- הוסף לסימניות
למה יש שם "אביר"?ר' חיים אמר שאין כזה שם
למה יש שם "אביר"?ר' חיים אמר שאין כזה שם
בעברית תקינה זה אכן נהגה במילעיל, אבל רוב ה"שירות" ניקראות במילרע, גם אם לא בכוונה תחילה...ר' חיים אמר שאין כזה שם
בכלל לא זה דווקא אמור להיהגות במלרעבעברית תקינה זה אכן נהגה במילעיל
צודק נכון התבלבלתי בניהםבכלל לא זה דווקא אמור להיהגות במלרע
עדי לא מהתנך!אני חושבת שהוויכוח פה מיותר
נגיד נצא מנקודה שנקרא שמות רק מהתנך
כל אחד יקרא מה שמתאים לסגנון שלו
אביטל ועדי או שרה ולאה
בדיוק כמו שיש סגנונות של לבוש והתנהגות
כמו להתווכח האם הבן שלי ילך לחברון או פונביז
ופרידא?
ושפירנצע?
כל האלה שמצטטים בשמו של ר חיים ועודבלת"ק
אני נתתי את השם הדס אחרי הרבה התלבטויות , ובגיל 3 חודשים שמעתי ממשהי בשם הדס שהיא הייתה אצל הרבנית קולדצקי והיא אמרה לה בשם אביה , ר' חיים שהשם הדס זה שם מצוין - הרבה סיעתא דשמיא
בהצלחה
אותו רעיון של ציון, ציונה, בת ציון, בן ציון, ויש גם ירושלים או ג'רוסלם.
את משווה תהילה לטליה ומוריה??הא סתם.
יש לבת שלי בגן תהילה.
עד המסיבה דמיינתי לי אחת לא יודעת....כמו השם.
תקשיבו זאת ילדה מספר 11 של משפחה ליטאית כבודה...
נגמרו השמות....קראו תהילה
לא עמד לי השם הזה כשם אופציונלי בכלל
קופצת על האשכול - מה דעתכם על השם הדס?
משפחה ליטאית קלאסית לגמרי
עד כמה מוזר לקרוא לילד בשם ולכנות אותו בשם שמקובל בעולם שזה שם אחר
אני אביא דוגמא אולי קצת קיצונית אבל שיבינו את הרעיון
נגיד השם 'גילי' מקובל שזה מ'גילה' אבל מה קורה אם לילדה באמת קוראים 'גולדה'?
או 'אבי' מקובל שזה 'אברהם' אבל אם זה מ'אבימלך'?
המשב"ק של רב חיים שמר את המחברת בעניין השמות שהכין עם השנים והכי קל לברר מה רב חיים חשב על כל שםבקיצור זה שם אני יודעת שרב חיים לא המליץ אבל גם מישני שאלה משבק שלו והוא אמר שזה בסדר.
אז לא יודעת
.אני בדעה אם יש ספק אין ספק.
אגב,
אשמח לשמוע על שמות לבנות שמסמלים הודיה שנכנסו בציבור
הודיה - ספרדי עדיין
מה עוד יש?
מודרני וספרדי, ואם את ליטאית קלאסי אז גם מתלצי.
לומבינה מה הסיפור של האנשים היום היום עם השמות האלה.
מבינה שרוצים שם יפה אז יש הרבה שמות עדינים ומהממים-
יעל, אפרת, מיכל, אלישבע ועוד ..
תופעת התפרצות של הזוגות הליטאים לאחרונה,
מה ככ מגניב בזה?
את לא חושבת שלפני 5/10/15 שנה מתי שנכנסו השמות הנ"ל הם לא היו מתלצים?
הם פשוט נכנסו לציבור לפני נעמה/נועה
עוד 10 שנים תגידי עליהם שהם שמות עדינים
ואישית לא מבינה מה ההבדל בין נועה ליעל וכל הרשימה
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //