הייתי אומרת גיל, לא יודעת אם מגזר.היה מעניין לשמוע דעות...חלקן רציניות ולקחתי את זה איתי וחלקן ליצניות ( יש פה מגדריות ברורה....לפי התגובות) שאפילו לא הרגשתי צורך להגיב או לנמק.
מה יקרה בסוף? כנראה זה ישאר החלטה סופית שלי ושל בעלי כמובן שגם לו יש כמובן דעה אבל חושב שלאשה שילדה וסחבה מגיע לצאת הכי מרוצה .
תודה לכל המגיבים המגיבות
החסידים והליטאים.
הקלאסים והמןדרנים.
בסוף בסוף לכולם חשוב השם של הילד. וגם כולם מקבלים רוח. הקודש..
כן גם זה שקרא עדי וגם זו שקראה זלפה....
אוי זה טובבבממליץ בחום על 'ברברוסה'... ובשם חיבה 'ברבי' או 'רוסי'... גם חדיש ונדיר מאוד, גם הסטורי, וגם מצלצל טוב מאוד
רק תזכרו לשמור לי זכויות יוצרים...
לא צריך לחכות 15-20 שנה, מתרגלים מאד מהר לשמות.הייתי אומרת גיל, לא יודעת אם מגזר.
מעניין אותי ממש מה תגידי על הנושא בעוד 15-20 שנה...
אהבתי את הכנראהכנראה זה ישאר החלטה סופית שלי ושל בעלי כמובן שגם לו יש כמובן דעה אבל חושב שלאשה שילדה וסחבה מגיע
אם יש יאיר..אז אביטל פחות מודרנימה שאני אסביר לה תלוי על שם מי ומה קראתי ולמה
אמרתי כבר שיש לי בן בשם יאיר
לא הבנתי .נבואה נתנה להורים....
מענין.
אף ספרדי לא נתנבא בשם: זאנוויל, געציל וכו'
חסידי לא נתנבא בשם: לירון, אדם וכו'
ברור שזה איפה שאת מונחת....
גם נבואה צריך לפרשאם יש יאיר..אז אביטל פחות מודרני
אז את כבר שם .. עשית את זה![]()
אבל זה מוזר קצת שאם זה ממש נבואה אז למה הנבואה משתנה ...לא הבנתי .
זה נראה לי עם מקור שיש רוח הקודש להורים...
דברי רבנו האר״י המפורשים. בשער הגלגולים הקדמה כ״ג. ״ונמצא כי כאשר נולד האדם וקוראים לו אביו ואמו שם אחד העולה בדעתם, אינו באקראי ובהזדמן, כי אם הקדוש ברוך הוא משים בפיו השם ההוא המוכרח אל הנשמה ההיא. כמו שאמר הכתוב בתהלים מ״ו, ט אשר שם שמות בארץ. ודרשו במסכת ברכות ז, ב. אמר רבי אליעזר אל תקרי שמות (בפתח) אלא שמות (בצירי). כפי מקום האיבר ההוא שבאדם העליון אשר ממנו חוצב. והשם הזה נרשם למעלה בכסא הכבוד כנודע. ולכן אמרו רז״ל זוהר הקדוש בראשית דנ״ח ב. שמא קגרים.
גם זהו טעם אל רבי יהושע בן קרחה ורבי מאיר דהוו בדקי בשמא יומא פ״ג, ב.
וכן כתב רבנו אברהם אזולאי ז״ל בספרו חסד לאברהם מעין ה, נהר ו. ״כי הדבר אינו במקרה כי האל יתברך מזמן בפי אביו ואמו ולכן רבי מאיר הוה בדיק בשמא, ואותו השם הוא שם נשמת האדם בקדושה
מגדר, לא מגזרהייתי אומרת גיל, לא יודעת אם מגזר.
מעניין אותי ממש מה תגידי על הנושא בעוד 15-20 שנה...
לא הבנתי ...מתי משתנה?אבל זה מוזר קצת שאם זה ממש נבואה אז למה הנבואה משתנה ...
שם מהמם!מיכל
אמרתי לה בכבוד, סבתא, השם הזה "זקן" יותר ממך....
לסבתא רבא רבא שלי קראו יעל ולשניה מיכלחחחח ממש
יצא לי לשמוע את התשובה הזו מלא....
דווקא אגב על יעל ונועה
זה הפירוש שההורים נתנו לנבואה שקיבלוהשמות כינרת, אור, הם בנבואה???
השם גולדה, מזל, פישל, וועלול-הם נבואה? רק בגלל איזה סבא מלפני 300 שנה שהיה תאב בצע וחלם על זהב וקרא ככה לבת שלו זה נהיה קדוש ונבואי? שהסבתא קראה לנסיך שלה פישל-דגיג, זה אומר שהיא יותר נבואית ומרוממת מהאמא שקוראת לנסיך שלה נהוראי?בסדר.
אבל בשביל נבואה צריכים להתכוונן לה'
לגשת בדחילו לתת שם לתינוק יהודי.
להבין שזה עמוק ושורשי בנשמה שלו ולא שעשוע נחמד.
כשאשה אומרת לי : ההורים ממש רוצים שם אבל בא לי והולך היום ....
אני לא חושבת שזו נבואה. סליחה.
השמות כינרת, אור, הם בנבואה???
לא אומרת מה לעשות , בכלל, אבל לא אוהבת שתוקעים לי מקור.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //