המטבח של סימא
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
אהה אבל אומרים שאסור ללמוד באקדמיה..חשוב שיהיו עו״סים מהציבור שלנו
עם הבן שלי סיים לימודים אקדמיים אברך חסידי שאמר שהרב'ה שלו הורה ללמוד ולחזור לטפל בקהילה
כמה כאלה את מכירה?
אהה אבל אומרים שאסור ללמוד באקדמיה..חשוב שיהיו עו״סים מהציבור שלנו
אהה אבל אומרים שאסור ללמוד באקדמיה..
עם הבן שלי סיים לימודים אקדמיים אברך חסידי שאמר שהרב'ה שלו הורה ללמוד ולחזור לטפל בקהילה
כמה כאלה את מכירה?
אם הם מודיעים מראש, למה לא לדאוג לכך ששאר הילדים מלבד הילד הנחקר יהיו בחצר או בפעילות עם הסייעת בזמן הזה?עונה בתור גננת
לגן הגיעה כמה פעמים כבר חוקרת ילדים
היא מגיעה עם תעודה של חוקרת ילדים.
אף פעם לא הגיע חוקר- בן.
ואסור חוקית להעביר מידע לאף גורם שהחוקרת הגיעה...
אסביר בקצרה.לא מבינה מה הסיפור?
קשה להסכים עם משפט כזה.הציבור החרדי יש לו את הכלים להתמודד נכון עם בעיות מהסוג הזה.
ברמה העקרונית זה נכון,פעם ראשונה ניתקלת במושג כזה חוקר ילדים במוסדות.
מה שאני תוהה, משרד הרווחה כבר היה אמור להבין מזמן שבכדי לזכות לשת"פ מילדים חרדיים עליהם לשלוח מישהו בעל מראה חרדי. (ועדיף חרדי באמת...)
אה, ועוד משהו, גבר לבנים ואישה לבנות...
אותי יותר מדאיג שיש אבא כזה לאחד מהילדים לגן מאשר שתיכנס חוקרת עם מכנסיים,אסביר בקצרה.
1. כשאני שולח את הילד/ה שלי לגן אני סומך על הגננת או איש החינוך בתור מי שאחראי על החינוך במקום.
אם נכנס מישהו שיש לו סמכות יותר מהגננת, במידה והמראה, הדיבור, או כל דבר אחר שיש סביבו סותר את מה שהחינוך בגן אמור לייצר, משהו יכול להתערער אצל הילד. וזה מדובר על כל הילדים. וזה שונה מאינסטלטור, או מטפל רפואי וכדו', כיון שהם לא באים עם סמכות, אלא תחת סמכות.
2. גם הילד שאותו שוטר/ת אמורה לטפל בו, יש כאן בעיה גדולה. כי איך לומר? אין לי טיפת אמון במה שהם עושים ואיך שהם עושים אם זה לא מגיע בהדברות עם מערכת החינוך.
יש חוק, נכון. אני יודע.
אבל החוק אם רוצים שיהיה לו משמעות צריך להיות טיפה אלסטי במקומות מסוימים.
נראה לכם שנוהל כזה היה מתקבל במגזר הערבי למשל? (אם זה לא היה נעשה בשיתוף פעולה עם המערכת?)
לפני כשנה פנו אלי מהמשטרה (דרך שוטר קהילתי שהכיר אותי מעבודתי) שאלך ללמוד (במכללה לשוטרים) את המקצוע כדי לעסוק בדיוק בתחום הזה (חקירת ילדים ונוער חרדים)ברמה העקרונית זה נכון,
אבל בשביל זה צריך עו"סית חרדית שהיא שוטרת חרדית.
לשתי המקצועות האלו לא הייתי שולח את בנותי.
מי שבתפקיד הזה עוסקת הרבה ברפש.
ולומדת בלימודים לתפקיד הרבה תכנים שאינם נקיים בלשון המעטה.
תוכלי בבקשה לפרט קצת?מצד שני, יש חששות גדולים לאיסורי הלכה רבים במהלך העבודה.
השאלה התגלגלה לגדולי תורה והתשובה שקיבלתי היא לא. ודל.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים