דרוש מידע שמלה השכרתי נקרעה בחתונה

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מבינה שזה שונה מהמקרה של @שיראז ?
פה מדובר ברשלנות אז יש מצב שאת יכולה לתבוע אותה לשלם כמובן בכפוף לשאלת רב. במקרה של פותחת האשכול מדובר כנראה בתקלה שיכלה לקרות לכל אחת, גם לבעלת השמלה. ותשאלי כל בעלת השכרת שמלות ותשמעי שזה קורה להם בלי סוף.. לא סתם מחירי ההשכרות יקרים כל כך.. זה בדים רגישים ועדינים וצריך לקחת את זה בחשבון שמשכירים את השמלות.
כן הייתי מצפה מהשוכרת לעשות את הברור ההלכתי והטכני - איך לתקן את זה, ולא להפיל את זה עליך. כי בכל זאת לא מדובר בהשכרת שמלות מסודרת ואת לא עובדת בזה..
המקרה שונה אבל יש בו קו אחיד
מישהי שמוציאה שמלה אישית להשכרה בדר"כ לוקחת מחיר זול משמעותית מהשכרה רשמית
השאלה הגדולה האם האחריות על נזקים היא שוות ערך להשכרה, או שיש בזה מעין מימד של "חסד" וכו ולכן השוכרת צריכה לשאת יותר באחריות לנזק
יש פה גם את שאלת הבר תיקון-האם הנזק ניתן לתיקון או שלא ואני מבינה שזה היתה תשובה הרב ל @שיראז

• הוסף לסימניות
היא לקחה שמלה שלמה, שתחזיר שמלה שלמה, לא?
שתלך לתופרת מקצועית, תשלם, תתקן ותחזיר שמלה כמו שקיבלה
מענין ממש אם גם זו דעת ההלכה

בכל מצב אני ראיתי פעם מקרוב מקרה שהתדיין בהשכרה של איזה כלי ממונע שניזוק תוך כדי השימוש ובעל הכלי דרש מהשוכר לקחת את זה למוסך מורשה וכו' זה ממש סיפור שנידון בבית דין וארך הרבה זמן...

איזה כיף שיש לנו דעת תורה, כ"כ קל ומקצועי (ובד"כ ברוב המקרים גם מתיישב על דעת כולם)

• הוסף לסימניות
תודה רבה
דיברתי עם מורה הלכה
הוא אמר שרק אחרי שתהיה לי חוות דעת של תופרת מומחית שתאמוד את הנזק הוא יוכל לפסוק.
זה יקח יום יומיים....
לא חושבת שנכון הלכתית שהרב שמע רק אותך.
הוא צריך לשמוע גם את השוכרת כדי לתת פסק הלכה על פי דין תורה.
(ואת דעת התופרת,כמובן)

• הוסף לסימניות
לא חושבת שנכון הלכתית שהרב שמע רק אותך.
הוא צריך לשמוע גם את השוכרת כדי לתת פסק הלכה על פי דין תורה.
(ואת דעת התופרת,כמובן)
הוא המורה הלכה והוא לא ביקש לשמוע
אמרתי לו שקרה בשוגג תוך כדי החתונה.

• הוסף לסימניות
מטבע הדברים- כל השכרה מורידה את את השווי הכספי של השמלה...
ולא ניתן להעריך באיזה מספר השכרה יגרם נזק שיוציא את השמלה מכלל שימוש
זה יכול לקרות בהשכרה ראשונה כמו בהשכרה עשירית
כך כשמחליטים להשכיר שמלה עמ"נ לכסות עלויות לא ניתן לדעת מראש אם היא תגרוף רווח גדול או שאפילו לא תכסה את עלות הקניה

• הוסף לסימניות
זה קורה לא רק בשמלות, אנחנו משכירים מתקנים מתנפחים, היתה גברת אחת ששכרה (ראשונה!) את אחד המתקנים (חדש לחלוטין) לשעתיים והחזירה את המתקן מפוצץ עם קרע בלתי ניתן לתיקון ואמרה "הרב שלנו אמר שאנחנו פטורים מלשלם". הניחה והלכה. מרתיח, בפרט כשמתעסקים עם בני אדם הבטוחים תמיד בצדקתם. המקום ימלא החסרון ונשמח שהכסף לא הלך לרופאים.

• הוסף לסימניות
הוא המורה הלכה והוא לא ביקש לשמוע
רק שאותה זה לא יחייב...
מה היית עושה אם היא היתה שואלת רב ואומרת שהוא פסק שהיא פטורה? (ויכול להיות שהיא עשתה את זה....) לא היית כועסת שלא שמעו את הצד שלך? ובפרט שיש משמעות גם לפרטים הקטנים שתלויים בפרשנות אישית של העובדות.

• הוסף לסימניות
ולא ניתן להעריך באיזה מספר השכרה יגרם נזק שיוציא את השמלה מכלל שימוש
זה יכול לקרות בהשכרה ראשונה כמו בהשכרה עשירית
כך כשמחליטים להשכיר שמלה עמ"נ לכסות עלויות לא ניתן לדעת מראש אם היא תגרוף רווח גדול או שאפילו לא תכסה את עלות הקניה
בתור "חשבונאית" את בטח מכירה את המושג פחת
לכל דבר יש אורך חיים סביר
להערכתי שמלות כלה וערב מתאימות ל-5 שימושים פלוס מינוס
ולכן כל שימוש יוריד 20% מהערך

• הוסף לסימניות
רק שאותה זה לא יחייב...
מה היית עושה אם היא היתה שואלת רב ואומרת שהוא פסק שהיא פטורה? (ויכול להיות שהיא עשתה את זה....) לא היית כועסת שלא שמעו את הצד שלך? ובפרט שיש משמעות גם לפרטים הקטנים שתלויים בפרשנות אישית של העובדות.
בדיוק מה שאמרנו,
[אנחנו משכירים מתקנים מתנפחים, היתה גברת אחת ששכרה (ראשונה!) את אחד המתקנים (חדש לחלוטין) לשעתיים והחזירה את המתקן מפוצץ עם קרע בלתי ניתן לתיקון ואמרה "הרב שלנו אמר שאנחנו פטורים מלשלם". הניחה והלכה].
אבל אין עם מי לדבר, "הרב שלנו אמר...".

• הוסף לסימניות
בדיוק מה שאמרנו,
[אנחנו משכירים מתקנים מתנפחים, היתה גברת אחת ששכרה (ראשונה!) את אחד המתקנים (חדש לחלוטין) לשעתיים והחזירה את המתקן מפוצץ עם קרע בלתי ניתן לתיקון ואמרה "הרב שלנו אמר שאנחנו פטורים מלשלם". הניחה והלכה].
אבל אין עם מי לדבר, "הרב שלנו אמר...".
אומרים לה:
"יהודים טובים הולכים ביחד- לרב שמקובל על שניהם
ואני מעוניינת ללכת איתך ביחד לרב.

• הוסף לסימניות
אומרים לה:
"יהודים טובים הולכים ביחד- לרב שמקובל על שניהם
ואני מעוניינת ללכת איתך ביחד לרב.
וזו הלכה מפורשת בשלחן ערוך
ניתן ללכת לאותו רב שהיא אומרת, ולהציג בפניו את המקרה מזווית ראייתכם, ויתכן שהתוצאה תהיה שונה.

• הוסף לסימניות
רק שאותה זה לא יחייב...
אני הצעתי לה ואפילו שאלתי אותה מי מקובל עליה אמרה לא משנה
זה מה שבאמת הכעיס אותי
נכון שזה קרה בשוגג
אבל טיפה אחריות, אכפתיות
אם אני היתי עושה את זה היתי רצה ועושה את הכול לבד

חבל שאני לא יכולה לצלם לכם איך השימלה הגיעה אלי
והריח......

יש דברים מינימלים שצריך לשמור עליהם.

• הוסף לסימניות
אנחנו שלקחנו מהשכרה שמלות לחתונה היא אמרה מראש שעל כל נזק צריך לשלם

• הוסף לסימניות
אני הצעתי לה ואפילו שאלתי אותה מי מקובל עליה אמרה לא משנה
זה מה שבאמת הכעיס אותי
נכון שזה קרה בשוגג
אבל טיפה אחריות, אכפתיות
אם אני היתי עושה את זה היתי רצה ועושה את הכול לבד

חבל שאני לא יכולה לצלם לכם איך השימלה הגיעה אלי
והריח......

יש דברים מינימלים שצריך לשמור עליהם.
סליחה אבל אני חושבת שאת מגזימה
כאחת שמשכירה שמלות כולם יודעות שיש בלאי מטורף לשמלות
מסכימה איתך שאם ז הנזק מטורף לפעמים צריך לשלם זה באמת ענין של רב
אבל מכאן ועד להגיד שלא איכפת לה?
ולהגיד שהשמלה חזרה עם ריח?
סליחה אבל זה לא מכבד לא אותך ולא את אף אחת אחרת כולם יודעים שאחרי ערב שרוקדים השמלה חייבת ללכת לניקוי יבש
ומהצד של אחת שהשכירה שמלה לחתונה אז ניתקעה בי אישה נחמדה עם עקב ועשתה לי חתך בשמלה למטה וזה קרה לא פעם אחת
אז מה?
לכן משלמים על שמלות ואם קרה מקרה לא נעים הולכים לרב אבל מכאן ועד להשמיץ את האישה?!

• הוסף לסימניות
מביאה צד שני
אני חושבת אם הייתי השוכרת של השמלה
טרחתי, התאמצתי למצוא שמלה הולמת
שילמתי מייטב כספי- 350 לשמלה לכמה שעות בהחלט מרגיש כחתיכת סכום
והופ באמצע החתונה נהיה קרע ענק באמצע השמלה
ולא, לא עשיתי משהו חריג
כולה רקדתי ונתקעתי בשולחן
הייתי נורא מתוסכלת ומאוכזבת
איזה בושות
והתמונות..
יכול להיות שאפילו הייתי עצבנית על המשכירה- איזו שמלה עדינונת, מה היא חשבה שעושים בחתונה? השתמשתי שימוש סביר , רקדתי איתה בעדינות והסתובבתי באולם וכזו פשלה פדחנית, למה היא לא זההירה אותי מראש שזו שמלה כ"כ עדינונת?
כל האורחות רואות בבושתי...
ואז כשהייתי מחזירה את השמלה לא יודעת כמה הייתי מצליחה להתנצל ולהראות אכפתיות
הלו- גם לי היה מאד מאד מאד לא נעים
אז אם הרב שלי יגיד שאני צריכה לשלם אני כמובן אשלם
אבל מעבר?
לא יודעת...

ולגבי לכבס- אם לא סכמנו למה שאני אכבס? היה ברור לי שזה חלק מהתשלום על ההשכרה

ולא- לא שכרתי שום שמלה מאף אחד ברוך ה'!
אין פה שום דבר אישי!

• הוסף לסימניות
מביאה צד שני
אני חושבת אם הייתי השוכרת של השמלה
טרחתי, התאמצתי למצוא שמלה הולמת
שילמתי מייטב כספי- 350 לשמלה לכמה שעות בהחלט מרגיש כחתיכת סכום
והופ באמצע החתונה נהיה קרע ענק באמצע השמלה
ולא, לא עשיתי משהו חריג
כולה רקדתי ונתקעתי בשולחן
הייתי נורא מתוסכלת ומאוכזבת
איזה בושות
והתמונות..
יכול להיות שאפילו הייתי עצבנית על המשכירה- איזו שמלה עדינונת, מה היא חשבה שעושים בחתונה? השתמשתי שימוש סביר , רקדתי איתה בעדינות והסתובבתי באולם וכזו פשלה פדחנית, למה היא לא זההירה אותי מראש שזו שמלה כ"כ עדינונת?
כל האורחות רואות בבושתי...
ואז כשהייתי מחזירה את השמלה לא יודעת כמה הייתי מצליחה להתנצל ולהראות אכפתיות
הלו- גם לי היה מאד מאד מאד לא נעים
אז אם הרב שלי יגיד שאני צריכה לשלם אני כמובן אשלם
אבל מעבר?
לא יודעת...

ולגבי לכבס- אם לא סכמנו למה שאני אכבס? היה ברור לי שזה חלק מהתשלום על ההשכרה

ולא- לא שכרתי שום שמלה מאף אחד ברוך ה'!
ואוו בול

• הוסף לסימניות
אני מנסה להבין
האם פרסמת את זה כדי לקבל תמיכה? כדי לשמוע דעות אחרות?
ברור לגמרי שאת מאוד כועסת, וזה לגמרי מובן! נגרם לך נזק וזה באמת מתסכל
פשוט לא כל כך ברור לי מה מטרת האשכול - אם זה שיתוף, פריקה, או שציפית לתגובה מסוג מסוים.

שמתי לב שכאשר מישהי כותבת תגובה שלא תואמת את דעתך, את מגיבה באימוג'ים כועסים
זה קצת יוצר תחושה לא נוחה, ויכול להתפרש כאילו אין מקום לדעה שונה
ברור לי שאת נפגעת ורוצה שיבינו אותך, וזה מובן. פשוט חשוב לאפשר גם מקום לדעות נוספות.

• הוסף לסימניות
זה קורה לא רק בשמלות, אנחנו משכירים מתקנים מתנפחים, היתה גברת אחת ששכרה (ראשונה!) את אחד המתקנים (חדש לחלוטין) לשעתיים והחזירה את המתקן מפוצץ עם קרע בלתי ניתן לתיקון ואמרה "הרב שלנו אמר שאנחנו פטורים מלשלם". הניחה והלכה. מרתיח, בפרט כשמתעסקים עם בני אדם הבטוחים תמיד בצדקתם. המקום ימלא החסרון ונשמח שהכסף לא הלך לרופאים.
אני חושבת שמי שמשכיר כזה מתקן חייב להחתים ולקחת צ'ק פיקדון, (אחריות על הפגמים)
וגם אם כן אומרים לה הרב שלי אומר אחרת בואי נלך ונשאל אותו שוב (מי אמר לך שהיא שאלה רב ולא בעלה או את הבחור בן ה17?(
לגבי השמלה - חושבת שצריך לשאול רב וגם פעם הבאה להחתים על איזשהו מסמך שבמידה ויארע לשמלה נזק היא תצטרך לשאת בנזקים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה