מתחילים לבנות מוניטין וותק, והרווחים לאט לאט גדלים.

נערך לאחרונה ב:
כצופה מהצד על הנושא של הפריפריה.
אני לא בעד או נגד.
אבל יש לי חבר שעבר לפני כמה שנים לטבריה ושכנע אותנו לעבור וכו'
אממה לפני כמה חודשים הוא פתאום נחת בחזרה אם פנים נפולות .
לשאלתי מדוע . הוא השיב שכל מי שעובר לפרפריה חי בקונספציה להבדיל כמו השבעה לאוקטובר
יש מי שמתפכח לפני שקולט לאיזה בור הוא נפל ויש כאלו עד שהם לא מקבלים על הראש הם ימשיכו לחיות בקונספציה. והמבין יבין
(אני לא מדבר על מי שיש להם חסידות גדולה וכו' או קהילות מבוססות .....)

זה גם היה המצב בקריית ספר כשגרתי שם, ברור שלעזוב עבודה מבוססת בשביל להתחיל לבנות מוניטין מחדש זה קשה ללא קשר בין מרכז לפריפריה.
לגבי משכורות ברור שלא שאלתי.

למי שלחוץ להם אז שווה להם לעבוד בשכר מינימום ולחסוך 3,000 על השכירות, מי שזה לא לחוץ לו אלא הוא חושב שירווח לו יותר בצפון, זה סיכון גבוה מידי.

מי שכבר יש לו דירה אז יכול להיות ששווה לסגור את המשכנתא, או לפחות להוריד אותה ב5K מידי חודש ולקבל שכר מינימום בפריפריה. שכר מינימום + מלגת אברך זה דווקא סכום מספק מאוד בשביל מגורים בפריפריה.
כמובן שכמו במרכז, מתחילים לבנות מוניטין וותק, והרווחים לאט לאט גדלים.
מקרית ספר עוד ססביר ליסוע לירושלים / בני ברק / תל אביב
מכירה כמה וכמה

כצופה מהצד על הנושא של הפריפריה.
אני לא בעד או נגד.
אבל יש לי חבר שעבר לפני כמה שנים לטבריה ושכנע אותנו לעבור וכו'
אממה לפני כמה חודשים הוא פתאום נחת בחזרה אם פנים נפולות .
לשאלתי מדוע . הוא השיב שכל מי שעובר לפרפריה חי בקונספציה להבדיל כמו השבעה לאוקטובר
יש מי שמתפכח לפני שקולט לאיזה בור הוא נפל ויש כאלו עד שהם לא מקבלים על הראש הם ימשיכו לחיות בקונספציה. והמבין יבין
(אני לא מדבר על מי שיש להם חסידות גדולה וכו' או קהילות מבוססות .....)
מה הסגנון שלו?

.
אני לא גר בפריפריה ואני לא מכיר
שיתפתי מה שחבר שלי סיפר.
זו תואם לגמרי את הכמה חודשים הראשונים
עיין ערך, כמה חודשים ראשונים של הישיבה גדולה
ומותר שיהיה שלבי הסתגלות
המדד מתחיל בדיוק אח"כ..

לגופו של עניין
אנצל במה חשובה זו, בשביל לבאר קצת יותר
נכון מאד לבדוק שיש במקום את הקהל יעד שאתה מחפש
שאין דברים עקרוניים שיפרעו לך לפי שכנים טובים וכו'
אך יחד עם זה ניתן לצאת ולגלות שיש עולם שלם, כן עולם שלם
שנותן מענה אמיתי לבעיה שלא גומרים לדבר עליה,
ולכאו' לא נגמור לדבר עליה בשנים הקרובות
אא"כ אני אתה והוא נקום ונעשה מעשה - שאגב הוא פשוא וקל הרבה יותר ממה שנשמע !!
בהצלחה.
מצורף כתבה שהתפרסמה בנושא:

קבצים מצורפים

• פוריה - נוף כנרת.pdf
    3.9 MB · צפיות: 38

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה