שכירה? גרה במודיעין עילית? צריכים אותך!

• הוסף לסימניות
שאלה לי:
בואי נדבר רגע על תעסוקה...

האם יש קשיים מיוחדים האופייניים לעיר שלנו?
ממה הם נובעים?

אם היו מציעים לך אפשרות לשפר משהו, מה היית משפרת?

אשמח לחוות דעת כאן באשכול, וגם באישי.

תודה
:)

• הוסף לסימניות
א.כח עבודה זול בשפע. ושכר בהתאם... :( :(
ב. מחסור במעונות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י efrat1;2059025:
א.כח עבודה זול בשפע. ושכר בהתאם... :( :(
ב. מחסור במעונות.

יש מחסור במעונות?
באזור שלי יש מעון מדי חמישה בניינים :)

באיזה אזור חסר?

• הוסף לסימניות
באמצע השנה מי שיולדת אין לה מקום.
תנסי עכשיו לחפש מעון או משפחתון פנוי ...

• הוסף לסימניות
תודה.
תביאו עוד דעות, כמה שיותר יותר טוב :)

• הוסף לסימניות
המשרות היחידות שבאות בחשבון:
סייעת בטף לטף
טלפנית
מוכרת בחנות
מי שיודעת אנגלית אולי מצבה יותר טוב
באזור פה אין הרבה משרות
אז מה כן? אזור המרכז פירושו שעות בדרכים
אני מסופקת מה יכול להציל את המצב כל בתי התוכנה וויזה מתאימים לאנשים מסויימים ממש לא לכולם חלקם עבודה במשמרות בקיצור ממש ממש חנוק והמצב הכלכלי בהתאם

• הוסף לסימניות
כל אחת שניה שאני מכירה פה עובדת מחוץ לעיר, זה אומר הרבה, לא?
המשרות פה מאוד מוגבלות לתחומים מסוימים..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י EC;2059119:
כל אחת שניה שאני מכירה פה עובדת מחוץ לעיר, זה אומר הרבה, לא?
המשרות פה מאוד מוגבלות לתחומים מסוימים..

לאלו תחומים באמת?
תוכלי לפרט?

• הוסף לסימניות
הבעיה העיקרית

אין תחבורה לעיר הסמוכה-מודיעין, הזוי!!
וזה בעיה שקשורה לתעסוקה.
יש שם עבודות אך אין דרך נורמלית ונוחה להגיע

• הוסף לסימניות
התחבורה לצאת מהעיר במצב בלתי נסבל!
אין קו סדיר למודיעין, לרכבת, לנתב"ג, לתל-אביב, לרמלה-לוד ועוד.
יש כאן עבודה לגננות, מורות (פחות) ומטפלות, וגם בצהרונים.

בבתי תכנה יש מקומות רק למצויינות, בתנאים פחותים ביחס למגזר הכללי, אבל למתחילות טובות זה מעולה. ועובדה שמגיעות נשים מכל האזור וגם מרחוק לעבוד כאן בתחום.

ישנה נקודה אחרת שלי כואבת ואולי תתנפלו עלי אבל אשתף אתכן:
יש כאן סוג של פשרנות וחוסר מצויינות (חוץ מלומדי התורה והכוללים שמשגשגים כאן ב"ה)

אנשים פותחים עסקים ברמה רדודה, הבנות מסתפקות במקצועות בינוניים ובציונים גבוליים ואין עידוד למצויינות.
וזה חבל וזה משליך על כל התחומים
כי אנשים עם רמה גבוהה יצאו לקניות מחוץ לעיר כי כאן אין.
ועסקים ישכרו שירותי רואה חשבון ויעוץ ועוד, מחוץ לעיר כי כאן המשרדים קטנים ולא מעריכים מצויינות, והם לא משלמים טוב אז הטובות גם יעזבו את העיר לטובת משרות מכובדות יותר בחוץ.
ורמת הדרישה העצמית של התושבים מעצמם (ומהעיריה וכו') היא ירודה, כך גם הרבה מאנשי המקצוע עצמם מרשים לעצמם לתת שירות רדוד, ולא ידאגו לקדם את עצמם מקצועית ולא ישקיען במשרד מכובד, ונגישות נורמלית, ושעות עבודה סבירות וכדו'
וזה גלגל גדול שמתגלגל ומגלגל איתו הרבה תחומים עד להשלכות משמעותיות ועמוקות...
מעניין אותי מאוד לדעת אם רק אני מרגישה ככה, או שגם אתם...

• הוסף לסימניות
האנשים מתפרנסים אחד מהשני, הכסף מתגלגל ביניהם, החנויות תורמות כסף לקרן החסד שתביא את הכסף לנזקקים שיקנו אצלם, איזשהו מעגל הזוי ולא בריא.
ההרגשה שלי פה בעיר, זה שלכל עסק יש הרבה מתחרים. בנאדם פותח עסק, מעסיק עובדים, העובדים שלו קולטים אצלו את העבודה ופותחים עסק דומה- ותסכימי איתי שזה הזוי כשזה קורה באותה עיר קטנה.

וזה בנוסף למה שכבר כתבו פה שאנשים יכולים לעבוד במשרות מאד מאד מסויימות ומקובעות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;2059142:
לאלו תחומים באמת?
תוכלי לפרט?

מה שאני מכירה:
כמה להנה"ח יוצאות לעבודה בפ"ת, ת"א, ב"ב וי-ם
אדריכלות
עיצוב, גרפיקה
מזכירות, מנהלות משרדים של עו"ד וכאלה
עוד אחת מנהלת משרד טלפנות בי-ם
תיכנות
אומנות
חינוך מיוחד
וגננות, מורות יש בשפעע שיוצאות
קיצור הרבה שרוצות יותר, יוצאות!
חלק לישובים פה מסביב, ( בעיקר נראה י הוראה,מטפלות וכאלה) אבל רובן יותר מרחיקות..

• הוסף לסימניות
אני עובדת בירושלים, כבר שנים. אפילו לא התחלתי לחפש בעיר. תחומי העיסוק, רמת השכר... אין מה להשוות. כמובן שיש מחירים שאני משלמת אבל בשלב הזה זה שווה לי.
האוטובוסים לירושלים (של 6 בבוקר, 6:20...) מלאים בנשים. כנראה מהסיבות הנ"ל.

• הוסף לסימניות
כל משק שהיבוא שלו גדול מהיצוא, נידון אוטומטית לעוני.

מודיעין עילית מייבאת מדי יום כמויות עצומות של מים, חשמל, חלב, פירות וירקות, מוצרי אוכל, מוצרי חשמל (אין שום מפעל יצרני שמייצר בה את כל אלו). הכסף עבור כל אלו זורם מהעיר החוצה.
ותמורת כל הצריכה של כל תושבי העיר – היא מייצאת שניים-שלושה אוטובוסים של נשים עובדות... (שהשכר שלהן זורם פנימה, אבל זה לא מתחיל להספיק כדי לכסות את היבוא הענק).

יש למשק 2 אפשרויות:
1. לייצר בעצמו את כל הצריכה שלו (כולל גידול פירות וירקות וייצור חשמל...)
2. לייבא חלק מהצריכה - ובתמורה לזה, לייצא משהו כדי לאזן את המצב.

כל עוד העסקים בתוך מודיעין עילית מוכרים רק לתושבי העיר, זה לא נחשב ליצרנות, אלא לגלגול כספים בתוך העיר.

הפתרון - ייצור. וייצוא.
לפתוח מפעלים יצרניים, שמעסיקים את תושבי העיר בלבד, ומוכרים את תוצרתם (לא משנה אם זה תוכנה או טקסטיל או וואטאבר) לערים אחרות.
(העובדים שהם תושבי חוץ לעיר, לא מועילים במאומה למאזן היבוא-יצוא של העיר, כי המשכורת שלהם יוצאת החוצה).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י EC;2059362:
מה שאני מכירה:
כמה להנה"ח יוצאות לעבודה בפ"ת, ת"א, ב"ב וי-ם
אדריכלות
עיצוב, גרפיקה
מזכירות, מנהלות משרדים של עו"ד וכאלה
עוד אחת מנהלת משרד טלפנות בי-ם
תיכנות
אומנות
חינוך מיוחד
וגננות, מורות יש בשפעע שיוצאות
קיצור הרבה שרוצות יותר, יוצאות!
חלק לישובים פה מסביב, ( בעיקר נראה י הוראה,מטפלות וכאלה) אבל רובן יותר מרחיקות..

אני גם יוצאת כל יום לבני ברק,
בדיוק מהסיבה הזו,
אין מקום בעיר לעבודה במשרה ניהולית עם משכורת נורמלית,
וכמוני עוד הרבה חברות שלי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י YRN;2059474:
אני עובדת בירושלים, כבר שנים. אפילו לא התחלתי לחפש בעיר. תחומי העיסוק, רמת השכר... אין מה להשוות. כמובן שיש מחירים שאני משלמת אבל בשלב הזה זה שווה לי.
האוטובוסים לירושלים (של 6 בבוקר, 6:20...) מלאים בנשים. כנראה מהסיבות הנ"ל.

נכתב ע"י מזל בן הרוש;2059548:
אני גם יוצאת כל יום לבני ברק,
בדיוק מהסיבה הזו,
אין מקום בעיר לעבודה במשרה ניהולית עם משכורת נורמלית,
וכמוני עוד הרבה חברות שלי.

חרוצות :)
אני ניסיתי תקופה לצאת מדי יום בשבע ורבע. קרסתי תוך חודשיים...
גיליתי שיותר מתאים לי לצאת בשמונה ולחזור בחמש מאשר לצאת בשבע ולחזור בארבע.

מוכנות לספר לי במה אתן עובדות, ובמה חברות נוספות שנוסעות איתכן / לידכן באוטובוסים של הבוקר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי קפלר;2059541:
כל משק שהיבוא שלו גדול מהיצוא, נידון אוטומטית לעוני.

מודיעין עילית מייבאת מדי יום כמויות עצומות של מים, חשמל, חלב, פירות וירקות, מוצרי אוכל, מוצרי חשמל (אין שום מפעל יצרני שמייצר בה את כל אלו). הכסף עבור כל אלו זורם מהעיר החוצה.
ותמורת כל הצריכה של כל תושבי העיר – היא מייצאת שניים-שלושה אוטובוסים של נשים עובדות... (שהשכר שלהן זורם פנימה, אבל זה לא מתחיל להספיק כדי לכסות את היבוא הענק).

יש למשק 2 אפשרויות:
1. לייצר בעצמו את כל הצריכה שלו (כולל גידול פירות וירקות וייצור חשמל...)
2. לייבא חלק מהצריכה - ובתמורה לזה, לייצא משהו כדי לאזן את המצב.

כל עוד העסקים בתוך מודיעין עילית מוכרים רק לתושבי העיר, זה לא נחשב ליצרנות, אלא לגלגול כספים בתוך העיר.

הפתרון - ייצור. וייצוא.
לפתוח מפעלים יצרניים, שמעסיקים את תושבי העיר בלבד, ומוכרים את תוצרתם (לא משנה אם זה תוכנה או טקסטיל או וואטאבר) לערים אחרות.
(העובדים שהם תושבי חוץ לעיר, לא מועילים במאומה למאזן היבוא-יצוא של העיר, כי המשכורת שלהם יוצאת החוצה).
הכל נכון, פרט למספר האוטובוסים של הנשים העובדות :)

משש עד שמונה וחצי, יש אוטובוסים מדי עשר דקות בממוצע. לבני ברק ולירושלים. כולם מלאים נשים עובדות.
אבל עדיין המצוקה גדולה.
ולא כל אחת מסוגלת לנסות מחוץ לעיר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה