חולקת עלייך, ילד עירני זה דבר חיובי.הבעיה העיקרית בסיפור"
ילדים קוראים עיתוני מבוגרים עם קטעי חינוך...
והעיתון הכי "צדיק" - מבוגרים וילדים באותה החוברת...
ילדה אמורה לסמוך על המבוגרים שאמורים לחנך אותה, ולא להעביר עליהם ביקורת...
זה גם השפלה כמו שכתבת, אבל בהחלט יש לזה קשר למוגנות.זה אולי השפלה, לא כל כך קשור למוגנות.
בעולים לירושלים השנה הילד דווקא לקח את זה מצוין
הרבה מהפגיעות לא מתחילות מיד בפגיעה בכוח, אלא בחצייה הדרגתית של הגבולות של הנפגע.ובזהירות המתבקשת בפורום ציבורי אכתוב: שהדברים הלא טובים נעשים בכוח ואין לזה שום קשר למוגנות
זה גם השפלה כמו שכתבת, אבל בהחלט יש לזה קשר למוגנות.
אם הילד נהנה מזה, אז כל עוד אין מגע בעייתי זה בסדר.
הבעיה מתחילה כשהילד לא מרגיש בנוח, ולא יודע איך לעצור את זה מול כל הקהל.
ואני מצפה מהלהטוטן לשים לב ולעצור את זה בעצמו אם הילד לא חש בנוח.
או שלא יכניס חלקים כאלו למופע.
הרבה מהפגיעות לא מתחילות מיד בפגיעה בכוח, אלא בחצייה הדרגתית של הגבולות של הנפגע.
לכן מוגנות כוללת שמירה על הגבולות, גם בהקשרים אחרים
לצערינו הרב מרוב הנושא של המוגנות שדש ונידוש... העולם נהפך להיות להרבה יותר מסוכן ולא מוגן,
ובזהירות המתבקשת בפורום ציבורי אכתוב: שהדברים הלא טובים נעשים בכוח ואין לזה שום קשר למוגנות, רק קלקול המוח,
מאז שהנושא הזה נכנס בדיוק כמו הסיפור עם הנח\ הרי שאי אפשר להעביר ילד\ה במעבר חצייה, רב בתלמוד תורה לא יפרגן ויעודד תלמיד, וסבא לא יחלק סוכריות, כי כל העולם התמים נהרס, ואפילו את הלהטוטן תהפכו ל... עד היכן הגיע השגעון?? ומי שיודע שהדברים הלא מוגנים רק גדלו מאז שהתחילו ללמד ילדים על מוגנות, רפואה שלמה
יש גם ספר של הרב שלנגר לילדים בגיל בר מצוה, עם הרבה הסכמות מגדולי ישראל (נמצא בתוך הספר אוהל רחל ולאה כמדומני).אם כבר אנחנו בנושא הנ"ל יש ספר שיצא ממש לאחרונה שגדולי ישראל בארה"ב עומדים מאחוריו ב100% (הרב אהרון פלדמן ועוד) שמדבר על איך לדבר עם ילדים על כל הנושא הזה בצורה הכי טובה לא רק מוגנות גם בכללי המעבר מילדות לבחרות שבזמן הזה הקב"ה נתן שינויים פיזים ורגשיים בגוף ובנפש ואיך להתמודד עם זה בצורה הכי טובה. הדגש של הספר זה לדבר עם הילדים מאוד פתוח לא צריך לפחד שנקלקל אותם. אם זה לא אתם זה הילדים האחרים בחיידר/ישיבה צפה בקובץ המצורף 1941073
ראיתי פרסומות והתלבטתי א לקנות,קניתי עכשיו ספר שקוראים לו 'לומדים על המגע' סה"כ איזה 20 שקל
ביפה נוף, מסביר במילים פשוטות שמתאים גם לילדים בני 3 וגם לגדולים יותר
והכי אהבתי שמדברים שם על 'מגע מבלבל' (מביאים שיש 3 סוגי מגע, נעים, רע ומבלב ומסבירים כל סוג מגע
ומתי המבלבל בסדר, ומתי סוד הוא בעייתי ומתי לא וכו'
עד עכשיו לא ראיתי כזה ספר טוב
גם ביד או בראש שאין בגד אף אחד לא יכול לגעת בו אם זה ללא רשות/הסכמה.בינתיים הוא יודע שאיפה שיש בגד, רק אמא נוגעת.
בוודאי מתאיםראיתי פרסומות והתלבטתי א לקנות,
זה מתאים גם לילד בן 5 מאוד מאוד חכם וחושב?
אני פשוט פוחדת להתחיל לדבר איתו על הנושא, כדי לא להכניס לו רעיונות מוזרים לראש.
בינתיים הוא יודע שאיפה שיש בגד, רק אמא נוגעת.
והוא עדיין בגיל שלא כ"כ יוצא לו להיות לבד, אנחנו לוקחים ומחזירים לחיידר וגם אחה"צ- לא לבד, אבל לפי מה שאני שומעת פה , אולי אני צריכה להתחיל להכניס לו קצת מודעות.
ואם הילד כן מסכים. כי הבטיחו לו משהו או כי הוא חסר אונים?גם ביד או בראש שאין בגד אף אחד לא יכול לגעת בו אם זה ללא רשות/הסכמה.
גם לרשות או הסכמה אין משמעות אצל ילדים.לא יודעת עד כמה מדברים על זה בבית יעקב, אבל בבתי ספר ממלכתיים וממלכתי חרדי/דתי, מביאים את הנושא שהגוף שלי הוא רק שלי ואף אחד גם לא חבר טוב לא יכול לגעת בי בלי רשות, בבית ספר חרדי פעם שמעתי שקוראים לזה 'מרחב אישי'.
גם ביד או בראש שאין בגד אף אחד לא יכול לגעת בו אם זה ללא רשות/הסכמה.
ראיתי אותו בפרסומת ביפה נוף...אני הייתי שמחה להמלצה מקצועית על הספר הזה.
yefe.co.il
לכי תראי את הספר, את כל העמודים שלוואם הילד כן מסכים. כי הבטיחו לו משהו או כי הוא חסר אונים?
אני קצת חלוקה על המשפט הזה.
ומתלבטת אם לקנות את הספר או לא.
אני הייתי שמחה להמלצה מקצועית על הספר הזה.
הכסף לא משחק כאן
ואם הילד כן מסכים. כי הבטיחו לו משהו או כי הוא חסר אונים?
אני קצת חלוקה על המשפט הזה.
ומתלבטת אם לקנות את הספר או לא.
אני הייתי שמחה להמלצה מקצועית על הספר הזה.
הכסף לא משחק כאן
צודקות,גם לרשות או הסכמה אין משמעות אצל ילדים.
ואם הילד הסכים להתנדב למופע, הוא ידע מה זה בדיוק יכלול?
ואם ילד מסכים כי זאת דמות סמכותית או דמות שהוא נותן בה אמון אז הכל מותר?
רק מוסיפה שגם הכלל הזה לא מדויק ב100 אחוז.
איפה היית את?לא באה פה להמעיט או משהו, אלא לשאול איפה כל האמהות האחרות שהיו במופעים האלו, כוווווולן שותקות?
מכירה מקרוב ספור עצוב על רופא ילדים שפגע מאחורי הוילון בלי שהאמא שמה לבKFH
לכי תראי את הספר, את כל העמודים שלו
ואז תחליטי אם לקנות
לא רואה בו להכניס רעיונות להיפך, הוא מעביר את זה בצורה כזו יפה ועדינה
אגב, הם מסבירים בהתחלה שאין מה ללמד ילד להזהרים מזרים... אלא ממגע לא טוב
ויש שם עוד הרבה נקודות חשובות. לדוג' מה ההבדל בין רופא שנוגע לפעמים גם כשזה לא נעים... וכו'
מסכימה איתך . זה מה שכתבתי ואם הילד מסכים?גם לרשות או הסכמה אין משמעות אצל ילדים.
ואם הילד הסכים להתנדב למופע, הוא ידע מה זה בדיוק יכלול?
ואם ילד מסכים כי זאת דמות סמכותית או דמות שהוא נותן בה אמון אז הכל מותר?
רק מוסיפה שגם הכלל הזה לא מדויק ב100 אחוז.
בספר הוא כותב שרופא נוגע -רק כשאמא לידי וכשזה לא סודמכירה מקרוב ספור עצוב על רופא ילדים שפגע מאחורי הוילון בלי שהאמא שמה לב
והיו לזה השלכות קשות....
אל תסמכו על אף אחד!
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים