מה זה מתיא?אם תמצאו מטפלת שתסכים לבוא לשעה
היא יכולה להרשם במתיא
ולעבוד עם הילדה.
לגבי איזה טיפולים- זה תלוי מה הצורך של הילדה.
מרכז תמיכה יישובי ארצימה זה מתיא?
כמה שעות נחשב להרבה?ילדה שיש לה אישור להרבה שעות
7 שעות או 7 נקודות?קיבלתי 7 שעות, הם שבועיות?
מהשאלה לא מובן מהם הצרכים של הילדה. בכל אופן, כדאי לקחת שני דברים בחשבון:
1. שעה אחת מקצועית שווה בערך ל-4 שעות סייעת צמודה (תומכת הוראה).
2. יתכן ובפילוח יגיעו למסקנה שהילדה צריכה טיפול מסויים, אבל בפועל היא לא תקבל אותו כי אין די כח אדם.
מה שלא תחליטו - ממליצה להיות מעורבים לאורך שנת הלימודים, ולוודא שהילדה אכן מקבלת את המגיע לה.
לא ממש הבנתיבוודאי שעות סייעת צמודה הן ע"ח הנקודות. יש אפשרות לבחור בין סיוע לימודי לבין סייעת צמודה.
סיוע לימודי יכול להתמקד בחיזוק בקריאה או בחשבון. תוכלי לנסות להעריך עד כמה הילדה צריכה עזרה ממש מקצועית במקצועות אלו, כשהיא בסה"כ נכנסת לכתה א'. אולי סייעת תביא יותר תועלת?
באם כל הנקודות ינוצלו עבור עזרה מקצועית, הילדה תקבל בערך 7 שעות שבועיות.
לעומת זה, אם הילדה תקבל, נניח, שעתיים טיפול רגשי, היא תוכל לקבל, כנראה, קרוב ל-20 שעות סייעת.
לגבי חלוקת השעות - בדר"כ מתקיים 'ועדת פילוח' בשיתוף הצוות החינוכי של התלמידה ונציגת המתי"א.
בהצלחה רבה!
שמעתי כבר מה שמציעים בביהס-עזרה בלימוד ומטפלת ריגשית, מה עוד ש"ב בנושא?המתי"א המקומי הם אלו ש'מספקים' את העובדים בסל האישי.
בעיקרון זה כולל: סייעת אישית, ושעות מקצועיות של: טיפול רגשי (תרפיה באומנות בד"כ), מורת שילוב, מורת מיומנות חברתית, ריפוי בעיסוק וקלינאית תקשורת. ואולי עוד משהו שאני לא יודעת.
במציאות בשטח, לא הכל קיים, ולפעמים קיים אבל ביה"ס לא מסכים להכניס עובדות שאינן מתאימות מבחינה דתית.
סייעת תמיד תוכלו לבקש, זה קיים בכל מקום. לגבי השאר כדאי מאוד לברר מה קיים בביה"ס. מורות להוראה מתקנת בד"כ יש, וגם למיומנות חברתית, ואמרו לכם שיש טיפול רגשי. קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק נראה לי שבד"כ אין....
כפי שכתבו כאן, שעה מקצועית יכולה להפוך לכ4 שעות של סייעת אישית.
בועדת פילוח מחליטים על החלוקה של השעות, איך בדיוק לנצל את הסל האישי. ואתם ההורים קובעים את הפילוח ומה בדיוק הילדה תקבל (בכפוף לאפשרויות הקיימות). לכן כדאי מאוד להתייעץ ולעשות ש"ב לשמוע מה קיים בביה"ס. בועדה יש נציגה מהמתי"א ואפשר לנסות ללחוץ עליה שהילדה צריכה למשל קלינאית תקשורת. אם אין שום אפשרות - הנציגה תאמר את זה, אבל אם יש אפשרות, היא הכתובת.
אין לי מספיק ידע,לא ממש הבנתי
זכאית לסייעת צמודה מסיבה רפואית
אם אותה סייעת לוקחת מהשעות סל זה אומר שלא תוכל לקבל כלום מעבר?
למה זה קשור אחד לשני?
ותודה יראת על הרעיון של מיומנות חברתית שאוכל לבקש
ש"ב בנושא - האם אכן הציגו לכם את כל המידע? לפעמים יש עוד אפשרויות שלא זוכרים לספר עליהם... אם את יכולה לברר אצל הורה לילד עם סל אישי או אצל המורת שילוב (שהיא אולי יודעת מה התלמידות שלה מקבלות חוץ ממנה), אולי יהיה מידע נוסף. ואולי אין עוד מידע ואת כבר יודעת על כל האפשרויות.שמעתי כבר מה שמציעים בביהס-עזרה בלימוד ומטפלת ריגשית, מה עוד ש"ב בנושא?
אם הסייעת צמודה לוקחת מהשעות, יורידו מהשעות האלה בשביל עזרה אחרת?
נציגת המתי"א, ההורים, נציג ביה"ס, והגננת הנוכחית. ייתכן שהשניים האחרונים לא חייבים להיות, אבל כנראה כדאי לכם שהם יהיו, וכדאי לתאם קודם שהם יתמכו במה שאתם רוצים.מי יושב בוועדת הפילוח מתיא הביה"ס ואני? יש כאלו שרק מעבירים טפסים ולא יושבים? למה לא הודיעו לי על זה?
אני צריכה לרדוף אחריהם או שמזמינים אותנו? תודה וסליחה על הטרחה
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: קל זכות1 //