- הוסף לסימניות
היא ממאנת לקבלשולחת לה את תנחומי...
מקווה שאולי עוד תארגני להם משהו
היא ממאנת לקבלשולחת לה את תנחומי...
גם אצלינו קיבלו בתחילת ניסןבכתה של אחותי, כל הבנות קבלו תשובות, בתחילת חודש ניסן.
יש להן את תחילת חחישבי על מסיימות ז' שאין להן מחצית ב' להגיש לרישום של תשפ"א, וכל ההחלטות הטובות על "להשתנות" ו"להשתפר" נותרו במגרת הלבב - - - בתקווה למימוש במחצית א' של ח'![]()
גם וגם...איזה סמינרים? ספרדי או אשכנזי?
תשובות יכולות להיות גם שליליות.בכתה של אחותי, כל הבנות קבלו תשובות, בתחילת חודש ניסן.
גילוי נאות: באזורים שלנו, ישנו תיכון אחד עיקרי אליו הולכות כולן. סגנון המשפחות הגרות באיזור עומד על אותו קו פחות (...) או יותר. ככה שהבנות המקבלות תשובות שליליות עומד על 0.00001 אחוז.תשובות יכולות להיות גם שליליות.
מוכר לי נטו מהסיפורים....אי אפשר להפעיל אנשים, לדבר ולפעול, ומנהלי הסמינרים עצמם אינם בשטח...
בלי הרבה הגיון אבל עדיין אין תשובות.מישהו יודע באמת מה לגבי תשובות מהסמינרים בבני ברק??
זה הגיוני להשאיר ככה בנות במתח?
גילוי נאות: באזורים שלנו, ישנו תיכון אחד עיקרי אליו הולכות כולן. סגנון המשפחות הגרות באיזור עומד על אותו קו פחות (...) או יותר. ככה שהבנות המקבלות תשובות שליליות עומד על 0.00001 אחוז.
לכן כל הרעיון ש:
מוכר לי נטו מהסיפורים....
עדיף מחוסר וודאותתשובות יכולות להיות גם שליליות.
יש בזה מעט מן האמת אבל צריך להבין שכמו שלנו חשובים דברים מסוימים, גם לבנות צעירות חשובים דברים מסוימים חוץ מהקבלה לסמינרים שהיא באמת חשובה.
נכון שיש בנות שלא התקבלו לאן שהן רצו והן עוברות תקופה קשה מאוד.
אבל בואי נחשוב גם על אלו שכן התקבלו שככל הנראה השנה לא תהיה להן מסיבה לאחר 8 שנים שלמדו בבית הספר.
הבנות שלא התקבלו יש כאלו בכל שנה בלי קשר לתקופת הקורונה והן סובלות בין אם יש מסיבה או אין מסיבה.
אבל לבנות שכבר התקבלו זה באמת חשוב לסיים את היסודי בצורה נורמלית ונחמדה כמו שהיה אצל הדודות והאחיות שלהן.
כי בינינו איזה טעם כבר יש למסיבת סיום היסודי באמצע כיתה ט'?
כנ"ל גם מסיבות סידור.
צריך לדעת שגם אם אנחנו חושבים שזה 'לא כזה חשוב, צרות של מפונקים וכו' לילד זה כן חשוב.
כמו שלנו חשוב להתקבל למשרה שרצינו או 'צרות' אחרות של מבוגרים, גם לילדים יש 'צרות' משלהם. ובהחלט אפשר להבין את זה.
הכוונה שזה משהו רגיל שבנות לא מתקבלות לסמינר, זה לא משהו חדש שאפשר לפתוח עליו דיון כי באמת אין מה לעשות בעניין. תקופת הקורונה וכל מה שבא איתה זה כן מצב חדש.
גם אני ניגשתי השנה להתקבל לסמינר כלשהו עם עוד כמה חברות ורק אני ועוד אחת התקבלנו.
הבנות האחרות שגם ניגשו היו בנות מצוינות, ובכל זאת לא התקבלו, מה אפשר לעשות? גם הן הבינו את זה ואפילו שהייתה אכזבה גדולה הן פשוט הלכו להתראיין במקום אחר.
לא יעזור לדפוק על דלת ולנסות לפתוח אותה אם מה שמאחוריה לא מיועד בשבילך.
הכל משמיים וכל מה שקורה זה לטובה.
רק שהתקופה הזו היא באמת קשה וצריך לגלות בה יותר הבנה מבכל תקופה אחרת.
לאף אחד לא קל עכשיו. מקווים לטוב.
זה נכון.
ואם התכוונת בציניות אז טעית בסברה שלך.
אכפת לי מאוד מהחברות שלי. כל אחת ואחת מהן. וכואב לי עליהן כאילו זה הכאב שלי ממש.
הבנות האחרות שגם ניגשו היו בנות מצוינות, ובכל זאת לא התקבלו, מה אפשר לעשות? גם הן הבינו את זה ואפילו שהייתה אכזבה גדולה הן פשוט הלכו להתראיין במקום אחר.
לא יעזור לדפוק על דלת ולנסות לפתוח אותה אם מה שמאחוריה לא מיועד בשבילך.
אצלינו היה מזמן רישום לישיבות קטנותאגב, אתן מדברות על הבנות, ומה עם הבנים ?
יש לי אחיין עולה לישיבה קטנה, אין רישום, גם לך תבחן על חומר שלמדת בצורה כזו במיוחד שבימים הראשונים של הקורונה, כשבחיידרים עוד למדו, כל הכתה נכנסה לבידוד, כי הרבי חלה בקורונה.
אחיין נוסף עולה לישיבה גדולה, כנ"ל, אין רישום, אין גם המלצות של הצוות לאן כדאי לפנות, אין מבחנים, כלום.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים