נכתב ע"י צקצוק;1057026:תודה גדולה לזו שטרחה לרשום לי בפרטי:
"אם הייתי יודעת פרטים הייתי שולחת לרווחה, יש אנשים שאסור לתת להם לגדל ילדים"
הפרטים בדרך אליך.
נכתב ע"י צקצוק;1056988:אז לעדכון...
אומנם מלכתחילה הייתי ממתינה כמה ימים לראות מה מתפתח,
אך כיון שיש כאלה שאכפת להן לדעת מה עבר עלינו אז ככה:
הילד הלך לישון כרגיל ב 8 קם ב 12 עם "כאילו" בכי מסכן כזה, לא צרחות לא צעקות ולא דומה לזה!
ליטפתי אותו ונרדם. אח"כ קם ב1 בכה (אולי צעקות אני לא שמעתי...) בעלי היה איתו 10 דק' התעוררתי והחלטתי לקום כדי לבדוק אותו, ב"ה הכל היה נקי. (בעקבות תגובות שיתכן שהן לא יוצאות אמשיך בכל זאת לעקוב)
החזרתי אותו למיטה וכבר ניצלתי את ההזדמנות שבמילא הייתי איתו ושרתי לו עד שהיה נראה שהוא נרדם.
חזרתי למיטה ושוב בקש שיר, בלי צעקות!! רק בקשה. כיון שידעתי שהוא על סף הירדמות קמתי שוב, לא שרתי רק ליטפתי, לא לקח דקה והילד נרדם.
עד-----
לא תאמינו 7 וחצי בבוקר.
תשאלו איך ולמה, ה' יודע. ואולי אתן?
אני עדיין לא קופצת מאושר (חוץ מזה שהצלחתי לישון כמעט לילה...) מחכה לראות מה יהיה הלאה....
נכתב ע"י פיקצר פרפקט;1057449:וכל פעם שאני רואה את הילדים שלה, העיניים הכבויות שלהם, פשוט עושים לי כאב בטן!!
נכתב ע"י צקצוק;1057026:אה, שכתי לומר,
תודה גדולה לזו שטרחה לרשום לי בפרטי:
"אם הייתי יודעת פרטים הייתי שולחת לרווחה, יש אנשים שאסור לתת להם לגדל ילדים"
הפרטים בדרך אליך.
לילדים יש עיניים כבויות מאלף סיבות, אבל ברוב הפעמים זה כאשר הם לא מקבלים את הצרכים שלהם באופן שבונה אותם. גם הורים עם "שיטות" צריכים לדעת שיש ילדים שלא מתאים להם. אי אפשר לתת למוישלה את מה שנותנים ליענקלה, בדיוק, באותו מינון, באותה דרך.נכתב ע"י bracha;1057510:לפעמים אנחנו רואים דברים שלא קיימים רק בגלל שאנחנו יודעים את הסיפור מאחורה.
לא שאני מסכימה עם השיטה, אבל קשה לי להאמין שליליד יש עיניים כבויות בגלל עמידה על כללים.
נכתב ע"י השקעה;1056542:דבר ראשון אם הוא כבר גמול ממטרנה אפשר להחזיר אותו למטרנה ובקבוק עם דייסה יכול להועיל לצורך העניין כי זה מאוד מרדים.
דבר שני לנסות לנדנד כרבע שעה רצוף בעגלה ואם הוא מתעורר כשמעבירים חזרה למיטה שישן אותו לילה בעגלה, לא נורא, כשהוא יבין שזה הפתרון לעניין הוא יבין שלא שווה לקום בשביל זה (בהנחה שאכן לא כואב לו כלום).
אם אין ברירה אז כן לקחת אותו להרדם איתך
בכל אופן השיטות של ה"תני לו לצרוח" בדרך כלל נאמרות מחוסר ניסיון, יש לי כמה וכמה ילדים בלעה"ר ומהר מאוד הבנתי שזה לא פתרון בכלל.
נכתב ע"י אסתר;1057527:לילדים יש עיניים כבויות מאלף סיבות, אבל ברוב הפעמים זה כאשר הם לא מקבלים את הצרכים שלהם באופן שבונה אותם. גם הורים עם "שיטות" צריכים לדעת שיש ילדים שלא מתאים להם. אי אפשר לתת למוישלה את מה שנותנים ליענקלה, בדיוק, באותו מינון, באותה דרך.
ע ל פ י ד ר כ ו, ע ל פ י ד ר כ ו, כבר אמרתי?
ואני מרשה לעצמי להטיף בעניין כיוון שאני בעלת ניסיון. גדלתי שתי בנות בצורה איקס, ואז באה השלישית כדי ללמד אותי שאני צריכה לגדל אותה בצורה וואי. ורק ככה זה עובד.
נכתב ע"י רותי בן שימ;1056681:אותי ידאיג יותר אם ילד מקבל תגובה שאם הוא יבכה ויעיר את אח שלו הוא ייענש.
הגזמתם, מדובר בילד בן שנתיים.
זכותו לבכות בדיוק כמו שזכותי לומר לו שזה לא יעזור לו כרגע.
בחיים אין זכות להורה להשתיק בכי של ילד - בכל גיל!!
נכתב ע"י אסתר;1057527:לילדים יש עיניים כבויות מאלף סיבות, אבל ברוב הפעמים זה כאשר הם לא מקבלים את הצרכים שלהם באופן שבונה אותם. גם הורים עם "שיטות" צריכים לדעת שיש ילדים שלא מתאים להם. אי אפשר לתת למוישלה את מה שנותנים ליענקלה, בדיוק, באותו מינון, באותה דרך.
ע ל פ י ד ר כ ו, ע ל פ י ד ר כ ו, כבר אמרתי?
ואני מרשה לעצמי להטיף בעניין כיוון שאני בעלת ניסיון. גדלתי שתי בנות בצורה איקס, ואז באה השלישית כדי ללמד אותי שאני צריכה לגדל אותה בצורה וואי. ורק ככה זה עובד.
נכתב ע"י chani2006;1056945:כדי להיות רגועים שזה לא משהו פיזיולוגי, שווה לנסות לתת חצי מנה נורופן.
אם הבכי נובע מכאב, זה ירגיע ברמה שתאפשר לילד להירדם, ואז נשאר לבדוק מה הבעיה.
אם זה לא עוזר- חזרנו לצ"ע.
נכתב ע"י bracha;1057560:מסכימה איתך עם כל מילה, בכל אופן, זה לא סותר את דברי.
אני באתי להגיד, שלפעמים אנחנו יודעים איזה מצב מסוים ואנחנו כבר רואים על הילדים את העצבות בעיניים אפילו שהיא לא קיימת, המוח הביקורתי שלנו רואה את זה כך.
יתכן והילדים האלו באמת עם עיניים כבויות, אבל לא רק בגלל הסיבה הזאת.
נכתב ע"י אסתר;1056446:תנסי לבדוק אם השתנה משהו בבית ביום. אולי את יותר עסוקה ועמוסה ופחות פנויה רגשית ופיזית.
גם אצלי היתה לאחרונה תקופה כזו עם ילדה בת שנתיים ואז שמתי לב שהילדה לא מקבלת מספיק "אמא" במשך היום. אז אמנם זה היה בנסיבות משמחות, אבל שמנו לב ואז השתדלנו להיות יותר רגועים, לא לכעוס בכלל גם אם עשתה דברים נוראים, לחבק הרבה ולשחק איתה.
וזה פשוט חלף.
בהצלחה והרבה נחת!
לא אמרתי שזה בגלל עמידה על כללים. אלא בגלל חוסר גמישות וחוסר התחשבות בילד, במקרים מסוימים.נכתב ע"י bracha;1057510:לפעמים אנחנו רואים דברים שלא קיימים רק בגלל שאנחנו יודעים את הסיפור מאחורה.
לא שאני מסכימה עם השיטה, אבל קשה לי להאמין שליליד יש עיניים כבויות בגלל עמידה על כללים.
נכתב ע"י bbr;1057551:אמא חזקה שבדקה שהילד אין לו סיבה אמיתית לבכות, ויודעת שלטובת הילד שוה להתאפק ולא להתייחס לבכי, זה לטובת הילד ולטובת כל המשפחה שיהיה להם אמא שישנה נורמלי בלילה.
זה שיש אמהות שלא יודעות להתמודד מול בכיות, שישימו פקקי אזניים, ולא יבואו בטענות מגוחכות של חום ואהבה, כי בדרך כלל זה נובע מההפך, כי אם הם באמת אוהבים את ילדיהם שיהיו חזקים בשבילם וישימו גבולות ברורים.
ושוב הבהרה: כשמדובר שאין לילד סיבה אמיתית (ובדרך כלל זה כך) וגם אם לילד כואב משהו ואנו לא יכול לרפאותו, אין סיבה להעביר את הלילה על כך, שילמד את החיים כמונו, גם לנו כואב הרבה דברים, וכשצריך לישון או לעבוד/לתפקד, עושים זאת אם יש כח ואם אין, כמה דקות צומי לא יזיק, אבל מעבר ? ? ?
תתחילו לאהוב באמת...
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים