התייעצות שיתוף פעולה עם חוקר ילדים בגני ילדים

• הוסף לסימניות
חשוב שיהיו עו״סים מהציבור שלנו
אהה אבל אומרים שאסור ללמוד באקדמיה..
עם הבן שלי סיים לימודים אקדמיים אברך חסידי שאמר שהרב'ה שלו הורה ללמוד ולחזור לטפל בקהילה
כמה כאלה את מכירה?

• הוסף לסימניות
אהה אבל אומרים שאסור ללמוד באקדמיה..
עם הבן שלי סיים לימודים אקדמיים אברך חסידי שאמר שהרב'ה שלו הורה ללמוד ולחזור לטפל בקהילה
כמה כאלה את מכירה?

איך אומרים?
הגיעו 2 בעלי דין לרב, השמש שאל מי צודק, אמר הרב: שמעון, אמר השמש אבל לוי טען כך, אז הרב אמר: נכון לוי צודק, שאל השמש איך יכול ליהות ששתיהם צודקים?, אמר לו: גם אתה צודק :D

בקיצור לא קשור לפה הדיון, יש כמה אשכולות אחרים כבר

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
חד גדיא חד גדיא
ממה שאני מבינה הפוגעים ל"ע
והע"וסים צריכים להיות מאותו מגזר...

• הוסף לסימניות
לא מבינה מה הסיפור? מה הדיון?
איזה פינוק יש לאנשים.
תודו לה' שהכל בסדר עם הילדים שלכם ולא צריכים להיחקר ולא כלום( שזה אגב האור בקצה המנהרה של הילדים האלה).
תקבלו בהבנה ותפסיקו לעשות פרצופים אם מישהו במראה חילוני מגיע להציל ילד כזה.
אם ח"ו ילד היה מאבד הכרה והייתה נכנסת אישהה במראה חילוני או ח"ו שוטרת במדים להציל את הילד מישהו היה פותח פה שרשור בפרוג?
זה ברור שלא. אז למה נראה לכם שבדיני נפשות כאלה צריך לעקם פרצוף וכדו'?
תסבירו בבקשה לילדה החמודה שלכם ששוטרת היא לא אישה רעה, היא אישה טובה( גם אם אתם לא מאמינים בזה) וחסל בלאגן.

• הוסף לסימניות
קראתי הכול כהרגלי.
מרתק.

יש כאן 3 נושאים.
החוק, האידאה, והדעה האישית.

1. החוק.
זה המצב הקיים. נקודה.
נחמד להתעדכן ולהבין את פרטי ההתנהלות בחקירת ילדים.
תכל'ס לא תוכלו לדעת, ודאי לא לקבוע את צורתה.

2. האידאה.
טיפים ורעיונות לשינוי זה מעולה.
בלי חקיקה בכנסת מדובר ב -
המלצה רעיונית לשת"פ עם הגורמים המוסמכים.

3. הדעה האישית.
בכל הודעה נרשם המון דברים.
מניסיון, מהיכרות ועוד.
אז אזרוק גם את דעתי.
>>>

"אם לא תאכל יבא שוטר".
זה מפחיד.

• הוסף לסימניות
עונה בתור גננת
לגן הגיעה כמה פעמים כבר חוקרת ילדים
היא מגיעה עם תעודה של חוקרת ילדים.
אף פעם לא הגיע חוקר- בן.
ואסור חוקית להעביר מידע לאף גורם שהחוקרת הגיעה...
אם הם מודיעים מראש, למה לא לדאוג לכך ששאר הילדים מלבד הילד הנחקר יהיו בחצר או בפעילות עם הסייעת בזמן הזה?

• הוסף לסימניות
לא מבינה מה הסיפור?
אסביר בקצרה.
1. כשאני שולח את הילד/ה שלי לגן אני סומך על הגננת או איש החינוך בתור מי שאחראי על החינוך במקום.
אם נכנס מישהו שיש לו סמכות יותר מהגננת, במידה והמראה, הדיבור, או כל דבר אחר שיש סביבו סותר את מה שהחינוך בגן אמור לייצר, משהו יכול להתערער אצל הילד. וזה מדובר על כל הילדים. וזה שונה מאינסטלטור, או מטפל רפואי וכדו', כיון שהם לא באים עם סמכות, אלא תחת סמכות.
2. גם הילד שאותו שוטר/ת אמורה לטפל בו, יש כאן בעיה גדולה. כי איך לומר? אין לי טיפת אמון במה שהם עושים ואיך שהם עושים אם זה לא מגיע בהדברות עם מערכת החינוך.

יש חוק, נכון. אני יודע.
אבל החוק אם רוצים שיהיה לו משמעות צריך להיות טיפה אלסטי במקומות מסוימים.
נראה לכם שנוהל כזה היה מתקבל במגזר הערבי למשל? (אם זה לא היה נעשה בשיתוף פעולה עם המערכת?)

• הוסף לסימניות
הציבור החרדי יש לו את הכלים להתמודד נכון עם בעיות מהסוג הזה.
קשה להסכים עם משפט כזה.
משלוש מקרים שאני מכיר מכלי ראשון בציבור החרדי (איני עסקן או רב ששומע בודאי יותר, וזה כמובן לא כולל את המקרים המפורסמים)
באחד הרבנים הורו לפנות למשטרה כי הם הכתובת שמסוגלת לטפל בנושא.
ובשני המק"ק ש"היו לו את הכלים" לא ידע מה לעשות אך גם לא העביר הלאה ורק דאג לטייח.
ובשלישי אני לא יודע לגמרי איך זה טופל, אך ה"מלמד" הרחק ממשרתו.
פעם ראשונה ניתקלת במושג כזה חוקר ילדים במוסדות.
מה שאני תוהה, משרד הרווחה כבר היה אמור להבין מזמן שבכדי לזכות לשת"פ מילדים חרדיים עליהם לשלוח מישהו בעל מראה חרדי. (ועדיף חרדי באמת...)
אה, ועוד משהו, גבר לבנים ואישה לבנות...
ברמה העקרונית זה נכון,
אבל בשביל זה צריך עו"סית חרדית שהיא שוטרת חרדית.
לשתי המקצועות האלו לא הייתי שולח את בנותי.
מי שבתפקיד הזה עוסקת הרבה ברפש.
ולומדת בלימודים לתפקיד הרבה תכנים שאינם נקיים בלשון המעטה.

• הוסף לסימניות
אסביר בקצרה.
1. כשאני שולח את הילד/ה שלי לגן אני סומך על הגננת או איש החינוך בתור מי שאחראי על החינוך במקום.
אם נכנס מישהו שיש לו סמכות יותר מהגננת, במידה והמראה, הדיבור, או כל דבר אחר שיש סביבו סותר את מה שהחינוך בגן אמור לייצר, משהו יכול להתערער אצל הילד. וזה מדובר על כל הילדים. וזה שונה מאינסטלטור, או מטפל רפואי וכדו', כיון שהם לא באים עם סמכות, אלא תחת סמכות.
2. גם הילד שאותו שוטר/ת אמורה לטפל בו, יש כאן בעיה גדולה. כי איך לומר? אין לי טיפת אמון במה שהם עושים ואיך שהם עושים אם זה לא מגיע בהדברות עם מערכת החינוך.

יש חוק, נכון. אני יודע.
אבל החוק אם רוצים שיהיה לו משמעות צריך להיות טיפה אלסטי במקומות מסוימים.
נראה לכם שנוהל כזה היה מתקבל במגזר הערבי למשל? (אם זה לא היה נעשה בשיתוף פעולה עם המערכת?)
אותי יותר מדאיג שיש אבא כזה לאחד מהילדים לגן מאשר שתיכנס חוקרת עם מכנסיים,

כל אחד ומה שמפריע לו...

• הוסף לסימניות
ברמה העקרונית זה נכון,
אבל בשביל זה צריך עו"סית חרדית שהיא שוטרת חרדית.
לשתי המקצועות האלו לא הייתי שולח את בנותי.
מי שבתפקיד הזה עוסקת הרבה ברפש.
ולומדת בלימודים לתפקיד הרבה תכנים שאינם נקיים בלשון המעטה.
לפני כשנה פנו אלי מהמשטרה (דרך שוטר קהילתי שהכיר אותי מעבודתי) שאלך ללמוד (במכללה לשוטרים) את המקצוע כדי לעסוק בדיוק בתחום הזה (חקירת ילדים ונוער חרדים)
קרץ לי מהרבה סיבות.
בעלי והשוטר המציע ישבו לשיחה ארוכה עם הרב שלנו, היו הרבה מאד שיקולים לשני הכיוונים כששיקול לא מבוטל היה הצורך של הציבור כולו בדמות חרדית בתפקיד. מצד שני, יש חששות גדולים לאיסורי הלכה רבים במהלך העבודה.
השאלה התגלגלה לגדולי תורה והתשובה שקיבלתי היא לא. ודל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה