שכירה? גרה במודיעין עילית? צריכים אותך!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י nc;2062224:
רוב הזוגות דאז לא היו עם משכנתא, אבל אנחנו תמימות דעים בנושא.
לדעתי העניה, הלא מוסמכת ושאינה נשענת על דעת תורה אלא על הגיוני האישי בלבד-
גם משכורת של 20K ברוטו לא תהפוך שום זוג אברכים עם משכנתא לגבירים.

עזבי אז.
האשכול הזה מדבר על היום :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י nc;2062217:
כלומר את מסכימה שהרב וולף לא מעונין שבוגרותיו ירויחו 20?
כמובן שאין לו ענין שבוגרותיו תגענה לפת לחם, הוא כנראה חושש מיוהרה של האשה ועשירות יתרה המתבטאת באורח חיי המשפחה וגורמת לקנאה ותחרות (השערה שלי).

הדיון הזה עקר.

כמה נשים חרדיות ללא תואר מוכר מרוויחות 20,000? הרב וולף מתנגד ללימודים במכללות חיצוניות. ולבוגרות מגמת הנדסאים בוולף אין תואר, אלא תעודה של מה"ט.

בואי נניח של20 הוא מתנגד, אבל מי אומר איפה קו הגבול? מכירה מורה בסמינרים שלו שמרוויחה כ8 האם 15 זה כבר אסור?

לא נראה לי שמישהו מדבר על סכומים.

מדובר על קריירה, על סגנון עבודה ועל מה שעושים עם הכסף.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י nc;2062224:
רוב הזוגות דאז לא היו עם משכנתא, אבל אנחנו תמימות דעים בנושא.
לדעתי העניה, הלא מוסמכת ושאינה נשענת על דעת תורה אלא על הגיוני האישי בלבד-
גם משכורת של 20K ברוטו לא תהפוך שום זוג אברכים עם משכנתא לגבירים.

אני לא חושבת שבגלל דעתך האישית ראוי להכפיש את הרב קסלר או את הרב וולף, על סמך דברים שאת חושבת שהם אמרו.

וכן, לכתוב את הדברים בנימה הזו של "הרבנים רוצים שנהייה עניים" זו הכפשה, אפילו אם את מסייגת את דבריך מדי פעם.

בזאת סיימתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לבן;2062229:
הדיון הזה עקר.

כמה נשים חרדיות ללא תואר מוכר מרוויחות 20,000? הרב וולף מתנגד ללימודים במכללות חיצוניות. ולבוגרות מגמת הנדסאים בוולף אין תואר, אלא תעודה של מה"ט.

בואי נניח של20 הוא מתנגד, אבל מי אומר איפה קו הגבול? מכירה מורה בסמינרים שלו שמרוויחה כ8 האם 15 זה כבר אסור?

אני אשמח מאד עם לרוב הציבור החרדי תהיה דילמה האם זה מוסרי שאשה מרוויחה 20K כשבעלה אברך, או שלהימנע מכך...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לבן;2062229:
הדיון הזה עקר.

אבל הדיון הוא בדיוק על מתיחת קו הגבול הזה, ובהחלט מדובר על סכומים!

אם הדיון החל בבעית התעסוקה ויכולת ההשתכרות בק"ס הרי שהכתבת גובה המשכורות ומניעת נגישות למקומות עבודה (ע"ע איסור על תחבורה ישירה למודיעין הסמוכה שהוזכר לעיל') הם גורם דומיננטי בענין.

שינוי ב2 הנק' האלה בלבד יכול לחולל שינוי אדיר במפת התעסוקה בק"ס וזה בהחלט שווה הצפה ודיון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לבן;2062231:
אני לא חושבת שבגלל דעתך האישית ראוי להכפיש את הרב קסלר או את הרב וולף, על סמך דברים שאת חושבת שהם אמרו.

וכן, לכתוב את הדברים בנימה הזו של "הרבנים רוצים שנהייה עניים" זו הכפשה, אפילו אם את מסייגת את דבריך מדי פעם.

בזאת סיימתי.

לא אמרתי את זה בשום שלב, לא הכפשתי.
אני מבינה את הטיעונים והלוגיקה מאחורי החלטותיהם ואני עומדת מאחורי דברי.

• הוסף לסימניות
הויכוח הזה עקר מכמה סיבות:
הסטטיסטיקות והחשבונות לעולם לא יתחרו עם המציאות שרואים כאן במודיעין עילית בעינים: "כל שמקבל עליו עול תורה מעבירין ממנו עול דרך ארץ".
אנשים החיים כאן במודיעין עילית באורח חיים נכון, לא סגפני באופן קיצוני של דקדוקי עניות, ולא חיים בעננים ללא קשר למציאות, אלא שגרתי, נורמלי ומושכל . חיים יפה מאוד ממשכורת אחת + מלגת כוילל, ורואים נסים מידי חודש. לעומתם אני מכירה מספיק מקרוב משפחות במודיעין עילית של שני מפרנסים המשתכרים שכר מעל לממוצע במשק, ורמת חייהם דומה מאוד לחיי השכן האברך.
למחלקת רווחה יש עבודה בלי קשר לאבא בכוילל והתפרנסות מצומצמת אלא יותר לבעיות רגשיות/נפשיות/רפואיות שמסבכות לאנשים את החיים בכל המישורים, וכמובן גם מבחינה כלכלית.

לגבי הרבנים של ק"ס ו"מה שהיה כתוב בעיתונות", אם נאמין לכל מילה כתובה...
הטיעון לגבי משכורת אישה והגבלתה? נשמע תמוה ביותר.
מי שדחוף לו שיברר באופן אישי, זה לא כזה מסובך...
אבל לומר בוודאות שרבנים אמרו משפט כזה בלי ששמענו במו אזננו מפיהם לא דרך כלי שני ושלישי + עריכה, זו בעיני -השמצה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י y&m;2062234:
אני אשמח מאד עם לרוב הציבור החרדי תהיה דילמה האם זה מוסרי שאשה מרוויחה 20K כשבעלה אברך, או שלהימנע מכך...

כנראה לא הבנת את הפואנטה- לציבור לא תהיה דילמה כזו כי הם יעצרו הרבה קודם (תואר, סביבת עבודה חרדית, אינטרנט וכו').

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;2062240:
הויכוח הזה עקר מכמה סיבות:
הסטטיסטיקות והחשבונות לעולם לא יתחרו עם המציאות שרואים כאן במודיעין עילית בעינים: "כל שמקבל עליו עול תורה מעבירין ממנו עול דרך ארץ".
אנשים החיים כאן במודיעין עילית באורח חיים נכון, לא סגפני באופן קיצוני של דקדוקי עניות, ולא חיים בעננים ללא קשר למציאות, אלא שגרתי, נורמלי ומושכל . חיים יפה מאוד ממשכורת אחת + מלגת כוילל, ורואים נסים מידי חודש. לעומתם אני מכירה מספיק מקרוב משפחות במודיעין עילית של שני מפרנסים המשתכרים שכר מעל לממוצע במשק, ורמת חייהם דומה מאוד לחיי השכן האברך.
למחלקת רווחה יש עבודה בלי קשר לאבא בכוילל והתפרנסות מצומצמת אלא יותר לבעיות רגשיות/נפשיות/רפואיות שמסבכות לאנשים את החיים בכל המישורים, וכמובן גם מבחינה כלכלית.

לגבי הרבנים של ק"ס ו"מה שהיה כתוב בעיתונות", אם נאמין לכל מילה כתובה...
הטיעון לגבי משכורת אישה והגבלתה? נשמע תמוה ביותר.
מי שדחוף לו שיברר באופן אישי, זה לא כזה מסובך...
אבל לומר בוודאות שרבנים אמרו משפט כזה בלי ששמענו במו אזננו מפיהם לא דרך כלי שני ושלישי + עריכה, זו בעיני -השמצה.

אף אחד לא אמר אחרת וודאי שכולנו כאן מאמינים. אין צורך ליחצ"ן את הס"ד שיש ללומדי תורה.
הדיון היה על מקורות תעסוקה בק"ס.
אני לא הצלחתי לברר באופן אישי (וניסיתי). לא רואה מה כאן השמצה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י nc;2062241:
כנראה לא הבנת את הפואנטה- לציבור לא תהיה דילמה כזו כי הם יעצרו הרבה קודם (תואר, סביבת עבודה חרדית, אינטרנט וכו').

הבנתי...
התכוונתי שבכלל יהיה פוטנציאל כזה...

רוב הנשים בסביבתי מגרדות בין 4-5 ...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י y&m;2062250:
הבנתי...
התכוונתי שבכלל יהיה פוטנציאל כזה...

רוב הנשים בסביבתי מגרדות בין 4-5 ...
:(

• הוסף לסימניות
NC יקרה, את קצת טועה.....
ההגבלה היתה מצד מטריקס להתחיל משכר נמוך, ולא מצד הסמינר...
מציאות שאמ"ן הציעו דרך הסמינר משכורת של 5K שאחרי שנה תעלה ל7K
וכן, אני מדברת על השנים ההן....

ולא מדברת על השנים האחרונות שבנות מוולף הגיעו למשכורות של 9K אחרי שנתיים דרך הסמינר וזה היה הסיכום מראש (כמובן לא במטריקס...)

אני לא יודעת מה הענין שלך להשמיץ , אבל מציאות שהסמינר דואג לתלמידות שלו....
(נכון הם יעדיפו שהרבה בנות יהיו מסודרות עם שכר של 4K מאשר שרק חלק יהיו מסודרות וירויחו הרבה, (לא יודעת כמה הם צודקים בענין, אבל זה מה שהם עושים...))

ודרך אגב, אם את לועגת לוולף. אז זה הסמינר שרב תלמידותיו מסודרות בעבודה, וכן הרבה בזכות המרכזת שם....

• הוסף לסימניות
מטריקס הוא סוג של חיה שכולם אוהבים להשמיץ. יש שם מאות עובדות בכל רמות השכר, וזה תלוי מאד גם בעובדת ובכישוריה וברמת ההתמקחות שלה, מעבר לזה יש הוי חברתי מעולה- ודירבונים לעבודה במשרה מלאה בדמות בונוסים והגרלות.
אני מכירה כמה עובדות שם שהן מאד מרוצות (טוב, לעולם ועד נרצה יותר משכורת ממה שיש לנו, אבל ...)ואני לא יודעת מדוע זו חברה כל כך מושמצת.
מה גברת שגמרה הרגע לימודי בידוק תוכנה מצפה להרויח- ישר 8K??
עם השנים והנסיון המשכורת עולה,
וכן, יש שעוזבות לטובת הר חוצבים או תל אביב ומרויחות עוד 2K

• הוסף לסימניות
... ואני שואלת את עצמי אם האשת חיל מ"אשת חיל" המוכר לנו מליל שבת לא הייתה חרדית, ומה הייתה הדעה הציבורית על העיסוקים שלה, ובכלל אם זה לא פגע בשלום הבית שלה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;2062372:
... ואני שואלת את עצמי אם האשת חיל מ"אשת חיל" המוכר לנו מליל שבת לא הייתה חרדית, ומה הייתה הדעה הציבורית על העיסוקים שלה, ובכלל אם זה לא פגע בשלום הבית שלה...

ואני תמיד שואלת את עצמי איך היא מצליחה להיות כזו סופר וומן :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;2062372:

למה, מה הבעיה, שהיא עוסקת בחקלאות, או במסחר?

במסחר עוסקות הרבה חרדיות.
חקלאות - סתם ככה ירדה מגדלותה.
גם חרדים לא מועסקים בענף הזה (חוץ מכמה בודדים), לא רק חרדיות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;2062386:
למה, מה הבעיה, שהיא עוסקת בחקלאות, או במסחר?

במסחר עוסקות הרבה חרדיות.
חקלאות - סתם ככה ירדה מגדלותה.
גם חרדים לא מועסקים בענף הזה (חוץ מכמה בודדים), לא רק חרדיות.

שכחת יבוא ונדל"ן, והשאלה היא לא מה נשים עושות, אלא איך זה מתקבל בציבוריות החרדית והאם מעודדים את זה בשיעורי השקפה בסמינרים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;2062397:
שכחת יבוא ונדל"ן, והשאלה היא לא מה נשים עושות, אלא איך זה מתקבל בציבוריות החרדית והאם מעודדים את זה בשיעורי השקפה בסמינרים.

לא יודעת מה מדברים בשיעורי השקפה, אבל בשיעורי פרקטיקה מביאים את תמך שמדברים על יזמות :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;2062444:
לא יודעת מה מדברים בשיעורי השקפה, אבל בשיעורי פרקטיקה מביאים את תמך שמדברים על יזמות :)

לא בעידן שלי...

נכתב ע"י nc;2062059:
לרוב הנשים בשלב הילדים קטנים אין גב כלכלי ופניות נפשית ליזמות מן הסוג הזה.
הגדלת הראש שאת מתארת דורשת משאבים רבים ולדעתי גם שינוי חקיקה ברמה הארצית ולא העירונית.
עסקים קטנים בישראל תשע"ו זה ממש לא פיקניק.

אל תהיו סקפטים.
תנאי ראשון ליציאה ממעגל העוני (למעלה ממחצית מהצבור החרדי נכלל בהגדרה :mad:) הוא להאמין שיש ביכולתנו להתפתח ולהגדיל הכנסות.
התנאי השני הוא לשאול את עצמינו איך לעשות את זה, ולהמשיך לבדוק אפשרויות עד שנגיע לתשובה מעשית.

ולמי שדואג מפני משכורות עתק - בהתחשב בתנאי המחיה בדורנו גם אם נצא ממעגל העוני ונזכה לפרנס בכבוד, ברוגע וביישוב הדעת בית של תורה (כן, כן!) עדיין נהיה רחוקים ככל הנראה, מההגדרה של "תורה וגדולה במקום אחד"
לידיעתכם, משכורת ממוצעת ל 3 נפשות כיום עומדת על סך 13.500 ש"ח ומספיקה לתנאי מחיה בסיסיים!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה