- הוסף לסימניות
לא זוכרת כרגעמעניין לדעת.
מה המחלוקת?
אשת נח, לא? נעמה ע''ש שמעשיה נעימים...
יודעת בשם ר' חיים (לא שמעתי ממנו) שאם קוראים נעמה לכוון על שם אחת מהם
היות ואיני זוכרת איני יכולה לומר על מי לכוון
לא זוכרת כרגעמעניין לדעת.
מה המחלוקת?
אשת נח, לא? נעמה ע''ש שמעשיה נעימים...
לכוון לנעמה העמוניתלא זוכרת כרגע
יודעת בשם ר' חיים (לא שמעתי ממנו) שאם קוראים נעמה לכוון על שם אחת מהם
היות ואיני זוכרת איני יכולה לומר על מי לכוון
מצב שלצערי איני מכירהאאכ אין לך על שם מי לקרוא
כמו שהיה אצלינו
סליחה על הבורותחחח איפה התגובה.. " הנה משפחה של מתלצים....." חחחחח
ועדיין, יש הרבה שמות מהמקורות שלא קוראים אותם למרות שהם היו דמויות חיוביות.בואו גם נבדיל בין שם מהמקורות כמו אביטל ונועה
לבין שם לא מהמקורות כמו עדי.
אין סיבה לצאת נגד שם ממקורותינו שנושאת אותו דמות חיובית כמו אשת דוד או בת צלפחד
אני נתתי שם(דמות צדיקה וחיובית מהתנ"ך) לבן שלי וסבתא שלי שמעה ואמרה-אני לא מכירה את השמות המודרנים האלה...
אמרתי לה בכבוד, סבתא, השם הזה "זקן" יותר ממך....
ראשי תיבות מתלהב צעיראבל מה זה מתלצים?
למה דווקא אליה?לכוון לנעמה העמונית
איזה משפט..בדיוקק
זאת היתה כוונתי
עניין של דור
בבקשה לפתוח ראש
נראה לי ההפך , לא ? נעמה המונית בתנך לא נחשבה לדמות של צדקתלכוון לנעמה העמונית
היתה אשת שלמה המלךנראה לי ההפך , לא ? נעמה המונית בתנך לא נחשבה לדמות של צדקת
נעמה העמונית הייתה אחת מנשות שלמה המלך ואמו של רחבעם. היא לא מוזכרת במקרא כצדקת, אלא כמי שהייתה ממוצא נוכרי ואולי השפיעה על בנה לחטוא. נעמה, אשת נח, מוזכרת במקרא כאחת משמונה אנשים שהיו בתיבה בזמן המבול, אך לא מופיע לגביה שהיא הייתה צדקת.נראה לי ההפך , לא ? נעמה המונית בתנך לא נחשבה לדמות של צדקת
מסופר על ר' חיים בריסקער שבזמנו התחילו ללכת עם כובעים-עד אז הלכו עם קסקטאיזה משפט..
הדור מתפתח, תתפתחו איתו.
יש עוד הרבה דברים שהם עניין של דור ואחנו כאן לא כדי 'לזרום' עם הדור..
בבראשית רבה מובא: ”אמר רבי אבא בר כהנא: נעמה אשתו של נח הייתה, למה היו קורין אותה נעמה? שהיו מעשיה נעימים. ורבנן אמרו: נעמה אחרת הייתה, ולמה היו קורין אותה נעמה? שהייתה מנעמת בתוף לעבודת כוכבים”.יש מחלוקת אם נעמה הייתה דמות טובה?
אם זה שם טוב עם משמעות , או שם מהתנך של דמות צדיקה ואיכותית .מסופר על ר' חיים בריסקער שבזמנו התחילו ללכת עם כובעים-עד אז הלכו עם קסקט
והוא לא החליף, עד שיום אחד היתה חתונה במשפחה שלו ופתאום ראו אותו עם כובע
שאלו אותו "הרב אמר שלא הולכים עם כובע, זה הרי מודרני, אז מה...?"
ענה להם: "יש דברים שאין מה לעשות, הם יכנסו , אבל אנחנו צריכים להיות האחרונים שעושים את זה "
אז אוקי, אני לא אקרא לבת שלי 'טליה' בין הראשונים
אבל אם זה נכנס ואני אוהבת את השם הזה, אז למה לא?
ספציפית אני לא אוהבת את השם הזה
יש הבדל גדול בין להתפתח עם הדור לבין לפתוח ראש בעניין שמות כמו אביטל וטליה,איזה משפט..
הדור מתפתח, תתפתחו איתו.
יש עוד הרבה דברים שהם עניין של דור, ואנחנו כאן לא כדי 'לזרום' עם הדור..
בקיצור זה שם אני יודעת שרב חיים לא המליץ אבל גם מישני שאלה משבק שלו והוא אמר שזה בסדר.בבראשית רבה מובא: ”אמר רבי אבא בר כהנא: נעמה אשתו של נח הייתה, למה היו קורין אותה נעמה? שהיו מעשיה נעימים. ורבנן אמרו: נעמה אחרת הייתה, ולמה היו קורין אותה נעמה? שהייתה מנעמת בתוף לעבודת כוכבים”.
טיעון של כל כל אלה שרוצים להרגיע את המצפון שקוראים את כל השמות האלה,בואו גם נבדיל בין שם מהמקורות כמו אביטל ונועה
לבין שם לא מהמקורות כמו עדי.
אין סיבה לצאת נגד שם ממקורותינו שנושאת אותו דמות חיובית כמו אשת דוד או בת צלפחד
אני נתתי שם(דמות צדיקה וחיובית מהתנ"ך) לבן שלי וסבתא שלי שמעה ואמרה-אני לא מכירה את השמות המודרנים האלה...
אמרתי לה בכבוד, סבתא, השם הזה "זקן" יותר ממך....
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //