התייעצות שמות לבנות 2025

מצב
הנושא נעול.
איילת השחר..זה לא דמות.....

איילת זו אילה בסמיכות.
איילת השחר נקראת כך במדרש כמשל על הגאולה,
שבאה לאט לאט ואז נתרחשת בפתאומיות.
כמו השחר שעולה לאט לאט
אבל קרני השמש (קרנים - איל. לפי המפרשים) מפציעות בשניה והשמש כאן.

מי שרוצה האילת השחר, שיקרא אילת השחר
מ זה אילת לבד?

יש עוד שמות בסמיכות בלי הנסמך.
רינת, למשל.
עם זה עם ם המשפחה אני יכולה להבין.
רינת קמפינסקי,
הרינה של משפחת קמפינסקי.
או עם עוד שם.
יקרת יהודית - היקרה להיות יהודית.

לבד זה משונה לי.
(אבל העיקר שזה לא משונה להורים)

שאשכנזי פחות ירגיש בנח לקרוא את השם
כמו שספרדי פחות יתן שמות מסוימים שמזוהים עם סקטור אחר
שום בעיה אין פה
כמו שספרדי יקרא גולדי או פריידא ויחשבו שזז לו בורג

עוד לא הצלחתי להבין אני עוברת על האשכול ורואה כבר כמה פעמים שמציינים זה שם של ספרדים..מזה אומר ?שהשם הופך לפסול?לאיזה צורך באה ההדגשה הזו?
כנראה שעל ההודעה הראשונה לא עברת...
פשוט פותחת האשכול ציינה שהם ליטאים (אשכנזים)
ממילא היא מחפשת שם שמתאים למגזר, מה הבעיה?

יש גם שמות חסידיים או שאין כזה דבר שבוחרים אצלם?
רוב החסידים הממוצעים יתנו שמות אחרי סבים,סבתות, אדמו"רים, רבניות.
כמובן שיש חסידים יותר מודרניים שכן יבחרו מה שהם אוהבים.

לא מצליחה להבין למה לא לתת שם של מישהו צדיק מהתנ"ך
זה מגוחך ששם מסוים של מישהו צדיק מהתנך נקרא מודרני
יש מוסכמויות ומקובליות בציבור שאין להם כל קשר למציאות שלנו כיהודים מאמינים בתורה
אבל זה המציאות

גם אני לא מבינה למה נועה כן בסדר ואביטל נתפס כמודרני.למה מיכל זה ממש בסדר ואשתו השניה של דוד לא....
אולי גם דבורה יהיה מודרני? אולי אסתר...
מה עשו.... נועה, אביטל, יעל ואביגיל
מי החליט שזה לעולם יחשב כמודרני??
ולכל המגיבות טליה.
אז לא טליה זה לא שם מהתנך זה אוחי יפה המשמעות אבל לא תנ"ך.
שאלתי אביטל.

רק אל תשכחי להכניס לה לת"ז את הקישור של האשכול הזה,
כדי שהיא תדע בדיוק למה קוראים לה את השם המהמםםםםם שלה,
ולא אם בתך תפתח אשכול עוד 20 שנה תחת הכותרת: "פגישה תשיעית-לאן"- הכרתי בחור מזה חמוד אבל הוא לא אוהב יוון רק קפריסין, מה אתם אומרים????
פשוט לבכות...
(סליחה על ההתפרצות, פשוט הייתי בהלם)
מסוקרנת מה גרם לך להלם הגדול?

אבל זה המציאות

גם אני לא מבינה למה נועה כן בסדר ואביטל נתפס כמודרני.למה מיכל זה ממש בסדר ואשתו השניה של דוד לא....
ולכל המגיבות טליה.
שאלתי אביטל.
את רוצה לקרוא שם מודרני, אבל שהוא יהיה לגיטימי.
אומרים לך שהוא לא לגיטימי, ושאת לא תצליחי לשכנע.
(או שהדרך היא להעלות את השם הזה למודעות..)

אבל ברגע שהוא כן יהיה לגיטימי הוא יהיה נפוץ, ואז כבר לא תרצי אותו.

פשוט תקראי מה באלך.
תסתדרי עם ההשלכות של להתמודד עם הסביבה, או לחסוך אותם לפני..

אבל זה המציאות

ולכל המגיבות טליה.
שאלתי אביטל.
אנחנו חיים בעולם שמתקדם וזז עפ"י המוסכמויות. למה? כי ככה ה' ברא אותו כדי שאדם לא יעשה ככל העולה על רוחו ותהייה חברה\ קהילה שאכפת לו ממנה והיא תשמור עליו, זה מגיע לכל המקומות כמו חברות של עגלות ( כמו שרוב מוחץ של חסידים קונים בוגבו, הציבור היותר ליטאי ילך על סייווקס וספורט ליין וכו') ערי מגורים, סגנון בגדים ואפי' אוכל. ברגע שבן אדם חי בתוך קהילה הוא מושפע ממנה ובמובן מסוים מחוייב לאורח חיים שלה, כך גם בשמות. מה שכן זה יכול להשתנות כל רגע נתון.

ואגב, תההי כנה עם עצמך, אם דבורה היה מודרני, ונועה נדוש ויאכנע, הכותרת של האשכול הזה הייתה אחרת...

אבל זה המציאות

ולכל המגיבות טליה.
שאלתי אביטל.
זה בהחלט שאלה טובה, ניסיתי לחשוב מה גורם לזה, ואלו המסקנות שלי:
1. בגלל שבכל הדורות אימהות קראו לילדיהם בשמות של התנ"ך של הנשים הצדקניות המוכרות והגדולות ביותר, האימהות, אסתר המלכה, דבורה הנביאה, חנה אם שמואל, יוכבד שפרה (פועה משום מה נשמטה) יוצא שהשמות האלו כבר חרושים ונדושים, לאנשים שמחפשים התחדשות וייחודיות.
2. בגלל הנ"ל יצא ששמות אלו מזוהים עם יהודים כמובן, או חרדים וע"כ אלו שלא שמרו תורה ומצוות ועדיין רצו לשמור על שמות מהתנ"ך בחרו את השמות האחרים בתנ"ך וכך זה הפך למודרני.
3. בכל הדורות האימהות חיפשו לתת שם אחרי צדקניות ולא דווקא שם יפה, ובדור שלנו היופי חשוב מאד.
הצלחה מרובה

פותחת האשכול בהחלט מרגישה בנח עם כל שם שהסוף.תקרא ולא יעזור שכל הפורום כאן יאשר שאביטל זה שם מקובל...או יחליט שאני קוראת בשם מודרני.
רק פותחת האשכול מעריכה את הפורומים המבורכים שבדרך כלל מתפתחים תחת חופה נכבדה זו.
אפשר לקרא שוב ושוב ושוב את השאלה הפותחת...
מה קרה מאז זה כבר השתלשלות ....

3. בכל הדורות האימהות חיפשו לתת שם אחרי צדקניות ולא דווקא שם יפה, ובדור שלנו היופי חשוב מאד.
הצלחה מרובה
עם זה קשה לי להסכים.
מישהו משום מה המציא את השמות- טשערנא, רויזי, פסיה- כנראה שינוי מבתיה, אבל זה שינוי שמישהו עשה משום מה..., פריידל/פריידא, יענטה וכו'.

שלום,
כל האשכולות נעולים ואני חייבת התייעצות
אם היה אפשר הייתי שואלת משפחה וחברים אבל זה לא לעניין...
שמות לבנות!!!!!
אני מאד מאד מתלבטת על כמה שמות.
אני ליטאית גרה בעיר מאד מאד ליטאית ולא רוצה שיסתכלו עלי מוזר....
מה דעתכם על השמות:
מוריה
אביטל
מה זה השם טלי.....אם אני לא רוצה טליה....

לא רוצה לקרא
נועם, נעמה, איילת, אילה
גם כה יש לח בבית שמות חרושים הראשונים ברשימות בשנת 2021 עד 2023....
הבו דעות....
הקפצתי למי שקשה .

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה