שכנים וכביסה. מה עושים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RacheliArt;622910:
וואו...מזל שאני גרה בקומה שישית....(ואחרונה)

מזל שמה? שאת היא זו שצריך להזהיר את ילדייך?:D

• הוסף לסימניות
גם אני מתמודדת עם הבעיה הזו וזה קשה מאד.
יש לי חצר מרוצפת גדולה ומה שנופל לתוכה זה נורא ואיום. וזה לא רק משכן אחד מכמה קומות.
אמהות יקרות! נכון שזה לא בכונה וכו וכו אבל לנו השכנים מהקומות התחתונות נגרם סבל נוראי.
אני צריכה להרים גרעיני אפרסק\ שזיף\ תפוח של ילדכם?
אני צריכה להרים כריך שהילד לא גמר בביה"ס?
דברו עם הילדים ואם ראיתם שילדכם זקר תגיבו בתקיפות ולא לא נורא שוב זה לא יקרה.
כמובן אני לא מדברת על ילדים קטנים שלא מבינים, לפי הדוגמאות שכתבתי למעלה זה לא נראה כזריקות של תינוקים.

• הוסף לסימניות
מנסיוננו בכגון דא:
מבית של שכנים המתגוררים 2 קומות מעלינו היו מגיעים 'משלוחי מנות' מסוגים שונים. (בזמן שנכנסו לגור בשכנותנו הכריזה השכנה את השקפת עולמה בעניין: "שכנים צריכים לסבול זה מזה" - ציטוט מדויק מדבריה אז.) כשהגיעו מים עד רפש, ומארז של פירות רקובים מצא את דרכו אל מתחת לחלונות חדרינו במקום אל מכל האשפה שלהם, לקחתי את המארז כפי שהוא והנחתי אותו למרגלות תאי הדואר של הבניין (במרחק של מטר וחצי מדלת ביתם של אותם שכנים) בצרוף פתק 'השבת אבידה', שבו מוזמן כל מי שאיבד את הטובין האלה לקחתם. מאז (זה שנים רבות) לא הושלך שום דבר לחצרנו מדירת אותה משפחה, למעט מי שטיפת רצפה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפכא מסתברא;622961:
מנסיוננו בכגון דא:- עם החצר ומבית של שכנים המתגוררים 2 קומות מעלינו היו מגיעים 'משלוחי מנות' מסוגים שונים. (בזמן שנכנסו לגור בשכנותנו הכריזה השכנה את השקפת עולמה בעניין: "שכנים צריכים לסבול זה מזה" - ציטוט מדויק מדבריה אז.) כשהגיעו מים עד רפש, ומארז של פירות רקובים מצא את דרכו אל מתחת לחלונות חדרינו במקום אל מכל האשפה שלהם, לקחתי את המארז כפי שהוא והנחתי אותו למרגלות תאי הדואר של הבניין (במרחק של מטר וחצי מדלת ביתם של אותם שכנים) בצרוף פתק 'השבת אבידה', שבו מוזמן כל מי שאיבד את הטובין האלה לקחתם. מאז (זה שנים רבות) לא הושלך שום דבר לחצרנו מדירת אותה משפחה, למעט מי שטיפת רצפה...
מסר לכל הוורים המנקים את המצפון שלהם שסה"כ מדובר בילדים קטנים ואין לנו שליטה עליהם וכדו'
אם לא תחנכו את ילדיכם בגיל קטן להתחשב באחרים הם לא ילמדו את זה גם תחת החופה ועובדה הבאה תעיד על זה
גרנו בדירה שבקומת קרקע עם חצר וכשהיום אחד התחיל לטפטף מהשכנים [זוג צעיר] פיצוחים, עד שיום אחד שמענו בום! בחצר והשכנים זרקו קופסה מלאה בפח באבטיח ביצים ועוד פסולת למיניהם, ובסוכות הסוכה נשברה מכדור שזרקו, [בהתחלה כשנבהלנו, הסתכלתי מעלה, ומציץ השכן וצוחק 'מה' 'נבהלתם' עושים עסק שזרקתי כדור בסה"כ?!].

• הוסף לסימניות
[בהתחלה כשנבהלנו, הסתכלתי מעלה, ומציץ השכן וצוחק 'מה' 'נבהלתם' עושים עסק שזרקתי כדור בסה"כ?!].
במחילה, אבל הוא נשמע ממש לא נורמלי.

אני גרה בדיוק באמצע.. הווה אומר גם "סובלת" מהעליונים.. מגש פיצה, פח של שכנים שמשום מה בחרו להעמיד על אדן המרפסת והוא נחת ע"י הרוח.. ועוד כהנה...
אבל .. הילדים שלי עם כל החינוך מטיסים למטה משחקים בכמויות. (הם זורקים ואח"כ נהנים לרוץ עם שקית ולאסוף..) למזלי, מדובר בחצר לא כ"כ שימושית כך שלא שמעתי תלונות מהשכנה למטה עדיין.
ושכנה נוספת במטווח באמת מעיפה הכל עוד קומה מתחת...
ולענין הבעיה שלך גגון זה באמת פתרון טוב.
תוכלי לקחת כל משטח ולהפוך אותו לגגון, אפילו דופן של סוכה..

• הוסף לסימניות
אני באמת לא מבין למה האדישות הזאת,
וכפי שתקווה כתבה לפעמיים זה גם עניין של פיקוח נפש(אני מכיר אדם שקיבל קופסת שימורים של מלפפונים חמוצים מלאה מקומה שלישית על הכתף,אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם זה היה נופל לו על הראש)
בכל מקרה אם השכנים לא מבינים אז סליחה שאני כותב אבל יש דרכים פשוטות מאוד להסביר,
כל פעם שנופל משהו מורידים את החשמל מים גז של השכנים,
זה נשמע מאוד כוחני,
אבל גם להזיק לשני ואפי' לא להתנצל זה הרבה יותר מכוחניות זה ממש חוצפה,
ואני לא חושבת שיש אמא שתעמוד בזה שאחרי כל זריקה של הילד פתאום היא מנותקת ממים חשמל וגז,

• הוסף לסימניות
אני פשוט המומה מהסיפורים......
אני זוכרת שהיינו ילדים וגרנו בקומה עליונה אחותי בת השנתיים נהנתה מאד לזרוק צעצועים למטה ולראות איך כועסים עליה. באמת השגחנו והזהרנו אבל היא דאגה לעשות זאת בלי שנראה.
יום אחד שאמא שלי שלחה אותי להביא מוצץ / בקבוק שנפלו השכנה אמרה שהיא לא מחזירה.
זכור לי עד היום איך התביישתי. כי סה"כ באמת השתדלנו והשגחנו כמה שיכולנו, אבל.....

מה שמחריד בסיפורים כאן זה שזה לא נשמע שמדובר בזאטוט בן שנתיים...
וכל אחד מוסיף סיפור ועוד אחד ועוד..כאילו מה, זה נורמה?
והשכנה באמצע שזרקו אליה והיא זורקת הלאה, כאילו איך זה נראה לה?

סליחה, אבל זו בושה לציבור שלנו.

• הוסף לסימניות
אני קוראת את האשכול הזה וקצת כואב לי לראות כזו חוסר הבנה של אנשים...
נראה לי שרב הכועסים על השכנה מלמעלה זה אנשים שלא התנסו עם בנים שובבים... (בנים, לא בנות)
כמובן שיכול להיות מקרים קיצוניים של אמא אדישה ולא איכפתית. אבל בדרך כלל זה לא ככה. וחינוך זה לא משהו של "זבנג וגמרנו". חינוך זה תהליך ולוקח זמן עד שהילד מפנים "ומתחנך" (כל ילד והקצב שלו) וכמובן שיש גיל שבכלל אין עוד למי לדבר..
בקיצור זה לא כ"כ פשוט לגדל חבורה של ילדים שובבים... (מנסיון)
ולכל הרטנות/כועסות/מאשימות- חשבתם פעם פשוט לעלות ולעזור קצת לשכנה עם הילדים הקטנים שלא כ"כ מצליחה להסתדר איתם לבד??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסתי ב;623098:
נראה לי שרב הכועסים על השכנה מלמעלה זה אנשים שלא התנסו עם בנים שובבים... (בנים, לא בנות)
כמובן שיכול להיות מקרים קיצוניים של אמא אדישה ולא איכפתית. אבל בדרך כלל זה לא ככה. וחינוך זה לא משהו של "זבנג וגמרנו". חינוך זה תהליך ולוקח זמן עד שהילד מפנים "ומתחנך" (כל ילד והקצב שלו) וכמובן שיש גיל שבכלל אין עוד למי לדבר..
ולכל הרטנות/כועסות/מאשימות- חשבתם פעם פשוט לעלות ולעזור קצת לשכנה עם הילדים הקטנים שלא כ"כ מצליחה להסתדר איתם לבד??

הגזמת !!

כבר אמרו חכמינו זכרונם לברכה; יותר יש לאדם להיזהר שלא יזיק משלא יוזק.

אם יש שכנה שיש לה בעיה עם חינוך ילדיה, היא יכולה לפחות להשקיע בהתקנת רשת או סורגים בחלון שלה על מנת שילדיה הלא מחונכים - בינתיים (פשוט, זה לוקח זמן עד שהם יתחנכו) לא יוכלו לזרוק על ראשיהם של השכנים מלמטה.

ולפותחת האשכול !! האם את יודעת בודאות שהמרפסת שלך היא חוקית ? שהיא נבנתה עם בניית הבנין או לכל הפחות בהסכמת השכנים ? יש כאלו שמרחיבים על דעת עצמם את מרפסותיהם, בלי לבקש רשות מהשכנים (זה בסך הכל מרפסת, לא חדר) ואח"כ מעיזים לדרוש מהשכנים למעלה שישמרו על ילדיהם, לדאוג לחינוכם של ילדי השכנים מלמעה, לכעוס על השכנים וכו' זה נראה לי חוצפה לא נורמלית. (וכבר קונן המקונן; מה שקראם מודיעים, ומה שעשו אינם מודיעים).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;623101:
הגזמת !!

כבר אמרו חכמינו זכרונם לברכה; יותר יש לאדם להיזהר שלא יזיק משלא יוזק.

אם יש שכנה שיש לה בעיה עם חינוך ילדיה, היא יכולה לפחות להשקיע בהתקנת רשת או סורגים בחלון שלה על מנת שילדיה הלא מחונכים - בינתיים (פשוט, זה לוקח זמן עד שהם יתחנכו) לא יוכלו לזרוק על ראשיהם של השכנים מלמטה.

ולפותחת האשכול !! האם את יודעת בודאות שהמרפסת שלך היא חוקית ? שהיא נבנתה עם בניית הבנין או לכל הפחות בהסכמת השכנים ? יש כאלו שמרחיבים על דעת עצמם את מרפסותיהם, בלי לבקש רשות מהשכנים (זה בסך הכל מרפסת, לא חדר) ואח"כ מעיזים לדרוש מהשכנים למעלה שישמרו על ילדיהם, לדאוג לחינוכם של ילדי השכנים מלמעה, לכעוס על השכנים וכו' זה נראה לי חוצפה לא נורמלית. (וכבר קונן המקונן; מה שקראם מודיעים, ומה שעשו אינם מודיעים).

אז אספר לך סיפור שקרה אצלי.
עשיתי רשת במרפסת אחרי שראיתי שמאוד קשה להשתלט לגמרי על העניין.
יום אחד הילד בן החמש החליט שקשה לו לראות דרך הרשת הצפופה הזאת והוא גזר את זה במספריים (אין לי מושג איך הוא הצליח) זה היה ביום שישי ועדיין לא הספקתי לתקן את זה.
לפני הדלקת נירות אני פתאום שומעת בומים וצעקות.. רצתי החוצה, הילד בן השנה וחצי לקח את הכלי נוי שיש לי על הארון ספרים, שפך את כל אבני הקישוט שהיו בפנים, והתחיל לזרוק את זה לשכנים!!
דבר ראשון לקחתי את האבן שהיתה ביד של הילד והתחלתי לאסוף מהר את האבנים מהריצפה, אבל תוך כדי אני רואה שהוא זורק עוד... אני צועקת לילדה מלמטה - תיכנסי מהר הביתה!! שלא יפלו עליך אבנים! ועל הילד שלי - לאאאא!!!!!
אחרי שניה קלטתי שאני פשוט צריכה להפסיק להרים אבנים אלא פשוט לתפוס את הקטן ולהוציא אותו מהמרפסת...
כמובן שהרשת תוקנה מיד במוצאי שבת. הכלי עם האבנים עלה אחר כבוד למעלה לארון. והמון המון התנצלויות לשכנה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסתי ב;623114:
...
כמובן שהרשת תוקנה מיד במוצאי שבת. הכלי עם האבנים עלה אחר כבוד למעלה לארון. והמון המון התנצלויות לשכנה.

חמודה, כשזה קורה פעם ראשונה ואחרונה השכנה אפילו לא צריכה לסלוח.
זה נסלח מעצמו בפרט לאור ההתנצלויות וההרגשה הנוראנ שאת חשה, שכנתך מרגישה אותך.
ואת 100% בסדר.

הענין הוא אלו השכנות שלא רק שלא מתנצלות אלא מעיזות לאמר לשכנה מה אשמתי שיש לי ילדים שזורקים... שחצר שלך היא בדיוק מתחת למרפסת שלי... ועוד.

• הוסף לסימניות
איזה אשכול...

שני סיפורים מאלפים בשבילכם.

הסיפור הראשון:

אני גר בדירה שלי (ב"ה), אבל מעלי יש דירה שמושכרת. והם לא תולים על חבלי הכביסה כביסה נקיה, אלא סמרטוטי רצפה מטונפים ומטפטפים, בדיוק עשר דקות לפני שאשתי תכננה להוריד את הכביסה שהתייבשה. כמה שדיברנו והסברנו וביקשנו, (רק להודיע לנו לפני שהם תולים סמטוטים או דברים רטובים אחרים), לא הואיל כלום.

הפתרון נמצא, כאשר בכל פעם שגילינו סמרטוט רטוב ומטפטף, עלינו להודיע להם, כי אם תוך שתי דקות הסמרטוט לא יורד, אנו נוריד אותו (עם מגב וכדו'), והם יצטרכו לאסוף אותו מלמטה.

אחרי שפעם אחת הסמרטוט התמלא בוץ, (והודענו להם פעמיים קודם לכן), זה הפסיק לחלוטין.

הסיפור שני:

סיפר לי חבר, (הוא דרך אגב, גר בקומה רביעית ואחרונה), אבל יש אצלם בבניין את הבעיה שתוארה כאן.

ומעשה בשבוע שלפני פסח, כאשר רכבו חזר מהשטיפה, שפכה אחת מבנות השכנות דלי ספונג'ה על הרכב הנקי.

הוא לא התעצל, ירד לאותם שכנים, והודיע להם על אתר, כי הוא נותן להם ארכה של 4 שעות לנקות את הרכב, וכי אם בעוד 4 שעות הרכב לא יהיה נקי, הוא יקח אותו לשטיפה חוזרת, והם ישלמו אותה (40 ש"ח).

בתוך מחצית השעה הרכב היה נקי.

כנראה הפתרון הוא (וכפי שהזכירו כבר) לדאוג שהבעיה תהיה של השכן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איצה מאייר;623091:
אני באמת לא מבין למה האדישות הזאת,
וכפי שתקווה כתבה לפעמיים זה גם עניין של פיקוח נפש(אני מכיר אדם שקיבל קופסת שימורים של מלפפונים חמוצים מלאה מקומה שלישית על הכתף,אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם זה היה נופל לו על הראש)
בכל מקרה אם השכנים לא מבינים אז סליחה שאני כותב אבל יש דרכים פשוטות מאוד להסביר,
כל פעם שנופל משהו מורידים את החשמל מים גז של השכנים,
זה נשמע מאוד כוחני,
אבל גם להזיק לשני ואפי' לא להתנצל זה הרבה יותר מכוחניות זה ממש חוצפה,
ואני לא חושבת שיש אמא שתעמוד בזה שאחרי כל זריקה של הילד פתאום היא מנותקת ממים חשמל וגז,

כמה שנים עבר ממתי שעזבת את הישיבה ?
אם כך יראה הבניין יצטרכו משטרה שמה כל יום, רק על הנקמות,

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסתי ב;623098:

אני קוראת את ה"אשכול הזה" וקצת כואב לי לראות כזה חוסר הבנה של אנשים...
נראה לי שרוב האנשים שנותנים לילדים שלהם לעשות מה בא להם, זה אנשים שאף פעם לא התנסו עם הפחד לראות פטיש נופל מהקומה למעלה (מקרה שהיה) והמחשבה מה היה קורה אם משהו מאיתנו היה בדיוק אז במרפסת (פטיש, לא במבה)
כמובן שיכול להיות מקרים קיצונים של חוסר הבנה ובהלה מכל גרגיר אבק אבל בדרך כלל זה לא ככה. ולנקות זה לא משהו של זבנג וגמרנו. (כל אחד והקצב שלו)לשקם נזקים לא משהו קל וכמובן שיש היזקים שאין להם תקנה...
בקיצור זה לא כ"כ פשוט לאסוף ולאסוף ולהרגיש עובדת ניקיון של השכנים מלמעלה...(מנסיון)
ולכל הרוטנות/כועסות/מאשימות- חשבתן פעם פשוט לרדת ולעזור קצת לשכנה עם הלכלוך והנזקים שהילדים שלכן גרמו והיא לא אמורה להסתדר איתם לבד???

סליחה על הסגנון, אבל הודעתך הראתה לי עד כמה כל אחד חי בתוך בואה משל עצמו,
עד כדי שאמא שקשה לה ולא קל לה להשתלט על חבורת הבנים (וכן... זה יכול לקרוא במשפחות הכי טובות ובכל זאת,) לא רק שלא חושבת להתנצל לשכנה (אפילו שהיא לא אשמה אבל התפקיד שלה לגדל אותם) היא עוד חושבת שהשכנים צריכים לעזור לה.

כמובן שתמיד צריך לדון לכף זכות וכשנמצאים בתוך המצב, כשחלקי משחקים ניתכים על הראש ומכנות מתכבסות 3 פעמים לפני שהן מגיעות לארון זה יכול מאוד מאוד להקל לפחות על ההרגשה אם ניכנס לראש של האמא מלעלה.

אם התכוונת רק לעורר את הצורך בלדון לכף זכות, והנימה יצאה לך בטעות מידי אישית, ראי הודעה זו כמבוטלת.;)

• הוסף לסימניות
היינו גרים בקומת קרקע
ותמיד היו זורקים לנו דברים,
היינו יושבים בגינה ופתאום רואים שמישהי רוקנת את המברשת שלה מהשערות שהצטברו שם
או מישו פתח חלון והשליך טיטול אלינו עלינו אל אותם שכנים והחזרנולהם את הזבל שלהם כולל שיחה.
זה די הפסיק, עד שבאו משפח ברוכת ילדים
הבית שלה היה מבריק, כל הזמן היה שם עוזרת,
והילדים היו ברפסת-קבוע היו זורקים זבל ומלכלים אתהכביסה
עד, שיום אחד אמא שלי הייתה באמצע לתלות והם זרקו לכלוכם חבל על הזמן
לקחנו את הצינור מים ועברנו חדר חדר והשפרצנו לתוך הבית שלהם-בדיוק כשהעוזרת סיימה לנקות ת'חלונות, והאמא לא מבינה מה הולך-הואילה בטובה להסתכל מה קורה
וממש התנפלנו עליה, כאילו מה???רק הבית שלך חשוב?? מאז ב"ה הפסיק!
וכשההורים שלי קנו דירה-הם קנו רק בקומה שלישית ואחרונה, מה גם שבבית שלי היו חבורת בנים מופרעים ותמיד היו לנו גבולות וחינוך.
אז אל תאשימו ותגידו שבנים הם מופרעים ואי אפשר להשתלט עליהם.

• הוסף לסימניות
טוב,יש כאן סיפורים של סכנת נפשות ממש :eek: סכינים???פטישים??....יש לכם שכנים שהידים???....
אבל זה באמת קורה...גם לי באחת הפעמים כשעפה לפתע אדמה מהשמיים למרפסת,ובתמימות יצאתי החוצה להציץ מהיכן זה הגיע - נחת ליד ראשי כל העציץ, ועיניי התמלאו...אדמה. (אווץ'!)
ניסיתי ליישם את אחד הרעיונות פה לאסוף את הפסולת ולהניח להם כשי ליד הדלת....אבל השקית עדיין נמצאת אצלי.כנראה עניין של אופי...:eek:
למי ששאלה לגבי הבניה -
אני גרה בדירה שכורה,אבל עד כמה שידוע לי,המרפסת חוקית,מה גם שהשכנים האחרים הוציאו בעצמם תוספות בניה...
ואני לא חושבת שזה קשור בכלל,אם לי היה שכן שהוציא מרפסת בלי אישורים - עדיין לא הייתי מאפשרת לילדים לזרוק לו זבל למרפסת,רק בגלל ש'מגיע לו!' או 'חצוף שהוא בכלל מבקש!'
זה שהוא עשה משהו שהוא לא בסדר זה דבר אחד,אבל למה שגם אני אהיה כזו ואחנך את ילדיי בגישה הזו???....

• הוסף לסימניות
הילדים שלי לא שהידים
אבל לא משנה מה עשינו תמיד הם מצאו דרך לזרוק (פטיש קרמיקות לשואלים)
הדבר היחידי שעזר זה שהם גדלו והבינו (ולחנך תינוק בן שנה וחצי שנתיים לא לזרוק זה לא עובד, כמו בחינוך למצוות הכל תלוי בבגרות הילד)

• הוסף לסימניות
אפשר להעלות עוד בעיה בסיגנון?
מה עושים עם השכנות 'הפדנטיות' שדואגות לשטוף את התריסים בהרבה מים ,להשקות את כל העציצים, סתם לשפוך דלי מים של אחרי השפונז'ה וכו' בדיוק אחרי שהוצאתי כביסה / כסאות נקיים למרפסת?
מה עושים עם השכנה שמאכילה את ילדיה בפיצה טריה בדיוק אחרי שניקיתי את הכסאות לפסח. הילדים שלה כ"כ התלהבו מהכסאות הנקיים, עד שטרחו לשגר ליטוף חם של גבינה צהובה וקטשופ לכל כיסא...
והדוגמאות לא חסרות.
במילים אחרות, מה עושים עם השכנות - (לא עם הילדים שלהם) שבטוחות שהעולם שייך לסבתא שלהם ולכן זכותם לעשות בו ככל העולה על רוחן בלי להתחשב בשכנים, בעבודתם וברגשותיהם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;623225:
הילדים שלי לא שהידים
אבל לא משנה מה עשינו תמיד הם מצאו דרך לזרוק (פטיש קרמיקות לשואלים)
הדבר היחידי שעזר זה שהם גדלו והבינו (ולחנך תינוק בן שנה וחצי שנתיים לא לזרוק זה לא עובד, כמו בחינוך למצוות הכל תלוי בבגרות הילד)
כאן אני כבר שואלת שאלה אחרת -
איך למען ה' הגיע פטיש לידיים של תינוק בן שנה וחצי??????!!!?!

• הוסף לסימניות
אל תשאלי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה